perjantai 9. lokakuuta 2020

Kaksi parasta kasvojenkuorinta-ainetta!


Kuoritko sinä kasvojesi ihoa säännöllisesti? Itse olen käyttänyt erilaisia kasvojenkuorinta-aineita jo vuosien ajan ja ne lukeutuvatkin ehdottomasti osaksi viikottaista ihonhoitorutiiniani. Ihon kuoriminen herättää aina keskustelua ja yleensä nimenomaan siitä, kuinka usein ihoa olisi hyvä kuoria. Toiset käyttävät miedosti kuorivia tuotteita päivittäin, toiset sanovat että kerta kuukauteen on ihan maksimimäärä. Mä en ole ammattilainen enkä osaa antaa sen takia minkäänlaisia suosituksia, mutta sanon kuitenkin, että mieluummin liian harvoin kuin usein. En itse missään tapauksessa käyttäisi omalle iholleni kuorivia tuotteita päivittäin tai useita kertoja viikossa - en edes niitä miedosti/hellävaraisesti kuorivia. Oma ihotyyppini toki on kuiva ja myös herkkä, joten senkään takia sitä ei edes tarvitse kuoria jatkuvasti. Toki rasvoittuvampi iho saattaa tarvita kuorintaa paljon useammin, joten jokainen varmasti löytää itselleen sopivan tavan toimia.Kuinka usein sitten kuorin itse omaa ihoani? Suunnilleen kerran viikossa, välillä harvemminkin. En pidä mitään kirjaa siitä milloin olen edellisen kerran kuorintaa käyttänyt, sillä ihosta kyllä näkee ja tuntee, kun se olisi taas hyvä kuoria. Mä olen aina pitänyt rakeellisista, mekaanisesti kuorivista aineista enemmän kuin vaikkapa happoihin perustuvista kemiallisista kuorinnoista, mutta tällä hetkellä toinen mun ehdottomista suosikkikuorinnoista on nimenomaan happoihin perustuva tuote enkä osaisi siitä enää luopua. Yllä olevissa kuvissa näette kaksi ehdotonta suosikkikuorintaani - Dermalogican Daily Microfoliantin sekä First Aid Beautyn Facial Radiance Padsit!

Dermalogican Daily Microfoliant on mun ehdoton kestosuosikkini. Kyseessä on mekaanisesti kasvojen ihoa kuoriva riisipohjainen, jauhemainen tuote. Kuorinnan tulisi paitsi puhdistaa ihoa ja poistaa kuollutta ihosolukkoa, myös ehkäistä ihon epätasaista sävyä ja tasoittaa ihoa. Daily Microfoliant on yhtä aikaa tehokas sekä hellävarainen. Kuorinta-aine poistaa silottaa ja pehmentää ihon tehden siitä todella miellyttävän tuntuisen. Kuorinta ei missään vaiheessa tunnu iholla liian karkealta tai vähääkään raapivalta ja tämä onkin ehdottomasti tehoonsa nähden erittäin hellävarainen ja herkällekin iholle hyvin sopiva.


Olen käyttänyt itse nyt kolme kappaletta Daily Microfoliantin pienempiä 13 g kokoja, mutta nyt tilasin kesällä itselleni ensimmäistä kertaa tämän suuremman 75 g kokoisen purnukan. Ne pienemmät ovat riittäneet mulla todella pitkään, joten tämä suurempi purnukka tulee kestämään mulla varmasti pienen ikuisuuden. Kuorintaa ei tarvitse kerralla kovinkaan paljon ja sitä on siis tarkoitus ripotella suoraan purnukasta kämmenelle. Sen jälkeen joukkoon lisätään vettä ja vaahdotetaan, kunnes kuorinta muuttuu hieman voidemaiseksi. Tämän jälkeen kuorinta hierotaan kasvoille ja kuoritaan iho. Kuorinta soveltuu käytettäväksi myös huulilla, mutta itse suosin yleensä erillistä huultenkuorinta-ainetta. Edullisin mahdollinen tämä ei ole, mutta tosiaan kun ne pienemmätkin purnukat kestävät useita kuukausia mulla ihan säännöllisessäkin käytössä, tämä suurempi tulee kestämään vuosia eikä hinta todellakaan enää kirpaise, kun miettii kuinka pitkäksi aikaa tästä on iloa. Dermalogicaa myy mm. Skincity.
Hinta: noin 64,00 €/75 g.


First Aid Beautyn Facial Radiance Pads on toinen suosikkituotteeni kuorinnoista. Tämä on mekaaniseen Daily Microfoliantiin verrattuna täysin erilainen tuote, sillä kyseessä on AHA-happoihin perustuva kemiallinen kuorintalappu. Pakkauksesta löytyy siis 28 kappaletta pyöreitä kuorintalappuja, jotka sisältävät kuorinnan vaikuttavat aineet. Lapulla on tarkoitus käydä ihonpuhdistuksen jälkeen läpi kasvot, kaula ja dekoltee, ja levittää sen jälkeen muut ihonhoitotuotteet, kuten seerumit ja voiteet. Lappujen tulisi kirkastaa ja silottaa ihoa häivyttäen samalla pieniä juonteita ja laajentuneita ihohuokosia. Ne soveltuvat tarvittaessa ihan päivittäiseenkin käyttöön, mutta kuten postauksen alussa mainitsin, en itse suosi mitään kuorivia tuotteita kasvoillani liian usein - en siis näitäkään.


Nämä First Aid Beautyn kuorintalaput ovat päätyneet mulla hiljattain myös kuukauden suosikkeihin ja mähän ihastuin näihin välittömästi heti ensimmäisellä käyttökerralla. Parata näissä on tuotteen helppokäyttöisyys, sillä joka kiireisenä arkiaamuna kasvot ehtii käydä lapun kanssa läpi, mikäli iho tuntuu karhealta ja pikainen kuorinta on paikallaan. Iho tuntuu välittömästi kuorinnan jälkeen sileältä ja pehmeältä - jopa huomattavasti pehmeämmältä kuin monien mekaanisten kuorinta-aineiden jälkeen. Lisäksi nämä ovat olleet omalle iholleni todella hellävaraisia eikä ihoni ole esimerkiksi punoittanut kertaakaan näitä käyttäessäni. Pientä kihelmöintiä nämä aiheuttavat, mutta se toki kuuluu asiaan eikä kihelmöinti ole voimakasta tai muuten häiritsevää. En olisi ikinä uskonut ihastuvani kemiallisesti kuorivaan tuotteeseen näin paljon, mutta mähän tilasin näitä jo lisää itselleni, eli ihan äkkiä en aio näistä luopua. First Aid Beautya myy mm. Lookfantastic ja tuotteesta on myynnissä myös suurempi 60 kpl pakkaus. Koodilla LL20 saatte -20% alennuksen Lookfantasticilta myös First Aid Beautyn tuotteista!
Hinta: noin 17,00 €/28 kpl.

Kuoritteko te kasvojenne ihoa, jos niin millä tuotteilla? :)

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea näistä sillä mulla on First Aid Beautyn kuorintalaput odottamassa käyttöä. Olen käyttänyt Whamisan vastaavia tykännyt!

  Nyt olen testannut AHA-happokuorintaa ja koska se niin voimakas, en ole muita kuorintoja käyttänyt.
  Mutta kuorinnan jälkeen ihoa on kyllä ihanan tuntuinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tykkäät näistä First Aid Beautyn lapuista yhtä paljon kuin Whamisasta! Happokuorinnat tekee kyllä iholle ihmeitä. Mä kartoin niitä aluksi, mutta nykyään tykkään ihan älyttömästi<3 :)

   Poista
 2. First Aidin padsit on munkin lempparit. :) Kiinnostaisi muutenkin tutustua brändiin nykyistäkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, multa löytyy ehkä muutama brändin tuote odottelemassa käyttöönottoa ja innolla odotan, että pääsen niitä korkkaamaan! Joskus ehkä pari vuotta sitten First Aid Beauty ei herättänyt mussa kovinkaan suurta innostusta, mutta tällä hetkellä tilanne on onneksi toinen :)

   Poista

Kiitos kommentista!