maanantai 7. syyskuuta 2020

Pan That Palette Autumn Edition


Moikka! Tänään pääsen vihdoin paljastamaan teille kaikille mikä tämän syksyn Pan That Paletteni on. Mullahan oli kesällä pannutettavana theBalmin monitoimipaletti, mutta syksyksi päätin ottaa projektiin luomiväripaletin, joka mulla oli itse asiassa pannutettavana saman ajankohdan jo pari vuotta sitten - Anastasia Beverly Hillsin Modern Renaissancen. Vuonna 2018 projekti jäi hieman puolitiehen johtuen siitä, että menin käytännössä koko lokakuun meikittä, sillä sairastuin keuhkokuumeseen ja olin useamman viikon vuodepotilaana. Nyt toivottavasti selvitään ilman mitään sairauksia ja saan rauhassa keskittyä paletin pannuttamiseen koko syksyn ajan! Tämähän ei toki tarkoita, ettenkö käyttäisi myös muita luomiväripalettejani, mutta asetin kuitenkin selkeät tavoitteet itselleni tämän paletin kanssa.


Paletti näyttää syyskuun alussa tältä. Pannutettuja sävyjä on viisi kappaletta ja vaalea shimmersävy Vermeer on käytännössä kokonaan loppunut. Suurimmat kuopat löytyvät paletin alarivin sävyistä Red Ochre ja Realgar. Vähiten olen ehdottomasti käyttänyt ylärivin Golden Ochrea ja Cyprus Umberia, joista ainakaan jälkimmäistä en mitenkään tule saamaan pannutettua näiden neljän kuukauden aikana. ABH:n luomivärit ovat melko helppoja pannuttaa ja Modern Renaissance on mitä mainioin paletti nimenomaan syksyksi, sillä sävyt sopivat vuodenaikaan loistavasti. Joukosta löytyy niin lämpimiä oranssihtavia ja punertavia sävyjä kuin viileämpää pinkkiäkin, joka taas sopii erityisen hyvin itselläni talvisempiin meikkeihin. 


Paletissa on tällä hetkellä yhdeksän sävyä, joista pannu ei ole näkyvissä. Asetan itselleni tavoitteen, että vuoden loppuun mennessä olen saanut pannun näkyviin viidestä sävystä. Tällöin mulla olisi paletista kaiken kaikkiaan kymmenen sävyä pannutettuna. Tavoite ei tule olemaan turhan helposti saavutettavissa, mutta koen sen myös mahdolliseksi, kunhan vain muistan käyttää palettia ja keskittyä siihen kunnolla. Pannuttaminen tulee keskittymään todennäköisesti hyvinkin pitkälti paletin alarivin sävyihin, mutta toki koitan käyttää palettia mahdollisimman monipuolisesti ja pyrin myös kasvattamaan jo olemassaolevia pannuja. Tällä kertaa aion myös laskea kuinka monta kertaa käytän mitäkin sävyä! En ole koskaan aiemmin laskenut pannuprojekteissa käyttökertoja, mutta nyt aion tehdä sen ja toki myös raportoida niistä sitten teille. Ajattelin näin alustavasti tehdä projektiin katsauksen joka kuukausi, mutta katsotaan venytänkö sitä pitemmäksi. 

Mitä veikkaatte saanko yhtään pannua näkyviin ennen seuraavaa katsausta? :)

12 kommenttia:

 1. Eiköhän ainakin yksi puhkea ennenkuin seuraava katsastus on :) Toivottavasti näin. Itsekin otan aina tietyt paletit käyttöön arkisin jotta saisin niitä vähän käytettyä loppuun vaikken näin ota näitä pannutus-haasteita/tavoitteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Tollanen tapa on tosi hyvä ja jokainenhan valitsee sen mikä itselle parhaiten sopii :) Mullahan oli koko kevään se yksi paletti per viikko haaste menossa, mutta nyt päätin aloittaa kokonaan uuden pannuprojektin.

   Poista
 2. Innollani jään seurailemaan sun edistymistä tän paletin kanssa! Toivottavasti pääset tavoitteeseesi :) Sulla on tosi hyvä kuoppa Red Ochressa! Mulle kyseinen sävy on aiheuttanut vähän haasteita. Musta tuntuu, että sävy on alkanut hiemaan mennä huonoksi, sitä on vaikea saada enää häivytettyä nätisti ja tasaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, samaa mä toivon! Tää paletti on kaiken kaikkiaan mullakin niin vanha, että sen alkaa oikeesti huomaamaan, ettei sävyt enää käyttädy samalla tavalla kuin paletin ollessa uusi. Tän säilyvyyshän oli alunperinkin vissiin vaan 6 kuukautta..? Toki paletit nyt säilyy pitempään, mutta lähtökohtaisestikin tän säilyvyysaika oli aika lyhyt :D

   Poista
 3. No niin arvasin, veikkasin kyllä Norvinaa mutta tämähän on vielä parempi! Varmasti on ainakin yksi pannu näkyvissä ennen seuraavaa katselmusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norvina on mulla itse asiassa pannutettavana siinä 20 loppuun vuonna 2020 projektissa! Mä toivon myös, että saisin edes yhden pannun näkyviin<3 :)

   Poista
 4. No vautsi miten hyvin oot jo tota saanu pannutettua! Ihan varmasti saat monta sävyä lisää, koska nuo Anastasia paletit on niin pehmeitä että sävyt kuluu muihin paletteihin verrattuna aika helposti. Haastetta silti riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ABH:n paletit on kyllä yksiä helpoimpia luomivärejä pannuttaa, sen takia näitä niin usein valitsenkin projekteihin :D Toivotaan, että pääsen tavoitteisiini!

   Poista
 5. Oot oikeessa, on kyllä niin syksyn sävyinen paletti kun olla ja voi! Ja nyt on myös super mielenkiintoista saada tietää, että kuinka monta käyttökertaa kertyy millekin sävylle - todella hyvä idea ja lisä tähän haasteeseen 8) Kyllä mä veikkaan, että saat toteutettua tämän, vaikka haastetta varmasti riittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Joo mä oon nyt tosi innoissani tästä, että päätin ruveta laskemaan niitä käyttökertoja :) Ja onhan se vähän informatiivisempaa muutenkin, kun voi kertoa mitä sävyjä tuli sitten oikeasti todella käytettyä ahkerasti ja mitä taas ei ehkä ihan niin paljon. Mä toivon samaa :)

   Poista
 6. Oi, miten hyvin tää on jo kulunut! Mulla on kans MR omassa pannuprojektissani eikä vieläkään pilkistä yksikään pannu :D Uskon, että pääset aivan varmasti tavoitteeseesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaa hyvä tulee<3 Tässä on onneksi sen verran paljon vaaleita sävyjä, että etköhän säkin sieltä saa niitä pannuja vielä näkyviin! :)

   Poista

Kiitos kommentista!