tiistai 14. heinäkuuta 2020

Vertailussa kaksi BB-voidetta

*Saatu ilmaistuote


BB-voiteet ovat monille varma valinta erityisesti kesällä, kun meikkipohjan halutaan olevan mahdollisimman luonnollinen. Itse suosin kesälläkin monesti ihan samanlaista peittävää meikkipohjaa kuin muinakin vuodenaikoina, mutta täksi kesäksi ostin ja sain itselleni testiin kaksi kappaletta BB-voiteita! Mä olen jo vuosien ajan ollut sitä mieltä, etteivät BB-voiteet ole niin sanotusti mun juttuni, sillä ne ovat monesti todella, todella kevyitä enkä saa niillä kasvoilleni kaipaamani peittoa toisin kuin kunnon meikkivoiteen kanssa. BB-voiteiden ideakaan ei tietysti ole luoda täysin peittävää lopputulosta ja monet niistä ennen kaikkea vain tasoittavat kevyesti ihon omaa sävyä. Miten kävi, kun pitkästä aikaa testailin kahta eri BB-voidetta? Muuttuiko mieleni ja ihastuinko näihin?


Joik Organic Skin Perfecting BB-Creamin ostin itselleni loppukeväällä House of Organicilta ja olin tästä aluksi todella, todella innoissani. Olin aiemmin testannut tästä pienen näytteen verran ja BB-voide oli vaikuttanut paljon peittävämmältä kuin aiemmin kokeilemani vastaavat tuotteet. Tuote lupaa kevyttä peittoa sekä mattaista lopputulosta. Voiteen sisältämien öljyjen tulisi myös kosteuttaa, virkistää ja ravita ihoa, eli tuotekuvauksen perusteella tämä on juuri sitä, mitä BB-voiteelta kaipaan. Sävy on universaali, melko vaalea ja se sulautuu täydellisesti omaan ihonsävyyni. Monien BB-voiteiden kanssa mulla on se ongelma, että kun niistä tosiaan on myynnissä vain yksi sävy, on se auttamatta usein itselleni turhan tumma, vaikka ne yleensä toki sulautuvatkin ihoon edes jollain tavalla. Tässä ei kuitenkaan ollut sitä ongelmaa vaan sävy oli itselleni sopiva.


Ongelmaksi Joikin BB-voiteen kanssa kuitenkin muodostui se, etten saa tätä levittymään kasvoilleni kauniisti. Voide rullautuu pois sitä mukaan kun koitan saada sitä levitettyä ja lopputulos on joka kerta sama. Olen yrittänyt sormilla, siveltimillä ja sienellä, mutta mikään ei auta. Olen myös kokeillut erilaisia primereita, jättänyt ne kokonaan pois ja myös alla olevia ihonhoitotuotteita olen vaihdellut. En ymmärrä miten sain sen testerin silloin toimimaan niin hyvin, mutta tämä täysikokoinen pullo ei tahdo toimia lainkaan. Onko teillä jotain vinkkejä, joita voisin vielä kokeilla vai täytyykö mun vain hyväksyä, ettei tämä tule koskaan toimimaan itselläni? Nyt en siis tätä ole pystynyt käyttämään, sillä voide ei asetu kasvoille kauniisti lukuisista yrityksistä huolimatta.
Hinta: noin 35,00 €.


BTB13 BB-Creamin* sain itselleni pr-näytteenä Kauppa Ihokeskukselta heti kesän alussa. BTB13 on kotimainen kosmetiikkabrändi, jonka tuotteet sisältävät kaikki solujen uusiutumista elvyttävää BTB13 yhdistettä, josta brändi saa siis myös nimensä. Tämä BB-voide sisältää suojakertoimen SPF15 ja se lupaa tasoittaa ihon sävyä ja samalla myös heleyttää ihoa saaden sen näyttämään kauniilta. BB-voide on koostumukseltaan paksua ja hieman jopa moussemaista, selkeästi paksumpaa kuin Joikin vastaava tuote. Paksu koostumus lupailee yleensä parempaa peittokykyä, joten miten kävi - sainko tämän BB-voiteen toimimaan itselläni, vaikka Joik ei toiminut?


BB-voide levittyy iholle kauniisti joko meikksienen tai -siveltimen kanssa ja peittokykyäkin löytyy kiitettävän paljon. Ihon sävy tasoittuu huomattavasti, ja varsinkin kerrostamalla tämän kanssa saa halutessaan yllättävänkin peittävän pohjan. Ainut ongelma on se, että BB-voide on sävyltään itselleni vähän turhan tumma. Mun ihonsävyni on siis todella vaalea, ja vaikka kesän aikana olen hitusen väriä kasvoilleni saanutkin, en kuitenkaan ole sen enempää ruskettunut. Joudun siis sekoittamaan tähän BB-voiteeseen pienen tipan vaaleampaa meikkivoidetta, jolloin saan sävystä itselleni täydellisen. Se ei mua sinänsä haittaa, sillä olen tottunut pelaamaan meikkivoiteiden sävyjen kanssa, mutta tokihan se olisi ihanaa, jos oma ihonsävy olisi sellainen, mihin nämä yhden sävyn tuotteet sulautuvat täydellisesti. Täytyy katsoa josko ottaisin jonkin asteittain sävyttävän voiteen käyttöön nyt kesällä ja saisin sitä kautta myös tämän BB-voiteen sopimaan ihoni sävyyn täydellisesti! Mitään muuta vikaa tässä siis ei ole ja olen ollut tuotteesen erittäin tyytyväinen, vaikka sävy ei täysin oikea itselleni olekaan.
Hinta: noin 38,00 €.

Näistä kahdesta BTB13 vei siis ehdottomasti voiton. Joik olisi sävyltään erinomainen itselleni, mutta en saa sitä levittymään iholleni kauniisti. BTB13 taas on hitusen liian tumma, mutta muuten täydellinen. Ehdottomasti haluan testata joskus tulevaisuudessa vielä muitakin BB-voiteita ja erityisesti BTB13 hälvensi huomattavasti niitä postauksen alussa mainitsemiani "ennakkoluuloja" BB-voiteisiin liittyen.

Käytättekö te BB-voiteita? :)

4 kommenttia:

 1. Mä käytin monta vuotta sit BB-voidetta ja ai kauhee miten väärä väri siinä oli, lisäks se ei ollut mistään kevyimmistä päästä, joten nyt en sellaista laittaisi iholleni. Ja mulle jäi traumat, kun se oli oikeesti ihan vaaleenpunasta se voide :'D
  CC-voide on mulla nyt käytössä ja se tuntuu ihanan kevyelle. Paitsi että CC-voidettakaan en oo nyt kesällä osannut käyttää, vaan oon mennyt peitevoiteen ja puuterin voimalla, jos oon meikannut :D
  Musta tuntuu, että se mun ostamani CC-voide toimi parilla ekalla kerralla ihan täydellisesti ja nyt sit tuntuu, ettei väri oo omaan ihooni sopiva. Voisko se sit just johtua, kun on saanut kasvoille vähän väriä.. Noh, pitänee taas syksyllä sit kokeilla :D
  Hmm en muista, että mitähän eroa BB-voiteella ja CC-voiteella nyt olikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo noissa BB- ja CC-voiteissa on aina se pieni ongelma, ettei sävyt välttämättä mätsää ollenkaan omalle iholle :D BB-voiteista varsinkin on monesti myynnissä vain yksi sävy, ja vaikka niiden on tarkoitus sulautua omaan ihonsävyyn, eihän ne tietenkään kaikille siitä huolimatta ole täydellisen sävyisiä. Toivottavasti saat sen CC-voiteen taas toimimaan syksymmällä! Ruskettuminen vaikuttaa totta kai aina siihen miten tollaset tuotteet toimii. Ja mun mielestä varsinkin CC-voiteen kohdalla, joka on monesti kuitenkin verrattavissa lähes meikkivoiteeseen eli peittokykyä löytyy enemmän kuin BB-voiteella.

   Poista
 2. Harmi että tuo Joik rullaa noin, mulla sama joskus mutten nyt tietenkään muista minkä meikkivoiteiden kanssa mutta hitsi että se oli turhauttavaa. Mä käytän kesällä tosi vähän iholla meikkiä mutta BB voiteita käytän kyllä, ACO:n BB voide on kivan kevyt näin kesällä ja sitä olen pääasiassa käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se rullaaminen on niin rasittavaa.. Ja kun toi nyt ei muutenkaan tahdo asettua mun iholleni kunnolla :D Kiva kuulla, että oot pitänyt ACOn BB-voiteesta, se kuulostaakin kieltämättä hyvältä<3

   Poista

Kiitos kommentista!