maanantai 18. toukokuuta 2020

The Project Panner Tag

Taas olisi aika yhdelle uudelle tagille! Tämän pannuprojekteihin liittyvän The Project Panner Tagin bongasin YouTubesta ja tämähän on alunperin Sarah Rosen kehittämä tagi. Hän teki tagin totta kai englanninkielellä, joten otin vapauden suomentaa Sarahin keksimät kysymykset tänne blogini puolelle. Pannuttaminen on kiinnostanut mua jo muutaman vuoden ajan, vaikka en pannuttamiseen varsinaisesti keskity blogin tai Instan puolella. Se tulee sellaisena pienenä lisämausteena, mutta koko ajanhan mulla on menossa pannuprojekti ja tavoittelen projektini ulkopuolella myös useamman muunkin tuotteen pannuttamista. Mun 20 loppuun vuonna 2020 pannuprojektissa suurin osa tuotteista on jotain muuta kuin meikkituotteita, vaikka periaatteessa pannuttaminen yleensä liitetään nimenomaan puuterisiin meikkituotteisiin tai meikkeihin ylipäätään. Mä liitän siihen kuitenkin myös muut kuin meikkituotteet, niin myös tässä tagissa!


1. Kuinka kauan olet harrastanut pannuprojekteja?
Aloitin ensimmäisen vuoden kestävän pannuprojektini tammikuussa 2018. Tässä kohtaa olin jo alkanut nauttia siitä, että saan myös niitä suosikkituotteitani joskus loppumaan eikä puuterisissa tuotteissa pannun esiintulo aiheuttanut enää harmitusta vaan päinvastoin iloa. 

2. Miksi päätit aloittaa pannuttamisen? Mitä haluat saada siitä irti?
Halusin testata itseäni ja kykyäni saada järjestelmällisellä käytöllä tiettyjä tuotteita loppumaan. Halusin myös selvittää minkätyyliset tuotteet olisivat mulle helppoja pannutettavia ja missä olisi enemmän haastetta. Luomiväripalettien ja muiden puuteristen tuotteiden kohdalla halusin ennen kaikkea saada niihin näkyviin niitä pannuja, sillä niiden näkeminen toi oikeasti sellaisen pienen onnistumisen tunteen. 

3. Miten organisoit pannuprojektisi? Ovatko ne lyhyitä kausiluonteisia projekteja, vuoden kestäviä vai jotain muuta?
Mulla ei ole tällä hetkellä menossa kuin tämä vuoden kestävä 20 loppuun vuonna 2020 -projekti eli suosin ehdottomasti pitempikestoisia projekteja. Ajattelin, että voisin aloittaa tässä sivussa jonkinlaisen kesän kestävän projektin, ehkä jonkin luomiväripaletin kanssa, mutta katsotaan! Ensi vuodelle olisi ehkä hauska suunnitella vähän enemmän kausiluontoisia pannuprojekteja, joihin en tietenkään valitsisi näin monia tuotteita kerralla.


4. Mitkä ovat suosikkitapasi seurata projektien edistymistä?
Monet merkitsevät tuotteisiin nestepintojen rajoja tai punnitsevat tuotteita, mutta mä en ole koskaan jaksanut tehdä sitä. Katselen itse vanhoista kuvista edistymistäni ja varsinkin puuteristen tuotteiden kanssa se toimii hyvin niin. Lukijoille olisi totta kai informatiivisempaa näyttää konkreettisesti vaikkapa niiden nestepintojen viivojen kanssa edistyminen, mutta toistaiseksi en ole itse tehnyt niin.

5. Mitkä tuotteet ovat sinulle helpoimpia pannuttaa?
Jos nyt mietitään meikkituotteita niin vaaleat luomivärit on sellaisia, joiden kanssa ei yleensä ole ongelmaa. Samoin higlighterit kuluvat mulla aika nopeasti.

6. Mitkä tuotteet ovat sinulle vaikeimpia pannuttaa?
Meikkituotteiden kohdalla ehdottomasti aurinkopuuterit ja poskipunat. Niiden pannuttaminen on aina työn ja tuskan takana, ja se on oikeastaan jopa aika turhauttavaa välillä.

7. Onko sinulla tuotteita, joita otat todella harvoin mukaan pannuprojekteihin?
Edellä mainittuja aurinkopuutereita tuskin tulen ihan äkkiä enää ottamaan, sillä mähän en saanut vuodessa pannua näkyviin minikokoisesta Too Facedin Bronzerista, vaikka oikeasti käytin sitä varjostusten tekemiseen lähes joka päivä. Siinä meni mun usko ja toivo siihen, että ikinä voisin saada pannua näkyviin yhdestäkään muusta varjostustuotteesta tai aurinkopuuterista, joten ne jätän jatkossakin väliin.


8. Pannutatko myös ihonhoito- ja vartalonhoitotuotteita vai pysytteletkö pelkästään meikeissä?
Pannutan ehdottomasti myös muita kuin meikkituotteita! Haluaisin keskittyä tulevaisuudessa ehkä enemmän vain meikkeihin näissä blogin puolelle päätyvissä projekteissani, mutta tosiaan ainakin tämä vuosi mennään vielä myös noiden ihon- ja vartalonhoitotuotteiden kanssa. Niissä tosin tavoitteena on yleensä se, että saan tuotteen kokonaan loppumaan.

9. Mikä on tärkein neuvosi pannuprojektissa menestymiseen?
Älä pakota itseäsi käyttämään tuotteita, jos ne hetkellisesti alkavat tympiä! Se on nimittäin takuuvarma keino menettää kiinnostus tuotteisiin lopullisesti. Tauot projekteissa, varsinkin pitkäkestoisissa, on ihan sallittuja eikä projektien tarkoitus ole ylikäyttää jotain tuotetta niin paljon, ettei se käyttäminen tunnu enää mieluisalta. Iso osa meistä kaipaa kuitenkin välillä sitä vaihtelua, mitä ei vaikkapa intensiivisessä yhden luomiväripaletin pannuttamisessa juurikaan ole tarjolla, mutta mä olen ainakin huomannut sen, että koko projekti alkaa tökkiä ja pahasti, jos koitan väkisin käyttää tuotteita, joista haluaisin pitää hetken taukoa. Salli se siis itsellesi, sillä hetken kuluttua haluat todennäköisesti käyttää tuotetta taas entistä innokkaammin!

10. Onko pannuttaminen vaikuttanut ostotottumuksiisi meikkien suhteen, jos on - miten?
En sanoisi, että pannuttaminen on vaikuttanut mun ostotottumuksiini mitenkään, mutta muista syistä ne ovat kyllä muuttuneet. Ennen saatoin ostaa vuodessa yli kymmenen uutta luomiväripalettia eikä tuntunut missään, mutta tänäpäivänä en ikinä enää tekisi niin. Koitan ajatella muutenkin, että kaikkea ihanaa ja kivaa ei ole pakko saada, ei edes siinä tapauksessa, että siihen olisi varaa. Sama koskee myös meikkejä, sillä vanhatkin pitäisi koittaa joskus saada käytettyä pois. Pannuttaminen ei tähän ajatusmaailmaan kuitenkaan ole vaikuttanut, tai en ainakaan näe itse, että se olisi, vaikka muutos on tapahtunut samoihin aikoihin kun pannuttamisesta innostuin.

Harrastatteko te pannuprojekteja? :)

12 kommenttia:

 1. :DD heh, on vähän unohtunut vain se projekti. Pitää kyllä ottaa itseään niskasta kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet unohdukset ei onneksi haittaa mitään! ;)

   Poista
 2. Kiva haaste :) pannutus on kyllä jotenkin tosi mielenkiintoista ja on aina tosi kiva myös seurailla sitä, kuinka nopeasti muut saavat tuotteita loppumaan. Mulla on nyt ekaa kertaa varsinainen pannuprojekti käynnissä ja jotenkin tällä hetkellä on sellainen jumitusvaihe :D Esimerkiksi luomiväripaletin kanssa tuntuu jotenkin toivottomalta tällä hetkellä ja samoin huulipuna tuntuu siltä, ettei se etene yhtään. Mutta onneksi mukana on muitakin kuin meikkituotteita, niin saa edes jotain loppumaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään seurailla muiden projektien edistymistä! Varsinkin, kun monesti niistä saa boostia omaankin projektiin :D Meikit on monesti just niitä haastavimpia tuotteita ja muu kosmetiikka loppuu nopeemmin ja helpommin. Mutta usko pois, kyllä ne tuotteet kuluu vaikkei aina siltä näytäkään, jos niitä vaan jaksaa kuitenkin käyttää<3

   Poista
 3. Tää on mielenkiintoinen tagi! Pannuttelua on tullut harrastettua jo vuosia, pääasiassa meikkituotteita, mut myös ihonhoitoa jne. :) Täytyisikin itseasiassa tehdä pieni tilannekatsaus tän vuoden projektiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odottelen sun tilannekatsausta<3 Mä ajattelin tehdä kesäkuun puolella itse seuraavan :)

   Poista
 4. Pannuprojekteja on tosi hauska testata ja nähdä se kehitys mitä tuotteiden kanssa saa aikaan, jos vain niitä ahkerasti jaksaa käytellä. Itse totesin viime vuoden haasteen perusteella ettei minusta ole pannuttelijaksi, joten en turhaa kiusaa itseäni haasteella vaan pyrin käyttämään tuotteita pois sitä mukaan kuin siltä tuntuu. Mutta ehdottomasti kiva seurata esim sunkin projektin kulkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pannuttaminen ei missään nimessä ole kaikkien juttu! Ja turha sellaisia on yrittääkään, jos ne ei tunnu omilta. Kiva että tykkäät kuitenkin seurailla muiden projekteja<3 :)

   Poista
 5. Minäkään en ikinä laittaisi projektiin aurinkopuuteria, koska ne on ihan mahdottomia pannuttaa. Sama luomivärinpohjustajissa. Tykkään pannuttaa kynsilakkoja, mutta isoja, täysiä puteleita en projektiin laittaisi.
  Yhden Elfin poskipunan olen käyttänyt projektissa loppuun (siinä oli kyllä jo pannu näkyvissä, kun laitoin sen projektiin), mutta riippuu tosi paljon poskipunan koostumuksesta kuinka helppo se on pannuttaa. En kokeilisi esim. Essencen poskipunia pannuttaa.
  Mulle helpoimpia pannuttaa ovat meikkivoiteet, puuterit ja ripsarit. Jos lasketaan pelkkä pannun näkyviin saaminen, niin sitten luomivärit. Yritän aina laittaa pannuprojektiin tuotteita, joita on jo käytetty paljon.
  Nyt mulla on ollut sama huulipuna projektissa varmaan yli vuoden, ja ehkä munkin pitäisi sallia itselleni taukoa siitä, koska alan vihata koko väriä. :D Eihän tämä niin vakavaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tosiaan oli aurinkopuuteri ja jäi kyllä viimeiseksi, ei siitä tullut mitään :D Luomivärinpohjustajat on muuten myös sellaisia, joita itsekään en laittaisi projektiin, kun ne kestää aina pienen ikuisuuden. Heh, mullahan on nyt juuri yksi essencen poskipuna projektissa! En tiedä tulenko ikinä saamaan siitä pannua näkyviin, mutta ainakin oon käyttänyt sitä todella ahkerasti ja sävy on mulle hurjan mieluinen :) Kuulostaa kyllä ehdottomasti siltä, että sulla olisi tauon paikka ton huulipunan kanssa :D Saat uutta innostusta varmasti taas sen käyttämiseen, jos pidät vähän taukoa<3

   Poista
 6. Itse en niinkään pannuta puutereita tai luomivärejä, vaan mulla valikoituu usein semmoset hutiostokset pannutukseen. En halua heittää pois, joten haluan käyttää huonot pois tehokkaasti jotta pääsen taas nauttimaan niistä hyvistä tuotteista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan fiksua, että yrittää tehokäyttää ne hutiostot pois, vaikka ne ei niin miellyttäisikään! Isolla osalla kun jää ne varmasti vaan käyttämättä :D

   Poista

Kiitos kommentista!