perjantai 8. toukokuuta 2020

Hajusteeton Four Reasons No Nothing -tuotesarja

*Saatu ilmaistuote


Joko olette törmänneet kotimaisen Four Reasonsin No Nothing -uutuussarjan hajusteettomiin tuotteisiin? Sarjan jokaisella tuotteella on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton myöntämä Allergiatunnus, minkä lisäksi kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Sarjasta löytyy kattava valikoima sekä hiustenhoito- että hiustenmuotoilutuotteita. Itse sain testiin No Nothing -sarjasta Sensitive Moisture -tuotteita, jotka ovat kuiville hiuksille tarkoitettuja hiuksia kosteuttavia tuotteita, sekä Heat Spray lämpösuojan. Sensitive Moisture -linjan lisäksi sarjaan kuuluu hiuksia tuuheuttavat Sensitive Volume -tuotteet, rakennepaikkaavat Sensitive Repair -tuotteet sekä värjätyille hiuksille tarkoitetut Sensitive Color -tuotteet. Jokaiseen linjaan kuuluu shampoo sekä hoitoaine ja näiden lisäksi No Nothing -tuotesarjan alta löytyy kasa erilaisia hiustenmuotoilutuotteita, kuten hiuslakkaa, muotovaahtoa ja kuivashampoota. Four Reasonsin tuotteet ovat hinta-laatusuhteeltaan olleet mielestäni aina loistavia ja kaikki No Nothing -sarjan tuotteet maksavat vain 11,90-12,90 €. Brändin tuotteet ovat kampaamotuotteita, mutta monia Four Reasonsin tuotteita myydään myös mm. Sokoksella ja Stockmannilla. Tuotteta voi lisäksi ostaa Four Reasonsin omilta sivuilta.


Mähän en normaalisti millään tavalla välttele hajusteita kosmetiikassa ja esimerkiksi monissa vartalolle tarkoitetuissa tuotteissa juurikin se tuoksu on yksi tuotteen avainsana. Hiustenhoito- ja muotoilutuotteissa tuoksut ovat vain mukava pieni lisä eivätkä missään nimessä samalla tavalla itselleni "pakollisia", kuten vaikkapa suihkugeelissä, jota en ostaisi itse tuoksuttomana ja hajusteettomana. Itse asiassa olen joutunut välttelemään liian voimakkaita tuoksuja varsinkin hiuksiin jätettävissä tuotteissa, kuten kuivashampoissa, sillä työskentelen sairaalassa, jossa pyrin välttämään liian voimakkaan tuoksuisia kosmetiikkatuotteita iholla ja hiuksissa. Four Reasonsin tuotteet ovat tulleet mulle tutuiksi jo vuosia sitten ja lähdinkin enemmän kuin mielelläni kokeilemaan näitä No Nothing -tuotteita, sillä harva Four Reasonsin tuote on osoittautunut itselleni toimimattomaksi. Odotukset tämän viisikon suhteen olivat siis hyvin korkealla!


Four Reasons No Nothing Sensitive Moisture Shampoo* on hajusteeton, kosteuttava shampoo, joka on suunniteltu erityisesti herkän hiuspohjan tuotteeksi. Hoitavana ja kosteuttavana ainesosana shampoossa toimii esimerkiksi avokadoöljy, jonka tulisi myös antaa hiuksille kaunis kiilto. Suosin yleensä omissa vaalennetuissa hiuksissani nimenomaan juuri kosteuttavia tai sitten rakennepaikkaavia tuotteita, sillä ne ovat yleensä riittävän hellävaraisia ja hoitavia omille hiuksilleni. Vaadin kuitenkin shampoolta myös riittävää pesutehoa ja toivon aina, että yksi vaahdotuskerta riittäisi saamaan hiukset puhtaiksi. Tämä shampoo toimii omissa hiuksissani kuin unelma. Yksi pesukerta riittää loistavasti saamaan hiukset puhtaiksi, mutta shampoo ei kuitenkaan saa hiuksista narskuvan puhtaita tai liiaksi takkuun. Tuote on siis omaan makuuni sekä riittävän tehokas että hellävarainen. Tätä on ollut todella miellyttävä käyttää ja näinkin hyvä pesuteho itse asiassa hieman yllätti, sillä aika usein nimenomaan kosteuttavat shampoot ovat pesuteholtaan hieman heikompia. Tämä ei ollut, mutta shampoo ei myöskään kuivattanut hiuksia lainkaan, mikä on itselleni erityisen tärkeää.
Hinta: noin 11,90 €/300 ml.


Four Reasons No Nothing Sensitive Moisture Conditioner* on erityisesti herkälle hiuspohjalle tarkoitettu hajusteeton hoitoaine. Hoitoaine sisältää sarjan shampoon tavoin kosteuttavaa, ravitsevaa ja hoitavaa avokadoöljyä. Tuote lupaa jättää hiukset silkkisen sileiksi ja pitää myös sähköisyyden hiuksista poissa. Koostumukseltaan hoitoaine on suhteellisen ohutta ja notkeaa. Oman kokemukseni mukaan yleensä tuhdimmat ja paksummat koostumukset hoitoaineissa kielivät hyvästä hoitavuudesta, mutta tämä hoitoaine osoitti mun käsitykseni vääräksi, sillä tämä silotti, pehmensi ja selvitti hiusten takut todella helposti ja nopeasti. Jo hoitoainetta levittäessä tunsi selvästi, miten hiukset silottuivat ja takut aukesivat. Muutaman minuutin vaikutusajan ja tuotteen poishuuhtelun jälkeen hiukset olivat pehmeän ja hoidetun tuntuiset. Juoksevahkon koostumuksen takia en odottanut tältä hoitoaineelta ihan näin paljon, mutta yllätyin erittäin positiivisesti tämän hoitavuudesta! Ei tämä hoitavuudeltaan hiusnaamioiden tehoa vastaa, kuten en olettanutkaan, mutta ihan perushoitoaineeksi  tämä on yllättävänkin hoitava tuote.
Hinta: noin 11,90 €/300 ml.


Four Reasons No Nothing Sensitive Moisture Treatment* on hajusteeton, herkälle hiuspohjalle suunnattu hiusnaamio. Naamio lupaa kosteuttaa hiuksia tehokkaasti, helpottaa niiden kammattavuutta, vähentää hiusten mahdollista pörröisyyttä sekä pehmentää niitä. Hiusnaamio on tarkoitus levittää pestyihin pyyhekuiviin hiuksiin ja antaa vaikuttaa 5-15 minuutin ajan. Monet mun lukijani varmasti muistavat, että Four Reasonsin Ultra Moisture Treatment on mun kaikkien aikojen suosikkini hiusnaamioiden joukosta, ja lähdinkin siitä syystä testaamaan tätä hajusteetonta hiusnaamiota erityisen suurella mielenkiinnolla. Naamion koostumus on kermaisen paksuhkoa. Se levittyy hiuksiin vaivattomasti ja jo muutaman minuutin vaikutusajan jälkeen hiukset tuntuvat pehmeiltä ja sileiltä sekä näyttävät kauniilta. Ihan yhtä pehmoisia tämä ei mun hiuksistani tehnyt kuin se juuri mainitsemani Ultra Moisture Treatment, mutta tämäkin oli kuitenkin erittäin tehokas. Hoitavuus ja kosteuttavuus olivat kohdillaan ja tuote toimi omissa hiuksissani ihan odotetusti. 15 minuutin vaikutusaika on omaan makuuni liian pitkä, mutta onneksi lyhyemmälläkin ajalla selviää ja senpä takia onkin hyvä, että tuotteessa oli mainittukin tuo 5-15 minuutin vaikutusaika.
Hinta: noin 11,90 €/150 ml.


Four Reasons No Nothing Sensitive Moisture Mist* on niin ikään erityisesti herkälle hiuspohjalle suunnattu tuote, jonka tulisi kosteuttaa hiuksia tehokkaasti. Suihkeen sisältämä avokadoöljy huolehtii lisäksi myös hiusten ravitsemisesta ja lisää niiden kiiltoa. Tuote lupaa taltuttaa hiusten sähköisyyden ja auttaa myös selvittämään hiuksista takkuja. Hoitosuihkeet ovat mulle ihan ehdottomia, sillä ne helpottavat huomattavasti pitkien hiusten harjaamista - varsinkin kun teen sen monesti suositusten vastaisesti eli ennen kuin ne ovat täysin kuivat. Mun ehdoton kestosuosikkini onkin Four Reasonsin Moisure Mist ja innolla odotin saanko tästä hajusteettomasta versiosta sille kilpailijan. Ja sainhan mä! Suihke on hienojakoista ja leviää hiuksiin miellyttävän tasaisesti. Se todella helpottaa hiusten kammattavuutta ja pitää myös sähköisyyden loitolla. Mitään erityistä kiiltoa en ole kokenut tämän hiuksille antavan, mutta pääasia on se, että hiusten kammattavuus helpottuu ja siinä tämä toimii loistavasti. Olen itse asiassa pitänyt tästä jopa hieman enemmän kuin siitä perinteisestä Moisture Mististä, vaikka tuotteet ovatkin keskenään tuoksua lukuun ottamatta erittäin samantyylisiä.
Hinta: noin 11,90 €/250 ml.


Four Reasons No Nothing Sensitive Heat Protection Spray* on herkällekin hiuspohjalle hyvin soveltuva lämpösuojasuihke. Suihkeen on tarkoitus suojata hiuksia kuumien muotoilurautojen mahdollisesti aikaansaavilta vaurioilta. Tämän lisäksi lämpösuojasuihke myös silottaa hiusten pintaa, mikä omalta osaltaan auttaa helpottamaan hiusten muotoilua. Mä kiharran tai suoristan hiuksiani muotoilurautojen kanssa nykyään todella harvoin, mutta silloin kun teen niin, on mulla aina mukana lämpösuojan sisältävä tuote. Olen tottunut siihen, että lämpösuojasuihkeet ovat "märkiä" eli niistä lentää isoja pisaroita, jotka tekevät hiuksistakin hieman kostean tuntuiset. Tämä Four Reasonsin suihke oli kuivamuodossa eli vähän kuin kevyt hiuskiinne, joka ei jätä hiuksiin minkäänalaista kosteaa tunnetta. Yllätyin tästä erittäin positiivisesti, sillä olen aina inhonnut sitä hetkellistä kosteaa tunnetta hiuksissa, jonka suurin osa lämpösuojasuihkeista aiheuttaa. Kevyen kuivan koostumuksensa ansiosta tämä tuntui myös levittyvän hiuksiin hyvin tasaisesti, mikä sekin on iso plussa. Tällaiset tuotteet kuluvat mulla hitaasti, mutta hyvä näitäkin on kotoa löytyä, sillä koskaan ei tiedä milloin iskee halu kihartaa tai suoristaa hiukset!
Hinta: noin 12,90 €/200 ml.

Four Reasonsin No Nothing -sarja vakuutti mut laadultaan, mutta toisaalta koska olen aina pitänyt brändin tuotteista, en mitään muuta odottanutkaan. Hoitosuihke ja hiusnaamio olivat tästä joukosta mulle kaikkein mieluisimmat tuotteet, mutta kaiken kaikkiaan jokainen näistä lunasti odotukseni. Verrattuna muihin Four Reasonsin tuotelinjoihin nimenomaan se hajusteettomuus oli mielestäni suurin ero. En varsinaisesti jäänyt mitään tuoksuja näissä tuotteissa kaipaamaan, mutta Four Reasonsin tuotteissa on yleensä myös hurjan miellyttävät tuoksut (esimerkiksi Four Reasonsin Shaperissa), joten ne ovat mulle ehkä sen takia kuitenkin hitusen mieluisampia. Laatu näissä oli kuitenkin tuttua Four Reasonsia, suosittelen!

Käytätkö sinä hajusteetonta kosmetiikkaa? Entä ovatko nämä Four Reasonsin tuotteet tuttuja? :)

8 kommenttia:

 1. Mä sain myös testiin samaisia tuotteita ja tykkään ihan hulluna. Tähän vaaleaan tukkaan nuo kosteuttavat shampoo ja hoitsikka ovat niin hyvät. Mulla ratkasee aina huuhteluvaiheessa onko hoitsikka hyvä. Hyvä hoitsikka silottaa jo tässä vaiheessa hiuksia ja tämä hoitsikka tekee sen :) Oon testannut myöskin sarjan uutta kuivashampoota ja se on tähän mennessä paras ikinä! Arvostan suunnattomasti näitä tuoksuttomia tuotteita :) Mun nenä on tähän aikaan vuodesta muutenkin niin tukossa, etten haistaisi edes mitään.

  Aurinkoista viikonloppua Linda :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ihan sama! Poishuuhteluvaiheessa kyllä huomaa jo tosi hyvin sen, onko hoitoaine riittävän tehokas omille hiuksille vai ei. Tää sarja yllätti hurjan positiivisesti ja oonkin nyt käyttänyt parin viikon ajan lähes pelkästään näitä :) Hei ihan huippua kuulla, että se kuivashampoo on toiminut sulla noin hyvin! Mun täytyy ehdottomasti ostaa se testiin, kun kuivashampoota käyttäisin erittäin mielelläni nimenomaan hajusteettomana. Tällä hetkellä käytän Batisten Freshiä, kun siinä on suhteellisen mieto ja raikas tuoksu. Tykkään siis hurjasti Batisten kuivashampoista, mutta niissä on lähes kaikissa todella voimakkaat tuoksut enkä voi työpäivinä sellaisia käyttää :/ Toi Four Reasons lähtee siis testiin pikimmiten!

   Ihanaa viikonloppua sinnekin<3

   Poista
 2. Brändi on yksi mun suosikeista hiustuotteiden osalta ja tykkään kyllä heidän hoitavista ja laadukkaista tuotteista. Yleensä en itse välttele hajusteita kosmetiikassq, koska mulle ihanat tuoksut on se juttu. Mutta toisaalta raja mullakin tulee joskus vastaan ja liian tuoksuvat tuotteet ei ole munkaan mieleen. Riippuu siis ihan tuoksun vahvuudesta ja mistä tuotteesta on kyse. Esim sy iholla en tykkää käyttää tuoksuvia tuotteita lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Four Reasonsin tuotteet on ihania<3 Mulle myös monissa tuotteissa tuoksut on tosi tärkeessä roolissa ja osa sitä tuotteen käyttökokemusta. Esim. suihkugeelit ja vartalovoiteet on sellaisia, mutta hiustuotteissa en niitä tuoksuja kaipaa/tarvitse samalla tavalla :) Tossa ylempää Noorallekin kirjoitin, että ottaisin enemmän kuin mielelläni käyttöön hajusteettoman kuivashampoon, kun tällä hetkellä käytän aikalailla pelkästään Batistea, mutta Freshiä lukuun ottamatta niissä on tosi voimakkaat tuoksut enkä voi niitä työpäivisin käyttää. Eli joissain tapauksissa ne tuoksut on mulle iso miinus, vaikka yleensä ne ihan toivottuja ja mieluisia onkin :) Monet varmasti karttelee tuoksuja sy-iholla. Mä en niinkään, mutta ymmärrän kyllä hyvin minkä takia monet niitä välttelee!

   Poista
 3. No Nothingissa on loistava hinta-laatusuhde. Tykkään tosi paljon ja mulla on tapana ostaa tuotteita lahjaksi myös ystäville. :) Käytän paljon hajusteetonta kosmetiikkaa, koko ajan enemmän ja enemmän, mutta mukana on myös tuoksullisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hajusteetonta kosmetiikkaa uskaltaisin varmasti itsekin ostaa lahjaksi paljon helpommin kuin hajustettua, kun ne tuoksut jakaa aina niin paljon mielipiteitä! Tämä sarja, kuten muutkin Four Reasonsin sarjat, on munkin mielestä hinta-laatusuhteeltaan loistava :)

   Poista
 4. Itse en välitä yhtään juoksevista hoitoaineista sillä usein tuntuu että ne on lirua eikä tehoa mihinkään, ihme siis että yllätyit - normaalisti aina saa pettyä niissä tilanteissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tää siis mitään ihan lirua ollut, mutta ei tosiaan mitään kovin paksuakaan :D Mutta tosiaan tää osoitti mun ajatukset ja oletukset noista vähän ohuemmista hoitsikoista vääräksi ja hyvä niin<3 :)

   Poista

Kiitos kommentista!