sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Testissä N.A.E. Freschezza Ihonhoitotuotteet

*Kaupallisessa yhteistyössä N.A.E.:n kanssa


Joko olette tutustuneet N.A.E.:n eli Naturale Antica Erboristerian kosmetiikkatuotteisiin? N.A.E. on Italiasta lähtöisin oleva luonnonkosmetiikkabrändi, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja brändiltä löytyy myös luonnonkosmetiikan ECOCERT-sertifikaatti. Tuotteiden raaka-aineet ovat vähintään 97% luonnollista alkuperää eivätkä ne sisällä esimerkiksi alumiinia, silikoneja tai mineraaliöljyä. Brändiltä löytyy tuotteita niin hiuksille kuin vartalollekin ja tuotesarjat on kehitetty erilaisten iho- ja hiustyyppien tarpeisiin. N.A.E.:n tuotteet ovat luonnonkosmetiikaksi verrattain edullisia ja niitä myyvät mm. suuremmat päivittäistavaraukapat sekä esimerkiksi Tokmanni ja Kärkkäinen.

Pääsette lukemaan lisää tietoa N.A.E.:n kosmetiikkatuotteista brändin omilta sivuilta.


Sain itselleni testiin N.A.E.:n Freschezza-sarjan vartalonhoitotuotteita, joista kerron teille tässä postauksessa mielipiteeni. Aiemmin N.A.E. oli tullut mulle tutuksi brändin Idratazione-sarjan tuotteiden merkeissä, mutta tämä virkistävä Freschezza-sarja oli mulle siis täysin vieras. Sarja sisältää käsivoiteen, käsisaippuan, deodorantin, vartalovoiteen sekä suihkugeelin. Tuoksunsa Freschezza tuotteet saavat yrteistä, kuten rosmariinista ja timjamista. Pitempään mun blogiani lukeneet varmasti muistavat, että juurikin tämä luonnonkosmetiikalle monesti tyypillinen yrttinen tuoksu ei suinkaan ole suosikkini. Totta puhuen aluksi tuotteita nuuhkiessani koinkin pienen järkytyksen, mutta oikeastaan tämä muutaman viikon testijakso on tehnyt mulle pelkästään hyvää, sillä olen siedättynyt sille yrttiselle tuoksulle aika hyvinkin. Edelleenkään se ei ole suosikkini, mutta enää tuoksu ei saa mua kavahtamaan, kuten vielä muutama viikko sitten. Nykyään se sama tuoksu ei tunnu omassa nenässäni läheskään yhtä voimakkaalta kuin aiemmin muidenkaan brändien tuotteissa, ja kiitos siitä kuuluu ehdottomasti näille N.A.E.:n tuotteille. Seuraavaksi kerron teille jokaisesta tuotteesta vielä tarkemmin.

Tuotteen nimeä klikkaamalla pääsette lukemaan vielä tarkempia tietoja tuotteista. Linkit eivät ole mainoslinkkejä.


N.A.E. Freschezza Refresing Hand Soap on kaikessa yksinkertaisuudessaan nestemäinen luonnonkosmetiikan käsisaippua. Saippua lupaa puhdistaa kädet hellävaraisesti ihoa kuivattamatta ja jättää ne raikkaan tuoksuiksi ja pehmeän tuntuisiksi. Varsinkin nyt tällaisina aikoina käsienpesun tärkeys korostuu entisestään ja itselleni onkin erityisen tärkeää, etteivät käyttämäni saippuat kuivata jo ennestään kuivaa ihoa. Tämä saippua on ollut siinä todella hyvä, sillä kädet eivät ole tuntuneet saippuapesun jälkeen lainkaan kuivilta. Ei tämä niitä nyt varsinaisesti ole kosteuttanutkaan, eikä saippuan niin ole tarkoituskaan tehdä, mutta tätä on ollut miellyttävä käyttää ja puhdistusteho käsisaippualla on oikein hyvä. Saippua ei ole tuoksultaan mielestäni turhan voimakas, vaikka se yrttisyys sieltä toki on haistettavissa. Tuoksu ei kuitenkaan jää käsiin leijailemaan kovin pitkäksi aikaa, mikä on itselleni pelkästään positiivinen asia oikeastaan minkä tahansa käsisaippuan kanssa.
Hinta: noin 5,00 €/300 ml.


N.A.E. Freschezza Refreshing Deodorant lupaa 24 tunnin suojan ja tahraamattoman lopputuloksen. Deodorantithan eroavat antiperspiranteista siten, että deodorantit eivät ehkäise hien syntymistä vaan pelkästään ehkäisevät sitä hien aiheuttamaa epämiellyttävää hajua. Antiperspirantit taas vähentävät myös sitä hien muodostumista, minkä takia monet pitävät niitä tehokkaampina ja sitä kautta parempina. Itse käytän kumpiakin, mutta tavallisessa arjessa hyvä deodorantti toimii itselläni yleensä riittävän hyvin. Tämä deodorantti ei ollut tehoiltaan itselleni riittävä sellaisina päivinä, kun harrastin liikuntaa. Tuote ei saanut pidettyä sitä hienhajua täysin poissa, mutta esimerkiksi kotipäivinä, kun ei ole tarkoituskaan urheilla ja hikoilla, tämä on ollut hyvä tuote. Kaipaan itse deodorantilta riittävää varmuutta toimia tilanteessa kuin tilanteessa, eli tätä en ostaisi itse uudestaan, mutta saan tämän kyllä käytettyä pois. Deodorantti ei ärsyttänyt kainaloiden ihoa, mistä plussaa!
Hinta: noin 4,00 €.


N.A.E. Freschezza Refreshing Shower Gel on ihoa virkistävä ja hellävaraisesti puhdistava suihkugeeli. Suihkugeeli on koostumukseltaan kevyen geelimäistä ja se vaahtoaa mukavasti. Suihkugeeli sisältää Ammonium Lauryl Sulfatea eli ALS:aa, joka on siis ihoa puhdistava ja pesevä ainesosa. Suihkugeeli on kuitenkin iholle hellävarainen eikä lainkaan kuivattava tai liian pesevä. Multa löytyy N.A.E.:lta myös Idratazione-sarjan suihkugeeli, johon olen tykästynyt, eli sen puoleen arvelin tämänkin olevan mulle mieluinen. Ja olihan se! Tuoksultaan tämä ei ole yhtä mieluisa mulle kuin hedelmäisemmän Idratazione-sarjan suihkugeelin tuoksu, mutta totuin tuoksuun nopeasti eikä mene varmasti enää kauaa, että saan tuubin tyhjäksi. Tämä onkin ollut mulla tästä tuoteviisikosta ehdottomasti eniten käytössä.
Hinta: noin 4,00 €/200 ml.


N.A.E. Freschezza Refreshing Body Lotion on ihoa virkistävä ja kosteuttava vartalovoide. Voide on koostumukseltaan kevyttä ja emulsiomaista, eli ei siis suinkaan mitään tuhtia vartalovoityylistä. Tällaiset kevyemmät koostumukset ovat itselleni todella hyviä nimenomaan kesäisin, jolloin arvostan itse nopeasti imeytyvää koostumusta vartalovoiteissa. Keyvestä koostumuksesta huolimatta voide kuitenkin kosteuttaa ihoa hyvin, ja INCI-listan kärjessä heti toisena komeileekin aloe vera, joka on tunnettu sen ihoa kosteuttavasta ja rauhoittavasta vaikutuksesta. Mulla vartalossa erityisesti jalat ovat hieman ongelmalliset atopiani takia, sillä jalat ja sääret kuivuvat herkästi, mutta ihoni ei kuitenkaan siedä ihan kaikkia vartalovoiteita ja totta puhuen suurin osa aiheuttaa mulle jalkoihin enemmän tai vähemmän ihottumaa. Tämä voide on kuitenkin yllättänyt sen osalta todella positiivisesti, sillä tätä olen pystynyt käyttämään useamman päivän putkeen ilman mitään ikäviä reaktioita! Voiteen tuoksu ei myöskään jää turhan pitkäksi aikaa leijailemaan iholle, vaikka levitysvaiheessa tuoksu onkin melko voimakas. Tämän voiteen haluan ehdottomasti hankkia itselleni myös jossain toisessa tuoksussa heti, kun saan tämänhetkisiä vartalovoidevarastojani hieman tyhjemmäksi!
Hinta: noin 6,00 €/200 ml.


N.A.E. Freschezza Refresing Hand Lotion on vartalovoiteen tavoin runsaasti aloe veraa sisältävä käsivoide. Voide lupaa sekä kosteuttaa käsien ihoa että tehdä niistä pehmeän ja raikkaan tuntuiset. Käsivoide ei ole koostumukseltaan mitenkään turhan paksua, mutta siitä huolimatta voide ei imeydy ihoon kovinkaan nopeasti vaan jättää kädet hieman rasvaisen tuntuisiksi. Tästä syystä olenkin suosinut tätä käsivoidetta nimenomaan iltaisin ennen nukkumaanmenoa, jolloin käsien kanssa ei tarvitse enää tehdä mitään ja voiteen voi rauhassa antaa imeytyä. Päiväkäytössä suosin ennemmin käsivoiteita, jotka imeytyvät nopeasti eivätkä jätä käsistä rasvaisen tuntuisia, mutta iltaisin tällaiset hitaammin imeytyvät versiot ovat oikein hyviä. 300 ml kokoisesta käsivoidepullosta riittää tavaraa todella, todella pitkäksi aikaa ja varsinkin nyt, kun useat ihmiset pesevät käsiään aiempaa tehokkaammin ja useammin, on käsien kosteuttaminenkin tärkeässä roolissa. Tämän voiteen kosteutustehot ovat mielestäni hyvät ja kun illalla on rasvannut kädet tämän kanssa, tuntuu käsien iho aamulla kosteutetulta ja pehmeältä.
Hinta: noin 8,00 €/300 ml.

N.A.E.:n Freschezza-sarja oli piristävä ja mielenkiintoinen uutus! En olisi itse valinnut kaupasta itselleni ensisijaisesti juuri tämän sarjan tuotteita, mutta ehkä juuri sen takia olikin pelkästään hyvä, että sain testiin nimenomaan tätä sarjaa. Kuten postauksen alussa jo mainitsin, näiden tuotteiden testaus siedätti mut todella hyvin sille luonnonkosmetiikan yrittiselle tuoksulle, joka on aiemmin ollut mulle niin epämieluisa. Näistäkään tuotteista yksikään ei ole sellainen, mitä en enää voisi käyttää tuoksun takia, vaikka aluksi sitä hieman pelkäsin. Deodorantti oli näistä tuotteista ainut, jonka tehoon en ollut täysin tyytyväinen, mutta kaikki muut tuotteet ovat toimineet hyvin.

Onko N.A.E. tuttu brändi? :)

8 kommenttia:

 1. Täysin tuntematon brändi kyseessä, mutta yrttisen tuoksun vuoksi voisin ottaa jonkin kokeiluun ihan mielenkiinnosta :D Deodoranttia en varmaan koskaan uskaltaisi ostaa kokeiluun kun jotenkin en vaan uskoisi niiden tehoon, mutta ainahan niitä kannattaisi kokeilla, ennakkoluuloja on vaan liikaa :D Vartalovoiteen voisin kokeilla tältä brändiltä, kuulostaa hyvälle ja just sellaiselle mitä itsekin käyttäisin kesällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo mäkin olin aluksi tosi epäileväinen deodoranttien suhteen, mutta esim. Herbinan dödöt on yhtiä mun suosikkeja ja tosi toimivia! Toi voide on tosiaan varmasti hyvä varsinkin juuri kesäaikaan ja näistä on tosiaan myynnissä myös muutama muu versio ja tuoksu<3

   Poista
 2. Mä olen testannut ainoastaan joskus Bette Boxista tullutta Idratazione -sarjan deodoranttia ja se oli kyllä huono :/ Ei ollut toimiva ja sieltä puski se taustalla oleva yrttinen tuoksu liikaa esiin. Ehkä deodoranteissa mua harmittaa se yrttinen tuoksu kaikkein eniten, koska niissä se jää usein koko päiväksi tuoksumaan ja siirtyy myös vaatteeseen. Ja toistaiseksi en ole vielä löytänyt luonnonkosmen puolelta deodoranttia, jossa se yrttisyys ei puskisi esiin, vaikka tuotteessa olisikin joku kukkaistuoksu tai vastaava. Muutoin pystyn kans noita yrttisemmän tuoksuisia tuotteita käyttämään ihan hyvin, vaikkei se lemppari olekaan :)

  Näistä tuotteista jäi kiinnostamaan eniten suihkugeeli ja käsisaippua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ikinä edes ottanut silloin testiin sitä Bettestä tullutta dödöä, kun kuulin niin paljon huonoja arvosteluja siitä. Mutta niiden arvostelujen jälkeen toi tässä postauksessa mainittu deodorantti yllätti kuitenkin positiivisesti, vaikka se ei siis teholtaan ole mulle kaikissa tilanteissa riittävä. Oon kuitenkin tyytyväinen, että pystyn sitä käyttämään kotioloissa! Harmi tosiaan, ettet sä esimerkiksi ollut siihen tyytyväinen :/ Mä olen aika vähän testaillut luonnonkosmen deodorantteja, mutta kiva kun kerroit omia kokemuksiasi noista! Osaa vähän varautua, jos ja kun niitä joskus lähtee enemmänkin testaamaan :)

   Poista
 3. Ne muutamat tuotteet jotka olen käyttäny nii oon kyllä pitäny, tuoksut ei oo liian naisellisiakaan et menee vähän unisex kategoriaan jos mies haluaisi ostaa myös luonnonkosmetiikkaa omasta mielestäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihan totta! Tuoksut menee hyvin sekä miehille että naisille, mikä on mun mielestä pelkästään hyvä asia tän brändin kannalta :)

   Poista
 4. Muistan saaneeni Bettestä joskus brändin dödön ja se oli aivan surkea. Ei pitänyt hajuja poissa ja lopulta heitin koko dödön pois muutaman kokeilun jälkeen. Testasin myös brändin käsisaippuaa ja totta puhuakseni en pitänyt siitä yrttisestä tuoksusta yhtään. Jotenkin mulla tökkii tosi pahasti nuo luonnonkosmetiikalle tyypilliset tuoksut 😅 onneksi saippua ei ollut kuivattava kuitenkaan. Voisin ehkä vielä antaa brändille mahdollisuuden mutta tähän mennessä se ei ole mua päässyt vakuuttamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, ettet sä ihastunut siihen dödöön :D Ja siis joo tiedän niin mitä meinaat tolla yrttisellä tuoksulla, joka tökkii ja josta ei yhtään pidä. Mä olin vielä ennen tätä kokeilujaksoa ihan samoilla linjoilla, mutta nyt tosiaan siedätyin yllättävänkin hyvin sille! Vieläkään en voi sanoa siitä tuoksusta erityisemmin pitäväni enkä mä nyt varta vasten lähde ostamaan luonnonkosmetiikkaa, jossa se yrttinen tuoksu on voimakkaana, mutta pystyn niitä onneksi nyt käyttämään ilman nenän nyrpistelyä :D

   Poista

Kiitos kommentista!