maanantai 23. maaliskuuta 2020

Hiustuoteuutuudet Ikoolta!

*Saatu ilmaistuote


Joko olette kokeilleet Ikoon ihania hiustenhoitotuotteita? Mä tutustuin Ikoon tuotteisiin jo jokin aika sitten ja nyt sain jälleen kerran maahantuojalta testiin brändin uutuustuotteita. Ikoon valikoimista löytyy todella monentyylisiä tuotteita hiuksille aina vaahtomuodossa olevista kuivashampoista ja hiushuppunaamioista perinteisiin shampoisiin ja hiusharjoihin. Tällä kertaa brändin uutuustuotteisiin kuului yksi uusi hiushuppunaamio sekä kaksi erilaista hiuspohjaa kuorivaa tuotetta. Erityisesti hiuspohjan kuorinta-aineet herättivät mun kiinnostukseni, sillä en ole ihan vähään aikaan omistanut mitään vastaavantyylisiä tuotteita, mutta olen kuitenkin ehdottomasti aiemmin todennut sellaiset itselläni toimiviksi ja myös tarpeellisiksi. 

Ikoon tuotteita myy mm. Stockmann tavaratalot sekä verkkokauppa. 


Ikoo Join The Scrub Cleansing Scalp Scrub* on merisuolaa ja hibiskusuutetta sisältävä kuorinta-aine hiuspohjalle. Hibiskusuutteen tulisi poistaa päänahan ylimääräistä rasvaa ja likaa sekä puhdistaa hiuspohjaa tehokkaasti. Merisuola puolestaan toimii kuorivana ainesosana eli se kuorii hiuspohjasta hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa ja poistaa samalla mahdollisten muotoilutuotteiden jämät. Tämä on siis ennen kaikkea suunnattu puhdistusta kaipaavalle hiuspohjalle ja kuorinta sopii kaikille hiustyypeille.

Kuorintamassa on koostumukseltaan jämäkkää ja paksua, mistä johtuen sitä voi olla hitusen hankalaa saada levitettyä ja hierottua hiuspohjaan tasaisesti. Rauhallisesti ja hätiköimättä hiuspohjan saa kuitenkin kuorittua aineen kanssa todella hyvin ja tätä on siis tarkoitus käyttää ennen shampoopesua. Kuorintamassa hierotaan kosteaan hiuspohjaan, jonka jälkeen joukkoon lisätään pieni määrä vettä, jolloin aine muuttuu vaahtomaiseksi. Tuote huuhtoutuu hiuksista ja hiuspohjasta helposti pois veden kanssa. Puhdistusteho tällä kuorinnalla on oikeasti todella hyvä, minkä huomaa jo siitä, että heikommallakin shampoolla riittää tämän käytön jälkeen vain yksi pesukerta, vaikka normaalisti kyseinen shampoo vaatisi aina sen kaksi pesukertaa, jotta hiukset saa kunnolla puhtaiksi. Ainut pieni miinus tälle tuotteelle tuleekin massan koostumuksesta, joka on omaan makuuni hitusen liian paksua. Tuotteen tehokkuuteen se ei kuitenkaan vaikuta!
Hinta: noin 14,90 €/250 ml.


Ikoo Join The Scrub Volumizing Scalp Scrub* on puolestaan sokeripohjainen tuuheuttava kuorinta-aine hiuspohjalle. Kuorinta sisältää epäpuhtauksia ja talia hiuspohjasta poistavaa rasul-savea, joka auttaa myös tekemään hiuksista tuuheamman tuntuiset ja näköiset. Kuorivana ainesosana tässä toimii sokeri, joka poistaa muotoilutuotteiden jämiä sekä kuollutta ihosolukkoa hiuspohjasta ja hiuksista. Tämäkin kuorinta-aine on kaikille hiustyypeille soveltuva.

Tätä kuorinta-ainetta on tarkoitus käyttää vasta shampoopesun jälkeen, jolloin shampoolla ei myöskään pestä heti pois kuorinnan tuuheuttavaa vaikutusta. Kuorinnan massa on notkeampaa kuin Cleansing Sculp Scrubilla ja tämä oli itselleni huomattavasti helppokäyttöisempi tuote sen takia. Tämäkin kuorinta on tarkoitus lisätä kosteaan hiuspohjaan, lisätä pieni määrä vettä vaahdottamista varten ja huuhdella sen jälkeen pois. Pienet sokerikiteet kuorivat hiuspohjaa tehokkaasti, mutta kuitenkin hellävaraisesti. Mitään sen suurempaa tuuheuttavaa vaikutusta en ole tämän kanssa huomannut, mutta sinänsä se ei mulle myöskään ollut tässä se oleellinen asia. En siis sano, etteikö sitäkin voisi olla havaittavissa, mutta omissa pitkissä hiuksissani sellainen näkyy muutenkin yleensä hieman heikosti.
Hinta. noin 14,90 €/250 ml.


Molemmat hiuspohjan kuorinnat hoitavat tehtävänsä hyvin, mutta kuvassa oikealla oleva Volumizing Scalp Scrub oli itselleni mieluisampi notkeamman koostumuksen takia. Kuvakin ehkä hitusen havainnollistaa sitä, kuinka valkoisessa merisuolakuorinnassa massa on selkeästi paksumpaa kuin ruskeassa sokerikuorinnassa. Jos olisin pelkän tuotekuvauksen perusteella lähtenyt ostamaan näistä jompaakumpaa, olisin todennäköisesti päätynyt nimenomaan merisuolakuorintaan, sillä tuuheuttavat tuotteet eivät yleensä ole mulle niitä kaikkein parhaimpia. Tällä kertaa juurikin se tuuheuttava tuote oli kuitenkin mulle mieluisampi, minkä takia olikin mahtavaa saada testiin nämä molemmat! Kuorinnan jälkeen hiuksiin olisi hyvä lisätä vielä kunnon tehohoito esimerkiksi naamion muodossa ja siihenkin Ikoolta löytyy monia eri vaihtoehtoja.


Ikoo Thermal Treatment Wrap Volume & Nourish Mask* on yksi hyvä tapa hemmotella hiuksia kuorinnan jälkeen. Tämä on siis uusi versio Ikoon hiushuppunaamioiden joukkoon, jollaisia mäkin olen päässyt testaamaan jo pari kappaletta aiemmin. Tämä yksittäispakattu tuuheuttava naamio on suunnattu erityisesti hennoille hiuksille, sillä sen sisältämä puuvillaöljy tekee hiuksista tuuheamman tuntuiset ja näköiset. Tuuheuttava vaikutus perustuu kalvoon, jonka puuvillaöljy muodostaa hiuksen pinnalle. Puuvillaöljyn lisäksi naamiosta löytyy mm. kosteuttavaa aloe veraa sekä hiuksia vahvistavaa ja silottavaa ginsenguutetta.

Huppumuodossa oleva hiusnaamio on tarkoitus asettaa shampoopesun jälkeen päähän siten, että hiukset jäävät hupun sisään ja hupussa oleva naamio hierotaan hiuksiin tehokkaasti. Naamion annetaan vaikuttaa 15-25 minuuttia, jonka jälkeen huppu poistetaan ja hiukset huuhdellaan vedellä. Naamiota tulisi hieroa hupun päältä hiuksiin aina silloin tällöin, jotta sen vaikutus tehostuisi ja sitä varmasti pääsisi hiuksiin kauttaaltaan. Itse suosin yleensä hieman lyhyemmän vaikutusajan vaativia naamioita, mutta toisaalta tässä nimenomaan se huppu mahdollistaa sen, että suihkusta voi poistua kylpytakki päällä ja kasvoille voi laittaa vaikkapa kasvonaamion vaikuttamaan samaksi ajaksi.

Mä olen kokeillut kolmea erilaista Ikoon hiushuppunaamioita, tämä mukaan luettuna, ja näissä on ihan selkeästi eroa. Tämä tuuheuttvaa naamio jätti hiukset selkeästi karkeamman tuntuisiksi kuin hoitavammat yksilöt, mikä oli ihan odotettavissa, sillä sitähän se tuuheuttava vaikutus monesti on. Hiuksista ei missään nimessä jäänyt korppuisia tai muuten epämiellyttävän tuntuisia, mutta ihan samalla tavalla tämä ei siis hiuksia silottanut ja pehmentänyt, mitä en siis olettanutkaan. Tämä oli mielenkiintoista testata, mutta luulen jatkossakin suosivani Ikooltakin enemmän niitä hiuksia korjaavia ja kosteuttavia naamioita kuin tätä tuuheuttavaa versiota, sillä ne vastaavat paremmin omia tarpeitani.
Hinta: noin 6,90 €/kpl.

Käytättekö te hiuspohjaa kuorivia tuotteita? Entä onko Ikoo tuttu? :)

14 kommenttia:

 1. Ikoolta niitä kertakäyttöisiä freesaavia hiuslappuja testannut, ne ois just hyviä reissussa! Tykkään myös erityyppisenä siitä vaahtomaisesta kuivashampoosta, mutta ehdottomasti näitäkin tuotteita olisi kiva päästä kokeilemaan. Hiuspohjankuorintaa varten tuotteet ehdottomasti olisi kiva testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikoo on siitä mielenkiintoinen brändi, että heiltä tosiaan löytyy tosi monentyylisiä tuotteita ihan niiden "perustuotteiden" lisäksi<3 Suosittelen lämpimästi noita kuorintoja, jos sellaiselle on tarvetta!

   Poista
 2. Olen testaillut Ikoolta vain kuivashampoovaahtoa ja sellaista putsauslappua, joten oli kiva lukea näistä! :) Etenkin tuo tuuheuttava kuorinta kuulostaa tosi hyvältä. Käytän hiuspohjakuorintoja aina silloin tällöin, mutta välillä väli venyy turhankin pitkäksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi taitaa olla monille tuttuja tuotteita, kun niitä on tainnut tulla joistain kauneusbokseista, jos en ihan väärin muista! Mulla ei oo pitkään ollut tollasta kuorivaa tuotetta hiuspohjalle. Edellinen vähän vastaava oli kuoriva shampoo, jolla sai kivasti kuorittua hiuspohjan samalla kun pesi hiukset :)

   Poista
 3. Enpä ole näitä tuotteita testannut mutta nyt kun luin postauksesi tekee mieli kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, voin lämpimästi suositella näitä! Oma hiuspohjani ainakin on kiittänyt, kun olen pitkästä aikaa alkanut taas kuoria sitäkin aina silloin tällöin :)

   Poista
 4. Ikoo ei ole tuttu, muutaman kerran oon nähnyt jossain blogissa. Budgien päänahan kuorintaa käytän aina joskus ja silloin tällöin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budgiella on myös tosi kiinnostavia tuotteita! Kiva kuulla että säkin tykkäät välillä kuoria hiuspohjaasi :)

   Poista
 5. Olipas kivanoloisia tuotteita. Olen ikoolta käyttänyt muutamaa tuotetta mutta kumpikaan ei aikaisemmin vakuuttanutmä. Yksi oli Betten mukana joskus tullut alkoholilta tuoksuva hiuspohjaa freesaaava märkälappu jonka käyttötarkoitus ei ikinä varsinaisesti mulle avautunut 😂

  Toi suolakuorinta vaikuttaa ihanalta, olis just mulle sopiva. Ja toi huppunaamio! Mä tykkään käyttää hiusnaamioita mutta en todellakaan jaksa seistä suihkussa 10 minuuttia kauempaa joten noi huppunaamiot on siinä tosi käteviä. En vain ole kovin monelta brändiltä sellaisia löytänyt joten pitääpä testata näitä ikoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne laput ei päässeet oikein munkaan suosioon, mutta ne onkin varmaan ainoita tuotteita Ikoolta, joista en oo perustanut :D Siis joo tollanen huppumuodossa oleva hiusnaamio on ihan mahtava kun se mahdollistaa sen suihkusta poistumisen! On ihanaa laittaa kasvoille naamio vaikuttamaan odotusajaksi, kun sen saa sitten samalla hiukset huuhdellessa pestyä suihkussa kasvoilta pois<3 Suosittelen näitä, toivottavasti tykkäät!

   Poista
 6. Saako ton ruskean kuorinnan syödä? :D Apua, ihan kuin jotain suklaajälkkäriä. :p

  Mun ei oikeastaan tarvi käyttää hiuspohjaa kuorivia tuotteita, koska en juurikaan käytä muotoilutuotteita. Silti silloin tällöin käytän, mutta yleensä syväpuhdistava shampoo riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah niin on! ♥ Noi on molemmat tosi herkullisen näköisiä, mutta erityisesti toi ruskea sokerikuorinta :) Syväpuhdistavalla shampoolla pääsee kyllä munkin mielestä jo tosi pitkälle, mutta koska mäkin suihkin esim. kuivashampoota ja hiuslakkaa hiuksiin useita kertoja viikossa ja nimenomaan sinne tyveen, mulle tekee tosi hyvää välillä kuoria sitä hiuspohjaakin. Nyt sen taas huomasi, kun sitä ei ollut tullut tehtyä pitkään aikaan :)

   Poista
 7. Eivät oo kyllä tuttuja tuotteita, mutta aijai mä haluan kokeilla tällaista! Etenkin tuuheuttavaa versiota, vaikka omaankin vähän karheammat hiukset - tosin nyt kun ei enää blondaa niin usein, niin ei oo enään niin karheat kun ennen. Tuo hoitavampikin kyllä siis kiinnostaa. Tuntuu vaan että nykyään hiukseni menevät helposti lyttyyn eikä mikään tupeeraus saa pysymään tuuhean näköisenä tyvestä niin olis kiva katsoa auttaisiko tuo tuuheuttava :D Mielenkiintoisia tuotteita nämä ja voisin kuvitella testaavani tulevassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei tossa tapauksessa suosittelen kyllä enemmän just tota tuuheuttavaa sokerikuorintaa sulle! Mulla on myös niitä kausia, kun hiukset tuntuu nuolevan päänahkaa yritti niille tehdä sitten mitä tahansa.. Ja vaikka multakin löytyy ties mitä tököttejä niin ei nekään aina pelasta tilannetta :D Tai sitten ne saa aikaan sen, että hiukset on lopulta ihan lähmäiset ja likaisen näköiset, kun niihin on yrittänyt tunkea ties mitä vähän liiankin kanssa :'D Pidä ihmeessä Ikoo mielessä, jos lähdet hankkimaan tällaista kuorivaa tuotetta hiuspohjalle ♥

   Poista

Kiitos kommentista!