torstai 23. tammikuuta 2020

15 Kysymystä Hiuksista

Bongasin Kosmetiikkakatrin blogista tämän mielenkiintoisen haastepostauksen, joka liittyy hiuksiin! Mähän kävin muutama viikko sitten kampaajalla tekemässä vähän aiempaa radikaalimman muutoksen omiin blondeihin kutreihini, kun tyvi värjättiin kokonaan tummaksi ja pituudet tummanharmaiksi. Hiukset ovat tyveä lukuun ottamatta tästä jo vaalentuneet ja haalistuneet jonkin verran, mutta muutos oli joka tapauksessa odotettu ja toivottu. Haasteisiin vastaaminen on mulle muutenkin hurjan mieluista, vaikka viime aikoina näihin on tullut vastailtua selkeästi aiempaa harvemmin. Mutta pidemmittä puheitta mennään suoraan haasteeseen:


1. Hiustyyppi?
Mulla on suhteellisen ohuet, hennot ja piikkisuorat hiukset. Blondaaminen on tehnyt niistä myös melko kuivat, mutta hyvillä hoitoaineilla siitäkin selvitään.

2. Missä käyt kampaajalla? Kuinka usein? 
Mun vakkarikampaaja on ollut äitiyslomalla jo pidemmän aikaa, joten nyt olen joutunut turvautumaan muiden taitoihin. Käyn kampaajalla yleensä kerran 2-3 kuukauden aikana. Yleensä ollaan lähempänä sitä kahta kuukautta, mutta joskus vähän venähtää. En siis värjää tai leikkaa hiuksiani lainkaan itse, joten väli olisi hyvä pystyä pitämään edes kohtalaisena, mutta mun kampaajareissuni maksavat aina melko paljon eikä mulla ole varaa käydä siellä joka kuukausi.

3. Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla?
Tähän vastasinkin jo tuolla aiemmin postauksen alussa, eli värjättiin tyvi tummemmaksi, sävytettiin hiusten pituudet tummanharmaiksi ja leikattiin latvoista kolmisen senttiä pois.

4. Tukkajumalasi?
Mulla ei ole ketään yksittäistä henkilöä sanoa tähän, mutta siis kaikki, joilla on luonnostaan pitkät, paksut ja kauniin kiiltävät hiukset! 

5. Suosikkikampaus?
No siis mullahan on viikossa viitenä päivänä seitsemästä hiukset korkealla ponnarilla töiden takia (joskus yllätän ja teen jotain muutakin niille), mutta eniten tykkään erilaisista lettikampauksista kiharoiden kanssa. Mitään tällaistahan mä en osaa itse tehdä, mutta ne miellyttää kuitenkin eniten omaa silmää myös itsellä!


6. Kuinka usein peset hiukset - aamulla vai illalla?
Työpäivisin pesen hiukset poikkeuksetta aina iltaisin, sillä mun herätykseni on välillä 4.35-5.20 enkä todellakaan aikaista sitä minuutillakaan, jotta saisin käydä suihkussa pesemässä hiukset. Viikonloppuisin saatan pestä hiukset joskus aamulla! Pesen hiukset yleensä parin päivän välein, mutta joskus tulee pestyä ihan päivittäin ja joskus taas venytän pesun kolmanteen päivään.

7. Vakio hätäkampaus? 
No kai  se on se korkea ponnari, vaikkei se mikään kampaus varsinaisesti olekaan. Mä en tosiaan osaa juurikaan hiuksilleni tehdä mitään ja sellaiset puolessa minuutissa taiotut nätit sotkunutturat vie multa aikaa ainakin puoli tuntia, eikä lopputulos silti ole lähimainkaan sellainen kuin about kaikilla muilla sen puolen minuutin jälkeen :D

8. Millaisia hiustuotteita käytät - uusin lemppari ja ikisuosikki?
Käytän hyvinkin monenlaisia hiustuotteita, mutta esim. hiustenpesutuotteissa suosin ennen kaikkea rakennepaikkaavia tai kosteuttavia tuotteita. Muotoilutuotteissa mennään sen mukaan mikä parhaiten toimii. Uusin lemppari on J.Mäki Professionalin volyymia antava muotovaahto ja ikisuosikki Paul Mitchellin Super Skinny Serum, jota ilman en todellakaan osaisi olla.

9. Mikä hiustuote ei nappaa?
Vahat ja geelit on näin pitkähiuksisen näkökulmasta vähän turhia, kun en mä millään vahalla saisi hiuksiani muotoiltua mihinkään suuntaan. Ne on siis turhakkeita mulle ja sitä myöten eivät niin nappaa!

10. Jäätävin hiuslookisi?
Nojaa on kai sitä pahempaakin nähty, mutta siis joskus muutamia vuosia sitten tupeerasin hiuksiani, mutta en harjannut sitä hiusten pääliosaa sileäksi, jolloin hiukset sojottivat siitä päältä kaikkiin eri ilmansuuntiin. Joo ei kovin kaunista ja tätä siis jatkui säännöllisesti pitkän aikaa joka päivä.


11. Syötkö ravinnelisää hiuksille? 
En syö tällä hetkellä mitään ravintolisää, jonka pitäisi jollain tavalla auttaa tai edistää hiusten kasvua/hyvinvointia.

12. Käytätkö/oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?
Mulla on ollut sinettipidennykset kahteen otteeseen: ensin lukion ensimmäisellä luokalla ja myöhemmin parikymppisenä. Siinä välissä käytin klipsipidennyksiä aina välillä. Jälkimmäiset sinetit oli lähinnä tuomassa hiuksiin lisää tuuheutta, kun mulla tippui ilmeisesti stressin takia hiuksista pois vamaan puolet. Omat hiukseni olivat siinä vaiheessa aika pitkät eikä 45 cm pituuksilla lisäpituutta oikeastaan tullut, mutta sitä kaivattua paksuutta kyllä.

13. Hiuskatastrofi?
Mitään sen suurempia väri- tai leikkauskatastrofeja mulla ei ole tainnut olla, joten suurin oikeasti itseäni haitannut "katastrofi" oli se, kun hiuksista tippui niin lyhyessä ajassa iso osa pois. Mulla ei muutenkaan ole mitkää kovin paksut hiukset, joten se pieni hiirenhäntä, joka mulle sen hiusten putoamisen jälkeen jäi, ei todellakaan hivellyt itsetuntoa sitten yhtään. Pikkuhiljaa hiukset siitä onneksi elpyivät ja vaikka niitä on taas tässä muutamien kuukausien aikana lähtenyt paljon normaalia enemmän, ollaan vielä kaukana siitä, mitä noin kuusi vuotta sitten hiuksilleni tapahtui.

14. Millä suoristat ja/tai kiharrat?
Mulla on Remingtonin muotoilurauta, jolla saa siis sekä suoristettua että kiharrettua hiukset ja kaksi Remingtonin "puikko"kiharrinta. Kaikki toimii oikeinkin hyvin, varsinkin kun käytä niitä korkeintaan kerran kuussa :D

15. Hiusvinkki?
Tee isot muutokset hiuksissasi kampaajalla. Tarkoitan näillä isoilla muutoksilla siis mustasta blondiin värjäämisen ym. Toki jos osaamista ja malttia löytyy niin varmasti siinä onnistuu myös kotioloissa, mutta yleensä se väri halutaan saada heti pikimustasta platinanvaaleaan ja viiden värinpoiston jälkeen hiukset ovat täysin hamppua. Siis se osa, mikä ei ole jo palanut pois. Kampaajakäynnit maksaa ja moni ei halua rahojaan sinne laittaa, mutta liian usein kuulee, kuinka hiukset on saatu täysin pilattua, jos on lähdetty itse tekemään liian radikaaleja muutoksia. Jokainen kuitenkin tyylillään, tämä oli vain mun vinkkini :)

Löytyykö samanlaisia mielipiteitä/kokemuksia kuin multa? :)

10 kommenttia:

 1. Niin hyviä vastauksia! Itekki siinä teini iässä tuli aina tupeerattua ja siloittelusta ei tietoakaan 🤣👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh, lohduttavaa tietää etten oo ainut joka tota on harrastanut :D No ei vaan, taisi silloin meidän teiniaikoina olla aika suosittuakin tollanen tupeeraaminen ilman silottelua!

   Poista
 2. Aika samanlaisia ajatuksia mullakin. Hiustenpesuväliä haluaisin harventaa, mutta se on vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluaisin, mutta se todellakin on hankalaa.. Mun on jo yhden päivän jälkeen pakko käyttää kuivashampoota enkä haluaisi sellaista käyttää enää ollenkaan :D Tuntuu ihan mahdottomalta saada mitenkään pesuväliä pidennettyä samalla, kun koitan koko ajan vähentää kuivashampoon käyttöä. Kun en todellakaan pidä vaihtoehtona sitä, että kuljen hiukset likaisen/rasvaisen näköisenä!

   Poista
 3. Tosi kiva juttu, pitää tehdä varmaan itsekin. Ponnarilook mahdollistaa sen, ettei hiuksia tarvi pestä kovinkaan usein. Itse vielä kiinnitän usein vahalla sellaisen vesimäisen kireän ponnarin, joten kukaan ei pysty sanomaan onko hiukset likaiset vai ei. :D Pitkissä hiuksissahan latva ei oikeastaan koskaan ole likainen, ainoastaan se tyvi. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitääkin käydä lukemassa sun vastaukset! Mulla taas varsinkin vaaleissa hiuksissa omasta mielestä korostui se, jos hiukset oli likaiset ja ponnarilla :D Tosin mähän en siis käyttänyt mitään vahaa tms. enkä käytä vieläkään, vaikka irtohaituvatkin varmasti saisi sellaisella kyllä hyvin kuriin :)

   Poista
 4. Kiva postaus :) Ihanat hiukset muuten!

  VastaaPoista
 5. Aikas kiva oli lukaista pitkästä aikaa aihetta sun hiuksiin liittyen! Ja siis sun viime kertaisen kampaajakäynnin hiukset ovat kyllä upeet! Samanmoiset haluaisin itse, mutta mulla ei edes ylläpidettynä pysy tuollainen sävy millään kiitos Kuopion veden ja mun punapigmentin :< Pitääpä pistää korvan taakse tää postaus, voisin itsekin toteuttaa pitkästä aikaa haastepostauksen ja ihana kun tää vieläpä liittyy hiuksiin ;) Ja toi sun vinkki! Mä niin oon samalla kannalla, että etenkin blondaaminen kannattaa ihan oikeasti jättää ammattilaiselle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on nää pituudet haalistuneet jo käytännössä takaisin blondeiksi :D Vähän on tummempi sävy vielä kuin mitä se oli ennen värjäystä, mutta sehän siis ei muutenkaan ollut mikään kestoväri, mikä näihin laitettiin. Tyvi värjättiin heti kättelyssä huomattavasti tummemmaksi ja sitä se on edelleen :)

   Tee ihmeessä säkin tämä! Sulla on niin mielenkiintoisia juttuja aina ollut, kun oot jotain omista hiuksistasi höpötellyt<3

   Poista

Kiitos kommentista!