tiistai 17. joulukuuta 2019

Ekopharma Karpalo Puhdistusöljy


Kotimaisesta luonnonkosmetiikkaa valmistavasta Ekopharmasta tuli kertaheitolla pari vuotta sitten yksi suosikkibrändini ihonhoidon saralla. Suomalainen luonnonkosmetiikka on yleensäkin mielestäni todella laadukasta ja suosin mielelläni nimenomaan kotimaisia tuotteita. Ekopharma ei ole tässä poikkeus ja sainkin pari vuotta sitten hyvän tuntuman brändin tuotteista, kun sain ison kasan niitä pr-näytteinä testiin. Nyt pienen tauon jälkeen ostin tämän vuoden I Love Me -messuilta itselleni pari Ekopharman tuotetta, joista toinen oli itselleni jo tutuksi tullut Tyrni Silmänympärysvoide ja toinen tässä postauksessa esittelyyn pääsevä Karpalo Oil-To-Milk Puhdistusöljy.

Ekopharmaa myy verkossa mm. Kosmetologikauppa ja Hillankauppa. Muut jälleenmyyjät, kuten kauneushoitolat ympäri Suomen, voit tarkistaa Ekopharman omilta nettisivuilta.


Ekopharman Karpalo Oil-To-Milk Puhdistusöljy on maitomaiseksi emulsioksi muuttuva öljyputsari. Puhdistusaine sisältää viinirypäle- ja karpalosiemenöljyä, jotka hoitavat, suojaavat ja ravitsevat ihoa. Lisäksi se sisältää ihoa kosteuttavaa glyserolia ja tuoksunsa tuote saa piparmintun eteerisestä öljystä. Karpalo-sarjan tuotteet on suunnattu erityisesti rasvoittuvalle iholle, mutta tämän putsarin luvataan sopivan ihan kaikille ihotyypeille - myös kuivalle ja herkälle. Sen tulisi poistaa tehokkaasti kestävämmätkin meikit kasvoilta, ja tuote toimii joko yksin sellaisenaan tai kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa. Tuote on koostumukseltaan paksuhkoa eikä lainkaan nestemäisen öljyistä. Itse levitän öljyputsarit aina kuivin käsin kuivalle iholle, joten tämä muuttuu öljymäisestä maitomaiseksi, kun joukkoon lisää puhdistuksen loppuvaiheessa hieman vettä.


Puhdistusteho tällä öljyllä on mielestäni hyvä. Se emulgoituu hyvin pois pelkän veden kanssa ja vie mukanaan kaikki kasvoilla olevat meikit. Silmämeikinpoistoon en ole tätä kokeillut, sillä kuten olen aiemminkin monesti sanonut, käytän siihen erillistä putsaria. Öljy on riittoisaa, mutta pumppumekanismi melko jäykkä ja joudun kuitenkin pumppaamaan tuotetta useamman kerran kämmenelle, sillä yhdellä pumppauskerralla ei tuotetta tule kovin paljon tuubista ulos. Siitä pieni miinus, mutta tärkeintähän on se, että tuote hoitaa tehtävänsä hyvin. Olen kokenut tämän hellävaraiseksi, mutta tehokkaaksi puhdistusaineeksi, kuten öljyputsarit mielestäni ovatkin lähes aina. Pidän myös siitä, että tämä tosiaan emulgoituu kasvoilta pois pelkän veden kanssa, mikä mahdollistaa tämän käytön ainoana putsarina. Monet öljyputsarit kun vaativat sen toisen puhdistusaineen vielä kaverikseen, jotta öljyinen tunne lähtee kasvoilta pois. Olen käyttänyt tätä itse yleensä nimenomaan kaksoispuhdistuksessa, mutta tarvittaessa pärjään ihan pelkästään tämänkin kanssa.


Ekopharman Karpalo -sarja ei ollut mulle aiemmin lainkaan tuttu, sillä tämähän on tosiaan suunnattu erityisesti rasvoittuvalle iholle, ja kuivaihoisena suosin mieluummin esimerkiksi brändin Vadelma-sarjaa. Tämä puhdistusöljy oli kuitenkin todella miellyttävä uusi tuttavuus ja olen todella iloinen, että nappasin tämän mukaani messuilta. Piparmintun eteerinen öljy antaa putsarille ihanan raikkaan tuoksun, joka on kuitenkin sopivan mieto. Tuoksu kruunaakin mielestäni kokonaisuuden ja tekee tästä ehdottomasti yhden itselleni mieluisimmista öljyputsareista.
Hinta: noin 18,00 €/100 ml.

Onko Ekopharma tuttu? Entä suositteko te öljyputsareita vai jotain muuta?

4 kommenttia:

 1. Tämä kuulostaa todella hyvältä! :) Tosin kuvittelin pakkauksen perusteella sen olevan koostumukseltaan ohuempaa :o

  Öljyputsarit on mullakin käytössä ja jotenkin olen nyt viime aikoina tykännyt käyttää juurikin paksumman koostumuksen omaavia tuotteita tai sitten Luonkosin öljyputsarikakkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin mäkin kuvittelin! Mutta toi on tosiaan tosi paksua, vaikka toki sulaa kasvoille hierottaessa :) Luonkosin öljypuhdistuskakusta on tullut mun luottotuotteeni aina niinä kertoina, kun en halua/ehdi käydä illalla suihkussa ja kaikki meikit pitää pestä pois ilman suihkua. Se on niin nopea ja tehokas tapa saada meikit pois ilman sen suurempaa vedellä lutraamista!

   Poista
 2. Tuote ei ole kyllä mulle tuttu ollenkaan, mutta kuullostaa ehdottomasti kokeilun arvoiselta! Itse käytän maitopohjaisia putsareita, mutta myös öljyinen sopii minulle hyvin. Geelimäisiä putsareita en suosi koska ihoni on kuiva, mutta kyllä jos sellaisen testerin saa, voi sellaista silloin tällöin käyttää, ei kuitenkaan ikinä jatkuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geeliputsarit on yleensäkin tosi paljon kuivattavampia kuin just öljyt ja maidot :) Mäkin pystyn silloin tällöin harvakseltaan käytettynä niitä geeliputsareita käyttämään, mutta vakikäyttöön ne ei missään nimessä kuulu omalle kuivalle iholle!

   Poista

Kiitos kommentista!