sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Kaksi loistavaa irtopuuteria


Millä sinä kiinnität meikkipohjasi, vai kiinnitätkö sitä ollenkaan? Itse olen jo vuosia kuulunut siihen joukkoon, joka kiinnittää meikkipohjan irtopuuterin kanssa. Kuulen todella usein ihmisten puhuvan, että he eivät laita meikkivoiteen päälle ollenkaan puuteria, mutta itse en voisi kuvitellakaan sen toimivan omalla kohdallani tai käyttämieni meikkivoiteiden kanssa. Pienikin hipaisu kasvoihin saisi meikkivoiteen liikkumaan pois paikoiltaan - nimimerkillä kokemusta on! Mä siis joudun käyttämään meikkipohjan kiinnityksessä puuteria ja valitsen siihen yleensä nimenomaan värittömän translucent irtopuuterin. Niiden paras puoli on ehdottomasti se, että puuterin tulisi sulautua ihoon kuin ihoon sen sävystä riippumatta. Lisäksi ne ovat kevyitä enkä saa niillä itse yhä puuterisen pakkelista lopputulosta kuin esimerkiksi monien kivipuuterien kanssa.


Tässä postauksessa esittelen teille mulle kaksi melko uutta irtopuuteria - Beccan Hydra-Mist Set & Refresh Powderin ja Ciaté Londonin Extraordinary Translucent Powderin. Olen saanut nämä molemmat kauneusboksien mukana ja kumpaankin olen ihastunut täysin. Näistä vain Ciatén puuteri on itse asiassa translucent puuteri, mutta Beccankin puuteri sulautuu varmasti loistavasti vaaleaan ihoon pienistä sävyeroista huolimatta. Lisäksi se on saatavilla myös toisessa, hieman tummemmassa sävyssä. Mun kestosuosikkini RCMA:n Translucent Powder on saanut nyt väistyä hetkeksi näiden kahden tieltä ja seuraavaksi kerron teille molemmista tuotteista hieman tarkemmin:


Becca Hydra-Mist Set & Refresh Powder on täysin erityylinen irtopuuteri kuin mihin olen tottunut. Puuteri sisältää nimittäin jopa 50% vettä, mistä johtuen kasvoille levitettäessä puuteri tuntuu iholle aika pitkälti samalta kuin suihkittavat kasvosuihkeet. Veden on tarkoitus auttaa puuteria sulautumaan ihoon vieläkin paremmin, jolloin kuivakaan iho ei tule liian puuterisen näköiseksi tai tuntuiseksi. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen en ollut lainkaan varma pidänkö siitä hetkellisestä viileästä ja kosteasta tunteesta iholla, sillä se tuntui niin vieraalta puuterin kanssa, mutta lopulta aloin siitä pitämään ja tällä hetkellä tämä onkin ehdottomasti suosikki-irtopuuterini! Se kiinnittää meikin loistavasti, sävy on itselleni sopiva ja se sulautuu ihoon todella hyvin. Tätä ei kerralla myöskään tarvitse laittaa kovinkaan paljoa, joten sanoisin puuterin olevan myös hyvin riittoisaa.


Puuterirasiakin saa kehuja, sillä rasian kannen alta löytyy vielä erillinen välikansi, joka pitää alla olevan puuterin paikoillaan ja estää sen nousemisen ylöspäin rasian ollessa suljettuna. Välikannen alta löytyy joustavaa verkkoa, joka on itselleni kaikkein mieluisin irtopuuterirasioissa. Siihen on helppo dipata puuterisivellintä, jolloin purkin pohjalla oleva puuteri tarttuu siveltimeen ja sen voi lisätä kasvoille. Tällä tavalla puuteria ei missään vaiheessa pääse nousemaan ylöspäin liikaa, jolloin se herkästi pöllyää ympäri meikkipöytää ja toki puuteria menee silloin myös hukkaan. Tässä Beccan puuterissa on kaikki ne ominaisuudet, joita hyvältä irtopuuterilta odotan. Se kiinnittää meikin hyvin, pitää meikkipohjan paikoillaan lähes koko päivän ja rasiakin toimii moitteettomasti. Hinta on ainut, mistä tämä saa pientä miinusta, sillä olen tottunut ostamaan superdullista ja -riittoisaa RCMA:n puuteria, mikä tekee näistä high end -brändien puutereista omaan makuuni vähän turhan kalliita.
Hinta: noin 36,00 €.


Ciaté London Extraordinary Translucent Powder on sävyltään täysin valkoinen translucent irtopuuteri. Valkoinen sävy sulautuu ihoon täydellisesti, kunhan puuterin muistaa levittää tasaisesti kasvoille, jotta puuterista ei jää valkoisia kasaumia iholle. Niin ei pitäisi käydä, jos nyt ei ala sutimaan puuteria kasvoille tavallista suurempia määriä ja tämänkin puuterin kanssa riittää hyvin pieni määrä jo koko kasvoille. Puuterin koostumus on hyvin hienoa, mistä johtuen se myös pöllyää suhteellisen herkästi. Meikin puuteri kiinnittää todella hyvin ja puuteri saa meikkipohjan pysymään virheettömänä ja paikoillaan pitkään. Tämä edustaa mun mielestäni hyvinkin perinteistä irtopuuteria, joka toimii hyvin tehtävässään, mutta joka ei sisällä kuitenkaan mitään sen kummempia erikoisuuksia, kuten esimerkiksi Beccan puuteri. Hintaerokin näillä kahdella tuotteella on melko suuri, mutta tehtävänsä molemmat hoitavat mielestäni ihan yhtä hyvin.


Ciatén puuteri on pakattu hurjan kauniiseen rasiaan - kuten brändin tuotteet yleensäkin. Se on kuitenkin jollain tavalla hieman heppoisen oloinen, ainakin verrattuna tuohon Beccan puuterirasiaan. Kannen kierremekanismi ei tunnu aina oikein toimivan kunnolla vaan kantta saa toisinaan hivuttaa takaisin kiinni melko kauankin. Tämä ei kuitenkaan onneksi vaikuta puuterin laatuun millään tavalla, mutta on itselleni kuitenkin pieni miinus. Lisäksi tämä edustaa sitä "perinteistä" irtopuuterirasiaa, jossa välikannen reikien päällä oli aluksi pieni muoviläpyskä estämässä puuterin pääsyä välikannen yläpuolelle. Itse revin aina ne muoviläpyskät heti kättelyssä kokonaan irti, jolloin tällaisia puuterirasioita ei sitten säilytetäkään kuin vaaka-asennossa oikein päin. Muuten puuteri pääsee saman tien nousemaan reikien läpi välikannen yläpuolelle ja sotkee takuulla paikat, kun puuterirasian kannen avaa. Olen niin monta tämänkin tyylistä irtopuuteria käyttänyt, että osaan sitä varoa, mutta pidän silti enemmän Beccan irtopuuterin kaltaisista tuotteista, joissa välikannen alta löytyy vielä esimerkiksi juuri se joustava verkko, ja joissa välikansi todella pitää puuterin siellä puuterirasian pohjalla. Itse puuterin laadussa ei siis ole valittamista, mutta rasia voisi mielestäni olla parempikin.
Hinta: noin 21,00 €.

Kiinnitättekö te meikkipohjan puuterilla? Mikä on suosikkinne? :)

18 kommenttia:

 1. Mä kiinnitän myös ihan aina meikkipohja puuterilla. En voisi kuvitellakaan eläväni ilman puuteroitua meikkipohjaa vaikka se vähän muotia taitaakin tällä hetkellä olla :D

  Beccan puuteri nousi mullakin yhdeksi kaikkien aikojen parhaaksi puuteriksi ja itse pidin siitä kosteuttavasta tunteesta kasvoilla. Mulla tuote loppui kuitenkin jo kuukaudessa, koska sitä piti lisätä tavallisia puutereita enemmän jotta kasvoista sai tarpeeksi mattaiset eikä kiilto noussu pintaan jo ensimmäisen tunnin aikana. Tämä olikin ainoa pieni miinus hinnan lisäksi, mutta muuten tuote oli aivan loistava! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis koko ajan kuulee puhuttavan vaan enemmän ja enemmän sitä, että jätetään puuteri pois. Mä en ymmärrä miten se on mahdollista, kun omalla kohdallani kasvoihin ei saisi hipaistakaan, jos sitä puuteria ei meikkivoiteen päällä ole :D Vähän olen ehkä kateellinen niille, joilta toi onnistuu!

   Se vesi tossa varmaan ainakin osittain tekee sen, ettei toi ole kaikkein paras sen kiillon ennaltaehkäisemiseksi ja siten sitä saattaa joutua käyttämään vähän normaalia enemmän :/ Tälleen kuivaihoiselle toi on ollut yksinkertaisesti loistava! Hinta on melkoinen, mutta voisin hyvin kuvitella nappaavani tän mukaan, jos joskus pääsen ulkomailla Beccan hyllyille shoppailemaan :)

   Poista
 2. Mä en itseasiassa käytä puuteria aina kun meikkaan ja silloin kun käytän, niin harvoin koko kasvoilla :D Mulla on nyt käytössä tuo Beccan puuteri ja se on kyllä aivan loistava <3 Niin erilainen verrattuna muihin puutereihin ja levittyy kauniisti iholle :) Tuo Ciatekin löytyy, mutta laitoin sen nyt odottelemaan hetkeksi, kun haluan keskittyä tuohon Beccaan :)

  Mun mielestä kaikissa puuteripurkeissa pitäisi olla jonkinlainen välikansi tai muu mekanismi, joka estää sen puuterin leviämisen :D Niin ärsyttävää aina kun puuterirasia on sattunut vaikka laatikossa heilahtamaan jotenkin toista tuotetta ottaessa ja avatessa sitä sitten pöllähtää joka puolelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten te teette ton, siis että ette joudu puuteroimaan koko kasvoja!! :D Siis joka paikassahan aina sitä sanotaankin, että T-alueelle puuteria ja muuten ei tarvii (tai jättää vaikka kokonaan pois), mutta ei onnistuisi multa sitten millään. Toki varmasti riippuu paljon meikkivoiteesta ja siitä lopputuloksesta, jonka kukin kasvoilleen haluaa :)

   Joo se välikansi ja sen toimivuus on yllättävänkin tärkeä ominaisuus irtopuuterirasioissa. Noi RCMA:n puuterit on siitä vähän huonoja, että ne tulee vaan isossa purnukassa, josta sitä puuteria täytyy mun ainakin ihan erikseen sirotella toiseen purnukkaan. Mutta jos puuteri on jo valmiiksi tollasessa "kunnon" purnukassa niin toimiva välikansi on ihan ehdoton :)

   Poista
 3. Minä kyllä puuteroin koko kasvot kauttaaltaan ihan useammalla kerroksella. En voisi olla ilman puuteria koska meikkivoide ei pysy paikoillaan ja vihaan ihon kiiltämistä. Tällä hetkellä käytän essencen puutereita, banaani irtopuuteria tai perinteistä kivipuuteria, kivipuuteri tekee ihosta matamman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Meikkivoide lähtee saman tien liikkumaan, jos ei kasvoja ole puuteroitu - puhumattakaan sitten peiteaineesta, joka vasta lähteekin leviämään rumasti :D Kivipuuteria käytän itsekin monesti vielä T-alueelle, joka kiiltelee herkemmin, ja jonka haluan myös pitää mattana :)

   Poista
 4. Multa löytyy tällä hetkellä Lumenen Air-Light Irtopuuteri sekä Dermosilin irtopuuteri. Olen tykästynyt kovasti tuohon Lumeneen, mutta enköhän käytä tuon Dermosilinkin puuterin pois. Ei sekään huonoa ole! Tykkään sen edullisuudesta, kun tuo Lumene taas on hintavampi, mutta tosi riittoisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumenen irtopuuteri oli yksi ensimmäisiä mihin itse aikoinani ihastuin! En tiedä onko kyseessä sama tuote kun toi sun mainitsema, todennäköisesti ei, mutta se oli oikeasti kyllä tosi hyvä :) Ja muistan myös saman, että se oli superriittoisaa!

   Poista
 5. Beccan puuteri on kiinnostava, olen miettinyt sen ostamista pitkään, mutta pitäisi saada ensin noita muita käytettyä alta pois. Mun tän hetken lemppari on it Cosmeticsin, mutta Joe Blascokin pitää edelleen pintansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollut tosi tyytyväinen tohon Beccaan, suosittelen siis kokeilemaan jos tilaisuus tulee! It Cosmeticsin puuteria pitääkin testata, kiitos vinkistä<3

   Poista
 6. Mä oon miettinyt irtopuuteria mutta toistaiseksi Lumenen kivipuuterilla mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile joskus, jos vaikka ihastuisit :) Kivipuutereiden nimeen mäkin vannoin tosi pitkään, mutta nyt en vaihtaisi enää näistä pois<3 Vaikka kivipuutereitakin kyllä käytän!

   Poista
 7. Mä en oo koskaan tykännyt irtopuutereista, vaan kivipuuterilla oon mennyt aina. :D Joskus sain aikoinaan lehdentilaus tuotelahjana meikkisetin, missä oli irtopuuteri ja tietysti halusin kokeilla sitä - no se sotki niin paljon, että en sen vuoksi oo koskaan uskaltanut kokeilla mitään "parempaa" versiota enää koskaan. Lisäksi se ei peittänyt kovin hyvin, vaikka käytin kaiken maailman pakkeleita silloin (olin teini muistaakseni vielä sillon) :D Nykyään jos vaan meikkivoidetta käyttäisin, niin varmaan valitsisin irtopuuterin, koska se olisi kevyempi vaihtoehto ehkä sen meikkivoiteen kaveriksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo siis tiedän tunteen, noi voi olla tositosi sotkevia :D Se riippuu hurjasti rasiasta ja tässäkin postauksessa just toi Beccan puuteri on rasiansa kannalta tosi paljon parempi eikä sitä sotkua synny lainkaan yhtä helposti kuin vaikkapa ton Ciatén puuterin kanssa. Irtopuuterit on tosiaan monesti kevyempiä kuin kivipuuterit, mutta saahan noillakin halutessaan kunnon pakkelikerroksen kasvoille!

   Poista
 8. Olipa nämä mielenkiintoisia! En ole kokeillut mitään tuotteita Beccalta, pitää jossain vaiheessa tutustua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin Becca on jäänyt vähän tuntemattomaksi, vaikka olen näitä muutaman kerran Sephorassa hypistellytkin :D

   Poista
 9. En ole oikein koskaan ollut puuteri-ihmisiä ja varsinkin irtopuuterit on mun "inhokkeja", usein tulee käytettyä meikkipuuteria joka on se mun juttu. Muita puutereita on ns. turha ostaa, sillä en ole niiden laatuun tyytyväinen ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkipuuterit taas ei oo koskaan päässeet mun suosiooni, vaikka oon niitä yrittänyt käyttää :D Edellisestä kerrasta on kyllä vuosia, mutta toisaalta en koe sellaista tarpeelliseksi, kun käytän kuitenkin niin peittäviä meikkivoiteita yleensä, että siihen on turha laittaa päälle enää meikkipuuteria :)

   Poista

Kiitos kommentista!