sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Makeup Declutter - Blushes

*Saatu ilmaistuote


Tänään tehdään pientä karsintaa mun meikeille ja ensimmäiseksi karsinnan kohteeksi päätyvät mun poskipunani. Poskipuna on meikkituote, jota ilman en osaisi olla eli poskipuna kuuluu mulla niin arki- kuin juhlameikkiin. Mulle on tässä vuosien varrella kertynyt yksi jos toinenkin poskipuna ja mulla on meikkipöydälläni tällä hetkellä yksi kokonainen laatikko varattuna pelkille poskipunille. Poskipuna on kuitenkin tuote, joka ei päivittäisestä käytöstä huolimatta juurikaan kulu, sillä varsinkin pigmenttisimpiä punia menee kerralla todella, todella vähän. Nyt haluankin karsia poskipunieni joukosta pois kaikki sellaiset yksilöt, joita en oikeasti käytä ja kokoelmassani enää halua pitää. 

Lähtökohta on se, että multa löytyy yhteensä 26 poskipunaa joko suurempina paletteina tai yksittäisinä poskipunina. En asettanut itselleni mitään tavoitteita sen suhteen, kuinka monta poskipunaa haluan saada karsittua, sillä tiesin olevani tyytyväinen jos saisin poskipunieni määrää edes hitusen pienemmäksi. No, kuinka kävi? 


Vasemmalta löytyy essence good vibes good memories blush trio sävyssä 01 spring love, joka on yksi mun uusimpia poskipunahankintojani. Tämä kuului essencen limited edition kokoelmaan, joka oli myynnissä tänä keväänä. Paletin sävyt ovat kauniita enkä missään nimessä halua tästä luopua. Tämä siis jää itselleni. Vierestä löytyy Sleek MakeUP Blush By 3 Palette sävyssä 369 Pink Lemonade, joka on laadultaan oikein hyvä ja sävytkin itselleni mieluisia, mutta tähän ei vain ole tullut tartuttua. Mulla oli joskus toinenkin Sleekin poskipunapaletti, mutta siitä olen luopunut jo aikoja sitten. Nyt on tullut tämänkin aika lähteä parempaan kotiin eli karsin paletin pois.


Vasemmalla on Makeup Revolution Ultra Blush Palette sävyssä Sugar and Spice, josta löytyy todella kaunis valikoima mattaisia poskipunia sekä kaksi highlighteria. Highlightereita en juuri käytä, mutta poskipunat ovat paletissa hurjan ihania ja tämä jää ehdottomasti mulle. Oikeanpuoleinen paletti on Makeup Revolution Blush Palette sävyssä Blush Queen, jonka kaikki sävyt ovat suhteellisen voimakkaasti shimmerisiä. Tässä ei ole pigmentti yhtä hyvä kuin Sugar and Spicessa ja sävyt ovat vähän turhan lähellä toisiaan. En koe tälle enää tarvetta ja tämä lähtee eteenpäin. Suoraan roskiin lähtee keskellä oleva voidemaisia poskipunia sisältävä theBalm How 'Bout Them Apples Cheek & Lip Cream Palette, sillä se on jo parhaat päivänsä nähnyt ja mun on pitänyt laittaa paletti pois jo pitkän aikaa. Tämä paletti sai mut ihastumaan voidemaisiin poskipuniin ja voisin hyvin kuvitella ostavani tämän joskus uudemman kerran.


Ylimpänä on Boxycharmin mukana tullut upea Laura Geller Baked Blush-N-Brighten sävyssä Tropic Hues, joka on kasvoilla suhteellisen neutraalin näköinen, mutta juuri sen takia siitä pidänkin. Aion ehdottomasti pitää tämän itselläni. Alapuolelta löytyy Manna Kadar Paradise Blush, joka ei pienestä koostaan huolimatta tunnu loppuvan sitten millään. Yritin pannuttaa sitä viime vuonna, mutta tuloksetta kuten kuvakin kertoo. Nyt olen sen verran kyllästynyt kyseiseen poskipunaan, että karsin sen pois kokoelmastani. Viimeisenä kuvasta löytyy benecos Natural Powder Blush sävyssä Sassy Salmon*, joka puolestaan on mulla tämän vuoden pannuprojektissa. Tiedän tosin jo nyt, että pannua en tuosta tule saamaan näkyviin, mutta poskipuna on kaunis ja pidän siitä, eli se saa ehdottomasti jäädä kokoelmaani.


Tästä kuvasta jää itselleni vain Too Faced Sweethearts Perfect Flush Blush sävyssä Sparkling Bellini, joka on kaunis kolmen sävyn poskipuna. Note Cosmetics Luminous Silk Compact Blusher sävyssä 05 Desert Rose saattaisi jäädä, mikäli se ei olisi rikki. Olen tiputtanut poskipunan maahan ja se on siis irrallisena tuolla hylsyn sisällä enkä halua sitä enää sen vuoksi kokoelmassani pitää. Manna Kadar 3-in-1 Highlighter Shadow Blush sävyssä Uptown on päässyt mulla käyttöön pariin otteeseen poskipunana. Pitäisin tästä, mikäli tuotteen koko olisi suurempi, sillä nyt tuolta on todella vaikea saada siveltimen kanssa kahdesta sävystä vain toista. Vasemmanpuoleinen vaaleanpunainen sävy olisi muuten oikein kaunis. Wet n Wild Coloricon Blush sävyssä Mellow Wine* on laadukas mattaposkipuna, mutta rusehtavan persikkainen sävy ei ole itselleni se kaikkein mieluisin. Mulla on niin vaalea iho, että tämä sävy näyttää ihollani lähinnä tunkkaiselta. Jossain toisessa sävyssä voisin tämän poskipunan kuitenkin hankkia itselleni.


Oikealla olevan NARS NARSissist Unfiltered Cheek Palette I kohdalla mietin pitkään pidänkö sen vai en. Paletin laadussa ei ole valittamista, mutta iso osa sävyistä jää mulla auttamatta käyttämättä. Täytyy koittaa syksyn tullen ottaa tämä taas parempaan käyttöön ja katsoa mitä tästä pidän. Voi olla, että karsin tämän ennen vuoden loppua vielä pois, jos en saa tätä kunnolla käytettyä. Vierestä löytyy Alamar Cosmetics Colorete Blush Trio sävyssä Medium-Tan, joka on yksi uusimpia tulokkaitani. Boxycharmin mukana tullut poskipunatrio on todella ihana, mutta toistaiseksi olen käyttänyt tätä aivan liian vähän. Vahinko pitää korjata pikimmiten, sillä tämän haluan ehdottomasti pitää itselläni!


Tästä kuvasta pidän itselläni kaikki kolme poskipunaa. Essence adventure awaits metallic blush sävyssä 01 wondering lust on hurjan kaunis hieman metallinhohtoinen vaaleanpunainen poskipuna. NYX Ombre Blush sävyssä Mauve Me on yksi ikisuosikkini ja kuten kuva kertoo, siinä on jo ihan mukavan kokoinen pannu näkyvissä. Poskipuna on mun ehdoton suosikkini, kun teen violetin sävyisiä silmämeikkejä. Sen alta löytyy vielä Tarte Amazonian Clay 12-Hour Blush sävyssä Exposed, joka on ehdottomasti neutraalein poskipunani. En ole tähän koskenut varmaan puoleen vuoteen, mutta en tästä luopuakaan halua, sillä toisinaan kaipaan nimenomaan tällaisia hyvin vaaleanruskeita poskipunia.


Tästäkin kuvasta pidän jokaisen poskipunan. Vasemmalta puolelta löytyy IDUN Minerals Mineral Blushit sävyissä Havtorn* ja Åkerbär*, joista tummempi Havtorn on mulla tällä hetkellä pannuprojektissa. Sitä olenkin saanut käytettyä ihan mukavasti, mutta samaa ei valitettavasti voi sanoa Åkerbäristä. Sekin on kaunis, mutta olen keskittynyt ihan liikaa muihin poskipuniin ja käytännössä unohtanut tuon kokonaan. Nyt pitää ottaa sekin parempaan käyttöön! Oikealta löytyy Milanin Baked Powder Blushit sävyissä 05 Luminoso ja 03 Berry Amore. Luminoso oli muutama vuosi sitten todella hypetetty poskipuna eikä suotta, sillä se on ehdottomasti yksi kauneimpia persikkaisia poskipunia, joita tiedän. Berry Amore on monisävyinen puna, josta löytyy myös hitusen kimalletta. Poskilla se on kuitenkin melko neutraali ja kaiken kaikkiaan todella kaunis.


Viimeisenä vielä jauhemuodossa olevat mineraaliposkipunani, joista neljä ylimmäistä ovat kaikki Lily Lololta ja alin INIKAlta. Lily Lolon Mineral Blushit omistan sävyissä Ooh La La, Candy Girl, Doll Face ja Juicy Peach. Näistä kokoelmaani jää ainoastaan kaksi ylintä sävyä eli Ooh La La sekä Candy Girl. Doll Face on aivan liian shimmerinen omaan makuuni ja hetken mietin, että olisin pitänyt sen itselläni highlighterina, mutta tiedän jo nyt etten kuitenkaan sitä muistaisi käyttää. Persikkaposkipunia mulla on ihan tarpeeksi ottaen huomioon kuinka vähän niitä käytän, eli Juicy Peach saa myös lähteä. INIKA Loose Mineral Blush sävyssä Blooming Nude on rusehtava nude poskipuna, joka on sävynä hurjan kaunis, mutta johon olen tarttunut ehkä kahdesti. En halua pitää itselläni tuotteita, joiden tietävän päätyvän jatkossakin vain laatikkoon pölyttymään, joten se lähtee eteenpäin.


Tässä kaikki poskipunat, jotka annan joko eteenpäin tai heitän suoraan roskiin. Kokoelmasta lähti siis:
 • theBalm How 'Bout Them Apples Cheek & Lip Cream Palette
 • Makeup Revolution Blush Palette sävyssä Blush Queen
 • Sleek MakeUP Blush By 3 Palette sävyssä 369 Pink Lemonade
 • Note Cosmetics Luminous Silk Compact Blusher sävyssä 05 Desert Rose
 • Wet n Wild Coloricon Blush sävyssä Mellow Wine*
 • Manna Kadar 3-in-1 Highlighter Shadow Blush sävyssä Uptown
 • Manna Kadar Paradise Blush
 • Lily Lolo Mineral Blush sävyssä Doll Face
 • Lily Lolo Mineral Blush sävyssä Juicy Peach
 • INIKA Loose Mineral Blush sävyssä Blooming Nude

26 poskipunasta/-paletista karsiutui siis 10, mikä on itse asiassa enemmän kuin osasin odottaa! Tällainen määrä jo tuntuu ja näkyy jossain. Uskon pystyväni nyt keskittymään huomattavasti paremmin jäljelle jääneisiin poskipuniin, sillä nyt ehkä jopa löydän etsimäni punan laatikosta ilman sen suurempia etsintöjä. Seuraavaksi ajattelin karsia highlighterini, kiinnostaako postaus niistä?

Omistatteko samoja poskipunia mitä multa löytyy? Kertokaa ihmeessä omat suosikkinne!

10 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja vastaava highlightereista/bronzereista kiinnostaisi :) tosi hyvin sait karsittua ja hyvin näkee mitkä sävyt on sun suosikkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että toinenkin declutter postaus olisi mieluinen! Joo suosin ehdottomasti eniten vaaleanpunaisen eri sävyjä ja rusehtavia nudeja :) Persikkaposkipunat on kauniita, mutta jotenkin niihin tulee vaan tartuttua harvemmin :D

   Poista
 2. Makeuprevolutionilla on sika kivat paletit ja hyvät sävyt, heillä myös semmonen bronzer paletti minkä tilasin ns contouraamista varten että saa vähän varjoja jotka sopii kalpeille kasvoilleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on varmaan sama paletti kuin mistä puhut, se on kyllä kiva! Käytän sitä nimenomaan kasvojen varjostamiseen ja vaaleita sävyjä luomilla primerin kiinnitykseen ym :)

   Poista
 3. Uijui, ihana määrä poskipunia ♥ Mulla vain muutama ja siltä käytän pääasiassa yhtä ja samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin monesti jämähdän pitkäksi aikaa yhteen tai pariin tiettyyn, vaikka valinnanvaraa tosiaan löytyisi :D Nyt onneksi vähän helpotti, kun sain ne ei-niin-mieluisat kokoelmasta pois!

   Poista
 4. Oho aika montakin karsit pois! Mulla ei näistä ole enää samoja omassa kokoelmassa kuin Luminoso. Sen NYX:in Mauve Me:n karsin jo joku aika sitten pois, kun tuli sellainen fiilis ettei sen sävy oikein sopinutkaan mulle. Mulla taitaa olla nyt kymmenisen poskipunaa ja joitain näytteitä päälle, pari saatan vielä karsia koska tahtoisin ensi vuonna laittaa jonkun noista pannuprojektiin ja muut punat jäävät sitten tietysti vähemmälle käytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pannuprojektit meikkituotteiden kohdalla aiheuttaa kyllä aina väistämättä sen, että muut vastaavat tuotteet jää paljon vähemmälle käytölle. Sen takia mua hieman harmittaakin, että otin tälle vuodelle jopa kaksi poskipunaa pannutettavaksi :D Ei oo mitään mahdollisuutta saada molempia pannutettua ja käytettyä kuitenkin vielä muitakin poskipunia siinä sivussa. Mutta aina oppii jotain uutta, vaikka sitten kantapään kautta! Mauve Me on upea, mutta ei varmasti ihan jokaiselle sopiva sävy tosiaan :)

   Poista
 5. Haha mä muistan ihan blogini alkuaikoina rakastaneeni tuota theBalmin poskipunapalettia. Muistaakseni sain pannunkin näkyviin rusehtavasta sävystä. Karsin paletin kuitenkin pois kokoelmistani jo pari vuotta sitten. Mua vähän ällöttää miten suttaisia tuollaiset pannussa olevat voidemaiset tuotteet ovat ja lisäksi sinne pannuun leijaili pölyä, mitä oli vaikea saada pois. Haluaisin ehkä päästä takaisin voidemaisten poskipunien makuun, mutta jatkossa koitan mielummin löytää voidemaisen poskipunan puikkomuodossa, sillä ne on helpompi pitää siistinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulta mä sainkin silloin innostuksen hankkia ton paletin itsellenikin! :D Toi rusehtava sävy oli munkin suosikki, mutta joo mua on jo pitkään ällöttänyt koko paletti enkä oo siihen halunnut tarttua, sillä mietin vaan mitä kaikkea noissakin pannuissa jo kasvaa, kun tuotteet on tosiaan voidemaisia ja paletilla ikää ihan riittävästi.. Voidemaiset poskipunat on yleensä pysyvyyden kannalta puuterisia parempia, mutta muuten koenkin sitten noi arkikäytössä vähän haastavimmiksi.

   Poista

Kiitos kommentista!