sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

25 Kysymystä Ihonhoidosta

Mahtaakojan joku vielä muistaa, kuinka pari vuotta sitten kirjoittelin muutamankin erilaisen haasteen liittyen niin kosmetiikkaan kuin bloggaamiseen ylipäänsä? Mun 20 Kysymystä Bloggaamisesta taisi nousta noista suosituimmaksi ja törmäsinkin siihen blogissa jos toisessa, mistä olin ihan hurjan iloinen ja otettu! Nyt päätin vihdoin täydentää tätä kirjoittamalla haastepostauksen myös ihonhoitoon liittyen. Kysymykset saa ehdottomasti napata omaankin blogiinsa, jos yhtään mieli tekee ja postauksessa on totta kai omat vastaukseni kaikkiin kysymyksiin. Kuvituksena toimivat vanhat räpsyt mistäpä muusta kuin ihonhoituotteista!

1. Mikä on ihotyyppisi?
- Ihoni on kuiva ja herkkä. Kärsin myös atopiasta, mikä omalta osaltaan rajoittaa esimerkiksi sitä, kuinka usein ja mitä vartalovoiteita pystyn käyttämään ilman, että ihottuma lisääntyy. Kuiva iho taas aiheuttaa omat haasteensa varsinkin talvisin, sillä yhdenkin päivän laiminlyönti ihonhoidossa saa kasvot hilseilemään ja kiristämään kuivuuttaan.


2. Käytätkö silmänympärysvoidetta? Jos käytät, minkä ikäisenä aloit sellaista käyttämään?
- Käytän ehdottomasti! Aamuisin ja iltaisin mulla on käytössä pääasiassa eri tuotteet enkä voisi olla ilman. Tarkkaa ikää en muista, mutta olin varmaan noin 18-vuotias, kun sy-voiteita aloin käyttää.

3. Ihonhoitotuote, josta et ikinä luopuisi?
- Tehokosteuttava seerumi. Esimerkiksi Mádaran SOS-sarjan seerumi on juuri sellainen tehotuote, jota ihoni kaipaa talvisin. En ymmärrä miten edes suostuin niin monet talvet kärsimään kuivasta ihosta ennen kuin tajusin ottaa käyttöön kunnolla kosteuttavat seerumit.

4. Mikä on mielestäsi tärkein vaihe omassa ihonhoitorutiinissasi?
- Ihonpuhdistus, ihan ehdottomasti. Toki riittävästä kosteutuksestakin on huolehdittava, mutta oma ihoni oireilee ja pahasti, mikäli en poista siltä meikkejä riittävän tehokkaasti. Tästä johtuen suosinkin nykyään kaksoispuhdistusta aina, jos olen meikannut.


5. Käytätkö ihonhoidossa korealaista kosmetiikkaa?
- Jonkin verran joo! Tällä hetkellä mulla on esim. Mizonin tuotteita ihan päivittäisessä käytössä päivävoiteen ja sy-voiteen muodossa sekä Coxiria ihonpuhdistuksessa. K-kosmetiikka kiinnostaa ehdottomasti ja pitäisi tutustua siihen vielä paremmin.

6. Käytätkö misellivesiä?
- Käytän joka ilta ihonpuhdistuksen viimeistelyssä kaksoispuhdistuksen jälkeen. Toisinaan käytän misellivettä myös aamuisin, mutta yleensä suosin aamuisin mieluummin kasvovettä.

7. Mitä meikinpoistoainetta/-aineita käytät?
- Multa löytyy oikeastaan aina useampikin putsari, mutta suosikkikomboni tällä hetkellä on Coxir Ultra Hyaluronic Acid Cleansing Oil + Ekopharma Vadelma Puhdistusvaahto meikinpoistoon ja ihonpuhdistukseen. Silmämeikit poistan Garnierin 2in1 Eye Make-Up Removerilla.


8. Käytätkö kasvoöljyjä? Jos käytät, mitkä ovat suosikkejasi?
- Käytän, erityisesti talvisin. Oon nyt tykästynyt pannuprojektissani olevaan Mossan Vitamin Oil Coctail Facial Oiliin, mutta suosikkini taitaa silti olla Mádaran Superseed Soothing Hydration Facial Oil. Mossa on edullisempaa ja sopii paremmin myös kesäaikaan, mutta Mádara on kosteuttavampi.

9. Suositko ihonhoidossa enemmän "tavallista synteettistä" kosmetikkaa vai luonnonkosmetiikkaa?
- Suosin kumpaakin, mutta tällä hetkellä käytössä on varmaan hiukan enemmän sitä synteettistä kosmetiikkaa. Luonnonkosmea käytän kuitenkin ihan päivittäin ja esimerkiksi kasvo- ja misellivesien osalta luonnonkosme on monesti paremmin omalle iholleni sopivaa.

10. Käytätkö kasvoilla aurinkosuojaa läpi vuoden?
- Nyt täytyy myöntää, että en. Käytän paljon esimerkiksi suojakertoimella varustettuja kasvovoiteita, mutta varsinaista aurinkosuojavoidetta en talvisin iholleni laita. Tiedän, että varmasti kannattaisi, mutta toistaiseksi en kuitenkaan ole niin tehnyt.


11. Kuoritko kasvojesi ihoa? Kuinka usein ja millä tuotteilla?
- Kuorin kyllä. Pyrin kuorimaan ihoni 1-2 kertaa viikossa, aina kun se tuntuu sitä tarvitsevan. Käytän jonkin verran enemmän ihan mekaanisesti kuorivia aineita, mutta oon pikkuhiljaa tykästynyt enemmän ja enemmän myös kemiallisesti kuoriviin aineisiin! Dermalogican Daily Microfoliant on kuitenkin oma ikisuosikkini ja ehdottomasti paras kasvojenkuorinta-aine, mitä tiedän.

12. Suositko ihonhoitotuotteiden osalta enemmän edullista markettikosmetiikkaa, kalliimpaa selektiivistä kosmetiikkaa vai jotain siltä väliltä?
- Jotain siltä väliltä. Mulle ihonhoitotuotteen hinnalla ei sinänsä ole lähtökohtaisesti suurta merkitystä, sillä jos tuote toimii, olen siitä valmis myös maksamaan. En kuitenkaan käytä juurikaan selektiivisten kosmetiikkabrändien ihonhoitotuotteita. Luonnonkosmesta löytyy varmaan ne hinnakkaimmat tuotteet, joita itse käytän. Myös markettikosmetiikka menee ja käytän paljon esimerkiksi Lumenea ja Ziajaa.

13. Kuinka usein käytät kasvonaamioita?
- Pyrin käyttämään poispestäviä naamioita ja/tai kangasnaamioita pari kertaa viikossa. Näiden lisäksi käytän ainakin pari kertaa viikossa yöksi kasvoille jätettäviä kosteuttavia naamioita.


14. Viisi suosikkibrändiäsi ihonhoitoon liittyen?
- Mádara, Ziaja, Ekopharma, Mossa, The Ordinary ja Mizon. Nää tuli heitettyä aikalailla lonkalta ja kaikki brändit on sellaisia, jotka mulla on tällä hetkellä myös käytössä. Kuukauden päästä lista saattaisi ainakin osittain näyttää hieman toisenlaiselta, mutta nyt vastaan nuo viisi!

15. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu aamun ihonhoitorutiiniisi?
- Tällä hetkellä kun oon pikkuhiljaa siirtymässä kesätuotteisiin, käytän aamuisin yleensä kuutta eri tuotetta iholla ennen meikkaamista.

16. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu illan ihonhoitorutiiniisi?
- Illalla puhdistustuotteet mukaan luettuna käytän tähän aikaan vuodesta suunnilleen kymmentä eri tuotetta. Toisinaan hieman vähemmän tai enemmän, mutta kymmenen on hyvä keskiarvo.


17. Käytätkö erillisiä naamioita esimerkiksi huulille tai silmänalusiholle?
- Huulille harvemmin tai oikeastaan vaan, jos sellaisia on jostain mulle putkahtanut. Itse en siis huulinaamioita osta. Silmänalusiholle käytän erillisiä naamioita ihan säännöllisesti ja ne kosteuttaa yleensä aivan ihanasti sy-aluetta. Tällä hetkellä käytössä on Kocostarin Princess Eye Patchit.

18. Käytkö kosmetologilla kasvohoidoissa? Jos käyt niin kuinka usein?
- Sanotaan vaikka näin, että käyn mutta varmasti liian harvoin enkä tosiaan mitenkään säännöllisesti. Pari kuukautta sitten kävin timanttimikrohionnassa, mutta sitä edellisestä kasvohoitokerrasta oli kulunut ihan liian kauan. Haluaisin käydä useammin, mutta jotenkin se tuntuu aina niin suurelta rahareiältä, kun eihän ne hoidot mitään ilmaisia ole. Omaan ihoon kannattaisi kuitenkin panostaa, vaikka siitä maksamaan joutuukin.

19. Menetkö koskaan nukkumaan meikit naamassa?
- En, en voisi tehdä niin enää mistään hinnasta. Siitä on onneksi jo vuosia, kun viimeksi olen nukahtanut meikit naamassa. Vaikka kuinka väsyttäisi niin jostain löytyy aina se voima pestä ne meikit pois!


20. Suosikkiseerumisi tällä hetkellä?
- Murumurun C-vitamiiniseerumi on yksi tämän koko alkuvuoden ehdottomista suosikkituotteista, eli vastataan se. Seerumi kirkastaa ihoa todella hyvin ja sopii loistavasti aamukäyttöön.

21. Pahin moka, minkä ihonhoidossa voi mielestäsi tehdä?
- Jättää iho kokonaan hoitamatta ja laiminlyödä sen tarpeet. Tiedän itsekin monia, joiden mielestä pelkkä vesipesu riittää puhdistamaan ihon ja voiteitakin käytetään hyvin satunnaisesti, jos ollenkaan. Itse en moiseen pystyisi eikä ihoni sellaista myöskään kestäisi. Enkä sano, etteikö iho voisi voida hyvin, vaikkei sitä millään tuotteilla hoitaisi, mutta omalla kohdallani se ihosta huolehtiminen vaatii niitä ihonhoitotuotteita. Teki sitten niin tai näin, omaa ihoaan on hyvä kuunnella ja käyttää sillä juuri niin paljon tai niin vähän tuotteita kuin se tarvitsee.

22. Kärsitkö jostain sellaisesta iho-ongelmasta, mikä sinun pitää ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessasi?
- Mun herkkä ja atooppinen ihoni aiheuttaa joka kerta uusia tuotteita testatessa sen pienen pelon, että mitä jos se ei omalle iholle sovikaan. Esimerkiksi Lumenelta on löytynyt yllättävänkin monta tuotetta, joita ihoni ei ole kestänyt. Olen myös joutunut luopumaan yhdestä suosikkieyelineristani, sillä se sisälsi jotain, jolle ihoni herkistyi. Nuorempana lähes jokainen uusi kosmetiikkatuote aiheutti aluksi pienemmän tai isomman reaktion ihollani, mutta nykyään niin käy enää harvojen tuotteiden kohdalla. En siis periaatteessa mieti näitä asioita, kun tuotteita valitsen, mutta kun otan uusia tuotteita käyttöön, täytyy mun muistaa aloittaa käyttöönotto varovaisesti ja tarkkailla ihon vointia entistä tarkemmin.


23. Pidätkö kangasnaamioista?
- Vielä muutama kuukausi sitten olisin vastannut, että en oikeastaan. Mutta nyt mulla on ihan toinen ääni kellossa, sillä oon oikeasti tykästynyt kangasnaamioihin! Sellainen on ollut käytössä nyt vähintään kerran viikossa ja ai että miten hyvää ne tekee iholle. Aiemmin mua siis inhotti se märän ja kylmän rätin tunne kasvoilla, mutta nyt oon siihenkin tottunut ja koen kangasnaamiot nykyään ihan miellyttävinä.

24. Reagoiko ihosi koskaan uusiin tuotteisiin esim. ärsyyntymällä, näppylöillä tai muulla tavoin?
- Reagoi kyllä, nimenomaan ärsyyntymällä, mutta onneksi enää todella harvoin. Nykyään mulla iho ennemminkin pitkässä käytössä herkistyy joillekin tuotteille, vaikka onhan niitäkin tapauksia, kun iho reagoi välittömästi enkä jotain tuotetta pysty käyttämään enää toista kertaa.

25. Vaihtuvatko ihonhoitotuotteesi vuodenajan mukaan?
- Vaihtuvat ne tai ainakin osa niistä. Talvella käytän ylipäänsä enemmän tuotteita ja käytetyt tuotteet ovat hieman paremmin kosteuttavia kuin kesällä käytetyt. Esimerkiksi kasvoöljyjä käytän kesäisin todella harvoin, vaikka talvella ne ovat lähes päivittäisessä käytössä.

Jos teistä joku innostui tästä haasteesta ja aikoo tämän omaan blogiinsa napata, laittakaa mulle ihmeessä viestiä niin pääsen lukemaan teidänkin vastauksenne! ♥ Yksittäisiin kysymyksiin voi toki halutessaan vastailla vaikka tuolla kommenttiboksin puolellakin, jos jokin kysymyksistä herätti ajatuksia :)

17 kommenttia:

 1. Tää on kiva haaste! Taidan napata tämän omaan blogiin! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, nappaa ihmeessä! <3

   Poista
  2. Tässä linkki mun vastauksiin! :)
   https://www.stoori.fi/purkkisirkus/blogihaaste-25-kysymysta-ihonhoidosta/

   Poista
 2. Ihana haaste! Mähän tykkään tällaisista kovasti, joten nappaan tämän itselleni:) Kiitos, kun jaksat aina kehitellä uutta meidän muiden iloks<3 Jonkun vastaavan olen aiemmin tehnyt, mutta hieman eri kysymyksillä.
  Kivaa sunnuntaita Linda<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari :) Vastaavia haasteita on varmaan liikkeellä useita, toivottavasti tässä on tosiaan edes hieman erilaisia kysymyksiä joukossa! Kiitos, ihanaa uutta viikkoa sinne<3

   Poista
 3. Kiinnostava haaste ja kivoja kysymyksiä 😊 kiva lukea aina miten muutkin hoitavat ihoa ja saada uusia vinkkejä omiin rutiineihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti<3 Joo mäkin tykkään lukea muiden ihonhoito- ja meikkirutiineista :) Aina oppii jotain uutta ja monesti niitä vinkkejä saa hyödynnettyä itsekin!

   Poista
 4. Tätä oli niin kiva ja mielenkiintoista lukea! :) Tosi kivoja kysymyksiä ja luulenpa, että nappaan tämän myös omaan blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! Nappaa ihmeessä, lukisin tosi mieluusti sunkin vastaukset näihin<3

   Poista
 5. Oi, olipa mielenkiintoinen haaste! Oli kiva lukea sun vastauksia :) Ehkä mäkin nappaan tän jossain kohtaa oman blogin puolelle.

  VastaaPoista
 6. Tämän luettuani musta tuntuu, että laiminlyön hiukan mun ihonhoitoa. :D Mä kyllä siis pesen meikit aina ja käytän seerumia ja rasvaa ymmä ym. mutta silti käytän todella vähän tuotteita suhun verrattuna :D Tää varmaan täytyy tehdä itsekin jossain kohtaa, niin huomaa vähän miten sitä ihoa hoitaakaan, nykyään menee niin rutiinilla että en tiedä puuttuuko multa joku oikein tärkee aine mitä nassuun kannattaa pistää :) Sen tiedän että meikkien puhdistukseen voisin panostaa hiukan enemmän ja ostaa jotain misellivettä kasvoveden kaveriksi ja käyttää molempia, nehän puhdistaa molemmat. :D Todella hyviä kysymyksiä jälleen kattavine vastauksineen Linda!

  Mä muuten tänään haen vasta mun Betteboxin postista ja siks en voi vielä avata sun uusinta postausta, kun haluan pitää jännityksen pinnassa! Hirveesti tekis mieli kurkata mitä sieltä tulee! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh voi ei<3 :D Ihonhoitoon kannattaa kyllä panostaa ja miettiä onko omalla iholla jotain tarpeita, joita voisi koittaa erilaisilla tuotteilla parantaa vielä entisestään :) Uskon, että sulla on kuitenkin ihan hyvin hallussa noi ihonhoitojutut ja mä tosiaan käytän varmasti keskivertoa enemmän tuotteita ihollani! Meikinpoisto on itelle se kaikkein tärkein osa, joten siihen suosittelen panostamaan kunnon putsareilla ja se misellivesi on ehdottomasti tuote, jota kannattaa testata! Sillä lähtee jonkin verran kasvovettä paremmin ne viimeiset meikkirippeet pois :)

   Oo sä tilasit sitten ne kesän Bettet ilmeisesti! Toivottavasti kesäkuun boksi oli sulle mieluinen<3 :)

   Poista
 7. Kiitos ihanasta postausideasta! Täytyy toteuttaa tämä itsekin omassa blogissa – monia hyviä kysymyksiä ihonhoitoon liittyen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, että tää pääsee sullakin totetukseen! :) Kiitos<3

   Poista
 8. Ihana kysymyspakki! Jos ehdin, teen tämän itsekin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!