torstai 11. huhtikuuta 2019

Meikinpohjustusvoiteeni - mikä toimii ja mikä ei?

*Saatu ilmaistuote


Meikinpohjustusvoide eli primer on mulle pakollinen tuote meikissä kuin meikissä, mutta en välttämättä koe tarvitsevani meikkikokoelmaani kuin yhden tai kaksi hyvää ja toimivaa primeria. Tällä hetkellä kokoelmaani on kuitenkin kertynyt useampikin primer, joista osan olen saanut mm. kauneusbokseista, ja halusinkin kertoa teille nyt ajatuksia kustakin tuotteesta! Meikinpohjustusvoide on siis nimensäkin mukaisesti meikin alle lisättävä pohjustustuote, jolla voi olla hyvinkin monenlaisia käyttötarkoituksia. Toiset haluavat primerin heleyttävän meikkipohjaa, toiset taas tekevän siitä mahdollisimman matan ja pitävän kasvojen kiiltelyn kurissa. Primereilla voi myös blurrata laajentuneita ihohuokosia, tasoittaa muuten ihon sävyä ja ennen kaikkea niiden olisi tarkoitus pidentää meikin kestoa ja pysyvyyttä kasvoilla.


Mitä itse sitten toivon primerilta? Ennen kaikkea sitä, että sen päälle on helppo levittää meikkivoide ja että se myös pysyy virheettömänä paikoillaan mahdollisimman pitkään. Suosin mattapinnan jättäviä primereita ja mikäli primer häivyttää niitä laajentuneita ihohuokosia niin erittäin hyvä. Mitä taas en tahdo primerin tekevän? Lähtevän rullautumaan muun meikin alta rumasti pois, tekevän ihosta liian heleää ja hehkuvaa tai tukkivan ihoani. Kaksi noista kolmesta edellä mainitusta on toki varmasti sellaisia ominaisuuksia, mitä kukaan ei primeriltaan halua, mutta tässäkin postauksessa on esimerkit molemmista. Primereita mulla on tällä hetkellä kuusi kappaletta ja seuraavaksi esittely jokaisesta:


Uusin primerini on tämä Touch In Sol No Poreblem Primer, joka tuli helmikuun Boxycharmista. Primer lupaa tasoittaa ihon pieniä virheitä sekä häivyttää ihohuokosia jättäen ihon samalla silkkisen sileäksi. Sileäksi ja pehmeäksi iho tämän kanssa jääkin ja meikkivoide levittyy primerin päälle todella kauniisti. Jonkin verran tämä myös blurraa laajentuneita ihohuokosia piiloon, mutta mulla on esimerkiksi poskissa niin suureksi laajentuneita huokosia, että niihin tämä pohjustusvoide ei tehoa. Primer pitää meikin hyvin paikoillaan ja ehkäisee myös mukavasti ihon kiiltelyä päivän aikana. Tosin olen testannut tätä vain melko viileillä keleillä eli en osaa sanoa miten tämä kesähelteillä pärjää, mutta toistaiseksi olen tähän ollut tyytyväinen. Ei tämä mikään superhyvä tuote ole, mutta hyvä perusprimer, jota käytän arkena mielelläni.
Hinta: noin $18,00/30 ml.


Ihastuin tähän H&M Mattifying Face Primeriin ihan täysin heti ensitestaamisen jälkeen. Primeria kuvaillaan kevyeksi, mattapinnan jättäväksi ja kiiltoa vähentäväksi. Mattapinnan tämä kasvoille kyllä jättääkin ja meikkivoide pysyy taatusti hievahtamatta paikoillaan koko päivän, kun alla on tämä primer. Meikkivoiteen työstämisessä saa olla kuitenkin aika nopea, sillä primer jättää ihon sen verran nahkeaksi, että myös meikkivoide jämähtää siihen hyvin nopeasti. Mutta siinä se sitten toisaalta myös tosiaan pysyy koko päivän, ja näistä kuudesta primerista tämä onkin ehdottomasti paras pitämään meikkipohja paikoillaan. Valitettavasti en kuitenkaan voi käyttää tätä kuin ihan satunnaisesti, yleensä juhlatilaisuuksissa, sillä tuote tukkii mun ihoni ja iho alkaa pian puskea esiin finnejä ja muita epäpuhtauksia. Tehtävänsä tämä primer hoitaa loistavasti, mutta mun iholleni tämä ei kuitenkaan jostain syystä täysin sovi ja vaikka mielelläni tätä käyttäisin enemmänkin, en halua kuitenkaan naamaani täyteen finnejä, jos voin ne välttää olemalla käyttämättä tätä tuotetta.
Hinta: noin 9,90 €/30 ml.


Urban Decay Self-Adjusting Complexion Primer on suunnattu erityisesti tasoittamaan ihoa, hillitsemään sen kiiltoa sekä silottamaan pieniä juonteita. Primerissa on kapseloituja pigmenttejä, joiden tulisi sulautua ihon omaan sävyyn samalla siis tasoittaen sitä. Harmaa primer muuttaakin kasvoilla hitusen väriä ja todellakin sulautuu ihon omaan sävyyn tehden sen sävystä tasaisemman. Ongelma tässä kuitenkin on se, että riippumatta siitä kuinka paljon tai vähän primeria laitan, alkaa se rullautua kasvoilta pois todella, todella herkästi viimeistään siinä vaiheessa, kun on aika levittää meikkivoide. UD:n primereilla on ilmeisesti enemmänkin samaa ongelmaa mitä olen muilta kuullut ja ratkaisuhan siihen on se, että primeria käyttää mahdollisimman vähän. Mä en kuitenkaan vielä ole oppinut tätä käyttämään siten, etten saisi tätä lähes joka kerta rullautumaan meikin alta pois, joten selkeästi tämä ei ole mun tuotteeni.
Hinta: noin 36,90 €/28 ml.


Tämä Cover FX Blurring Primer on myös tullut Boxycharmin mukana ja aluksi innostuinkin ihan valtavasti tästä. Primerin on tarkoitus peittää ihon epäpuhtaudet ja häivyttää pieniä juonteita ja laajentuneita huokosia. Hyvältä kuulostaa, mutta valitettavasti tämä ei loppupeleissä toiminutkaan ihan niin hyvin kuin aluksi luulin. Primer blurraa kyllä ihoa mukavasti ja tekee siitä sileän, mutta myös tämä lähtee hyvin herkästi rullautumaan meikkivoiteen alta pois ja kasvoilta saakin keräillä pieniä primerkasaumia heti meikkivoiteen levityksen jälkeen. En tiedä mitä teen väärin tai onko mulla meikin alla väärät kosteutustuotteet, sillä mun mielestä primer toimi aluksi paremmin kuin mitä muutaman viikon käytön aloittamisen jälkeen tai enää tällä hetkellä. Joka tapauksessa en pidä näin vaikeakäyttöisistä tuotteista, sillä mulla ei ole arkiaamuisin varsinkaan aikaa arpoa joudunkohan taas fiksaamaan meikkiäni heti kättelyssä, jos primer ei pysykään paikoillaan. Halusin pitää tästä, mutta valitettavasti tämä osoittautui lopulta pettymykseksi.
Hinta: noin $38,00/30 ml.


The Ordinaryn High-Adherence Silicone Primerista olen puhunut blogin puolella tämän kevään aikana pariinkin otteeseen ja mä rakastan tätä! Nimensäkin mukaisesti primer sisältää silikonia, joka tekee ihosta liukkaan tuntuisen ja mahdollistaa meikkivoiteen helpon levittämisen. Primerin pitäisi häivyttää sekä laajentuneita ihohuokosia että ihon epäpuhtauksia ja siinä tämä onnistuu kiitettävän hyvin. Iho tasoittuu selkeästi ja hurjan pieni määrä riittää koko kasvoille. Valitettavasti tämä ei meikin keston suhteen ole paras mahdollinen, mikä onkin oikeastaan tämän pohjustajan ainut miinus. Jotkin meikkivoiteet alkavat päivän mittaa liikkua pois paikoiltaan ja kasautua iholla, jos alla on tämä primer, mutta suurin osa testaamistani meikkivoiteista toimii tämän kanssa kuitenkin ihan hyvin. Täydellinen ei siis ole tämäkään primer, mutta arkikäyttöön kuitenkin hyvin sopiva.
Hinta: noin 7,80 €/30 ml.


Viimeisenä vielä Illamasqua Hydra Veil Rehydrating Gel*, joka on mattapinnan kasvoille jättävä kosteuttava primer. Tämä tuli LF:n Beauty Boxin mukana joulukuussa ja purnukka alkaa vihdoin olla tyhjä! Primer on koostumukseltaan kuin hyytelöä - hyvin geelimäistä, mutta kasvoille levitettäessä primer sulaa ja levittyy iholle suhteellisen hyvin. Kasvot jäävät mattaisiksi ja hieman tahmean tuntuisiksi, mikä takaa sen, että meikkivoide pysyy todella hyvin paikoillaan koko päivän. Oon säästellyt tätä niihin päiviin, kun meikkipohjalta vaaditaan extrahyvää pysyvyyttä, sillä sitä tämä primer tarjoaa. H&M:n primerista poiketen tämä ei kuitenkaan tuki mun ihoani lainkaan, mistä olen totta kai enemmän kuin tyytyväinen. Tämän pieni miinus onkin korkea hinta, mutta toisaalta olen kyllä sen valmis maksamaan toimivasta primerista.
Hinta: noin 44,45 €/30 ml.

Puolet näistä kuudesta on siis itselleni hyvinkin mieluisia ja toimivia, kun taas puolet eivät joko toimi omalla ihollani tai täytä muuten odotuksiani. Täydellisen primerin etsintä jatkuu kuitenkin yhä edelleen!

Mikä on sinun suosikkiprimerisi vai käytätkö sellaista lainkaan? :)

20 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoista luettavaa! Mullakin on varmaan viittä eri primeria nytkin käytössä ja testaillut niitä löytääkseni sen parhaimman. Tällä hetkellä paras on Catricen edullinen primer, jolla saa tosi kauniin tasaisen mattaihon ja meikkipohja pysyy sillä hyvin.

  Se on kyllä ärsyttävää ja jos primer alkaa rullaamaan, mutta heleydestä mä kyllä
  tykkään.
  Tuon The Ordinaryn primerin voisin kyllä ostaa, kuulostaa kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Catricen primereista oon kuullut sekä hyvää että huonoa, pitää selkeesti itse testata ja katsoa mitä tykkään :) Catrice on onneksi niin edullinen brändi, ettei rahallinen menetys ole suuri, jos en primerista pitäisikään :D Joo alta pois rullautuvat primerit on ihan yhtä tyhjän kanssa ja vaikeuttaa suunnattomasti meikin tekoa :/

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus! :) Primer kuuluu mullakin vakiotuotteisiin, mutta vielä se täydellinen tuote on löytämättä. Moni primer tuntuu tosiaan rullaavan meikin alla :/ Talvella käytän yleensä kosteuttavia primereita kun taas kesällä mattaisempia primereita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sama homma, sitä täydellistä etsin yhä :D Kosteuttavammat primerit on monesti munkin suosiossa juuri talviaikaan ja kesällä taas täytyy pyrkiä ehkäisemään sitä turhaa kiiltelyä. Kiva kun kerroit ajatuksiasi tästä aiheesta<3

   Poista
 3. Ai että mä rakastan tota Illamasquan primeria. Ostin ite ton pikkupurnukan jälkeen heti täysikokoisen kosta toi vaan on niin huippu!!
  Se on kyllä harmillista jos primeri alkaa rullata meikkivoiteen alla. Mulla oli kans tuossa taannoin yksi sellainen primeri käytössä ja hermo meinas mennä kun naama oli aina täynnä pieniä murusia kun primeri rullasi meikkivoide mukanaan pois paikoiltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä hyvä<3 Jep, ne muruset on jotain niin raivostuttavaa ja oikeesti sellasta primeriahan on ihan turha käyttää, kun ei se kuitenkaan hommaansa siellä meikin alla hoida, jos puolet rullautuu vaan pois paikoiltaan :D Tiedä sitten onko pohjatuotteet vääriä vai eikö meikkivoide sovi sellaisen primerin kanssa yhteen, mutta raivostuttavaa se rullautuminen joka tapauksessa on!

   Poista
 4. Kiinnostavia tuotteita, joista ainakin HM:n primeri on tuttu (mulla on se smoothing -versio), ja siitä tykkäsin. Primerit on aika vaikea laji, koska mitään ihan pomminvarmaa en ainakaan itse ole löytänyt, mutta Catricen primeri on aika lähellä optimaalista ainakin itselleni, koska sen päälle melkein mikä vaan meikkivoide asettuu kivasti, ja pysyy kuosissaan, mutta ei hirveästi kuitenkaan blurraa huokosia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä smoothing-versiota voisin testata, josko se ei tukkisi mun ihoa samalla tavalla :D Toi Catrice pitää hankkia testiin, sillä niin moni on nyt sitä kehunut ja vaikka oon negatiivistakin siitä kuullut, pitää se ehdottomasti kokeilla itse. Eikä siinä hirveästi häviä, jos se ei toimikaan, kun Catrice on niin edullinen brändi :) Kiva kun kerroit ajatuksia tosta primerista!

   Poista
 5. Mulla ei oo primeriä käytössä ollenkaan, kun ei tosiaan oo sitä meikkivoidettakaan. Voiskohan tälläista käyttää kuitenkin vaan puuterin ja peiteaineen kanssa :') UD:n primeri alkoi kiinnostaa, kunnes eteenpäin luettuani mainitsit siitä rullaantumisesta. Mulla oli joskus joku primeri varmaan käytössä nuoruudessani, mutta sitä ei enää tehdä. Se just teki mattaisen ihon ja esti kiiltoa ja se muuten toimi! Harmi kun sitä ei enää tehdä :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miksei voisi! Ainakin jos tarvitsee kosteutusta tai vaikkapa kiiltelyn ehkäisyä niin varmasti primer toimii hyvin niissä tapauksissa myös ilman meikkivoidetta :) Niin ja just jotkut ihohuokosia blurraavat primerit on hyviä, jos sellaisesta ongelmasta kärsii :D Ääh toi on aina tylsää, kun joku oikeesti toimiva tuote lopetetaan :( Toivottavasti löydät jostain jonkun uuden yhtä hyvin, jos primereille tulee jossain kohtaa tarve<3

   Poista
 6. Mulla on pakko olla primer meikin alla. Itsellä oli ennen käytössä tuo ordinaryn primer. Muuten siinä ei ollut vikaa kuin, että se oli ihan liian silikonisen ja raskaan tuntuinen kasvoilla. Tuon jälkeen ostin smashbox photo finish primerin, joka on mun rasvaiselle ja isohuokoiselle naamalle täydellinen. Blurraa, meikki pysyy paikoillaan ja se on äärettömän kevyen tuntuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silikoninen se onkin, mutta mä tykkään siitä hurjasti :) Liikaa jos sitä laittaa niin lopputulos ei oo ollenkaan kiva, mutta minimaalisen kokoinen määrä riitää jo pitkälle ja silloin saan sen omalla ihollani toimimaan. Oii hei, toi Smashboxin primer on just se, mitä mun on pitänyt testata jo ikuisuus :D Kiitos hirmuisesti, kun muistutit siitä mua! Toi lähtee seuraavalla kerralla ostoskoriin, kunhan saisin ensin näistä nykyisistä edes jonkun loppumaan :)

   Poista
 7. Munkin oli nyt sun innostamana vihdoin avattava tuo oma The Ordinaryn pohjustaja ja kyllä tuo jättää kauniin pinnan :)

  VastaaPoista
 8. Olipa kiinnostava postaus! Mulla on vielä sen täydellisen primerin etsintä työn alla, mutta lähiaikoina oon ollut todella ihastunut Filorgan Pore-Express primeriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Piti googlettaa toi primer ja se kuulostaa nopeasti katsottuna juuri sellaiselta, mistä varmasti itsekin pitäisin. Täydellisen primerin etsintä jatkuu täälläkin :D

   Poista
 9. Toi Illamasqua on kiinnostellut pitkään mutta en ole saanut aikaiseksi hankkia. Samoin The Ordinary. Mistään mainituista ei ole itsellä kokemuksia. Olen tykännyt paljon Catricen Light Correcting Serum Primerista mutta se on tosiaan hohtava. Clarinsin Beauty Flash Balm on mun luottotuote, ei mikään ihmeidentekijä mutta toimii aina ja siihen voin luottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on molemmat tosi hyviä, joskin myös melko erilaisia primereita :) Clarinsin Beauty Flash Balmia oon käyttänyt joskus vuosia sitten, mutten yhtään muista kuinka se mun iholla toimi. Ei varmaan ainakaan kovin huonosti, kun pari tuubia sitä kuitenkin käytin :D Catricen primereita täytyy ehdottomasti harkita testiin!

   Poista
 10. Kiva postaus! UD kiinnostaisi mutta jos se rullailee niin on se nyt aika ikävää ://

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo se rullautuu ainakin mulla käytännössä 95% kerroista.. Pitää koittaa opetella käyttämään sitä jollain tavalla, kun maksoin siitä kuitenkin sievoisen summan :D Enkä ihan periaatteestakaan halua jättää tota täysin käyttämättä, jos vaan mitenkään voin saada sen toimimaan paremmin!

   Poista

Kiitos kommentista!