maanantai 21. tammikuuta 2019

Mizonin ihanat ihonkosteuttajat!

*Affiliate- eli mainoslinkki


Ihastuin Mizonin tuotteisiin viime kesänä ja loppuvuodesta tilasin itselleni kaksi Mizonin ihanaa seerumia - Hyaluronic Acid 100* sekä Collagen 100*. Mulla on kuiva iho, joten kosteuttavat tuotteet etenkin talvella ovat mun iholleni kultaakin kalliimpia ja se olikin yksi tekijä, joka vaikutti juuri näiden tuottieden valintaan. Tämä kaksikko sopii kuitenkin varmasti todella hyvin myös vähän vähemmän kuivalle ihotyypille, sillä totta kai myös rasvoittuvampi iho tarvitsee kosteutusta, joskaan ei ehkä ihan niin suurissa määrin kuin kuiva iho. Mizonia myy mm. Bearel ja eleven verkkokaupat. Kivijalkamyymälöistä Mizonia voi ostaa Stockmanneilta. Olen nyt kohta parin kuukauden ajan näitä testaillut ja nyt olisi tarkemman arvion paikka, kuinka tuotteet ovat mulla toimineet?


Aloitetaan tällä Mizon Original Skin Energy Hyaluronic Acid 100* seerumilla, joka nimensä mukaisestikin on siis hyaluronihappoa sisältävä seerumi. Hyaluronihappo on ihoa runsaasti kosteuttava ainesosa ja monet seerumit ja kasvovoiteet sisältävät sitä. Tästä seerumista jopa 50% on juurikin hyaluronihappoa. Sen lisäksi seerumi sisältää mm. koivunmahlamehua sekä vadelma-uutetta, jotka myös auttavat ihon kosteutuksessa ja suojaavat ihoa. Tuote tulee todella kauniissa pipettipullossa ja pipetin kanssa on todella helppo annostella seerumia kädelle juuri sen verran kuin sitä tarvitsee. Kauniit pakkaukset ovatkin yksi asia, josta Mizon saa multa kiitosta.


Koostumukseltaan seerumi on hyvin kevyttä ja juoksevaa, se imeytyy ihoon todella nopeasti ja jättää sen hieman nahkean tuntuiseksi. Keveytensä puolesta käytän tätä ennen tuhdimpaa seerumia ja tämä on mulla ollut pääasiassa aamukäytössä. Tämä oli todella helppo sisällyttää osaksi ihonhoitorutiiniani juurikin sen takia, että tämä imeytyy hurjan nopeasti eikä siis aiheuta turhaa odottelua ennen seuraavan tuotteen levittämistä. Seerumin keveys on myös varmasti mieluinen asia rasvoittuvamman ihotyypin omaaville, sillä tuote ei jää kasvoille pyörimään tai aiheuta minkäänlaista rasvaisuuden tunnetta, saati kiiltelyä. Olen huomannut ihossani ihan selvän eron niinä aamuina kun olen tätä seerumia käyttänyt verrattuna niihin, kun seerumi on jäänyt pois. Iho on muuttunut päivän mittaa selkeästi nopeammin kuivemmaksi, kun tätä ei ole käytetty. Eli uskon tosissani siihen, että tällä hyaluronihapposeerumilla on runsas kosteuttava vaikutus ihooni ja se todella auttaa ihoni kosteustasapainoon. Hyaluronihapposeerumit ovat tulleet jäädäkseen osaksi ihonhoitorutiiniani!
Hinta: noin 29,90 €/30 ml.


Mizon Skin Energy Collagen 100* on kiinteyttävä seerumi ja anti-age tuote, joka soveltuu kuitenkin kaikenikäisille ja myös kaikille ihotyypeille. Seerumista 90% on merikollageenia, jonka on tarkoitus kosteuttaa, kiinteyttää ja tehdä ihosta täyteläinen. Merikollageenin lisäksi seerumi sisältää mm. kosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihon vanhenemista ehkäisevää niasiinia. Luin tästä seerumista muutama kuukausi sitten Paletilla-blogista ja tiesin samantien, että munkin on pakko saada tämä itselleni. Elimistö tuottaa kollageenia normaalisti itsekin, mutta iän karttuessa sen tuotanto pikkuhiljaa vähenee ja vaikken ehkä itse vielä 25-vuotiaana tällaisia tuotteita tarvitsisi, halusin kuitenkin testata mitä tämä omalle iholleni tekee. Vai tekeekö mitään. Kollageenivalmisteita on olemassa monenlaisia, myös sisäisesti nautittavia, mutta itse olen toistaiseksi testannut vain tätä Mizonin seerumia.


Seerumi on kevyttä ja nopeasti ihoon imeytyvää. Olen käyttänyt tätä iltaisin osana ihonhoitorutiiniani lähes päivittäin siitä lähtien, kun nämä loppuvuodesta itselleni sain. Kuten Mizonin hyaluronihapposeerumin, myös tämän kanssa olen käyttänyt yhdessä myös jotain toista seerumia, sillä talvella en voi tarjota iholleni liikaa kosteuttavia tuotteita. Tämäkin tosiaan humahtaa ihoon hyvin nopeasti ja muiden tuotteiden kerrostaminen tämän päälle onnistuu siis hyvin. Mitään muutosta en ole ihoni kunnossa, kiinteydessä tai täyteläisyydessä huomannut tänä aikana, kun seerumi on ollut käytössä. Kuten totesin jo aiemmin, ei oma ihoni vielä ehkä niin kovasti kaipaa tällaisia tuotteita muuten kuin kosteuttavuuden puolesta, mutta eipä tästä mitään haittaakaan ole ollut. En siis sano, etteikö tästä olisi ollut hyötyä, mutta ne hyödyt eivät vain sitten ole olleet silmin nähtävissä tai käsin kosketeltavissa. Pitemmällä aikavälillä saattaa niitä hyötyjä huomatakin tai sitten ei, mutta mielelläni mä tätä iholleni laitan ihan vaikka vaan sen takia, että tämäkin kosteuttaa ihoa ja sitä kosteutustahan kuiva iho kuitenkin aina tarvitsee.
Hinta: noin 29,90 €/30 ml.

Hyaluronihapposeerumi on siis ollut selkeästi näkyvämmin tehokkaampi kuin kollageeniseerumi, mutta molempia aion käyttää myös jatkossa. Kollageeniseerumin suhteen täytyy miettiä tulenko heti ostamaan uutta, mutta siis en todellakaan näe mitään haittaakaan siinä, että olen kyseistä seerumia käyttänyt. Mizonilta olisi hauska testata myös muita seerumeita ja toki myös ihan muitakin tuotteita.

Ovatko Mizonin seerumit teille tuttuja? Entä käytättekö te erillisiä kollageeni- tai hyaluronihapposeerumeita? :)

22 kommenttia:

 1. Ei tuo kollageeni noin ulkoisesti tee mitään ihon omalle kollageenisynteesille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun onnekseni tässä iässä sellaiselle ei pitäisi vielä niin tarvettakaan olla :)

   Poista
 2. Mä olen käyttänyt noita molempia aikoinaan. Ja ostin omani Kaubamajasta silloin, kun meiltä ei vielä suoraan kaupanhyllyltä saanut juuri mitään korealaisia tuotteita. Mä taidan taas olla ihoni kanssa liian vanha näille, kun ainakaan kollageeniseerumi ei tuottanut mitään tulosta. Hyaluronihapposeerumi taisi olla ihan ookoo, jos muistan oikein. Pullot on tosiaankin ihastuttavan näköiset. Kyllä niitä mielellään esillä pitää:)
  Kivaa viikkoa Linda<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on kyllä kaikki ulkonäköseikat kohdillaan<3 Kiva kuulla sun kokemuksia näistä! Toi kollageeniseerumi ei varmaan joo oo ihan se kaikkein tehokkain tuote just siihen ihon kiinteyttämiseen ym. mutta kosteuttaa toi onneksi ihan kivasti kuitenkin :) Ei tosin yhtä tehokkaasti kuin toi hyaluronihapposeerumi! Kivaa loppuviikkoa sinnekin ♥

   Poista
 3. Jos oikein muistan,en ole koskaan merkin tuotteita kokeillutkaan. Hyaluronihapposeerumia käytän säännöllisesti, en tosin tiedä auttaako se mutta ei kai siitä haittaakaan ole.
  Mukavaa viikonalkua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaksi eri hyaluronihapposeerumia käytössä ja kyllä mun ihoni ainakin saa niistä selkeästi kosteutusta! Eli mä jaksan uskoa niiden tehoon :) Mutta totta toikin, ettei niistä varmasti haittaa ainakaan ole ;) Samoin sulle! ♥

   Poista
 4. En olekaan tosta merkistä vielä tainnut koskaan kuulla mutta kuulostaa kieltämättä hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tutustumaan Mizoniin! Heiltä löytyy vaikka mitä ihanaa kangasnaamioista putsareihin ja just näihin seerumeihinkin :)

   Poista
 5. Todella ihania purkkeja tosiaan näissä, kuten sanoit. Mä käytän tasan yhtä seerumia, mikä toimii myös silmänympärysvoiteena ja on siis hyvä ripsienpidennyksien käyttäjille. Sen takia mä oikeastaan sen ostinkin ripsiteknikoltani! :D Enpähän oo kahtonut mitä se puteli sisältää :') Pitäis varmaan enempi kiinnittää huomiota mitä sitä naamaansa laittaa, tutkin kyllä tänään ton purkkini :D Tuo sininen puteli vaikuttaa hyvälle, jos se passaa hyvin vähän rasvaisemmankin ihon kanssa. Vaikka mun iho nyt ei kuivukaan sen pahemmin, niin silti pakkasella iho varmasti tarvitsee sen kosteutuksen, vaikkei se ehkä ihan niin kovasti näy päällepäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripsienpidennykset rajoittaa kyllä jonkin verran sitä, mitä sy-alueelle voi laittaa - ihan putsareista lähtien :D Se on oikeesti ihan mielenkiintoista katsoa mitä ne tuotteet oikeesti sisältää ja miettiä vähän sitä kautta onko se juuri omalle iholle ja omiin tarpeisiin sopiva tuote. Toi sun varmasti tietty on, kun sopii yhteen niiden ripsien kanssa! Omaa ihoa kannattaa kuunnella ja viimeistään siinä kohtaa, jos alkaa kiristää tai muuta niin koittaa mahduttaa joku kosteuttavampi tuote sinne joukkoon, vaikkei muuten niitä niin tarvitsisi :)

   Poista
 6. Itse kokeilin Mizonin tuotteita Ego-myymälässä mutta en vielä ostanut. Pitääkin harkita tuon hyaluronin ostamista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sielläkin on niitä! Hyvä tietää :) Hyaluronihapposeerumi on kyllä tosi hyvä tuote ihon kosteutukseen ja esimerkiksi The Ordinarylla on myös vastaava, edullisempi tuote. Multa löytyy sekin ja ai että tykkään siitäkin<3

   Poista
 7. Lumenen kalenterin myötä mäkin opin vihdoinkin käyttämään seerumeita ja nyt mietin vain, että miksi en käyttänyt aiemmin :D Kerrankin mun iho näyttää hyvältä talvella, kun oon muistanut rasvata sitä kunnolla ja oon käyttänyt tehokosteuttavaa seerumia ja kosteuttavaa hoitovettä ♥ Nämäkin kuulostava hyviltä tuotteilta ja nuo pullot ovat super söpöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh tiedätkö kuinka monesti mulle on käynyt noin, että ensin en oo edes osannut kaivata jotain tiettyä tuotetta, mutta kun sitä kerran käyttää niin ei enää ymmärrä miten on koskaan pärjännyt ilman :D Ihan huippua, että sieltä kalenterista löytyi sulle sopivia ihonhoitotuotteita, joista on oikeesti ollut myös hyötyä<3 Talvi-iho on monille haastava hoitaa, kun iho muuttuu yhdellä jos toisella kuivempaan suuntaan tai kenkkuilee muuten. Nää pullot on niiiin ihanat<3 :D

   Poista
 8. Hyaluronihappo seerumit on enemmän myös mun juttu ja kollageeni seerumia kokeilin juuri vain sen kosteuden tuoja ominaisuuden vuoksi. Niin kuin tuolla ekassa kommentissa mainittiin, ettei kollageeni ulkoisesti tee muutosta niin uskon myös itsekkin, että se on osittain totta :) Kollageeni on silti hyvä kosteuden tuoja iholle, samanlailla kuin hyaluronihappokin. Mä käytän myös usein hyaluronihappoa ja kollageeni seerumia yhdessä siks, että noi Mizonin seerumit on yllättävän kevyitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin uskon ton toimivan nimenomaan siinä ihon kosteuttamisessa, vaikkei siitä sitten muuta sen erityisempää hyötyä olisi :) Mulla on monesti nyt ollut iltakäytässä Mizonin kollageeniseerumi ja se The Ordinaryn hyaluronihapposeerumi! Tota Mizonin hyaluronihappoa oon käytellyt sitten aamuisin :)

   Poista
 9. Mielenkiintoiset seerumit, nämä varmasti paneutuvat todella hyvin ihoon tuon hylaurihapon osalta. Ja jos sitä on tuotteessa jopa 50% niin se ei olekaan ihan viimeinen asia incyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ole viimeinen kohta siinä! Välillä huvittaa, kun jotain tuotetta markkinoidaan jollain tietyllä ainesosalla ja inci-listassa se on siellä 50 ainesosan häntäpäässä. Eli todellisuudessa sen pitoisuus on ihan häviävän pieni, mutta silti tuotetta markkinoidaan sen kanssa :D

   Poista
 10. Mielenkiintoisen oloisia tuotteita :) Mizonin tuotteita en ole vielä kokeillut, mutta tuota hyaluronihapposeerumia pitäisikin testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on<3 Suosittelen kokeilemaan! Mizonilta löytyy tosi ihania tuotteita, kannattaa tutustua valikoimaan laajemminkin jos yhtään kiinnostaa :)

   Poista
 11. Mä olen noita molempia käyttänyt pullollisen ja käytin niitä yhdessä. Hyaluroni-versiota minulla on toinen pullo,mutta collagen 100 a en ostanut lisää. Voisin ostaa,mutta olen lukenut siitä huonoja arvosteluja netissä ja en itsekään mitään ihmeempää vaikutusta huomannut.Tiedä sitten. Mizon on kyllä lempparimerkkejäni .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuntuu, että monilla on juurikin mennyt noin, että hyaluronihapposeerumi on tuottanut tulosta, mutta kollageeni ei niinkään. En mäkään usko, että lähden tota ihan heti uudestaan ostamaan, vaikka se varmasti ihon kosteutuksessa auttaakin!

   Poista

Kiitos kommentista!