keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Ihana Ikoo!


Kuinka monelle teistä Ikoo on tullut jo tutuksi? Kyseessä on erilaisia hiusharjoja sekä -naamioita valmistava brändi, joka oli itselleni vielä reilu kuukausi sitten tuikituntematon. Sain maahantuojalta testiin Ikoon Home -hiusharjan sävyssä Rose Metallic sekä yhden Thermal Treatment Wrap hiusnaamion, joista nyt aion kertoa teille tarkemmin. Ikoon hiusharjat ja -naamiot ovat myynnissä Stockmanneilla. Hiusnaamioita myyvät myös mm. Sokos ja Citymarket.

*Tuote saatu blogin kautta


Vannoutuneena Tangle Teezerin käyttäjänä uuden hiusharjan käyttöönotto tuntui hitusen oudolta, sillä olen jo usean vuoden ajan harjannut hiukseni uskollisesti Tangle Teezer Aqua Splash harjalla ja laukusta on löytynyt myös pienempikokoinen versio perinteisestä Tangle Teezeristä. Ikoo Home -hiusharja* muistuttaakin jonkin verran edellä mainittua hiusharjaa. Harjan tulisi selvittää sekä kuivat että märät hiukset hellävaraisesti samalla hieroen hiuspohjaa. Harjan materiaalina toimivat akryyli, kumi ja hartsi eikä se sisällä lainkaan eläinperäisiä materiaaleja ja sopii näin ollen myös vegaaneille. Harjan hierova ominaisuus perustuu eripituisiin harjaksiin, jotka myös aktivoivat päänahan verenkiertoa. Hiusharja on saatavilla viidessä eri metallinhohtoisessa sävyssä, joista itse tosiaan sain vaaleanpunaisen sävyn Rose Metallic.


Ikoo Home -hiusharjan* harjakset ovat hyvin jämäkät ja hitusen pehmeämpään harjaan tottuneena harjasten kovuus olikin aluksi pienoinen shokki. Nopeasti päänahka kuitenkin tottui siihen eikä harja missään vaiheessa tuntunut kuitenkaan epämiellyttävältä. Harjan hierova ominaisuuskin toki vaatii myös sen, että harjakset ovat tarpeeksi jämäkät, vaikken kyllä itse ole huomannut hiuspohjassani mitään eroa tämän harjan käytön myötä, mutta toisaalta mulla ei myöskään ole mitään hiuspohjan ongelmiakaan. Harjan muotoilu on omasta mielestäni loistava - se on sopivan kokoinen, ei liian pieni vaan hyvin käteen sopiva sekä tukeva. Harja soveltuu sekä oikea- että vasenkätisille, ja hiukset saa harjattua tämän kanssa todella vaivattomasti. Mulla on paha tapa harjata hiukset jo pyyhekuivina, mutta suureksi ilokseni tämä Ikoon harja ei revi kosteita hiuksia lainkaan ja soveltuu siis hyvin myös märkien hiusten harjaamisen, kuten tuotekuvauksessa luvattiin.

En aio Tangle Teezereistäni luopua ja yhä edelleen pidän enemmän Aqua Splashin pehmeämmistä harjaksista. Tämä Ikoon harja on kuitenkin ollut todella kovassa käytössä siitä asti, kun harjan itselleni sain enkä tästä aio luopua. Harja on myös helppo pitää puhtaana ja ulkonäöllisesti tämä miellyttää mua todella paljon. Vaaleanpunainen on aina varma valinta mun kohdallani! Ikoolta löytyy myös toinen hiusharja, joka on suunnattu erityisesti hiusten muotoilua ja föönausta varten. Itse en sellaista kovin usein harrasta, joten sellaiselle mulla ei ole tarvetta.
Hinta: noin 23,90 €.


Kolmesta eri huppuhiusnaamiosta sain itselleni Ikoo Thermal Treatmen Wrap Hydrate & Shinen*. Tämä on hunajauutetta sekä mm. macadamiaöljyä sisältävä hiusnaamio, jonka tulisi kosteuttaa, silottaa ja jättää hiukset kiiltäviksi. Huppua muistuttava naamio on tarkoitus asettaa pestyihin, kevyesti pyyhekuivattuihin hiuksiin ja antaa vaikuttaa 15-25 minuutin ajan. Vaikutusaikana naamiota tulisi toistuvasti hieroa hiuksiin ja samallahan kasvoille asettaa vaikka jonkin ihanan naamion!

Naamion huppu on suhteellisen kookas ja hiukset sai näppärästi ujutettua sen sisälle. Itselläni oli pieniä vaikeuksia saada huppu kiristettyä ja pysymään kireällä, sillä jatkuva hierominen aiheutti lopulta sen, että pitkät hiukseni alkoivat valahdella niskasta alas ja pois hupun sisältä. Syytän tästä kuitenkin ehkä enemmän omaa taitamattomuuttani kuin itse huppua. Naamiossa oli todella raikas ja miellyttävä tuoksu. Itse jaksoin odotella vain sen 15 minuutin ajan, mutta jo sinä aikana naamio oli selkeästi tehnyt taikojaan. Hiukset tuntuivat naamion poishuuhtelun jälkeen todella pehmeiltä ja uskon, että tällainen tehohoito teki todella hyvää omille kuivahkoille hiuksilleni. Hiukset näyttivät kuivina todella elinvoimaisilta eli olin lopputulokseen todella tyytyväinen. Näitä suositellaan käytettäväksi 2-3 kertaa kuukaudessa, mutta itse en ehkä jaksaisi ihan niin usein tällaisen kanssa säätää. Seuraavaksi haluaisin testata Ikoon epäpuhtauksia hiuksista poistavan Detox & Balance Maskia! Sen lisäksi heiltä löytyy vielä korjaava ja hiusväriä suojaava Protect & Repair Mask.
Hinta: noin 6,90 €.

Ikoo oli mulle hurjan mielenkiintoinen uusi tuttavuus, oletteko te jo törmänneet ja testanneet Ikoon tuotteita? :)

6 kommenttia:

 1. Ostin itse juuri tuon saman harjan, eri värisenä kylläkin, enkä enää vaihtaisi pois! Mulla on ollut tangle teezereitä ja monia muitakin harjoja, mutta tämä on sopinut mun hiuksille kaikista parhaiten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, että oot löytänyt itsellesi täydellisen hiusharjan! Mäkin oon nuorempana käyttänyt vähän sitä ja tätä ja tota, mutta Tangle Teezerit ja nyt Ikoo on kyllä ehdottomasti parhaimpia :)

   Poista
 2. Mua kiinnostaisi kyllä kokeilla näitä molempia! Mulla on Tangle Teezerin tyyppinen harja käytössä, minkä ostin kampaajaltani silloin kun Tanglet tuli markkinoilla, mutta se alkaa olla oikeastaan jo nähnyt parhaimmat päivänsä. Päivitys olisi siis suotavaa. Tuo harja vois olla hyvä kun tapaan harjata hiukset märkinä ja siitä tavasta en vaan tule pääsemään pois :D

  Lisäksi ihan varmasti haluan kokeilla tuota hiusnaamiohuppua, kuulostaa superhyvälle ja mun kuivat hiukseni tarvitsisivat kyllä tällaisia tehohoitoja! Harmittaa kun mun latvat alkaa katkeilemaan aina tietyssä hiusten pituudessa, eli ne eivät kasva sen pidemmäksi - tai ainakin se tuntuu siltä. Olis kiva kokeilla olisiko nuista hiusmaskeista ees jotain apua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla alkaa myös toi mun Aqua Splashini olla aika iäkäs, voisi ehkä koittaa hankkia uuden :D Mäkään en pääse varmasti ikinä eroon siitä, etten harjaisi hiuksia märkinä. En oikeastaan edes ymmärrä miten porukka pystyy siihen :'D Suosittelen harkitsemaan Ikoota, jos uutta harjaa lähdet ostamaan<3

   Tehohoidoilla saa kyllä kivasti "huijattua" hiusten kuntoa paremmaksi! Toi on tosi tylsää, jos hiukset ei tietyn pisteen jälkeen enää kasva :/ Vaikka kai se periaatteessa kaikilla on niin, että se hius saavuttaa jossain kohtaa sen maksimipituutensa, mutta toisilla se on vaan paljon pitempi kuin toisilla :D

   Poista
 3. Mä kuulin tästä brändistä vasta hiljattain, mutta odotan kyllä noiden jännien huppunaamioiden testaamista :D Mäkin oon vannoutunut Tangle Teezereiden käyttäjä, joten saa nähdä miten noiden Ikoon harjojen kanssa käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi naamio oli hurjan kiinnostava! Toivottavasit tykkäät<3 Ikoo onnistui vakuuttamaan ainakin mut, vaikka siis mäkin tosiaan olen vuosien ajan käyttänyt pelkkää Tangle Teezeriä :)

   Poista

Kiitos kommentista!