sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Pan That Palette | Ensimmäinen katsaus


Moikka! Mä aloitin lyhyen, neljä kuukautta kestävän Pan That Palette -haasteen elokuun lopulla ja nyt olisi tarkoitus tehdä ensimmäinen katsaus pannuprojektini etenemiseen. Pan That Palette -haasteessa on siis tarkoitus yksinkertaisesti pannuttaa jokin meikkipaletti joko kokonaan tai osittain. Mä valitsin omaksi paletikseni Anastasia Beverly Hillsin Modern Renaissance paletin, sillä uskoin sen olevan riittävän helppo paletti itselleni ottaen huomioon, että vuotta oli enää neljä kuukautta jäljellä, kun projektin aloitin.

Kuinka yllättävää, ettei kaikki tosiaan ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä mullahan oli käytännössä koko lokakuu täysin meikitön, mistä johtuen neljän kuukauden projekti tiivistyi kolmeen kuukauteen. Se tarkoittaa totta kai automaattisesti sitä, että seuraavat kaksi kuukautta joudun käyttämään tätä palettia enemmän kuin paljon, mikäli haluan päästä tavoitteisiini. Halusin siis alunperin saada ainakin puolet paletin sävyistä pannutettua ja yhden myös loppumaan kokonaan. Tavoittelen tätä samaa yhä edelleen, mutta kieltämättä melko tiukkaa tulee tekemään enkä ole ollenkaan varma onnistunko tässä. 


Yllä näette miltä paletti näytti elokuussa projektia aloittaessani sekä kuukauden päästä syyskuussa. En ottanut uutta kuvaa enää lokakuussa, sillä edistymistä paletin kanssa ei todellakaan ollut nimeksikään, sillä ehdin käyttää tätä alkukuusta korkeintaan pari kertaa ennen sairastumistani. Mulla oli tavoitteena saada syys- ja lokakuun aikana pannutettua neljä sävyä, joista kaksi sainkin pannutettua jo syyskuussa. Sävyistä Tempera ja Primavera on pannu tullut näkyviin, mutta valitettavasti samaa ei voi sanoa sävyistä Buon Fresco ja Love Letter, jotka olisin myös halunnut pannuttaa. Vermeerin pyrin saamaan loppumaan kokonaan ja siinäkin edistyin ihan mukavasti jo syyskuun aikana. Projekti oli siis sinänsä ihan hyvällä mallilla, kun miettii yhden kuukauden edistymistä, mutta kokonaiskuva ei näytä kovinkaan hyvältä, enkä ole ollenkaan varma tulenko ikinä saavuttamaan lopullisia tavoitteitani.


Merkitsin mustalla neliöllä ne neljä sävyä, jotka toivon saavani pannutettua vielä tämän vuoden puolella. Joukosta löytyy sama kaksikko, Buon Fresco ja Love Letter, jotka olisin halunnut pannuttaa jo lokakuun loppuun mennessä sekä kaksi uutta sävyä. Red Orche ja Realgar eivät kumpikaan ole lähelläkään sitä pistettä, että pannu olisi tulossa näkyviin ja otankin pienen riskin valitessani kaksi näin voimakasta sävyä. Sävyt kuitenkin sopivat hyvin syysmeikkeihin ja olen käyttänyt näitä monesti yhdessä, joten nyt täytyy vaan koittaa käyttää näitä vielä enemmän. Voihan se olla, että kuukauden päästä huomaankin ihastuneeni johonkin ihan toiseen sävyyn tässä paletissa ja innostun pannuttamaan sitä, mutta tällä hetkellä tämä nelikko on se, mitä erityisesti yritän pannuttaa.

Mitä luulette, saavutanko tavoitteeni vai jäänkö siitä kovinkin kauas? :)

12 kommenttia:

 1. Mulla on myös tämä paletti nyt kovassa käytössä ja oon tykännyt hurjasti :) Sävyt ovat tosi pigmenttisiä ja kauniita, mutta saattaa aika kauan kestää, että saan yhtään sävyä käytettyä loppuun :D En ole itseasiassa ikinä saanut yhtään luomivärinappia tyhjäksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MR on just siitä mielenkiintoinen paletti, että pigmenttiä riittää tosiaan ihan hurjasti eikä luomiväriä kulu sen takia kerralla paljon. Toisaalta taas nää on melko jauhoisia eikä yhtä "kiinteästi pressattuja" kuin vaikka Too Facedin luomivärit, minkä takia nää sitten kuluu nopeammin :D Mäkään en oo muistaakseni koskaan ihan tyhjäksi saanut yhtään luomivärinappia! Nyt olisi tavoitteena sitten sekin :)

   Poista
 2. Mä uskon, että saavutat tavoitteesi heittämällä<3 Nuo sävyt on intensiiviä, mutta kuitenkin jollain tapaa helppoja, joten kyllä onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit on tosiaan just niitä, mitä syksyisin tykkään käyttää niin mäkin uskon saavuttavani tavoitteeni! Realgar saattaa tehdä vähän tiukkaa, sitä kun oon käyttänyt selkeesti vähiten, mutta loppusyksy mennään sitten vaikka väkisin oranssin silmämeikin kanssa :D

   Poista
 3. Kyllä sä varmasti onnistut! :) Yleensä lemppari sävyt paleteissa hupenee oikeasti tosi nopeesti joten nyt kun oot valkannut sieltä ne muutamat sävyt, niin ne menee ihan yhtä nopeasti lopulle! :D Siis mua aina ärsyttää kun joku luomiväri tekee loppuaan ja alkaa pannu näkyä, se alkaa nimittäin harmittaa koska nehän on yleensä ne paletin lempparisävyt, joten pitäis muistaa itsekin ottaa tällaisia tiettyjä sävyjä paleteista aina mihin keskittyy, että paletti loppuis tasaisesti tms u know… 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep toi on ihan totta! Näissä on vaan se haaste, että sävyt on melko tummia eikä niitä kulu kerralla niin paljon. Heh, mua ärsytti toi sama asia joskus myös ihan kamalasti! Nykyään oon vaan innoissani, jos saan jonkun luomivärin pannutettua :D Mutta toisaalta mulla on niin paljon erilaisia paletteja, että todennäköisesti jostain toisesta löytyy jokin melkein vastaava sävy eli senkään takia ei varmaan enää harmita niin paljon :) Kannattaa testata tollasta, auttaisi varmasti siihen, että paletin sävyt loppuisivat tasaisemmin!

   Poista
 4. Aina nuo valkoset loppuu ensin, kyllä sinne tavotteesee vielä päästään! Jos tekisin itse noita paletteja laittaisin puolet vaaleita ja puolet tummia että niiden kestoikä olisi vähän lähempänä toisiaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo semmoset paletit, missä on vaan ihan pari hassua vaaleaa sävyä on kyllä tosi hankalia. Totta kai ne vaaleammat loppuu ennen tummia, kun mulla ainakin kuluu käytännössä aina enemmän niitä vaaleita kuin tummia sävyjä. Eri juttu jos tekee joka päivä jonkun tumman smokey eye lookin, mutta kuinka moni sellasia mahtaa tehdä :D

   Poista
 5. Hyvin oot saanut pannutettua ja kulutettua palettia, mutta hommaa näyttää vielä riittävän ;) Mä oon saanut pannutettua paleteista vaaleita ihonsävyisiä luomivärejä, mutta muista sävyistä ei ole toivoakaan. Ois joskus hauska itsekkin kokeilla saisiko sitä kuinka paljon pannutettua tai kulutettua vain yhtä palettia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tää mikään helppo urakka tule olemaan :D Vaaleat sävyt on aina niitä helpoimpia ja sen takia välillä harmittaakin, kun paleteissa on niin hirveä määrä niitä tummempia sävyjä, kun ei ne mitenkään lopu yhtä nopeasti. Mä suosittelen kyllä kokeilemaan jonkinlaista pannuprojektia jonkun paletin kanssa! Tää on oikeesti hauskaa, mutta toki täytyy muistaa välillä keskittyä myös ihan toisiin paletteihin :)

   Poista
 6. Olipas kiva nähdä sun eka päivitys tästä projektista! Harmi, että lokakuu meni sulta kokonaan meikeittä, mutta ei kannata ottaa liikaa paineita pannuttamisesta, ettei siitä lähde hauskuus pois :) Modern Renaissance on kyllä paletti, jonka voisin itsekin harkita ottavani pannuprojektiin jonain vuonna! Mä tykkään kyseisestä paletista, mutta sen käyttö on jäänyt todella vähäiseksi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo koitan olla stressaamatta tästä, sillä eihän siinä oo mitään järkeä, mutta haluaisin vaan niin kovasti päästä tavoitteeseeni ennen vuoden loppua :D Nyt on onneksi jo kolmas sävy saatu pannutettua ja neljäs lähenee koko ajan :) MR on ihana ja varsinkin näin syksyllä se olisi ollut mulla muutenkin kovassa käytössä, eli tosi hyvän paletin valitsin tähän alkuun! Toivottavasti säkin saat vielä innostuksen käyttää tätä palettia<3

   Poista

Kiitos kommentista!