tiistai 6. marraskuuta 2018

Ihana IDUN Minerals


Pääsin alkuvuodesta tutustumaan ruotsalaiseen mineraalimeikkisarjaan IDUN Mineralsiin ja muutamia viikkoja sitten meikkikokoelmani vahvistui kolmella uudella brändin meikkituotteella. IDUN Mineralsin tuotteita myydään Suomessa apteekeissa sekä esimerkiksi IDUN Mineralsin omilla verkkosivuilla, josta löytyy muutenkin kattavasti tietoa brändistä. Mineraalimeikit eivät ole mulle muuten tulleet kovinkaan tutuiksi, vaikka Lily Loloa jokunen vuosi sitten aika paljon käytinkin ja yhä edelleen meikkipöydältä löytyy jokunen brändin poskipuna. Myös muutamia bareMineralsin tuotteita olen testannut, mutta pakko myöntää, että koen silti IDUN Mineralsin ainakin näistä kolmesta brändistä tällä hetkellä kiinnostavimmaksi.


Sain itselleni maahantuojalta testattavaksi yhden poskipunan ja kaksi mattaista huulipunaa. Tuotteet ovat mulle jo entuudestaan tuttuja toisissa sävyissä, joten tiesin jo testaamattakin, että tulen hyvin todennäköisesti pitämään näistä jokaisesta. Rakastan myös IDUN Mineralsin tuotteiden pakkauksia! Ne ovat mielestäni hurjan kauniita ja samalla ihanan erilaisia. Huulipunien hylsyt ovat yhtiä kauniimpia omistamiani, vaikka ne hyvin yksinkertaisia ovatkin. Miltä tuotteet sitten käytössä vaikuttivat?

*Tuote saatu blogin kautta


IDUN Minerals Mineral Blush Åkerbär* on vaaleanruskean persikkainen sävy ja poskilla hyvin luonnollinen. Tämä edustaa todella hyvin sellaista jokapäivän arkiposkipunaa, joka tuo ihanasti eloa ja pientä väriä poskille menemättä kuitenkaan yhtään liiallisuuksiin. Oon aiemminkin maininnut, että suosin enemmän vaaleanpunertavia kuin persikkaisia sävyjä poskilla, mutta tällaiset näin vaaleat persikkaiset ja hyvinkin paljon vaaleanruskeaan taittavat sävyt kuuluvat kyllä niin ikään omiin suosikkeihini. Poskipunassa on oikein mukavasti pigmenttiä ja se on koostumukseltaan ihanan kermaista ja helposti poskille levittyvää. Häivyttäminen on helppoa ja tämä täydentää ihanasti syksyisiä meikkilookeja ja sopii hyvin yhteen monentyylisen meikin kanssa.
Hinta: noin 30,00 €.


IDUN Minerals Matte Lipstick Björnbär* on todella upea viininpunaisen ja luumun sekoitus. Ehdotton syyspuna värinsä puolesta ja tämä onkin jo päätynyt mulla huulille useampaan otteeseen. Väri irtoaa punasta huulille suhteellisen hyvin, mutta yhdellä kerroksella ei vielä saa täysin peittävää lopputulosta vaan se vaatii pari-kolme kerrosta punaa. Lopputulos näyttää kuitenkin upealta ja se on myös pysyvä. IDUNin mattapunat eivät ole lainkaan kuivattavia, mutta ne pysyvät huulilla silti todella hyvin ja kestävät pienen syömisen ja juomisenkin kulumatta lainkaan. Tästä tuli heittämällä yksi uusi suosikkipunani nimenomaan syysmeikkejä ajatellen!
Hinta: noin 24,00 €.


IDUN Minerlas Matte Lipstick Jordgubb* on kaunis mansikanpunainen mattahuulipuna. Sävy on hitusen oranssiin vivahtava, mikä sopii mulle erittäin hyvin, sillä klassisen punaisia huulipunia multa löytyykin jo melkoisen monta. Sävy ei ehkä ole ihan syksyyn tehty, mutta esimerkiksi keväällä ja kesällä tällaiset punaiset sävyt päätyvät mulla huulille todella usein. IDUNin mattahuulipunat sisältävät E-vitamiinia sekä lakansiemenöljyä. Tästä huulipunakaksikosta tummempi Björnbär oli sävynsä puolesta enemmän mulle mieleen, mutta molemmat edustavat laadullisesti juuri sitä, mitä IDUN Mineralsilta voi odottaa - hyvää pysyvyyttä, kaunista lopputulosta ja miellyttävää tunnetta huulilla.
Hinta: noin 24,00 €.


Tässä vielä swatchit kaikista kolmesta tuotteesta. Sävyt ovat hurjan kauniita, minkä takia mua harmittaakin näiden tuotteiden suhteellisen lyhyt säilymisaika. Poskipunan luvataan säilyvän avattuna hyvänä 12 kuukauden ajan ja huulipunien vain 6 kuukautta. Toki monet tuotteet säilyvät hyvänä paljon luvattua säilyvyysaikaa pitempään eikä mulla esimerkiksi IDUNin vähän alle vuoden avattuna ollut huulipuna ole mennyt vielä miksikään. Näitä ei kuitenkaan kannata hamstrata kokoelmiin sillä ajatuksella, että käyttää näitä sitten ehkä joskus ja jouluna, mikäli näistä haluaa saada kaiken mahdollisen hyödyn irti. Sama pätee mm. moniin luonnonkosmetiikan meikkituotteisiin, joiden säilyvyysajat ovat usein myös melko lyhyet. Täytyy siis ottaa välittömästi tämä kolmikko tehokäyttöön ja näistä tuotteistahan kaksi on myös mun marraskuun meikkilaatikossani!

Käytättekö te mineraalimeikkejä? Onko IDUN Minerals tuttu? :)

6 kommenttia:

 1. Mun ensimmäinen luomiväripaletti oli Idun Mineralsin Brunkulla, joka oli ihana, suosittelen. Tekisi mieli hankkia se uudestaan, vaikka palettikokoelma on sen jälkeen kasvanut "hieman"..köh :D Idun Mineralsin pakkaukset on tosi kauniita ja tuotteiden laatukin on kohdillaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brunkullaa on muutkin kehuneet ja se on kyllä kaunis<3 Ostaisin varmasti heti, jos uusille paleteille olisi juuri nyt tarvetta! Ensin pitää kuitenkin keskittyä käyttämään nykyisiä pois :) Samaa mieltä olen brändin tuotteista ja pakkauksista<3

   Poista
 2. Mulla on kyllä monta vuotta vanha Idunin huulikiilto eikä se ole mennyt miksikään ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa kosmetuotteista taitaa säilyä hyvänä pitempään kuin mitä säilyvyysajat sanovat ja onneksi sen tuotteesta yleensä huomaa aika helposti, jos sen on aika päätyä roskikseen :)

   Poista
 3. Mulle täysin uusia tuotteita, mutta pitää siis varmaan tähän tutustua syvemmin. Ilmeisesti kommentoijistakin löytyi tyytyväisiä käyttäjiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IDUN Mineralsin tuotteisiin kannattaa kyllä oikeesti tutustua. Täysin hintansa arvoista laadukasta kosmetiikkaa!

   Poista

Kiitos kommentista!