keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Vastaukset Kysymyksiin | Osa 2. Kosmetiikka & Muut

Toinen osa kysymyspostauksen vastauksiin tulee vihdoin tässä! Ensimmäisessä osassa vastasin meikkeihin ja meikkaamiseen liittyviin kysymyksiin. Tässä osassa käsittelen kaikki muut kosmetiikka-aiheiset kysymykset sekä kysymykset kaikista muistakin aihepiireistä. Haluan yhä edelleen kiittää teitä kaikkia, jotka kysymyksiä mulle esititte. Näihin oli todella hauska vastata ja oli kiva nähdä millaiset asiat teitä kiinnostavat!


Kosmetiikka:

Mitä kosmetiikka tuotteita löytyy sun must have- listalta?
- Meinataankohan tällä nyt semmosia tuotteita, mitkä pitää aina olla vai semmosia uusia, jotka on tällä hetkellä ostoslistalla "pakollisina"? Tietty kaikki perushygieniatuotteet pitää olla aina, mutta niiden lisäksi meikeistä eyeliner ja hyvä peiteaine ja muista tuotteista mainittakoon kuivashampoo ja kosteuttava kasvonaamio. Näitä nyt toki löytyisi enemmänkin, mutta tossa muutama tärkein! Tällä hetkellä mulla ei itse asiassa oo mitään uusia tuotteita, jotka olis pakko saada.

Mikä sai sut kiinnostumaan kosmetiikasta?
- Onkohan siihen edes ollut mitään tiettyä sysäystä? Ei ainakaan kotoa perheeltä oo sellasta tullut :D Meikit on kiinnostaneet jo tosi pitkään ja kai se innostus muutakin kosmetiikkaa kohtaan kasvoi siinä vaiheessa, kun parikymppisenä oli taloudellisesti mahdollista ostella kosmea vähän enemmänkin. Innostuin testaamaan erilaisia tuotteita ja lopulta hurahdin siihen nopeasti ihan täysin.

Kierrätätkö kosmetiikkaa jos et itse ehdi käyttämään vai säilytätkö kaiken itse?
- Kierrätän. Pyrin siihen, etten nykyään jätä kaappeihin lojumaan kovinkaan pitkäksi aikaa mitään, mitä en oikeasti aio käyttää. Esimerkiksi kaverit, siskontyttö ja työkaverit saavat sitten osuutensa noista tuotteista :)

Tykkäätkö luonnonkosmetiikasta?
- Tykkään joo! Ihonhoidon saralta luonnonkosmetiikkaa löytyy multa jo jonkin verran ja monista on tullut suosikkejani.

Mitä kosmetiikan luottotuotetta ilman et voi elää?
- En voisi elää ilman hopeashampoota tällä hetkellä, kun hiukset ovat vaaleat. Mulla taittaa ihan superhelposti siihen keltaiseen hiukset, jos en ylläpidä viileää sävyä hopeashampoiden ja maskien kanssa.

Mitä ihonhoitotuotetta ja meikkituotetta ilman et voisi olla?
- Meikkituotteista sanon mustan nestemäisen eylinerin. Ihonhoidosta hyvä silmämeikinpoistoaine on mulle tosi tärkeä, sillä omat silmät reagoi tosi herkästi erilaisiin puhdistustuotteisiin.

Millä sun suosimilla luonnonkosmetiikkatuotteilla on paras hinta-laatusuhde?
- Tykkään tosi paljon Mossan tuotteista - ne on edullisia ja silti toimivia! Benecosilta löytyy myös tosi hyviä meikkejä superedulliseen hintaan. Ja kyllä mä Mádarankin tuotteista ilomielin maksan niiden hinnan, vaikkei ne halvimmasta päästä olekaan.

Mitkä on sun luottomerkit kosmetiikan suhteen?
- Ihon- ja vartalonhoidossa Ziaja, Lumene, The Body Shop ja Mádara. Meikeissä Urban Decay, Anastasia Beverly Hills ja theBalm. Hiuksissa Four Reasons.


TOP 5 -suihkugeelit?
- Nää ei tule missään järjestyksessä, mutta TBS Vineyard Peach, Treaclemoon One Ginger Morning, I Love... Chocolates & Oranges, TBS Glazed Apple ja Rituals... The Ritual Of Sakura -sarjan vaahtoava suihkugeeli.

Onko tehokeinoja, miten pääsisi eroon mustapäistä?
- Eipä oikeastaan, kun en meinaa itsekään niistä päästä eroon :D Mustapäälaput, hyvät puhdistavat kasvonaamiot ja säännöllinen ihonpuhdistus kosmetologilla luo ainakin hyvän pohjan sille, että niistä voisi päästä eroon!

Minkä tuottemerkin toivoisit saapuvan suomen kauppoihin?
 - Ehdottomasti Too Faced! Toki näitä on enemmänkin, mutta TF on itselleni sellainen brändi, jonka tuotteista pidän ja joita haluaisin ehdottomasti saada Suomeen helpommin.

Minkä verran sinulla menee arjessa aikaa ihonhoitorutiineihin/meikkaukseen?
- Aamuisin ihonhoito- ja meikkirutiineihin menee noin 15-20 minuuttia. Iltaisin ehkä 10 minuuttia yhteensä, jos en laita mitään naamiota kasvoille.

Mimmosia hutiostoksia oot tehnyt kosmetiikan saralla, onko erityisesti mieleen jäänyt joku tuote jolta ootit paljon, mutta se oliki syystä tai toisesta huono?
- Aina välillä tulee hankittua joku ihonhoitotuote, joka ei sitten sovikaan itselleen. Esimerkkinä vaikka se Lumenen hyaluronitiiviste, jota niin moni hehkutti jossain vaiheessa! Meikeistä päällimmäisenä on jäänyt mieleen Estée Lauderin meikkipuuteri, jonka ostin hifistelymielessä joskus alaikäisenä ja tietysti valitsin väärän sävyn enkä voinut sitä käyttää :D

Mikä on ollut kaikkien aikojen huonoin kosmetiikkaostos?
- Yllä mainittu Estée Lauderin meikkipuuteri oli rahallisesti suurin menetys. Lumenen hyaluronitiiviste taas ehkä huonoin sen puoleen, että mun iho reagoi siihen todella voimakkaasti enkä tuotetta pystynyt siis käyttämään.

Mikä on sinun lempi kosmetiikkatuotteesi kautta aikojan?
- Apua! Yhtä on tosi mahdoton valita, mutta yksi kaikkien aikojen suosikki meikkituotteista on ollut H&M:n Dipliner Ink. Sillä sai täydelliset rajaukset, mutta hitto kun mä olen jollekin sen ainesosalle allerginen..

Mitä mieltä olet luonnonkosmetiikasta verrattuna kemikaalikosmetiikkaan?
- Mä itse vierastan voimakkaasti sanaa kemikaalikosmetiikka, jolla tässä kohtaa varmaan tarkoitetaan synteettistä kosmetiikkaa :) Vesi kun on myös kemikaali ;) Mutta siis molemmissa on mun mielestä puolensa enkä ole kummankaan puolesta tai vastaan. Molempia käytän, mutta enemmän synteettistä kosmetiikkaa, sillä varsinkin suurin osa meikeistäni on juuri sitä. Luonnonkosmetiikka toimii mulla tietyissä ihonhoitotuotteissa (kuten kasvo- ja misellivedet) paljon synteettistä paremmin ja iho tykkää enemmän luonnonkosmetiikan vaihtoehdoista. Mä käytän tuotetta sen mukaan onko se itselleni toimiva ja muuten mieluinen, riippumatta siitä onko kyse luonnonkosmetiikan vai synteettisen kosmetiikan tuotteesta :)


Mikä on kallein hutiostoksesi kosmetiikassa?
- Muutama kysymys aiemmin tuli mainittua Estée Lauderin meikkipuuteri ja se on ollut kallein hutiostokseni. Sävy oli väärä ja rahat meni hukkaan, mutta virheistä onneksi oppii. En kyllä muista yhtään kuinka paljon se maksoi, mutta veikkaisin sen silti olevan kallein hutiostokseni.

Oletko saanut allergistareaktiota kosmetiikasta? Mistä tuotteista? / Onko ihosi reagoinut johonkin tuotteeseen ei toivotulla tavalla, kuten allergisella reaktiolla?
- Jep! H&M:n eyeliner ärsytti tosi pahasti silmäluomia, vaikka muuten se oli ihan täydellinen mun tarpeisiini. Lumenelta mm. hyaluronitiiviste ja silmämeikinpoistoaine on sellasia, joissa on jokin aine mille oon tosi pahasti allerginen. Näitä on enemmänkin ollut tässä vuosien varrella, mutta noi pari Lumenen tuotetta on aiheuttaneet oikeesti tosi pahat reaktiot.

Mikä on sun suosikki kasvosuihke tai hoitovesi ihonhoidossa?
- Tällä hetkellä tykkään kasvosuihkeista eniten Ziajan Acai Berry -sarjan suihkeesta. Hoitovesistä mulla ei oikeen oo mitään suosikkia. Oon käyttänyt tosi pitkään TBS:n Vitamin E -sarjan hoitovettä, mutta ei se mitenkään ihmeellinen tuote ole.

Parhaimman tuoksuinen suihkugeeli on minkä valmistajan mielestäsi?
- The Body Shopilta löytyy hurjasti erilaisia ihania, Glazed Apple on varmaan kaikkien aikojen suosikkini :)

Paras ihonhoito vinkkisi?
- Hoida ihoasi! Yksinkertaista, mutta ei aina niin helppoa. Mua välillä kauhistuttaa, kun ihmiset kertoo putsaavansa kasvonsa pelkän veden kanssa, kun ainakaan omalla kohdallan se vesi ei mitenkään riitä poistamaan kaikkea sitä likaa ja muuta, mikä iholle päivän aikana kertyy. Jokainen tekee toki juuri kuten itse haluaa, mutta jokaisen on myös mahdollista löytää ihan muutama hyvä perustuote, jotka itselle sopii ja jotka auttavat ihoa voimaan hyvin.

Jos nyt pääsisit Sephoraan, mitkä tuotteet olisivat ostoslistallasi? 
- Voi apua! Mulla ei oo tällä hetkellä oikein tarvetta millekään tietylle jutulle, mutta Urban Decayn, Tarten, Too Facedin hyllyiltä tarttuisi varmasti mukaan jotain. Too Facedilta ainakin niitä Peach-tuotteita!

Mikä on lempihiustuotteesi?
- Four Reasonsin Ultra Moisture Treatment on täyttä rakkautta ♥

Aiotko yrittää tilata BoxyCharmin Luxe version 1.syyskuuta?
- Vastailinkin tähän jo, mutta siis en yrittänyt enkä sitä siis tule saamaan itselleni.Muut:

Parasta bloggaamisessa? 
- Se kun saa kirjoittaa itselleen mieluisista asioista ja olla sen jälkeen vuorovaikutuksessa muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Musta on ihan huippua, kun te aina jaksatta kommentoida näitä postauksia!

Mikä toimi sykäyksenä blogisi aloittamiselle?
- Mun äiti kuoli kesällä 2014 ja saman vuoden loppupuolella aloin olla aika loppu. Halusin hankkia elämääni jotain positiivista ja uutta sisältöä, jolloin päätin perustaa blogin! Ja kannatti, se tosiaan piristi ja kirjoittaminen mukavista aiheista auttoi mua jaksamaan :)

Jos bloggaisit jostain muusta, mikä olisi se semmonen toinen juttu? Valokuvaus? Sisustus? / Jos et bloggaisi kosmetiikasta, millaista blogia silloin kirjoittaisit?
- En usko, että bloggaisin siinä tapauksessa ollenkaan. Mun elämä ei oo niin mielenkiintoinen, että siitä saisi mitään lifestyleblogia kirjoitettua enkä todellakaan osaa esimerkiksi sisustaa sillä tavalla, että siitä saisi blogiin aihetta. Kyllä tää kosmetiikka on se ainut vaihtoehto mulle!

Unelma matkakohde? / Mikä on sun unelmien matkakohde?
- Islannista haaveilen tällä hetkellä tosi paljon! Ne maisemat on kuvien perusteella niin henkeäsalpaavan kauniita, että sinne pitää ehdottomasti joskus päästä.

 Mitä teet vapaa-aikanasi? (muuta kuin bloggaat tai kosmetiikkailet ;D)
- Vietän aikaa mun poikaystävän kanssa, leikin kissojen kanssa, luen ja katon Salkkareita samalla kun näprään puhelinta :D Vähän kaikkea, mutta tossa nyt jotain!

Oudoin tapasi?
- No yksi outo on ainakin se, että lämmitän jäätelön mikrossa ennen kuin syön sitä. Tai siis eihän tää mun mielestä oo outo tapa, mutta esim. mun poikaystävän mielestä on. 

Jos pääsisit matkustamaan ihan mihin vain ilman, että siun tarvitsisi maksaa mistään, mihin matkustaisit? Vai tekisitkö kerralla isomman reissun maailman ympäri?
- Maailmanympärysmatkalle tuskin lähtisin, mutta esimerkiksi Jenkkeihin haluaisin päästä ajelemaan ja kiertelemään ihan kunnolla ajan kanssa! Roadtrip siellä onkin ollut mun unelma jo vuosia ja jos rahaa ja aikaa vaan olisi niin ehdottomasti toteuttaisin sellaisen :) 

Pelaatko lautapelejä/konsolipelejä?
- Joo, molempia! Lautapelit hyvässä seurassa on ihan parhautta ja konsolipeleistä Battlefield on vienyt mun sydämen, kiitos nykyisen mieheni :D 


Suosikkituoksusi (ylipäätänsä tässä maailmassa)?
Vaniljan tuoksuun en kyllästy ikinä ja se on ehdottomasti yksi parhaimpia mitä on. Vähän oudommista tuoksuista voisin mainita bensan, jota tykkään niin ikään nuuhkia!

Onko sinua syrjitty?
- Ei ole, onneksi.

Mikä on sun lemppari vuodenaika?
- Kesä! Tosin syksystä tykkään pukeutumisen ja ehkä meikkaamisenkin kannalta eniten, mutta kaiken kaikkiaan kesä on kuitenkin mieluisin vuodenaika.

Mitä odotat kaikkein eniten tulevalta syksyltä?
- Sitä, että poikaystäväni muuttaa mun luokse asumaan ♥ Niin itse asiassa jo kävikin, kun vastailin tähän kysymykseen jo viime kuun puolella.

Millainen sun musiikkimaku on?
- Melko monipuolisesti kuuntelen musiikkia! Muhun iskee niin ysärihitit kuin uutuusmusiikkikin, mutta mitään kovin raskasta en kuuntele.

Missä näet itsesi kymmenen vuoden kuluttua?
- Naimisissa, mieluusti parin lapsen äitinä ja jossain ihanassa rivitaloasunnossa tai omakotitalossa!

 Jos lukeminen yhtään kiinnostaa, mikä on lempikirjasi/-kirjailijasi?
- Mulla ei taida olla mitään suosikkia, enkä enää nykyään valitettavasti lue samalla tavalla kuin nuorempana. Koko ajan on joku kirja menossa, mutta nykyään puhutaan päivien sijaan kuukausista, että saan sen kirjan oikeasti luettua loppuun.

Entä minkä kirjan haluaisit lukea/aiot lukea seuraavaksi?
- Tällä hetkellä on menossa ties kuinka monennen kerran Taru Sormusten Herrasta ja kunhan saan tämän ekan osan alta pois, tartun siihen seuraavaan, kun mulla ei oo tästä sitä yhtä suurta opusta vaan erikseen ne kolme :)


Oletko opiskellut kosmetologiksi vai onko kaikki opittu itse?
- En ole kosmetologi enkä mikään muukaan kauneusalan ammattilainen, eli kaikki jutut on ihan itse opittuja :) Joku kaunis päivä mulla ehkä vielä on ihan oikea koulutuskin kauneusalaan liittyen!

Teetkö työksesi kosmetiikkaa vai jotain ihan muuta?
- Jotain ihan muuta! Oon koulutukseltani bioanalyytikko ja työskentelen sairaalan laboratoriossa labrahoitajana.

Kuinka tapasitte miehesi kanssa?
- Tinderissä :D Tai no siellä puhuttiin muutaman viestin verran eräs perjantai ilta ja seuraavana päivänä sitten nähtiinkin jo illemmalla. Ehkä pienessä humalassa kumpikin ja molemmat oli iltaa viettämässä omien kavereiden kanssa, mutta siitä se sitten pikkuhiljaa lähti :)

Elämänohjeesi/mottosi?
- Asioilla on tapana järjestyä ja aika parantaa kaikki haavat, vaikka joskus muulta tuntuisi.

Onko sulla tyttö lapsia ja jos on niin miten opetat (tai kuvitteellisesti opettaisit) suhtautumista ulkonäköön?
- Ei ole vielä lapsia ollenkaan, mutta yrittäisin mahdollisimman hyvin opettaa heitä hyväksymään itsensä ja kaikki muut sellaisena kuin on - ulkonäköseikoista riippumatta.

Saatko koskaan ikäviä kommentteja tai huuteluja ulkonäöstäsi?
- Enpä oikeastaan enää nykyään. On mun hiuksia joku vanhus sairaalan osastolla joskus haukkunut hevosen hännäksi, mutta en mä tollasta itseeni ota :D Joskus nuorempana nyt tuli jotain nalvailua ja ilkeilyä jostain suunnasta, mutta eipä pahemmin silloinkaan.

Mikä on kaunein asia mitä sinusta on joku toinen ihminen sanonut, ei tarvitse olla ulkonäköön liittyvää, vaan vai olla muutakin? 
- Näin äkkiseltään tulee mieleen se, kun nykyinen mieheni meidän ensitapaamisen jälkeen veti jarrut pohjaan, mutta viikon päästä tuli toisiin ajatuksiin ja sanoi silloin "sun hymyä mä en unohda ikinä".

Mitä kuuluu?
- Haha, hyvää kuuluu! :D


Millainen olisi mielestäsi täydellisen päivä? Milaisen meikin tekisit sinä päivänä?
- Vapaapäivä töistä, nätti ilma ja hyvä mieli kaikilla. Päivän haluaisin viettää yhdessä mieheni kanssa, käydä vaikka jossain ravintolassa syömässä, katsella elokuvia tms. Meikkaisin varmasti kunnolla ajan kanssa, joku halo-tyyppinen silmämeikki ja siihen soveltuva huulipuna päätyisivät kasvoille :)

Ootko unelma-ammatissasi vai haluisitko tehdä mielummin jotain kauneusalaan liittyvää?
- Tykkään nykyisestä työstäni ja vaikka kauneusalakin kiinnostaa, en kuitenkaan ehkä näe itseäni kokopäivätyössä missään kauneusalan tehtävissä. Ensin pitäisi toki kouluttautuakin sellaiseen :D Harrastuspohjalta voisin kuitenkin joskus kuvitella mm. meikkaavani muita ihmisiä, mutta sekin vaatisi sen oman kouluttaumisen, sillä tällä hetkellä oma osaamiseni ei siihen riitä.

Ootko harkinnut värjääväsi hiuksiasi tummiksi/punaisiksi?
- Mulla on ollut punaiset hiukset joskus nuorempana, samoin tummaa ja jopa mustaa on päästä löytynyt. Kieltämättä välillä tekisi mieli värjätä hiukset taas tummemmiksi, mutta koska hiusten vaalentaminen on sen verran rankka ja pitkä prosessi, en aio hiuksiani ainakaan vielä tummentaa. Ehkä joskus tulevaisuudessa!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille ♥

12 kommenttia:

 1. Ihanat vastaukset! Jotenkin niin mahtavaa että olet täysin itseoppinut kun kuulostat niin ammattimaiselta puhuessasi eri ainesosista ja koostumuksista jne. Mutta varmasti bioanalyytikon täytyykin olla hyvin viisas ;) mielenkiintoinen työ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo ei mulla mitään koulutusta alalta ole, vaikka se kiinnostaakin hurjasti! Viisaudesta en osaa sanoa, mutta toki sekin ala oman ammattitaitonsa vaatii ;)

   Poista
 2. Sun toinen siskontyttösi alkaa olla myös meikkaus iässä �� terveisin siskosi

  VastaaPoista
 3. Onpa mukava lukea näin pohdittuja ja selkeitä vastauksia:) Opin taas uuttakin sinusta:)
  Islanti on minunkin matkustuslistalla, ja ehkä sitten joskus pääsen sinne asti. Kiehtova maa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla<3 Islantiin olisi niin ihana joskus päästä! Harmi vaan, ettei mies ole kovinkaan innostunut Islannista lomakohteena :D Mutta onneksi on muitakin joiden kanssa voi lähteä matkalle.

   Poista
 4. Olipa kiva lukea jälleen näitä vastauksiasi <3 Täällä myös toinen, joka tykkää bensan hajusta! :D Roadtrip jenkeissä olisi myös ihan mahtava kokea joskus, tai ylipäätään reissu sinne sunnille :)
  Ihanaa syksyä sinne Linda! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla aika yleistäkin, että bensan haju on monien mieleen :D Muistan, että jo lapsena yritin aina bensa-asemalla nuuhkia sitä hajua, vaikka isä koitti käskeä pysymään autossa. Roadtrip Jenkeissä olisi kyllä unelmien täyttymys<3

   Kiitos samoin ihana Tuuli! ♥

   Poista
 5. Olipas kiva lukea sun vastauksia seuraajien kysymyksiin. Uutena tietona tuli, että voisit olla kiinnoatunut kouluttautumaan jossain määrin kauneudenhoitoalalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa harkitsin ihan vakavissani hakevani estenomikoulutukseen ja kosmetologinkin ammattia on tullut mietittyä :) Nyt ehkä lähinnä kiinnostaisi hankkia meikkaajan/maskeeraajan koulutus ja tehdä sitten varsinaisen työn ohessa niitä hommia! Mutta toistaiseksi en aio sellaistakaan tehdä :)

   Poista
 6. Kylläpäs taas ihanan kattavasti vastasit kaikkiin, ilolla luin eteenpäin <3 Muutamia uutukaisia tietoja susta sain tietää tän avulla, joten nää on kivoja postauksia aina välillä toteutella! 8) Ja oot sä kyllä hurjan paljon kysymyksiä saanut myös, mahtavaa! Hhaa mun miekkonen on monesti yrittäny että pelattais Battlefieldiä, mutta mä en vieläkään oo suostunut moiseen, jos sä kerta oot siihen koukuttunut niin kai mäkin voisin joskus sitä yrittää kokeilla ;D Veikkaan että oisin vaan kyllä paniikissa siinä pelissä :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla<3 :) Heh joo mä koukutuin siihen siis aluksi siten, että tykkäsin kattoa kun mies pelasi sitä :D Ja kun se on oikeesti aika hyväkin siinä niin jotenkin alkoi sitten kiinnostaa ja lopulta ostin sen Xboxille. Mies pelaa PC:llä sitä, mutta se hiirellä pelailu ei multa luonnistu. Suosittelen kokeilemaan, se on oikeesti superhauska peli, mutta toki edellyttää että tontyyliset pelit kiinnostaa :D

   Poista

Kiitos kommentista!