maanantai 24. syyskuuta 2018

Kaksi meikkituotetta, joista mielipiteeni on muuttunut


Blogia kirjoittaessa tulee monesti tehtyä erilaisia lyhyempiä tai pitempiä arvosteluja kosmetiikkatuotteista jo niiden ensivaikutelman jälkeen. Käyttökertoja tuotteella ei välttämättä ole kertynyt vielä kovinkaan montaa, kun siitä haluaa jo päästä kirjoittamaan blogiin. Fiksua toki olisi aina käyttää tuote vaikkapa ihan loppuun asti ennen kuin siitä blogiin mitään kirjoittaa, sillä tottahan se on, ettei se tuotteen antama ensivaikutelma välttämättä pitemmän päälle enää pidä paikkaansa. Mieli saattaa muuttua, jos tuotteesta paljastuukin jotain, mitä siitä ei aiemmin ollut huomannut tai käyttökertojen lisääntyessä ensin huonolta vaikuttanut tuote muuttuukin hyväksi. Monia tuotteita oppii ns. käyttämään ajan kanssa, kun löytää sen itselle parhaan mahdollisen tavan hyödyntää tuotetta. Tässä postauksessa esittelen teille perustelujen kera kaksi meikkipohjan tuotetta, joista mieleni on muuttunut suuntaan tai toiseen.


H&M Mattifying Face Primerista kirjoitin postauksen vain parin viikon käytön jälkeen. Postauksessa hehkutin sitä, kuinka täydellisesti meikkipohja pysyy paikoillaan ja kasvojen iho virheettömänä, kun alla on tämä mattaprimer. Edelleenkin olen sitä mieltä, että tämä primer on edellä mainituissa asioissa loistava ja yksi parhaimpia, mitä olen ikinä testannut. Mutta. Tämä aiheuttaa mulle ihan älyttömästi finnejä ja muita epäpuhtauksia. Monet teistä ehkä muistavatkin, ettei mulla normaalisti pahemmin niitä finnejä ole, joten olin viime keväänä yhtä kysymysmerkkiä, kun erityisesti otsa, leuka ja ohimot alkoivat kukkia ja niitä finnejä kertyi ja kertyi koko ajan vaan lisää.


Lopulta tajusin pistää tämän H&M:n primerin tauolle ja kappas! Iho alkoi heti voida paremmin, epäpuhtaudet hävisivät pikkuhiljaa ja ihoni palautui taas takaisin normaaliksi. Nykyään käytän tätä primeria vaan erityistapauksissa, jos olen vaikka menossa juhlimaan tms. ja meikin täytyy oikeasti pysyä virheettömänä koko ilta. Yhteen putkeen en tätä uskalla käyttää edes paria päivää, sillä lopputuloksena on takuuvarmasti epäpuhdas iho. Primer ilmeisesti tukkii ihohuokoseni sen verran hyvin, että niitä epäpuhtauksia alkaa kertyä lähes välittömästi, ja vaikka tuote muuten onkin hyvä, ei se sentään niin hyvä ole, että haluaisin vapaaehtoisesti "kärsiä" kivuliaista finneistä kasvoillani!


Catrice All Matt Plus Shine Control Make-Up on kolmas testaamani Catricen meikkivoide ja rehellisesti sanottuna en pitänyt tästä alkuun yhtään. Meikkivoide oli koostumukseltaan paksua, mutta ei mielestäni levittynyt ollenkaan kauniisti kasvoille, saati sitten peittänyt lainkaan. Kesähelteillä päätin kuitenkin antaa tällä uuden mahdollisuuden ja aloin pitää tästä. Peittävin mahdollinen tämä ei ole, mutta yhdellä kerroksella saa hyvin jo puolipeittävän lopputuloksen. Kasvojen punoittaville alueille oon lisännyt yleensä vielä toisen kerroksen, jotta se punaisuus saadaan peittoon ja tällöin oon itse oikein tyytyväinen lopputulokseen.


Meikkivoide näyttää kasvoilla luonnolliselta, vaikka tarvittavaa peittoa saakin. En sanoisi tätä missään nimessä mitenkään älyttömän kevyeksi meikkivoiteeksi vaan nimenomaan puolipeittäväksi. Monesti tykkään käyttää peittävämpiäkin meikkivoiteita, mutta tavallisena arkena oon nyt tarttunut todella monesti juuri tähän ja pullosta onkin jo käytetty puolet. Meikkivoide ei hapetu kasvoilla, se pysyy kauniina ja nykyään saan tämän myös levittymään kasvoille helposti ja nopeasti. Tästä on tullut mulle ihan täydellinen arkimeikkivoide enkä enää ymmärrä, miten koin tämän silloin keväämmällä niin huonoksi ja hankalaksi!

Käykö teille usein niin, että aluksi huonolta vaikuttanut tuote osoittautuukin hyväksi - tai toisinpäin? :)

16 kommenttia:

 1. Mulla kävi ehkä hiukan pettymys tämän Catricen kanssa. Aluksi tykkäsin siitä, mutta sitten se alkoi tuntua hankalalta ja rumalta iholla, eli kävi toisinpäin kuin sulla :D. Harmikseni suosikkini Catricelta, eli 24h Made to Stay meikkivoide lopetettiin ainakin Suomessa, se peittää paljon paremmin kuin tämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hauska sattuma että sulla meni ton meikkivoiteen kanssa just toisinpäin! Toi Catricen toinen meikkivoide on kyllä hurjan hyvä<3 Ainut huono puoli siinä on, että se ei meinaa millään lähteä pesussa pois meikkivoidesiveltimestä ja saan aina tapella sen kanssa. Tosi kurjaa, että se lopetettiin, se oli nimittäin kuitenkin kaiken kaikkiaan paras meikkivoide Catriceltä :/

   Poista
 2. Monestikin, sillä ensivaikutelma voi olla hyvä mutta pidemmässä käytössä pettää.

  VastaaPoista
 3. Mä käytin melkein koko pullollisen Maybellinen Fit Me Luminous & smooth Liquid meikkivoidetta ennen kuin pystyin muodostamaan siitä "oikean" mielipiteen;) Aluksi se tuntui epäsopivalta ja toimimattomalta itselleni, mutta mitä pidempään sitä käytin, niin sitä enemmän aloinkin tykästyä siihen. Ehkä pari viikkoa on tosiaankin liian lyhyt aika meikkivoiteiden ja primereiden toimivuuden ja sopivuuden toteamiselle. Varmaan eri vuodenajat ja lämpötilat vaikuttaa miten em. tuotteet käyttäytyy. Hyvä postaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ympäristötekijät tosiaan vaikuttaa hurjasti tollasten tuotteiden toimivuuteen, samoin alla käytetyt tuotteet :) Primereista varsinkin huomaa hyvin sen, että joku ei ollenkaan toimi jonkun tietyn kasvovoiteen kanssa! Kiitos Sari<3

   Poista
 4. Mielenkiintoinen postausidea! Mieli tosiaan voi helposti muuttua suuntaan tai toiseen, kun tuotetta käyttää enemmän, joten oli virkistävää kun päätit kirjoittaa näistä uudemman kerran :) Meikkivoiteiden kohdalla olen huomannut, että kokeilukertoja tarvitaan useita, sillä omalla kohdallani esim. ihon rasvoittuvuus vaihtelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos pidit postauksesta! Meikkivoiteet on tosiaan vähän sellasia, että harvoin niiden kanssa riittää edes muutama kokeilukerta. Toki on tilanteita, kun huomaa heti ekalla käyttökerralla, ettei tuote ole ollenkaan sitä mitä haluaa, esimerkiksi peittävyyden tms. suhteen, mutta monesti sitä huonompaakin tuotetta saattaa oppia käyttämään ajan kanssa :)

   Poista
 5. Hyvää vauhtelua aiheisiin. Tuosta hm primerista muistuukin ne sun kommentit. Voi olla ettei siinä jää iholle yhtään varaa hengittää. mutta toisaalta jos sun kaltaisen gurun sanomana tuote on hyvä, niin voisin kokeilla sitä toki itse. Mutta minullakaan ei koskaan ole finnejä jne. Eli tulisiko sitten samat ongelmat 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että sullekin niitä finnejä tulisi ton primerin käytöstä, mutta toisaalta voi taas olla, että ei tulisi :D Tuotteet toimii niin eri tavalla eri ihmisillä kuitenkin, mutta jos toi alkoi kiinnostaa niin testaa ihmeessä! Aina sen käytön saa lopetettua, jos se ei toimikaan tai aiheuttaa vaikka just niitä finnejä!

   Poista
 6. Miulle kävi jossain vaiheessa Lumenen CC-voiteen kanssa niin, että alkuun rakastin sitä, mutta sen jälkeen käytin hetken toista meikkivoidetta ja palatessani jälleen tuon cc-voiteen pariin, ei se enää vastannutkaan tarpeitani ja aiemmin käyttämäni sävy tuntui ihan väärältä kasvoillani! Olen myös huomannut joidenkin ripsarien kohdalla, että täysin uutuuttaan en voi muodostaa niistä kunnon mielipidettä, sillä monesti hieman kuivahtaessaan ne ovat parempia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tiiätkö mulle kävi ihan samalla tavalla ton kanssa! Käytin tuubin tai pari sitä ja tykkäsin ihan älyttömästi siitä. Sitten pidin taukoa ja muutamien kuukausien päästä kokeilin uudestaan eikä se tuntunut enää toimivan omalla iholla ollenkaan. Toki noiden sisältöjä mennään muuttamaan aina joskus ja Lumenehan on uudistunut tässä monen monta kertaa, mutta tiedä sitten oliko ton CC-voiteen kohdalla kyse siitä vai oliko mun tarpeet ja/tai iho muuttuneet niin paljon, ettei se enää toiminut :'D

   Poista
 7. Yep, mulla mielipide voi muuttua ja esim.pari vuotta sitten toimimaton tuote voikin toimia sitten nyt ihan mahtavasti 😊 Meikkipohjissa vaikuttaa myös niin paljon se, minkä kanssa sitä yhdistää ja kuten kirjoitit, oppii ne oikeat yhdistelmät 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tossa ylempää mainitsinkin, että varsinkin primereissa huomaa hyvin sen, ettei kaikki kasvovoiteet sovi ollenkaan yhteen kaikkien primereiden kanssa! Kokeilemalla onneksi oppii löytämään ne toisilleen parhaiten sopivat tuotteet :)

   Poista
 8. Käy aina silloin tällöin, tästä aiheesta on itsekin pitänyt monta kertaa tehdä postaus, koska nää on kiinnostavia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä, nää on tosiaan hurjan kiinnostavia!

   Poista

Kiitos kommentista!