tiistai 24. huhtikuuta 2018

The Makeup Mess Tag

Bongasin Katariina AJ:n YouTube-kanavalta tämän The Makeup Mess Tagin, jonka päätin sitten suomentaa omaan blogiini ja vastailla näihin kysymyksiin! Erilaiset tagit on mun mielestä ihan huippukivoja ja tykkään sekä lukea/katsoa videolta että vastailla itsekin näihin. Tällä kertaa vuorossa olisi siis 15 kysymystä meikkaamiseen liittyen, ja kysymykset on tosiaan täysin vapaasti suomennettuja. Alkuperäiset kysymykset voit käydä katsomassa esimerkiksi tästä Katan videosta. Postauksen kuvituksena toimivat satunnaiset Instagramista napatut räpsyt, joista iso osa on jossain vaiheessa ollut myös osana jotain aiempaa blogipostausta!


1. Kuinka usein peset meikkisiveltimesi/-sienesi?
- Liian harvoin.. Meikkivoidesiveltimen pesen 2-3 päivän välein, mutta puuterisille tuotteille tarkoitetut siveltimet saattaa olla parikin viikkoa käytössä ennen kuin pesen niitä. Meikkisienen pesen 1-2 päivän välein.

2. Kuinka järjestät meikkisi?
- Mulla on meikkipöytä, jonka laatikoissa ja päällä on lähestulkoon kaikki mun meikit. Huulipunia löytyy muualta, samoin kaikki irtoripset on erillisessä laatikossa.

3. Laitatko meikkisi pois heti käytön jälkeen vai jätätkö ne odottamaan huomista?
- Laitan pois. Mulla on meikeille omat paikat ja pyrin ne sinne myös heti käytön jälkeen myös laittamaan. Luomiväripaletit saattaa joskus unohtua meikkipöydälle, mutta kyllä ne illan aikana viimeistään päätyy takaisin laatikkoon :)

4. Irto- vai painetussa muodossa olevat tuotteet?
- Painetussa muodossa ehdottomasti kaikki luomivärit sun muut. Irtopuuterista sen sijaan tykkään todella paljon ja sellaisella myös kiinnitän meikkini!


5. Menetkö ikinä nukkumaan meikit naamassa?
- En. Joskus nuorempana saatoin niin tehdäkin, mutta nykyään en enää ikinä. Mun iho on muutenkin sen verran kuiva ja herkkä, etten halua antaa sille yhtään syytä lisää kuivua ja ärtyä entisestään. 

6. Mitä "meikkaussääntöjä" rikot?
- Ensinnäkin mun mielestä meikkaamisessa ei pitäisi olla mitään yleisesti hyväksyttyjä sääntöjä, sillä jokainen saa mun mielestäni meikata juuri niin kuin parhaaksi näkee. Erästä "sääntöä" kuitenkin rikon ihan säännöllisesti - käytän samaan aikaan sekä tummaa silmä- että huulimeikkiä. Ainahan sanotaan, että jos panostat huuliin, silmät pitäisi jättää neutraaleiksi ja toisinpäin. Mä en tätä sääntöä ymmärrä enkä allekirjoita, joten sitä myös rikon.

7. Käytätkö tuotetta, vaikka se olisi rikkoutunut?
- Riippuu pitkälti siitä miten se on mennyt rikki. Jos luomivärinappi rikkoutuu ja leviää pelkäksi jauhoksi, heivaan sen kyllä menemään. Jos taas jonkin meikkituotteen pakkaus on vähän rikki, ei se estä mua käyttämästä sitä itse tuotetta. 

8. Haluatko saada tuotteen loppumaan täysin ennen kuin ostat sen tilalle uuden?
- Heheh, en halua. Mulla on muutenkin käytössä useimmiten montakin saman kategorian tuotetta kerralla, joten en senkään takia odota edellisen loppuvan ennen uuden ostamista.


9. Mitä mieltä olet meikkien jakamisesta?
- Pari kertaa antibioottivoiteella hoidettavan, koko naamaan levinneen todella kivuliaan tulehduksen saaneena sanoisin, että kannattaa miettiä mitä tuotteita jakaa muiden kanssa. Mä sain siis noi tulehdukset huulirasvan jakamisesta enkä yhtä ainutta huulimeikkituotetta enää jaa muiden kanssa. Kavereita meikatessakin käytän joko heidän omia huulipunia tai sitten paletissa olevia, siveltimen kanssa käytettäviä huulipunia. Omia puikkohuulipunia en jaa. Luomivärien ja muiden puuteristen tuotteiden kanssa homma on toinen, niitä suostun jakamaan, kun ainakaan tähän mennessä niistä ei oo mitään reaktioita tullut.

10. Mitä mieltä olet käytettyjen meikkien ostamisesta tai vaihtamisesta?
- Mä oon antanut paljonkin omia meikkejäni pois, mutta aina totta kai pitänyt huolen, että sen meikin saaja tiedostaa tuotteen olevan käytetty. Mun mielestä on vaan hyvä, että itselle sopimattomia tuotteita laitetaan/myydään eteenpäin! Jokainen ostaja on toki sitten itse vastuussa niistä riskeistä, mitä käytettyjen meikkien käyttämisestä pahimmillaan saattaa seurata.

11. Kuinka usein karsit meikkejä?
- Pari kertaa vuodessa, samalla kun karsin kosmetiikkaa muutenkin. Edellisen kerran karsin tammikuussa ison laatikollisen kosmetiikkaa ja vein ne töihin. Ei mennyt kovinkaan kauaa, kun tuotteet oli jo viety!

12. Käytätkö sormiasi meikin lisäämiseen?
- Harvemmin. ColourPopin highlightereita on välillä vähän pakko lisätä sormien kanssa, jotta ne saa kasvoilla näkyville, mutta muuten en juurikaan sormilla levitä meikkejä.


13. Mitä tuotteita hamstraat laukkuusi/reppuusi?
- Huulipunia! Niitä kertyy koko viikon edestä laukkuun, kun en jaksa/muista ottaa niitä pois sieltä päivittäin. Oon aiemminkin sanonut, etten pahemmin kanna meikkejä mukanani, en edes puuteria, mutta noita huulipunia kyllä löytyy aina.

14. Mikä vaihe meikkaamisessa on sinulle vähiten mieluinen?
- Varmaan meikkivoiteen levittäminen. Ihan sen takia, että tykkään käyttää siinä puuhassa nimenomaan meikkivoidesivellintä, mutta kaikki meikkivoiteet ei levity kauniisti sen siveltimen kanssa vaan vaativat kaverikseen meikkisienen. En tykkää siitä, kun koko naamaa joutuu syynäämään ettei missään vaan ole mitään läikkiä, viiruja tms. Siinä menee ihan turhaa aikaa eikä se viiden aikoihin aamulla pahemmin kiinnostaisi.

15. Mikä on huonoin meikkimuistosi?
- Kulmakarvat on vuosien varrella aiheuttaneet monesti harmaita hiuksia ja välillä hirvittää katsoa vanhoja kuvia, kun omat kulmat näyttää suoraan sanottuna erittäin rumilta. Sanoisin ikävimmäksi meikkimuistokseni siis sen, kun kulmat piti nyppiä ohuen ohuiksi ja sitten piirtää ne täysin eriparisiksi ja kauhean näköisiksi. Pahintahan tässä on se, että silloin ne näytti omaan silmään hyvältä :D

Kivaa tiistaita kaikille ♥

20 kommenttia:

 1. Onpas kiva tag:) Huulipunat taitaa olla aika monella se mitä eniten tulee hamstrattua mukaan. Eikä meikit päällä nukkumaan, se on kerta kaikkiaan big mistake;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen myös, että ne huulipunat on juuri ne, mitkä laukkuun jää pyörimään :) Joo ei missään nimessä! Mun iho ainakin menee heti ihan kamalaan kuntoon sellaisesta..

   Poista
 2. Olipas kiva haaste! :) Meillä menee moni kohta yksiin, kuten mielipide meikkaamisen sääntöjen kanssa. Pyh ja pah! Jokainen meikatkoot, kuten haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pystyit samaistumaan moneen kohtaan :) Nimenomaan! Jokainen tyylillään, ei se toisen meikkaustyyli ole pois keneltäkään muulta.

   Poista
 3. Tosi kiva tag. Nyt sitä aikuisempana oikein kauhulla miettii, kun yläasteella lainailtiin jatkuvasti toistemme huulirasvoja. Ihan vilunväreet menee ajatuksestakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo ei enää kiitos mitään huulimeikkien lainailuja :D Mutta hyvä jos teillä ei kenellekään siitä mitään seuraamuksia koskaan tullut!

   Poista
 4. Oikein kivoja kysymyksiä ja vastauksia, uusia juttuja sai tietää sun meikkitavoistasi. 8) Mulla siveltimien pesu on unohtunut, hyi pitää pestä ne tänään! :D Mä ennen tykkäsin meikata sekä silmät että huulet "voimakkaasti" mutta sitten joskus luin tuon "säännön" ja oon jomman kumman vaan meikannut. Sitten kun joskus luin sun blogistasi tuosta että et välitä siitä ja meikkaat molemmat voimakkaasti jos haluat ja itsekin lopetin sitten tuon "säännön" seuraamisen. Ja nykyään "rikon" siis tuota sääntöä myös ;)
  Mun mielestä myös meikkaamisessa ei pitäis olla mitään tiettyjä sääntöjä, koska jokainen tehkööt mitä haluaa! :D Jännä myös kun joskus katsoo upeita meikkejä joissain instassa tai muualla somessa ja niissä niin huulet kuin luometkin on meikattu voimakkaasti. Ja eipä näytä pahalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siveltimien pesu on jotenkin ihan superrasittavaa! Mutta välillä sekin on vaan pakko tehdä ja onhan se vähän niinkin, että puhtailla siveltimillä on kivempi meikata kuin likaisilla :) Joo muistan että ollaan aiemminkin juteltu täällä kommenttiboksissa tosta aiheesta! Hyvä että säkin oot taas ottanut käyttöön sekä voimakkaat huulet että silmät yhtä aikaa<3 Tollasissa säännöissä ei oo mitään järkeä! Siis tosi usein tollasissa kuvissa se meikki on kauttaaltaan tosi voimakas eikä todellakaan välitetä mistään "säännöistä" :D Ja hyvä niin!

   Poista
 5. Oon samaa mieltä noiden meikkaamisen sääntöjen kanssa. Moni välillä miettii vähän liian paljonkin, että voinko laittaa näitä tuotteita samaan aikaan johon yleensä toteen että miksei? Jos meikki näyttää omaan silmään hyvältä ja viihdyt siinä on aivan sama mitä meikki sääntöjä rikot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin näin! Jos itse tykkää ja on tyytyväinen niin sillä sitten mennään :) Jos jotakuta toista häiritsee niin sitten ei kannata katsoa päin :D Ja ehkä siinä kohtaa kannattaisi myös miettiä, miksi sen toisen naama ja meikit niin kovasti häiritsee..

   Poista
 6. Mulla menee laukkuun huulipunat, joita käytän kaikista eniten. Mutta inhottaa, kun pakkaukset kuluvat ja sotkeentuvat laukussa pyöriessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ne on sellasessa pienessä pussukassa, missä ne pysyy ihan suht hyvässä kunnossa eikä pääse ainakaan laukun pohjalle kierimään :)

   Poista
 7. Olipa kiva tag, pitää tehdä tämä itsekin jossain kohtaan :) Mä rikon myös tuota meikkisääntöä, miksi ihmeessä huulet ja silmämeikki ei voisi olla kummatkin tummia? :D Mulla on myös laukut täynnä huulipunia ja rasvoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä<3 No niinpä, miksei muka voisi? :D Käsivoide pitää aina olla mukana, ilman sitä iskee taatusti hirveä hätä kun kädet onkin yhtäkkiä rutikuivat eikä mistään löydy käsirasvaa, mitä voisi käyttää :'D

   Poista
 8. Kiva että säkin teit tän! Toi "sääntö" on kyllä sellainen jota mä rikon harva se päivä :D Mä vaan tykkään voimaakkaasta meikistä. Youtuben kauneusmaailmassa tuo on ihan yleistä, että meikissä on voimaakkaasti korostettu niin silmiä kuin huulia ja siihen on vielä kaikki muu tehty kaupan päälle. Mutta Suomessa tuntuu vielä olevan todella voimakkaana ajatus, että naisella ei saisi olla liikaa meikkiä (miehellä ei lainkaan, valitettavasti) ja mitä luonnollisempi, sen parempi. Ei mulla ole mitään luonnollista meikkiä vastaan, mutta sellaisia ihmisiä vastaan on ja paljon, jotka tuomitsevat muut ihmiset meikin (tai ulkonäön ylipäätään) perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomaisissa Youtube-kanavissa ja vaikkapa Instassakin toi on tosiaan ihan normaalia, että panostetaan sekä silmiin että huuliin yhtä aikaa. Oon huomannut ton ihan saman, että Suomessa ajatellaan yhä vieläkin monesti, että meikin tulisi olla mahdollisimman luonnollinen ja kaikkea erilaista katsotaan heti vähän pahasti. Tietystikään tää ei päde kaikkiin luonnollisen meikin kannattajiin, mutta valitettavasti tällastakin menoa on yhä edelleen havaittavissa ja eletään kuitenkin jo vuotta 2018.. Luulisi, että ihmiset pikkuhiljaa oppisivat sen, että jokainen saa meikata kuten haluaa eikä se tee siitä ihmisestä yhtään sen huonompaa eikä myöskään parempaa. Kukin tyylillään!

   Poista
 9. Todella kiva haaste! :) On kiva lukea tälläistä mitä ei ole ennen tullutkaan vastaa. Mulla on myös ehdoton nou nou mennä meikit päällä nukkumaan! Pesen ne aina pois :D Mun mielestä jokainen voi meikata kuten tahtoo, tuollaiset meikkisäännöt ei oikein mistään kotosin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei meikit naamassa nukkumaan, ikinä :D Meikkisäännöt on tosiaan ihan turhia ja ne voitaisiin unohtaa jo täysin. Eletään kuitenkin jo vuotta 2018 niin luulisi, että voitaisiin antaa ihmisten meikata juuri siten kuin jokainen haluaa :D

   Poista
 10. Olipa kiva lukea vastauksiasi! :) Itsekään en voisi todellakaan kuvitella meneväni nukkumaan enää meikit naamassa, mitä joskus nuorempana tein! Myös tuo meikkien lainaaminen kavereilta on sellainen juttu, jota en tekisi, sillä tuollaiset mahdolliset ihotulehdukset ovat varmasti ihan kamalia :/ Hahah, tuo kulmakarva -kohta kuulostaa kyllä niin tutulta - välillä kiroan, kun en edelleenkään osaa tehdä samanlaisia kulmakarvoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana se oli mullakin yleisempää mennä meikkien kanssa nukkumaan, varsinkin joskus 18-19-vuotiaana baarireissun jälkeen :D Ai vitsit sitä inhottavaa oloa aamulla! Kulmakarvat aiheuttaa mullekin yhä vieläkin ongelmia, mutta onneksi pääsen suht helpolla nykyään, kun en yritä itse muotoilla niitä oikeestaan mitenkään :D Nypin hajakarvat vaan pois ja piirrän sitten just eikä melkeen sen oman kulman muodon mukaan, niin lopputulos on suhteellisen ok!

   Poista

Kiitos kommentista!