sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Miksi meikkaaminen on niin väärin?


Haluan ottaa blogiini käsittelyyn aiheen, joka on mietityttänyt mua jo pitkään. Viimeisen viikon aikana meikkaaminen ja sen aiheuttamat reaktiot ihmisissä ovat saaneet mut lähinnä hämmentymään. Aiheesta oon saanut somen puolella lukea ja keskustella enemmänkin, vaikka ne keskustelut eivät muhun olekaan liittyneet. Viimeinen niitti oli kuitenkin se, kun kaupan kassajonossa ollessani kuulin viereisellä kassalla asioivien kahden keski-ikäisen rouvan kommentoivan mun meikkejäni toisilleen. Mulla oli huulilla tummanruskeaa huulipunaa, joka ei sitten ollut näiden kahden daamin mielestä ollenkaan soveliasta ja siinä he sitten jotain supisivat keskenään, kuinka rumalta niin tummat huulet näyttävät.

Mulla heräsi kysymys, miksi? 

Miksi pitää alkaa arvostella toisten ulkonäöllisiä valintoja? Vaikuttiko mun huulipunani jotenkin ratkaisevasti näiden kahden naisen elämään tai edes päivään? Mä vähän luulen, että ei. Ja jos vaikutti niin siinä tapauksessa kannattaisi ehkä tarkistuttaa se, mikä omassa elämässä on tärkeää ja merkityksellistä. Mulle on ihan se ja sama mitä mun huulipunistani tai meikeistäni ajatellaan. Niin kauan, kun mä oon itse tyytyväinen eikä mun työnantajallakaan ole mitään nokankoputtamista asiaan, mä meikkaan juuri tällä tavalla kuin meikkaan. Mä en myöskään ihan ymmärrä miten se ruskea nyt muka olisi jotenkin kauhean radikaali sävyvalinta huulipunalle. Mutta ei mun onneksi tarvitsekaan. Oon oppinut tässä elämässä sen, ettei kaikkein ihmisten ajatusmaailmaa voi ymmärtää. Ei, vaikka kuinka yrittäisi. Meitä on niin moneen lähtöön, että väkisinkin joukkoon mahtuu aina niitä, joiden ajatuksen juoksu on täysin eri tasolla kuin mitä se itsellä on.


Somessa kauhistellaan sitä, kuinka joku käyttää satoja euroja kuukaudessa meikkeihin. Kommenttiboksista löytyy ihmettelyä siitä, miten tollasta edes kehdataan myöntää. No kyllä mäkin voin myöntää, että pari vuotta sitten käytin kahden kuukauden aikana tuhat euroa kosmetiikkaan. Ja lähinnä nimenomaan meikkeihin. Enää tollasia summia ei kulu, mutta vaikka kuluisi, ei se kuuluisi kenellekään muulle. Mitä jos sitä jokainen keskittyisi vain siihen omaan rahankäyttöönsä? Se kun ei ole yhdeltäkään Matti tai Maija Meikäläiseltä pois, jos minä tai joku muu haluaa käyttää rahaansa kosmetiikkaan. Sama kun ei ole sekään, jos joku päättää ostaa itselleen samalla summalla kirjoja, pelejä tai vaikkapa postimerkkejä. Ja nyt on ihan turha sanoa, että ne rahat voisi laittaa vaikka hyväntekeväisyyteen. Totta kai voisi, mutta mun mielestä on myös ihan luonnollista haluta käyttää rahaa myös itseensä ja asioihin, jotka tuovat itselle iloa. Oli se sitten hyväntekeväisyyteen lahjoittaminen tai vaikka se meikkien ostelu.

Oon kuullut ja varsinkin lukenut netistä lukuisia kertoja kuinka turhamaista meikkien keräily ja vaikka kosmetiikkablogin pitäminen on. Tinderissä joku mies lopetti keskustelun mun kanssa kuultuaan, että blogini käsittelee kauneutta ja kosmetiikkaa todettuaan ensin, että "onpas pinnallinen aihe". Ilmeisesti se teki sitten musta myös ihmisenä pinnallisen? Ja mä voin kyllä vakuuttaa, että en todellakaan ole pinnallinen tai turhamainen, vaikka mun harrastukseni kosmetiikan parissa monesti liitetäänkin noiden kahden termin yhteyteen. Olen myös kuullut olevani "tyhmä lutka, joka ei osaa meikata". Tyhmä mä en ole, mutta mun meikkaustaidoista voidaan toki olla montaa mieltä. Tää on vaan jännä, että miten tossakin yhteydessä kyseinen, mulle tuntematon henkilö, rinnasti mun meikkaamisen siihen, että mä olen tyhmä. Onko meikkaava ja ulkonäöstään huolehtiva nainen automaattisesti siis tyhmä? Vai olinko mä kenties tyhmä, kun en osannut meikata? Mene ja tiedä.


Musta tuntuu, että viime aikoina on saanut kuulla tosi paljon negatiivista arvostelua sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka käyttävät meikkiä. Tai ainakin heitä, jotka meikkaavat keskivertoa enemmän ja voimakkaammin sekä käyttävät hieman enemmän myös rahaa niihin meikkeihin. Ihmisiä haukutaan milloin turhamaisiksi, milloin meikkipelleiksi. Toki sama pätee myös toisinpäin ja jotkut meikkiä käyttävät ihmiset taatusti arvostelevat niitä, jotka eivät meikkaa lainkaan tai meikkaavat vain vähän. Miksei vaan voida antaa jokaisen tehdä niin kuin itsestä tuntuu parhaalta? Kumpikaan ei ole väärä tai enemmän oikea tapa. Jokainen tekee niin kuin itse parhaaksi näkee eikä ulkopuolisilla ihmisillä pitäisi olla mitään tarvetta arvostella toisen ihmisen valintoja. Kaikesta tai kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikkea ei myöskään tarvitse sanoa ääneen. Hyvät käytöstavat kannattaa pitää mielessä myös netin puolella. Toisen haukkuminen on ihan yhtä väärin, tapahtui se sitten päin naamaa tai somessa anonyyminä.

44 kommenttia:

 1. Välillä tulee vastaan ihmisiä, joiden meikistä ajattelee, että en itse välttämättä olisi noin valinnut, mutta ei sitä nyt ainakaan ääneen sanota. Jokainen omalla tavallaan niin kauan kuin siitä ei oikeasti vahinkoa ole esim. töissä. Niitä ihmisiä, joiden on pakko lakata kynsiä ja käyttää hajuvettä töissä vaikka sille on työnantajalta ehdoton ei ja se aiheuttaa potilaille tai esimerkiksi elintarviketurvallisuudelle riskin, en vaan ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep tollasia tilanteita tulee varmasti jokaiselle joskus vastaan :) Itsekseen ihmettely on kuitenkin täysin eri asia kuin se, että alkaa ääneen haukkua toisen valintoja. Joo siis itsehän oon töissä terveysalalla sairaalassa ja ne kynsilakat, rakennekynnet yms. on meillä kielletty. Herätti kieltämättä pientä huvittuneisuutta, kun joskus opiskeluaikoina kävin hakemassa tyyliin jonkun hepatiittirokotuksen opiskeluterveydenhuollosta ja terkkari sitten koitti kilometrin pituisilla rakennekynsillä sitä rokotetta antaa. Oli vähän vaikeeta, enkä yhtään ihmettele. En mäkään mitään verinäytteitä sellaisten kanssa ottaisi!

   Poista
 2. Hyvä aihe! Minuthan tuomittiin blogissa siitä että esimieheni kommentoi huulipunaani. Anonyymien lukijoideni mielestä oli väärin että käytän työaikaa meikkaamiseen eli puuterin ja huulipunan lisäämiseen. WTF??? Eikö se jo kuulu asiakaspalveluun näyttää siistiltä? Ja minä haluan näyttää meikatulta ja hyvältä koska olen kamalan näköinen ilman meikkiä. Ei kulmia ja iho epätasaisen värinen punoituksineen. Hyi, en halua liikkua ulkona sen näköisenä. Ja kyllä, myönnän olevani turhamainen, ei kai siinä ole mitään pahaa?
  Mun mielestä on vaan fiksumpaa käyttää rahat meikkeihin kuin tupakkaan ja notkua baarissa siiderilasi kädessä. Jokainen käyttää omat rahansa kuten haluaa. Jos joku haluaa myöntää julkisesti käyttävänsä monta sataa euroa kuussa meikkeihin niin onko se joltain muulta jotenkin pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistan tän sun tapauksen, siis mitä ihmettä?? Kyllä mäkin lisään päivän aikana töissä sitä huulipunaa :D Teenköhän mäkin siis väärin? Olis se nyt aika kamalan näköistä, jos mä ruokailun jälkeen vaan marssisin takaisin töihin ja huulipunat on puoliksi kuluneet huulilta pois. Sitä paitsi ihmiset vetää monsisa työpaikoissa röökiä työaikana, onko se sitten jotenkin hyväksyttävämpää? Ja siis joo mä mietin pitkään olisinko kirjoittanut just tosta baareissa notkumisesta ja röökin poltosta. Jokainen tyylillään, mutta ei tää kosmetiikan osto ainakaan samalla tavalla terveyteen vaikuta kuin vaikkapa se tupakan poltto!

   Poista
 3. Mahtavaa Linda, että otit asian julkisesti puheeks. Oon itse asiassa pyöritellyt muutaman kuukauden luonnoksissa tekstiä joka käsittelee tätä samaa aihetta, mutta kerkesit ensiksi pukea ajatukset sanoiksi! Kosmetologina ja kosmetiikkamyyjänä työskennellessä kuulee jos jonkinlaisia kommentteja kauneuteen, kosmetiikkaan ja itsensä huolehtimiseen liittyen.

  Mä olen monesti myös kohdannut mielipiteitä siitä kuinka pinnallinen ihmisten mielestä oon kun mua nyt kiinnostaa kaikki kauneuteen liityvä ja kaikenlisäks se on mun ammatti!

  Olen jopa ollut tilanteessa jossa aikuinen ihminen luuli, etten voisi olla hänen ystävänsä sillä hän ei jaksa panostaa itseensä esimerkiks meikkaamalla. Tässä kohtaa mulla loksahti suu auki ja ihmettelin, että ihanko tosiaan jos mä välillä panostan itteeni niin vaatisin sitä muilta? Kun mun mielestä jokainen saa olla mitä haluaa ja tehdä mitä haluaa. Se mistä toinen tykkää ei määrittele sitä ihmisenä.

  Useasti myös huomaan vanhempien ihmisten tuijottavan mua julkisilla paikoilla jos sinä päivänä olen tehnytkin normaalia vahvemman silmämeikin tai laittanut näkyvämpää huulipunaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kirjoittele ihmeessä postaus valmiiksi, mä oon ainakin innolla lukemassa sitä heti julkaisun jälkeen! Tästä aiheesta ei voi koskaan puhua liikaa :) Mä voin vaan kuvitella kuinka paljon ne ihmiset, joille kosmetiikka ja siihen liittyvät asiat on vielä ammatti, saa kuulla kaikenlaista inhottavaa.. Samaan aikaan ne ihmiset kuitenkin on myös itse ihan tyytyväisiä siitä, että pääsee välillä istahtamaan sinne kampaajan penkkiin tai hemmoteltavaksi kasvohoitoon! Ehkä se siis on ihan hyvä, että kauneudenhoitoalallakin työskentelee ihmisiä.

   Toi on mun mielestä yksinkertaisesti surullista, että ihmiset kuvittelee ulkonäköönsä ehkä keskivertoa enemmän panostavien vaativan sitä myös muilta läheisiltään. Totta kai löytyy myös niitä ihmisiä, jotka sitä varmasti vaativat, mutta suurimmalle osalle ei varmasti ole tippaakaan väliä esimerkiksi meikkaako kaverit vai ei. Toivottavasti kyseinen ihminen ymmärsi, ettet sä ajattele niin kuin hän oletti :)

   Noita katseita saan mäkin aina välillä, mutta yllättävän usein just vanhemmat naiset töissäkin kehuu mun meikkejä :D Ikinä en oo töissä kuullut mitään negatiivista mun meikeistäni, en asiakkailta enkä työkavereilta ja siitä oon hurjan iloinen :)

   Poista
 4. Mun mielestä jokainen voi ja saa käyttää rahansa ihan miten itse haluaa (kunhan tietysti hoitaa kaikki laskunsa ja muut velvoitteet alta pois), eikä meistä kukaan ole toisilleen tilivelvollinen rahankäytöstään. Tuollainen ääneen kommentointi kassajonossa osoittaa vaan ko. henkilöiden huonoja käytöstapoja. Mielipiteitä voi olla, mutta möläyttely ei ole suotavaa. Ketä tahansa voidaan arvostella milloin mistäkin asiasta ja tuskin ko. kommentoijia ilahduttaisi, jos heidän ulkoista olemustaan ruvettaisiin ääneen kritisoimaan. Mä ainakin meikkaan ja laitan itseäni ihan niin kuin lystään ja harvemmin enää tulee mitään negatiivisia kommentteja, ehkä lähinnä kommentoidaan sitä miten mulla on varaa laittaa kynsiä, mutta rakennekynnet ei enää nykyisin ole niin erikoinen juttu kuin noin 10 vuotta sitten, kun ekat kynnet otin. Olen samaa mieltä kuin Charming Nails, että kyllä meikit ja kosmetiikka ylipäänsä on paljon parempi sijoituskohde kuin kuppiloissa kaljan ryystäminen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täysin samaa mieltä. Niin kauan kuin ei ajaudu yhteiskunnan elätettäväksi vaan kykenee itse hoitamaan laskunsa ja muut, mulle on ainakin ihan yhdentekevää minne ihmiset ne loput rahansa laittavat. Toi on valitettavaa, kuinka paljon sitä nykyään huomaa tollasta huonoa käyttäytymistä ihan kaikissa ikäluokissa. Mua välillä huvittaa, kun sanotaan että nuoret on niin töykeitä ja huonokäytöksisiä, mutta itse oon ainakin monesti huomannut, että kyllä ne on ne vanhemmat naiset, jotka käyttäytyy paljon huonommin kuin nuoret. Mieluummin mäkin käytän tosiaan rahani meikkeihin kuin kaadan kaiken kurkusta alas tai vedän keuhkoihini :)

   Poista
 5. Olen sanaton, kun luin tätä juttua. Nuo naiset kaupassa, mä olisin varmaan huutanut niille, että oliko teillä jotain asiaa mulle? :D Tinderin mies, kyllä istuu tietyt jutut tiukassa tässä suomalaisessa kulttuurissa, siis musta tää nimenomaan kuuluu suomalaiseen kulttuuriin, epäilen, että ei esim. Ranskassa rahankäyttöä kosmetiikkaan arvostella tällä tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina ollut sellanen vähän ujo ja hiljainen ja mikäli mua ei tarpeeksi kauan ärsytä, jotta mun pinna palaa täysin, oon mieluummin hiljaa. Tossakin tilanteessa olis kyllä pitänyt avata suu ja sanoa jotain noille naisille, mutta mä en usko heidän tajunneen että mä edes kuulin sen keskustelun. Voisin veikata kyllä ihan samaa ton kulttuuriasian suhteen!

   Poista
 6. Eipä tää maailma oo paljoa muuttunu reilussa parissakymmenessä vuodessa! :D Vuonna -95 mun silloisen poikaystävän äiti ihmetteli miksi mulla on niin ruskeeta huulipunaa :D No, mä pöljä en tajunnu, et hän "kritisoi" mun huulien tummuutta, luulin et ihaili!! XD Ite oon nyt sen ikäinen ku eksän äiti silloin, ja mul ei tulis mieleenkään ääneen kommentoida toisen tapaa esimerkiksi meikata. Mä oon iloinen, et sulla on ollu varaa ostaa meikkejä aikoinaan tonnilla ja jos oisin ollu sun kaveri, niin oisin tutkinu innoissani sun kanssa sun ostoksia :) Mulla kesti noin 20 vuotta päästä kateudesta ja toisten arvostelemisesta sekä pahan puhumisesta yli, joten tuntuu todella pahalta lukea tuollaista varsinkin iäkkäämpien leidien suusta, ovat luultavasti olleet vielä mun ikäluokkaa :D Mikään pyhimys en tietenkään ole, esimerkiksi etten tuntisi ikinä kateutta, mutta kyllä mulla elämä kulkee huomattavasti keveämmin nyt, kun ennemmin ihailen nuorison meikkejä kuin tuomitsen. Mutta eipä siitäkään montaa kuukautta ole, kun mieheni kaveri kävi meillä vessassa ja sen jälkeen ihmetteli kovaan ääneen, et mihin ihmeeseen tartten niin paljon puteleita ja ennen kaikkea meikkejä?? Myönnän että menin hieman hämilleni palautteesta, koska mieheni (yleensä) ihailee mun meikkejä ja mua meikissä, ja tykkää muutenkin ku laittaudun. Eli kyllä siinä pieni pahoittumisen tunne kuitenkin tuli, vaikka aina oon ajatellu et meikkaan vain itseäni varten ja en välitä mitä muut ajattelee. Ja kyllähän sitä aina pissalla käydessä on ihana ihastella omia kauniita meikkejä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näköjään ole ei. Ja jos onkin niin korkeintaan ollaan menty suvaitsevampaan suuntaan! Joo enää tollasia summia ei olisikaan laittaa kosmetiikkaan :D Eikä oikeastaan tarvitsekaan, kun varastot on jo sen verran suuret että mieluummin käytän niitä vanhoja tuotteita pois kuin ostelen koko ajan hirveellä tahdilla uutta.

   Kunpa kaikki ajattelisivat noin kuin sä. Suomalaiseen perusluonteeseen kuuluu monesti se kateus, joka tuodaan esille nimenomaan negatiivisten ajatusten muodossa. Kyllä mäkin monesti kadehdin jonkun ihanaa uutta luomiväripalettia tai vaikka jotain ulkomaanmatkaa, mutta se kateus on just sellasta "voi vitsit kun mäkin saisin ton/pääsisin tonne!" Toisen puolesta iloitseminen on taito sekin.

   Uskon että toi tilanne aiheutti sussa hämmennystä ja pahaa mieltäkin. Mun poikaystävä ei oo koskaan sanonut mitään negatiivista mun kosmetiikkamääristä, vaikka esim. mun kylppäri pursuaa kaikkia suihkugeelejä yms. Kaverien poikaystäviltä oon jotain joskus kuullut, mutta en mä niitäkään kommentteja itseeni ota, kun lähinnä ne on sellasia hauskoja heittoja. Eräskin ystäväni ei meikkaa lainkaan ja hänen poikaystävänsä aina ihmetteleekin, miten voin tarvita niin monta "sutia" meikkaamiseen :D

   Poista
 7. Se on jännä että Suomessa arvostellaan kovaan ääneen jos laittautuu tai pukeutuu eri tavalla kuin massat. Jos olisit ollut ilman meikkiä verkkareissa, ei kyseiset naiset olis sanoneet mitään. Taitaa olla vain kateutta :) Mua on ryssitelty ratikassa kun on meikkiä ja korkokengät. Ihan omaksi iloksi meikkaan, laitan tukan ja käytän itseäni miellyttäviä vaatteita, koska en kestä sitä mörköä joka katsoo mua peilistä jos ei ole meikkiä :D Käytän rahaa meikkeihin, mutta aiempia kommentteja kompaten, mielummin kosmetiikkaan kuin ryyppäämiseen.
  -Fanny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep tuskin olisivat. Erona tossa on vaan se, että meikit naamassa mä tunnen oloni paljon paremmaksi kuin ilman meikkiä, vaikka meikittömänäkin pystyn kyllä kaupungilla kulkemaan ja kaupassa käymään :D Tollanen toisten haukkuminen on ihan käsittämätöntä.. Mitä se oikeesti on keneltäkään muulta pois, jos joku panostaa ulkonäköönsä? Tai miksi ihminen saa heti jonkun tietyn leiman otsaansa siitä hyvästä. En tajua!

   Poista
 8. Ja sitten nämä samaiset ihmiset tulevat jälkeenpäin kysymään meikkivinkkejä, kun eivät itse osaa tai ole opetellut tekemään upeita luomuksia kasvoilleen :-D Ne jotka eivät meikkaa tai käytä kosmetiikkaa, eivät ymmärrä millaisen asian kanssa tässä ollaan tekemisissä tai ovat vain kateellisia näistä taidoista ja intohimon kohteista. Ne jotka käyttävät rahansa esim. ratsastukseen, siihen tonnin maksavaan iphoneen tai vaikka yllämainittuun siiderin lipittämiseen eivät ymmärrä katsoa asiaa siltä kantilta että hei, niinhän minäkin tuhlaan rahani omaan harrastukseen.

  Tuo ''Olen myös kuullut olevani "tyhmä lutka, joka ei osaa meikata".'' Jokaisella meillä on omat taitomme ja me meikkausta ja kosmetiikkaa harrastavat/työkseen tekevät ihmiset tiedämme enemmän näistä asioista ja tietotaitomme on tällä osa-alueella laajempi kuin tätä harrastamattomilla.

  Todella hyvin kirjoitettu teksti! Eikä kauneusblogi ole mitenkään pinnallinen, tässähän mennään erittäin syvälle toisen henkilökohtaisuuksiin; meikkaustottumuksiin ja ihonhoitotottumuksiin, iho-ongelmiin jne jne, joita minä taas pidän henkilökohtaisina asioina :-) Myös kauneusblogeista käy aina ilmi ihmisen rahankäyttö ja kaikki liittyen elämäntapoihin, kunhan osaa katsoa tarpeeksi pitkälle :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin todennäköisesti tulevat :D Ihmisten kapeakatseisuus ihmetyttää kyllä usein, kun ei tosiaan tajuta ajatella, että hei onhan mullakin se x asia, johon käytän rahaa ja joka kiinnostaa mua! Mun mielestä se on pelkästään positiivinen asia, että ihmiseltä löytyy harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita. Liikunnalliset harrastukset on toki siitä hyviä, että ne edistää terveyttä, mutta mun mielestäni myös se henkinen hyvinvointi on tärkeää. Ja sitä taas edesauttaa myös muutkin harrastukset, vaikkapa just meikkaaminen, jos siitä vaan itse pitää.

   On vaan niin paljon niitä ihmisiä, joita nää aiheet ei tippaakaan kiinnosta millään tavalla ja jotka sitten ajattelevat näiden olevan pinnallisia. Ja mikä pahinta, että ihmiset joita tää kaikki kiinnostaa, ovat myös pinnallisia. Kyllähän tällaisissakin blogeissa joo monesti pääsee pintaa syvemmälle, kunhan osaa vaan katsoa! :)

   Poista
 9. Hyvä kirjoitus! Se on jännä juttu, miten helposti kosmeharrastus katsotaan pinnalliseksi ja "tyhmentäväksi", vaikka ei tiedettäisi mitään muuta ihmisestä (koulutusta, työtä jne.). Sen sijaan esim. autoilu tai vaikka postimerkkien keräily harrastuksena tuskin (?) kerää näin paljon negatiivisuutta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan ja mun mielestä tiettyjen oletusten tekeminen ihmisistä pelkän harrastuksen perusteella kertoo kyllä paljon enemmän siitä oletusten tekijästä kuin siitä itse kohteesta. Se onkin niin jännä miten toiset harratukset ja mielenkiinnonkohteet on yleisesti hyväksyttävämpiä kuin toiset! :D

   Poista
 10. olipa hyvin kirjoitettu postaus ja aihe:) Just näin kaikki käyttää rahat siihen mikä itselle on mieleistä, toiselle meikit, toiselle pelit, kirjat tai ihan mikä vaan ja mikään näistä ei oo toistaan parempi. Ja tuo yleistys oon itsekki törmännyt jos olen laittautunut hieman enemmän meikannut yms. niin monet saatavat keskustelun jälkeen juuri olla ai sä oot iha fiksu! Silleen miksi meikkaaminen tai mikään ulkonäöllinen asia littyisi millään lailla siihen olenko fiksu vai tyhmä? Ni ei sitten milläänlailla. Tärkeitän on että tekee just niin kuin itsestä tuntuu hyvältä vaikka ihmiset osaakin olla no, vaikeita, mutta tuopa just että käytös tavat pitäisi olla niin netissä kuin myös kasvotusten!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara :) Tollanen ulkonäön liittäminen toisen fiksuuteen on kyllä niin raivostuttavaa. Mä en oo pahemmin tohon törmännyt, kun en ulkonäöllisesti oo mitenkään ihmeellisen näköinen meikinkään kanssa, mutta siis tiedän että just monet todella kauniit ihmiset saa kuulla ihmettelyä siitä, että oho sähän ootkin ihan fiksu! Kun se ulkonäkö, tai se jos siihen panostaa, ei todellakaan kerro yhtään mitään sen ihmisen älykkyydestä tai mistään muustakaan. Toi on ihan totta, että jokaisen pitäisi vain tehdä kuten itsestä tuntuu parhaalta ja jättää muiden mielipiteet ihan omaan arvoonsa :)

   Poista
 11. Erittäin hyvin kirjoitettu juttu. Omalla kohdalla ei ole noita kauhisteluja muistaakseni sattunut niin, että olisin ne itse rekisteröinyt, mutta voin vain kuvitella minkälaiselta se tilanne tuntuisi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä tollanen herättää vaan suurta hämmennystä siitä, miten ihmisillä on oikeesti noin huonot käytöstavat ja miten ilkeitä osataan olla. Ei se kivalta tunnu, mutta täytyy yrittää olla välittämättä! :)

   Poista
 12. Tosi tärkeä aihe, ja oon myös monesti miettinyt itsekin samaa. Ei miulla ainakaan olisi pokkaa saatika edes tarvetta haukkua julkisesti ja vielä toisen kuullen kenenkään ulkonäköä tai meikkaamista, ja tulee aina inhottava olo kun tällaista kuulee tai pääsee todistamaan..:/ Ja samoin tuo, että meikkaaminen ja kauneudenhoidosta kiinnostuminen verrataan aina siihen tyhmyyteen ja pinnallisuuteen, en ymmärrä! Olen joskus itsekin kuullut olevani mm. "bimbo" ja "prinsessa", kun tykkään meikata, ja kyllä meinaa aina savu nousta korvista tuollaisen jälkeen.. Tosi kiva että otit aiheen blogissasi esille, tuollainen käytös on aina väärin ja todella lapsellista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa varmasti onneksi ajatteleekin samoin kuin me, eli ettei toisten ulkonäön kommentoinnille ole tarvetta. Valitettavasti joukkoon mahtuu kuitenkin niitä, jotka tuntee sitä tarvetta päästä sanomaan jotain ilkeää :/ Heh no sä nyt oot kyllä niin kaukana bimbosta kuin joku vaan voi olla! Tollanen pistää kyllä suututtamaan. Miksei vaivauduta tutustumaan siihen ihmiseen ennen tollasten oletusten tekemistä ja kommenttien laukomista?

   Poista
 13. Tää on kyllä niin hyvä ja tärkeä aihe ja kirjoitit just eikä melkeen mitä mä kanssa ajattelen! Kiitos tästä postauksesta, toivottavasti avaa vähän ihmisten silmiä tämän asian suhteen. En vaan voi käsittää miten se kenenkään napaa kutittaa mitä meikkejä toiset naamalleen levittää ja paljonko rahaa niihin kuluu. Kukin tavallaan. Ei mekään kaupassa kauhistella, että "voi kamala kun tolla ei ole yhtään meikkiä.."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot samoilla linjoilla mun kanssa! :) No siis nimenomaan, ei mulle tulisi ainakaan mieleenkään ajatella mitään negatiivista toisen meikkaamattomuudesta :D Yksi mun parhaimmista kavereista ei käytä meikkiä oikeastaan ikinä, enkä oo ikinä tuntenut mitään tarvetta ajatella siitä mitään pahaa. Samoin kun uskon, ettei hänkään ajattele mitään huonoa siitä, että mä meikkaan vaikkei hän itse tee samalla tavalla. Jokainen tekee kuinka itsestä parhaalta tuntuu :)

   Poista
 14. Tosi hyvä postaus ja ajankohtainen aihe! Myös mä allekirjoitan kaiken mitä kirjoitit. Ihan naurettavaa, että täytyy julkisesti ruveta arvostelemaan toisten tekemisiä - sillä eihän se tosiaan ole omasta elämästä pois mihin kukakin rahansa tai aikansa käyttää. Usein näissä on varmaan taustalla kateus ja ylipäätään se, että halutaan pönkittää omaan egoaan. Olisi kiva tietää, mihin kommentoijat itse rahansa tuhlaavat, vaikka se ei kyllä totta puhuakseni kiinnosta pätkän vertaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida :) Mä tossa ylempänä jo totesinkin, että tosiaan siinä vaiheessa kun kykenee itse elättämään itsensä ja hoitamaan raha-asiansa, ei pitäisi kenenkään toisen elämää liikuttaa mihin ne loput ylimääräiset rahat laittaa. Kiinnostuksenkohteensa kullakin, toisilla se vaan sattuu olemaan meikit ja kosmetiikka :) Joo todennäköisesti noilla kommentoijilla itsellään on paljonpaljon fiksummat tavat käyttää rahaa :D

   Poista
 15. Mä en todellakaan kans ymmärrä, eikö voitaisi antaa kaikkien kukkien kukkia, ne jotka haluavat meikata saisivat meikata ja ne jotka eivät halua meikata, eivät meikkaisi. Mutta ei arvosteltaisi toisen valintoja :) Ja tosiaankin, toisen ulkonäön arvostelu oli se julkista tai ei, on ilkeää ja todellakin kielii käytöstapojen puutetta!

  Ihanaa alkanutta uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan. Toisten arvostelu on todella lapsellista ja yksinkertaisesti vielä täysin turhaa, joten miksi sellaista pitää harrastaa? Varsinkin tollanen ääneenkommentointi on todella töykeää enkä pysty ite käsittämään miten kukaan kehtaa alkaa laukoa ääneen negatiivisia asioita toisen ulkonäöstä.

   Ihanaa uutta vuotta sinnekin! <3

   Poista
 16. Voi hele sanon minä, perus Suomi :D Hmm.. Ruskea on nykyään aika pinnalla huulissa, mutta eihän nämä iäkkäämmät sitä ehkä tajua. Luulis kuitenkin että ovat nähneet muillakin tuota rusehtavaa sävyä huulilla;) Mutta joo oon ehdottomasti sitä mieltä ettei kenenkään pidä arvostella toisten valintoja niin meikin suhteen kuin kosmetiikan oston suhteen... Ja siis oikeasti, aikuiset ja nimenomaan tällaiset vähän vanhemmat ihmiset ovat todella töykeitä nykyään!
  Mut on leimattu myös pinnalliseksi useasti kun meikkaan, tykkään tälläytyä ja pukeudun. Miksi lie, en tiedä. Harmillista että suomen kansa on niin tylyä ja töykeää - en yleistä, koska eihän todellakaan kaikki meistä ole - mulle on vieraat naisetkin kehuneet tyyliä ja meikkaustaitojani:D

  Ida vei muuten sanat suustani, komppaan!:D ja Linda, hyvä teksti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis nimenomaan ja sitä paitsi mun tietääkseni 90-luvullakin ruskeet huulet oli todella pinnalla :D Joten ei tosiaan luulisi, että nääkään naiset ensimmäistä kertaa sitä ruskeaa huulipunaa elämässään kohtasivat. Oon huomannut ihan saman noiden vähän vanhempien naisten kanssa. Aina valitetaan, että nuoret on niin töykeitä, mutta kyllä mä oon huomannut sitä töykeää käytöstä paljon enemmän just vähän iäkkäämpien naisten kohdalla kuin nuorten! Toki sitä tökeröä porukkaa mahtuu ihan joka ikäluokkaan, mutta siis ei se oo todellakaan niin, että vaan nuoret on huonokäytöksisiä.

   Toi on niin surullista, että sutkin on leimattu tollaiseksi. Se, että tykkää panostaa ulkonäköönsä ei todellakaan kerro siitä ihmisestä vielä juuri mitään! Ja säkin oot niin ihana ja kultainen kuin joku vaan voi olla :) Harmi, että niin monet vetää noita johtopäätöksiään ilman, että vaivautuvat oikeesti ottamaan selvää millainen ihminen siellä ulkokuoren takana on!

   Poista
 17. Olipa hyvä ja mielenkiintoinen aihe! Niin harmi kuulla, että oot kuullut noin törkeitä kommentteja sun ulkonäöstä ja meikkaamisesta :O Mä en oo ikinä ajatellut, että paljon meikkaavat ihmiset olisivat turhamaisia tai pinnallisia, meikkaamisen voi nähdä jopa jonkinlaisena taiteena.

  Mä kuulin muutamia vuosia sitten aina töissä kuittailua siitä, miten oon punanen ja kysymyksiä onko mulla kuuma tai punastuinko. Sitten aloin meikkaamaan joka päivä töihin ja sen jälkeen siitä sitten kuittailtiin...nyt jos lopettaisin meikkaamisen, olisin varmaan sairas tai vähintäänkin eronnut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasu :) Niinhän sen voi, jos osaa ja ennen kaikkea haluaa katsoa asiaa vähän laajemmin :D Mutta kun kaikki eivät siihen kykene.. Voi apua tota mitä sulla on töissä ollut! Mikään ei oo koskaan hyvä ja kaikesta pitää aina kuittailla jollain tavalla. En voi käsittää! Mä oon myös monesti saanut niitä "ootko kipee?" kommentteja, jos oon ollut selkeesti vähemmällä meikillä esim. töissä tai aikoinaan koulussa :D Noi kissarajaukset muuttaa ilmettä aika paljon ja joskus kun oon jättänyt ne pois, tulee jostain suunnalta aina kysymys, että oonko sairas. Ei tollanen mua haittaa, mutta onhan se tavallaan aika hassua :D

   Poista
 18. Mua vähän nolostutti tänään sanoa, että kirjoitan kosmetiikkablogia kun se tuli puheeksi. Pelkäsin juuri sitä reaktiota, että minut leimataan tyhjäpääksi tai pinnalliseksi. Kiinnostus kosmetiikkaan on vain yksi osa minua, en minä koko päivää hypistele purkkeja vaikka voisin niin joskus tehdäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän niin ton tunteen! Mua nolottaa välillä vieläkin kertoa, että kirjoitan tällaista blogia. Ja tiedän sen kumpuavan juuri siitä, että pelkään ihmisten leimaavan mut tietynlaiseksi pelkän blogin takia. Jep, mullekin tää on vain harrastus ja vaikka voisin kuvitella myös työskenteleväni kosmetiikan parissa, ei tää kuitenkaan ole koko mun elämäni tai millään tavalla määritä mua ihmisenä :) Kuten ei ketään muutakaan!

   Poista
 19. Tosi hyvä teksti ja täyttä asiaa! <3 Juuri eilen katsoin Youtubesta samasta aiheesta videon, joka avasi silmiä todella paljon (Makeup Shaming: My Face My Rules Shahleenalta). Ei sillä että itsellä olisi koskaan ollut mitään runsasta meikkiä vastaan, itse kuljen täydessä full glam pakkelissa ihan näin perus maanantainakin ihan siksi kun voin ja haluan. Jokainen saa meikata, pukeutua ja laittaa hiuksensa juuri niinkuin tykkää, eikä sillä ole mitään merkitystä älykkyyden tai minkään muunkaan asian kanssa. Shahleena sanoi videollaan tosi hyvin, että toisen ihmisen meikkien arvostelu on ihan yhtä törkeää kuin esimerkiksi painon arvostelu. Hän mainitsi myös videollaan meikkaavat pojat ja miehet ja kuinka vaikeaa heillä mahtaa olla. Sitä ihmettelen kyllä itekin, että minkä ihmeen takia meikkaava mies tuomitaan heti, mutta on ihan fine, jos nainen harrastaa vaikkapa autoja...?

  Itse aion jatkaa juuri sellaisissa meikeissä kulkemista kuin itse haluan. Jos joku mulkkaa pahan näköisesti hymyilen takaisin ja kysyn onko jokin vialla. Tuskinpa on pokkaa päin naamaa mun meikkivalintoja arvostella :D

  Ps. Näin monta kuukautta blogitaukoa pitäneenä on ihanan virkitävää lukea sun blogia pitkästä aikaa! Ihanaa vuotta 2018! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata<3 :) Ihmiset jostain kumman syystä ajattelee, että tietyistä asioista kommentointi on hyväksyttävämpää kuin joistain toisista sanominen. Just vaikka toi, että toisen painon kommentointia pidetään aika pitkälti kiellettynä ja epäasiallisena, mutta ei tajuta sitä, että yhtä väärin on kommentoida meikkejä, vaatteita tai vaikka hiuksia. Paras olisi, jos kaikenlainen arvostelu jätettäisiin pois, mutta eihän niin tule koskaan tapahtumaan. Valitettavasti. Mä en pysty edes kuvittelemaan miten vaikeaa meikkaavilla miehillä on just sen takia, ettei sitä pidetä välttämättä hyväksyttävänä. Annettaisiin vaan kaikkien kukkien kukkia, kun se ei todellakaan ole keneltäkään muulta pois, jos joku toinen - mies tai nainen - haluaa meikata tai muuten panostaa ulkonäköönsä.

   Ihanaa uutta vuotta sullekin Kata<3 Oli ihan huippua nähdä, että sulta on tullut kommentti! Ajattelin jo, että oot kokonaan poistunut blogimaailmasta, mutta kiva kuulla että kyse oli vaan tauosta :)

   Poista
 20. Mun mielestä vähän kuin pukeutuminen niin meikkaaminen on jokaisen oma asia ja jokainen saa meikata kuten haluaa :) Mäkin oon huomannut, että aina kyylätään kun käytän näyttävempiä huulipunia, ehkä jotkut hyvällä, ehkä jotkut pahalla :D Ulkomailla tähän törmää useammin, riippuu toki maasta. Mun mielestä meikkaaminen on ihanaa, en ennen osannut arvostaa sitä :)

  Tykkään itsestäni myös ilman meikkiä, mutta onhan se kiva piristää ilmettään esimerkiksi juuri meikeillä :) Mun mielestä on surullista, että niin moni näkee itsensä rumana ilman meikkiä eikä voi mennä vaikkapa kauppaan edes ilman sitä :/

  Vähintään yhtä surullista on toisen ihmisen ulkonäön arvostelminen. Mä varmaan olisin suuttunut tai sitten vain jäätynyt, jos joku olisi noin tehnyt mulle :( Sulla on todella kiva blogi enkä oo koskaan ajatellut sua pinnallisena ihmisenä vaan tosi herttaisena ja ihanana ihmisenä <3 Oot innostanut mua meikeissä ja kosmetiikassa todella paljon, joten kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin myös, että Jenkeissä esimerkiksi ihmiset kiinnittivät selkeesti enemmän huomiota vähänkin "erilaiseen" ulkonäköön, mutta eivät toisaalta kyllä pahassa mielessä! Mun siskolla esimerkiksi oli oranssit hiukset, joissa oli vielä joku lila raitakin jossain kohtaa ja koko reissun ajan hän sai kuulla kehuja niistä hiuksista :D Myös mun meikkejä kehuttiin Smashboxin pisteellä ja oli jotenkin kiva huomata kuinka erilainen se kulttuuri tuolla on. Kun niitä kehujakin voi antaa eikä se oo heille mikään iso juttu.

   Mä lukeuduin vielä pari vuotta sitten just tohon ryhmään, joka ei sietänyt itseään ilman meikkiä. Tai ei mua kotona yksin ollessa se meikittömänä olo haitannut, mutta en olisi voinut kuvitellakaan lähteväni ulos ilman meikkiä. Onneksi tilanne on nyt toinen ja uskon, että ikä viimeistään tuo monille sitä itsevarmuutta ja käsitys itsestä pikkuhiljaa muuttuu positiivisempaan suuntaan. Mutta onhan se tosi surullista, että niin monet pitää itseään rumana :/

   Voi kiitos paljon ihanista sanoista<3 Tällaisen blogin perusteella varmaan voi helposti saada ihmisestä just sen kuvan, että koko elämä pyörii meikkien ja materian ympärillä, vaikkei se munkaan tapauksessa todellakaan ole niin. Ihana kuulla, että oon saanut innostettua sua, oot kyllä ihana! ♥

   Poista
 21. Uskon, että nuorempi sukupolvi on mieleltään paljon avoimempi lähes kaikkien asioiden suhteen, myös meikkaamisen. Olen joskus kuullut vastaavanlaisia kommentteja eivätkä ihmiset jotenkin ymmärrä, että kosmetiikkaan liittyvät asiat voivat olla harrastus ja eräänlainen pakokeino tavallisesta elämästä. En kyllä todellakaan ymmärrä miksi joku kauhistelisi ruskeaa huulipunaa, senhän saa hyvänen aika pesemällä pois :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti aika pitkälti onkin, sillä kyllähän tää yhteiskunta muuttuu koko ajan ja siinä samalla myös se, miten "normaali" käsitetään. Se onkin niin outoa, ettei kaikki ymmärrä tätä harrastuksena, vaikka kosmetiikka ja meikit on sellainen siinä missä vaikkapa autot joillekin. Haha niinhän sen saa ja se oli vielä mun huulillani, ei heidän :D

   Poista
 22. Argh miten vihaiseksi mä tulin sun puolesta! Kyllä mä sanoisin, että sillä tyypillä joka heittelee noinkin lennokaita lauseita ilmoille on enemmän vikaa ihan siellä omassa pääkopassa. Niin raivostuttavaa vetää johtopäätöksiä ulkonäön liittymisestä henkilön aivokapasiteettiin, oikeasti mä en tiedä itkeäkö vai nauraa :D

  Tästä voidaan sitten todeta, että mua on varmaan luultu lähikaupassa hullun lehmän taudin valtaamaksi silloin, kun piipahdan tukkapöllönä maitoa hakemassa, ja bimbo-lutkaksi niinä siistimpinä päivinä. Koska kyllähän se ulkonäkö tottakai kertoo, mitä toisen päässä liikkuu. Not!

  Ps. Just eilen laitoin ruskeaa huulipunaa, ja yllätyin siitä, miten "luonnolliselta" se näyttää! Ainakin omille kasvoille lämmin tumman ruskea sävy istuu paremmin, kuin vaikka viileän vaalea nude, joka saa mut välittömästi näyttämään zombielta. Ja sit ne vasta kaupassa säikähtäiskin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä sitten valitset haluutko olla mieluummin bimbo vai sairas ennen kauppaan lähtöä :'D Mä en oo koskaan ymmärtänyt sitä, että ulkonäkö kertoisi jotain ihmisen älykkyydestä tai luonteesta. Ärsyttää ihan suunnattomasti ne oletukset, ettei meikkaava ja ulkonäköönsä panostava nainen voi mitenkään olla fiksu. Ihan kuin se meikkaaminen sulkisi jotenkin pois sen, että siellä pään sisällä voisi liikkua ihan fiksujakin ajatuksia? :D

   Joo lämpimän ruskeet sävyt näyttä munkin mielestä tosi luonnollisilta huulilla :) Mulla vaan sattui olemaan sellasta UD:n tosi viileen ja tumman sävyistä metallinhohtopunaa tolla kyseisellä hetkellä :D Mitähän ne olis sanoneet, jos mulla olis ollut vaikka vihreetä huulipunaa?

   Poista

Kiitos kommentista!