tiistai 21. marraskuuta 2017

Nipsu, Nemo ja Namu

Blogissani hyvinkin vähän esillä ollut, mutta mun elämässäni todella suuressa roolissa oleva kolmikko - Nipsu, Nemo ja Namu. Mun ihanat kisupojat. Postaus pelkistä kissoista ei nyt millään tavalla kyllä kuulu kauneusblogin sisältöön, mutta kirjoittelenhan mä välillä täällä myös muista jutuista ja nyt sain innostuksen esitellä hieman tarkemmin teille tän mun kissakatraani pienoisen faktapostauksen muodossa! Jokaisesta kissasta oon kirjoittanut seitsemän faktaa ja postauksen kuvituksen hoitavat luonnollisesti herrat itse :)


Nipsu 9 v

- Nipsu on todella seurallinen ja se onkin usein siellä, missä ihmisetkin ovat. Esimerkiksi jos me katotaan telkkaria poikaystäväni kanssa, Nipsu on lähes aina vähintään sohvan selkänojalla makoilemassa. Kissa on myös todella hellyydenkipeä ja tykkää rapsutuksista ja silityksistä.

- Toisaalta taas Nipsu saattaa myös yhtäkkiä purra, jos sitä silittää tai jos sitä yrittää vaikka sohvalla siirtää. Mua se ei pure yleensä ikinä, mutta muita vähän vieraampia ihmisiä aina välillä tollasissa tilanteissa kyllä. Yleensä kissa kuitenkin varottaa etukäteen tietynlaisella maukumisella, jos sitä vaikka koittaa siirtää eikä hän oo ihan samaa mieltä asiasta.

- Nipsu livahtaa säännöllisen epäsäännöllisesti ulko-ovesta rappukäytävään. Aiemmin, kun asuin isäni naapurissa, saattoi kissa juosta myös isäni asuntoon, jos sekin ovi oli auki. Nykyään kissa ei ole naapurien asuntoihin onneksi päätynyt, mutta rappukäytävästä sitä saa olla hakemassa takaisin kotiin aina joskus.

- Nipsu tykkää nuolla ihmisten käsiä. Ja kelpaa sille kasvot, jalat ja kaikki muukin mikä vaan sattuu olemaan lähellä :D Sitä on monesti vaikea silittää tai rapsuttaa ilman, ettei se yrittäisi samaan aikaan nuolla. Sylissä kisu suostuu olemaan vain sillä ehdolla, että saa samalla toisen käden itselleen nuoltavaksi. Ja kaikkein parastahan on, jos kädet on juuri rasvattu ja sitä rasvaa saa nuolla pois!

- Pillit ja pinnit on Nipsun lempileluja. Kissa harvemmin leikkii kissanleluilla, mutta kaikki tollaset ihmisten tavarat on sille tärkeitä. Se sekoaa ihan täysin, jos kuulee kuinka mä otan hiuksista pois pinnejä ja haluaisi ne itselleen. Pillit se käy varastamassa juomalaseista, jos niitä ei vartioi, ja sen jälkeen pillejä kanniskellaan ympäri asuntoa ja niiden kanssa leikitään.

- Nipsu on näistä kolmesta ainut, joka tietää nimensä ja tulee luokse nimellä kutsuttaessa. Ei sillä, että turhan usein sitä Nipsuksi kutsun, sillä rakkaalla lapsellahan on tunnetusti monta nimeä. Nipsulla mm. Nispu, Nipu, Nuspu, Nupu, Nupuli, Nusputus ja Nippe.

- Nipsu on selkeesti kolmikon pomo ja hän pitääkin tarvittaessa kuria kahdelle nuoremmalle. Nipsu ei mm. siedä sitä, että Nemo hyppii oviin (alempana hieman lisää tästä) ja nappaakin Nemoa monesti niskasta kiinni, jos se tekee näin. 


Nemo 7 v

- Nemo saa tosiaan halutessaan hyppäämällä auki asunnon väliovet ja kaikki mahdolliset kaapit ja laatikot. Ja Nemohan haluaa ne auki. Mä en oo tästä taidosta ihan yhtä innoissani kuin kissa itse, varsinkaan kun se on opettanut samat temput myös Namulle. 

- Nemo on ainut näistä kolmesta, joka oikeasti viihtyy sylissä ja tykkää, kun sitä kannetaan ja sen kanssa kävellään ympäri asuntoa. Monesti kissa myös kieltäytyy lähtemästä sylistä pois ja tarraa tassuilla tiukasti kiinni, jottei sitä laskettaisi alas.

- Nemo osaa ottaa vastaan pusuja eli siis kun oon sen lähellä ja teen huulilla sellaisen "pussausäänen", kissa kääntää päätään siten, että saan annettua pusun sen otsalle. 

- Nemo on ehkä maailman syöpöin kissa. Sille maistuu ihan kaikki mahdollinen ruoka niin kissanruoasta ihmistenruokaan. Kissa myös kerjää joka ikinen päivä itselleen ruokaa ja yrittää ahnehtia myös muiden kahden kipoista ruoat, jos niiden syömistä ei vahdi.

- Nemo ei ole ikinä purrut eikä raapinut ketään tahallaan. Paitsi silloin, kun sitä yrittää saada kantokoppaan, sillä kissa sekoaa siitä täysin. Nemo pelkää yli kaiken sitä kantokoppaan joutumista ja pyristelee vastaan niin paljoin kuin ikinä vaan pystyy. Yksin sitä ei mitenkään sinne saakaan laitettua.

- Vähänkin voimakkaammat tuoksut on Nemolle tosi inhottavia. Kissa ei anna yleensä koskea itseensä, jos oon juuri rasvannut kädet ja banaanin tuoksu on sille ihan vihoviimeinen asia. Se ei tule lähellekään mua, jos syön banaania, vaikka muuten lähes aina tuleekin katsomaan mitä mä syön.

- Nemolla on tapana "syyttää" Namua kaikista muutoksista. Esimerkiksi muuttojen jälkeen Nemo on ollut Namulle vihainen ja siis ihan sähissyt sille monta päivää, jos Namu on erehtynyt tulemaan lähelle. Myöskään sitä, jos toinen kissa on käynyt eläinlääkärissä, Nemo ei siedä ollenkaan vaan sama sähinä alkaa heti, kun toinen kissa tulee takaisin kotiin.


Namu 6 v

- Namun nimi oli alunperin Nasu, mutta mä en osannut kutsua sitä Nasuksi vaan siitä muotoutui nopeasti Namu. Mulla kesti kuukausia edes keksiä uudelle kissanpennulle nimeä, kun mikään ei oikein tuntunut sopivan sille. Aluksi kutsuinkin sitä vauvaksi :D Nykyään se on virallisesti Namu ja tuttujen kesken Namsu, Nasmu, Namuleena, Namuli ja Namselmi. Niin ja edelleen välillä vauva.

- Namu on tosi hiljainen eikä pahemmin pidä itsestään ääntä. Kuulin kissan maukuvan kunnolla ensimmäisen kerran vasta noin pari vuotta sitten ja ihmettelin mikä se ääni on, kun en tosiaan ollut sitä maukumista aiemmin kuullut :D Sellaisia pieniä äänähdyksiä kissa päästelee kyllä ihan päivittäin, mutta kunnon maukumista siltä ei turhan usein kuule. Kissa ei myöskään kehrää kovin usein, toisin kuin kaksi muuta, jotka kehräävät jatkuvasti.

- Namu tulee luokse pyydettäessä. Nimeään se ei tiedä, mutta kissa tunnistaa tietyn "käsimerkin" ja tietää, että haluan sen tulevan mun luokse. Ja 99% kerroista se myös tulee, kun sitä pyytää.

- Namu on tarkka siitä, kuka häneen saa koskea. Ihmisen kättä pitää saada haistella ensin rauhassa ja silityksen lomassakin sitä kättä pitää nuuhkia välillä uudestaan. Namu kuitenkin pitää ihmisistä ja antaa silittää, vaikkei mikään seurallisin kissa olekaan.

- Mikäli jätän maitolasin vartioimatta esimerkiksi aamulla, kun syön aamupalaa olohuoneessa ja Namu on paikalla, löytyy kissa yleensä lipittämästä sitä maitoa mun lasista. Tota sattuu nykyään todella harvoin, mutta joku siinä maidossa tota eläintä viehättää.

- Namu rakastaa Nemoa yli kaiken. Namu piti pienempänä Nemoa emonaan ja yritti mm. imeä maitoa siltä. Namu haluaisi myös aina nukkua Nemon kanssa, mutta Nemo ei aina oo asiasta ihan samaa mieltä ja poistuu monesti paikalta. Varsinkin, kun Namu menee monesti nukkumaan puoliksi Nemon päälle.

- Sylissä oleminen on Namulle ihan vihoviimeinen asia. Kissa ei siedä sitä yhtään vaan alkaa heti räpiköidä ja pyrkii pois sylistä. Harvoinpa sitä tulee syliin otettuakaan, kun se ei siitä pidä ja yleensä lopputuloksena on omat kädet täynnä raapimisjälkiä.

Sellainen kissakolmikko mulla. Kaikissa on ne omat ihanat ja vähän vähemmän ihanat puolensa, mutta yhtäkään noista kolmesta karvakasasta en antaisi pois ♥

Onko teillä lemmikkieläimiä? :)

28 kommenttia:

 1. Ihania :D Meillä oli kissa, joka oli niin kauan sylissä kun vaan liikuit koko ajan. Jos pysähdyit hetkeksi, niin alkoi heti räpiköidä kun halusi pois. Kissa tuli aina silloin paikalle, kun ahvenpussi rapisi ja ukkipuoli niitä meille kalamiehenä toi, niin tiesi kuka seuraa perässä ;)

  Nyt meillä on koiravanhus, täyttää 22.1 15-vuotta. Seppo nimeltään, mutta vaihdettiin nimi Sepiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh Nemo on tiedätkö ihan samanlainen! Jos hetkeksikin koittaa pysähtyä tai mennä vaikka istumaan niin ei herralle enää kelpaa sylissäolov vaan pitää päästä heti pois :D On ne jänniä :) Oi että, teidän koirallahan on jo ihan kiitettävästi ikää :) Ja toivottavasti monia hyviä vuosia vielä edessä<3

   Poista
 2. Voi hyvänen aika mitä söpöläisiä <3 kissat on kyllä ihania ja persoonallisia, tunsin monta samaa piirrettä mitä meidänkin neideiltä löytyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en olisi kyllä ennen useamman kissan omistamista osannut edes ajatella kuinka erilaisia ne tosiaan voivat olla :D Kaikki ihan omia persooniaan!

   Poista
 3. Ihana kissakolmikko <3
  Meillä on maatiaisneitokissa Iiris, mustavalkoinen oman arvonsa tunteva reilut 8v. persoona.
  Metsään syntynyt, ja alkutaipaleensa villinä elänyt katti, mutta nykyään hyvin hellyydenkipeä ja seurallinen kisu.
  Meillä on tapana keskustella hänen kanssaan. Kun sanon jotain kissalle tietyllä äänensävyllä, niin hän vastaa siihen aina :)
  Aina en oikein ymmärrä mitä hän sanoo, mutta ehkä se on parempikin niin :D
  Perheeseemme kuuluu myös uuden miesystävän mukana tullut venäjänmustaterrieri Ziva, 4v ja rapiat hurmaava neito.
  Alun kyräilyjen jälkeen kissasta ja koirasta on tullut ihan hyvät kaverit.
  Iiris-katilla on aiemmin ollut koiria kavereina niin omalta osaltaan varmasti helpotti sopeutumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihanaa, että tollaset alkujaan villimmät kissatkin voi kesyyntyä ja tulla seurallisiksi :) Haha Nipsulla on vähän sama tapa jutella aina välillä mun kanssa ja välillä me "keskustellaan" pitkäkin tovi kun toinen aina vastaa maukumalla :D Kiva että teillä on kissa ja koira sopeutuneet hyvin yhteiselämään! Mä oon haaveillut jo pitkään koirasta ja vaikken tässä elämäntilanteessa muutenkaan sellaista voisi ottaa, on sitä toki tullut myös mietittyä miten kisut suhtautuisivat koiraan.

   Poista
 4. Onpa kauniita kisuleita sulla! Mä rakastan kissoja, ne on todellisia persoonia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna<3 :) Niin ne on, aivan erilaisia jokainen!

   Poista
 5. Voi että mikä kolmikko! Itse olen enemmän koira ihminen, mutta kyllä kissatkin on mielestäni hauskoja varsinkin, kun jokaiselta kissalta löytyy eri persoona! Juuri tuo että osaan saa koskea ja kanniskella, mutta jotkut haluaa olla vain omissa oloissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sehän se kun kissat on niin erilaisia ja nääkin kolme tosiaan on jokainen ihan omanlaisensa :D Namu on näistä eniten sellainen oman tiensä kulkija, mutta toisinaan hänkin oikein vaatii ja kerjää sitä huomiota ja rapsutuksia :)

   Poista
 6. Apua miten mä en tiennyt, että sulla on kolme kissaa! :O voi, että mitä söpöläisiä, tuun kyllä kohta ruudun läpi silittelemään noita söpöliinejä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh joo niitä on kertynyt muutama kappale :D Kisut kiittää kehuista<3 :)

   Poista
 7. Aaaww mitä ihania söpöläisiä!! 😍 Mulla on niin kova kissakuume, että tekisi mieli taas rynnätä hakemaan jostain kissa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on kyllä ihania<3 :D Munkaan kissakuumetta ei yhtään helpota, kun vähän väliä tulee katseltua kuvia ja videoita kissanpennuista :'D Ne on vaan niiiin suloisia!

   Poista
 8. Oi mitä söpöläisiä :). Punaiset kissat ovat mun heikkokohta, koska meillä oli kotona ennen kaksi Nemon näköistä kissaa, joista toinen eli yli 20-vuotiaaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä just tollaset Nemon väriset kissat on väritykseltään ehdottomasti yhtiä kauniimpia :) Toivottavasti Nemokin elää yhtä pitkään kuin tiedän kisut<3

   Poista
 9. Siis ihana postaus!! :D <3 Luin tätä ihan hymyssä suin, hauskoja faktoja siun kissoista :) Rakastan sitä jos kissa on seurallinen ja tykkää rapsutuksista ja tulla syliin <3 Kun olimme pieniä ja asuimme kaikki lapsuudenkodissamme, meillä oli juurikin sellainen kissa ja joskus iltaisin oli ihanaa kun se hyppäsi viereen nukkumaan ja sitten alkoi kauhea kehrääminen ja itsensä peseminen, ennen kuin pystyi rauhoittumaan ;D Milli oli myös aina keittiössä vahtimassa jos meni tekemään esim. leipiä, niin aina kytättiin jos sieltä tippuisi pieni juusto tai kinkkuviipale lattialle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli kyllä tosi hauska kirjoittaakin<3 :) Oi vitsit tollaset kissat on kyllä ihania, kun tykkää ihmisten läheisyydestä :) Tosin välillä on ihan kiva, kun ne antaa mun myös olla rauhassa eikä joku roiku koko ajan jaloissa tai muuten tiellä :'D Heh kuulostaa tutulta toi ruoan vahtaaminen :D Nemo varsinkin harrastaa sitä ja katsoo silmä tarkkana jos jotain sattuisi tippumaan!

   Poista
 10. Ahhahha tuo on niin hauska miten erilaisia voikaan olla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, liian usein ajatellaan että kissat on kaikki ihan samanlaisia, mutta ei ne kyllä ole :D

   Poista
 11. Toivottavasti teet lisää kissapostauksia! :) Aivan ihania karvakamuja!!!! Mä haluaisin kissan, mutta miehen allergian vuoksi tiedän, että sen hankkiminen on tällä hetkellä mahdotonta. Täysin kissatonta elämäni ei ole ollut. Meillä oli lapsuudenkodissani valkoinen Nöpö-kissa, joka eli 16-vuotiaaksi ja siskollani on ihana musta-valkoinen Miki, jota käyn aina moikkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää sai kyllä tosi kivan vastaanoton, oikein yllätyin kuinka paljon kommentteja tää keräsi :D Täytyy siis ehdottomasti tehdä joskus toinenkin postaus kisuista<3 Ihanaa kun pääset kuitenkin siskosi kissaa moikkaamaan vaikket omaa kissaa voikaan ottaa. Mä oon itse asiassa myös vähän allerginen noille, en niin pahasti ettenkö voisi niitä pitää, mutta siis välillä sen huomaa ja on tää ihan allergiatesteilläkin todettu. Uusia kissoja ei siis varmasti ole enää mullekaan tulossa, joten täytyy ottaa kaikki ilo irti näistä vuosista, jotka saan tän kolmikon kanssa viettää!

   Poista
 12. Mä muistelinkin, et sulla on kissoja, mut etpä ookaan tainnut ikinä niitä tarkemmin esitellä. Meillä on kaksi koiraa ja olenkin 100% koiraihminen, mutta musta kissat on kuitenkin kiehtovia otuksia ja niiden menoa on mielenkiintoista seurailla tälleen kauempaa :) Mun yksi suosikkiblogeista on blogi nimeltä Mellakka ja hänen kissapostauksia on tosi mielenkiintoista lukea, kun hän on mukana sijaiskotikissatoiminnassa ja hänen kauttaan kulkee monenlaisia kissoja uusiin koteihin. Mut joo, kertoile toki lisääkin sun kissoista, kyllä eläinpostauksia on aina mukava lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo joo, Instassa noi aina välillä on pyörineet, mutta blogin puolella kissoja ei pahemmin oo näkynyt :D Mä oon myös lukenut kyseistä blogia ja on kyllä ihan hurjan mielenkiintoisia postauksia! Ylempänä jo mainitsinkin, että oon itse vähän allerginen kissoille, joten näiden kolmen jälkeen ei uusia enää mulle taida tulla ja ehkä siinä vaiheessa voisi olla aika hankkia koira :) Koirat on aivan ihania ja sellaisen oon halunnut jo pitkään!

   Poista
 13. Oii miten suloisia kissoja! <3 Kivaa vaihtelua mun mielestä blogiin :) Kissat on vaan niin ihania, mullakin on ollut kaksi kissaa ennen <3 Hauskat nimet muuten sun kissoilla, sopii hyvin yhteen. Tuo Nemo etenkin on niin kiva nimi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti<3 :) Kissat on kyllä ihan hurjan ihania! Heh joo mäkin tykkään tosta Nemon nimestä tosi paljon :D Nipsun itse asiassa keksi mun isosisko, kun sen mielestä mun ehdotukset oli tyhmiä :'D Nemo tuli vähän niinkuin itsestään sitten sen jälkeen, kun halusin jatkaa tota samaa linjaa ja Namun nimen tarinan kerroinkin tossa postauksessa :)

   Poista
 14. Söpöjä kissoja sulla! Mulla on kohta kolmevuotias Corgi- koira :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!