sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Arvostelussa RCMA Translucent Powder


Tilasin Beauty Baystä itselleni tämän RCMA:n Translucent Powderin ja nyt olen parin viikon ajan käyttänyt tätä oikeastaan ihan päivittäin. Kiinnitän meikkipohjani poikkeuksetta aina nimenomaan irtopuuterin kanssa, eli mulle hyvä ja toimiva irtopuuteri on ihan ehdoton. Puuterin pitää kiinnittää meikki siten, että se pysyy kauniina pitkään. Mun mielestäni hyvä irtopuuteri ehkäisee naaman kiiltämistä ja minimoi tarpeen lisätä puuteria kasvoille päivän aikana. Olen tässä vuosien varrella testannut aika moniakin eri brändien irtopuutereita ja nyt oli sitten vihdoin ja viimein munkin aika päästä testaamaan RCMA:n puuteria. Merkin No-Colour irtopuuterihan on ihan supersuosittu, mutta itse päätin kuitenkin tilata tämän ehkä hieman vähemmän puhutun Translucent Powderin. 


Puuteri on koostumukseltaan hyvin hienojakoista ja silkkistä. Se jättää iholle sileän ja pehmeän tuntuisen pinnan ja kiinnittää meikin mielestäni loistavasti. Translucent puuterit ovat siitä ehdottoman hyviä, etteivät ne sisällä yleensä kovinkaan paljon tai lainkaan väripigmenttiä, ja puuterin pitäisi siis soveltua kaikille ihonsävyille. Tämäkin puuteri sulautuu täydellisesti ihon sävyyn ja juuri tästä syystä pyrinkin käyttämään aina nimenomaan näitä translucent puutereita. Tämä puuteri on ehdottomasti yksi parhaimpia irtopuutereita, joita olen käyttänyt. Meikkipohja pysyy kauniina ja mattaisena helposti 8 tunnin työpäivän ajan eikä naama ala kiiltää sinä aikana oikeastaan yhtään. Jossain vaiheessa iltaa täytyy hieman taputella kasvoille kivipuuteria, mutta suurin osa aiemmin omistamistani irtopuutereista vaati sen uudelleenpuuteroinnin jo työpäivän aikana. Mulle ei sinänsä ole ongelma kantaa mukana sitä kivipuuteria, jonka kanssa saa päivän aikana taltutettua sitä ihon kiiltelyä, mutta onhan se aina parempi mitä vähemmän meikkiä joutuu päivän aikana korjaamaan. RCMA on onnistunut tekemään ainakin tämän puuterin kohdalla ihan loistavaa työtä ja mun iholleni ja tarpeisiini tämä Translucent Powder on oikeastaan lähes täydellinen.


Yksi purnukka sisältää puuteria jopa huimat 85 grammaa eli puuteria on monta kertaa enemmän kuin irtopuuteripurnukoissa yleensä. Puuterin hinta on silti vain vaivaiset 15,00 € eli mikäli puuteri vain toimii ja täyttää omat tarpeet, tämä tulee ihan älyttömän edulliseksi. Itse aion ehdottomasti jatkossakin suosia nimenomaan tätä RCMA:n puuteria ja myös merkin No-Colour lähtee testiin jossain vaiheessa. Tässä puuterissa on kuitenkin yksi aika isokin miinuspuoli. Puuterin purnukka on hieman vaikeakäyttöinen, sillä sieltä on aika vaikea saada kerralla vain haluttu määrä puuteria. Purnukassa olevat reiät ovat todella suuria eikä tuotteen mukana tule mitään, mihin sitä puuteria voisi ripotella ja mistä sen voisi sitten siveltimen kanssa ottaa. Mulla se ei onnistu siten, että ripottelen puuteria suoraan siveltimelle tms. mutta oon ottanut käyttöön toisen puuterirasian kansiosan, johon ripottelen tätä RCMA:n puuteria. Siitä kannesta on sitten helppo napata puuteria siveltimeen ja levittää kasvoille. Oma suosikkipuuterisiveltimeni onkin esillä näissä kuvissa. Real Techniquesin Multi-Task Brush on omaan makuuni täydellisen kokoinen, sillä pidän enemmän vähän pienemmistä puuterisiveltimsitä. Tämä sivellin sopii toki moneen muuhunkin tarkoitukseen, mutta itse käytän tätä vain ja ainaostaan irtopuuterin levitykseen.


Yhteenvetona vielä tuotteen plussat ja miinukset:

+ Estää loistavasti kasvojen kiiltelyä
+ Todella hyvä pysyvyys
+ Tuotetta jopa 85 g 
+ Todella riittoisa
+ Loistava hinta-laatusuhde

- Puuterin purnukka on hieman vaikeakäyttöinen
- Puuteri täytyy tilata netistä

Mikä on teidän suosikki-irtopuuterinne? :)

14 kommenttia:

 1. Mulla on testissä juurikin se No-Colour Powder, josta olen tykännyt kovasti! :) Mun kasvoni ovat sen verran rasvoittuvat, että valitettavasti kiiltoa ei sekään puuteri estä, mutta muuten olen tykännyt siitä. Suurin plussa on ehdottomasti riittoisa koko ja edullinen hinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasvoittuvalle iholle on varmasti aika vaikeaa löytää sellaista puuteria, joka kunnolla estäisi sen kasvojen kiiltelyn :/ Noi puuterit on kyllä ihan hurjan edullisia, kun miettii miten älyttömästi sitä puuteria noissa purkeissa on!

   Poista
 2. Mä käytän nykyään lähes vain värittömiä irtopuutereita ja tämä on ostolistalla seuraavana, tai siis se "alkuperäinen" versio. Pistän irtopuuterit kasvoille kostealla meikkisienellä, jolloin kestävyys on tosi hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteaa meikkisientä on joku aiemminkin suositellut, mutta itse asiassa olin unohtanut koko jutun :D Pitää koittaa tota mahdollisimman pian!

   Poista
 3. Oho, on kyllä tosi hyvä hinta-laatusuhde! Pitääkin muistaa tämä :)

  VastaaPoista
 4. Tuo purnukka on harvinaisen ärsyttävä. Itseltä juuri loppui Sensain irtopuuteri, jonka rasian ajattelin pestä ja siirtää RCMA:n sinne, jospa vähän helpottais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purnukka on oikeesti kyllä aika hankala, harmi ettei siihen ole keksitty muuta systeemiä :/ Toivottavasti helpottuu, kun saat puuterin siirrettyä toiseen, parempaan rasiaan! :)

   Poista
 5. Mä käytän aika vähän irtopuutereita. Viimeisin taitaa olla Lumenen pinkkikantisessa purkissa ollut irtopuuteri. RCMA:n puuterista olen lukenut paljon ja Youtubessakin on tullut vastaan. Vierastan ihan valkoisia puutereita, mutta varmaan ihan laadukas tuote sinänsä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon yhden purkin sitä Lumenen pinkkikantista käyttänyt joskus :) Tää ei itse asiassa oo ihan valkoinen! Just se RCMA:n No-Colour puuteri on täysin valkoista, mutta tässä on hitusen väripigmenttiä :) Sen takia mä tän hankinkin, kun vierastan itse myös ihan täysin valkoisia irtopuutereita :D

   Poista
 6. Mulla on tällä hetkellä käytössä 2,5 euron irtopuuteri Primarkista ja voi, että kun se on hyvä! :) Siis hintaansa nähden. Sen kanssa käytän kylläkin toista puuteria, että saa mieluisen tuloksen. Tuo sun testaama puuteri vaikuttaa kyllä hyvältä! Mä siirryin nyt kokonaan varmaa irtopuutereihin, koska rikoin tavalliset puuterit oikeesti aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis hinta ei todellakaan kerro kaikkea puuterin laadusta :D Esimerkiksi NARS:n irtopuuteri ei ollut millään tavalla parempaa kuin tämä RCMA:n ja hinta oli kuitenkin paljonpaljon suurempi. Heh, irtopuuteri on mun mielestä tosi näppäriä ja niillä on mun mielestä ehkä helpompikin kiinnittää meikkipohja kuin pelkällä kivipuuterilla :) Kiva että säkin oot tykästynyt irtopuutereihin!

   Poista
 7. Olisi kyllä kiva tietää mitä eroa tuolla Translucent- puuterilla ja No color- puuterilla on. Näyttävät kyllä hyvin samanlaisilta. No Color- puuteri on kyllä oma lempparini irtopuutereiden saralla :) Tuo pakkaus on kyllä tosi typerä. Itse yleensä vähän ripottelen puuteria MAC:n Mineralize Skinfinish puuterin pohjaan (koska se on kuopalla) ja sivelen sitten puuteria siitä. Pakko keksiä tuollaisia keinoja kun RCMA- pakkaukset on niin kehnoja :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti ainakin se, että tässä Translucentissa on hieman väripigmenttiä mukana, kun taas No-Colour on täysin valkoinen ja pigmentitön :) Joo munkin oli pakko keksiä joku keino, miten saan tota puuteria käytettyä, kun mulla itsellä ei toimi se, että kaadan suoraan siveltimelle puuteria tai "dippaan" sen siveltimen tohon puuteripurnukkaan, kun sitä puuteria tulee tolla tavalla liikaa kerralla :D

   Poista

Kiitos kommentista!