torstai 19. lokakuuta 2017

Suomalaista luonnonkosmetikkaa Ekopharmalta


Luonnonkosmetiikka on itselleni yhä edelleen hitusen vieras kosmetiikan osa-alue, vaikka tässä parin viime vuoden aikana olenkin ilokseni päässyt tutustumaan muutamankin eri luonnonkosmetiikkamerkin tuotteisiin ja löytänyt niiden joukosta myös uusia suosikkeja. Kun mulle tarjottiin tilaisuutta päästä testaamaan suomalaisen Ekopharma Helsingin luonnonkosmetiikkaa, en epäröinyt hetkeäkään. Suomalaiset kosmetiikkabrändit kiinnostavat totta kai ihan valtavasti ja Ekopharman tuotteista olen lukenut todella hyviä arvosteluja muista blogeista. Sain itselleni testattavaksi ison paketillisen tuotteita ja tässä postauksessa olisi tarkoitus esitellä ja arvostella kaikki kasvoille tarkoitetut tuotteet. Myöhemmin on tulossa omat postaukset vielä hiustenhoito- ja vartalonhoitotuotteille, joten pysykäähän kuulolla ;)


Ekopharman tuotteet on kaikki valmistettu Suomessa suomalaisia raaka-aineita käyttäen. Sarjojen teho perustuu kotimaisiin marjoihin ja kasviuutteisiin ja tuotteiden luvataan soveltuvan hyvin myös herkkäihoisille. Ekopharmalle on myönnetty sekä Leaping Bunny -merkki että FI-Natura -luonnonkosmetiikkasertifikaatti, ja kaikki brändin tuotteet ovat vegaanisia. Ekopharmalta löytyy siis tuotteita niin kasvoille, hiuksille ja vartalolle kuin käsille ja jaloillekin. Tuotteita voi ostaa kauneushoitoloista sekä parturi-kampaamoista, ja tuotteiden hintahaarukka on 12-45 euroa. Ekopharman laajaan tuotevalikoimaan pääsette tutustumaan tarkemmin tästä linkistä.


Ekopharma Vadelma Puhdistusvaahto (250 ml)* on osa heleyttävää ja kosteuttavaa Vadelma-hoitolinjaa. Vadelman sisältämät vitamiinit ja hivenaineet auttavat ehkäisemään ihon kuivumista ja vadelmasta saatava siemenöljy puolestaan parantaa ihon kimmoisuutta ja joustavuutta. Vadelma-hoitolinjan tuotteet sisältävät myös mm. tupasvillaa, jonka on tarkoitus suojata ja hoitaa ihoa. Tämä puhdistusvaahto lupaa puhdistaa kasvot hellävaraisesti liasta ja meikistä. Tuote soveltuu myös silmämeikille, mutta itse suosin siihen tarkoitukseen erillistä silmämeikinpoistoainetta. Puhdistusteholtaan tuote on todella hyvä, kuten vaahtomuodossa olevat putsarit yleensäkin mun mielestäni ovat. Tällä sai meikin helposti kasvoilta pois eikä tuote aiheuttanut minkäänlaista kiristävää tunnetta iholla. Monesti tällaiset vaahtoputsarit saattavat olla hieman huono vaihtoehto mun kuivalle iholleni, mutta tämä on toiminut loistavasti ja lupaus olla kuivattamatta ihoa on kyllä pitänyt. Käyn kasvoni läpi aina myös miselli- tai kasvoveden kanssa meikinpuhdistuksen jälkeen, mutta kovinkaan paljon meikkijämiä ei ole niihin vanulappuihin jäänyt sen jälkeen, kun olen tämän kanssa kasvoni puhdistanut. Teho on siis todellakin kohdillaan! Pumppupullo on todella kätevä ja putsarissa on oikein miellyttävä makeahko vadelman tuoksu. Suositushinta Vadelma Puhdistusvaahdolle on 24,50 €.


Ekopharman Vadelma Kasvovoide 24 h (30 ml)* kuuluu myös samaiseen Vadelma-hoitolinjaan kuin yllä oleva puhdistusvaahto. Kasvovoide soveltuu käytettäväksi aamuin illoin, ja sen kosteutusteho perustuu keramideihin ja vadelmauutteeseen. Vadelman ja tupasvillan lisäksi tämä kasvovoide sisältää myös ihoa hoitavaa ja ravitsevaa karitevoita ja manteliöljyä sekä ihon kosteustasapainosta huolehtivaa hyaluronihappoa. Kasvovoide on sekä koostumukseltaan että kosteutustehoiltaan mun mielestäni sellaista päivä- ja yövoiteen välimaastoa. Omalle kuivalle iholleni tämä toimii parhaiten päivävoiteena ja nopeahko imeytyminen myös mahdollistaa tämän käytön arkiaamuisin ennen meikkaamista. Rasvoittuvammalle iholle tämä toimisi varmasti hyvin myös yövoiteena, mutta itse suosin siinä hieman kosteuttavampia voiteita, varsinkin nyt syksyn tultua. Tää on ollut oikein mieluisa tuote mulle ja se ihana vadelmainen tuoksu kruunaa tämän tuotteen! Voide jättää ihon kosteutetuksi ja pehmeän tuntuiseksi. Suositushinta Vadelma Kasvovoide 24 h:lle on 29,90 €. Vadelma-hoitolinja sisältää kasvoille myös mm. hoitoseerumin, kuorinnan, naamion, miselliveden sekä silmänympärysgeelin.


Ekopharman Tyrni Kasvovesi (250 ml)* kuuluu puolestaan antioksidanttiseen Tyrni-hoitolinjaan. Tyrni-hoitolinjan tehtävänä on suojata ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä, antaa iholle tervettä hehkua ja ylipäätään kirkastaa sitä. Tyrni itsessään sisältää A-vitamiinin esiasteita, karitenoideja, jotka auttavat ihoa säilyttämään sen nuorekkuuden. Lisäksi sarjan tuotteet sisältävät hyaluronihappoa, C-vitamiineja sekä anti-age-peptidejä. Tyrni Kasvovesi sisältää ihoa hoitavaa ja ravitsevaa tyrni- ja ruusunmarjauutetta. Tuotteen on tarkoitus viimeistellä ihonpuhdistus, palauttaa ihon pH-arvo optimaaliseksi sekä kosteuttaa ihoa. Tämä poikkesi muista aiemmin testaamistani kasvovesistä siten, että kasvoveden koostumus oli hieman geelimäistä. Mähän olen aiemmin käyttänyt ihan selkeästi täysin nestemäisiä kasvovesiä, jotka imeytyvät välittömästi vanulappuun, mutta tämä jäi tavallaan hieman "kellumaan" siihen vanulapun päälle eikä imeytynytkään siihen samalla tavalla. Kasvot sai kuitenkin putsattua tämän kanssa ihan yhtä hyvin kuin minkä tahansa muunkin kasvoveden kanssa. Tuote poisti meikkirippeet hyvin ja mikä tärkeintä - mun ihoni ei ole tuntunut lainkaan kuivalta tai kireältä tämän käytön jälkeen. Mullahan Mádaran kasvovettä lukuun ottamatta kaikki muut on aiheuttaneet enemmän tai vähemmän epämiellyttävää tunnetta iholla, mutta mun suureksi ilokseni myös tämä Ekopharman kasvovesi sopi mun kuivalle ja herkälle iholleni paremmin kuin hyvin! Suositushinta Tyrni Kasvovedelle on 24,50 €.


Ekopharman Tyrni Silmänympärysvoide (15 ml)* kuuluu samaan Tyrni-hoitosarjaan kasvoveden kanssa. Silmänympärysvoiteen on tarkoitus suojata, hoitaa ja kosteuttaa tehokkaasti silmänympärysihoa. Tuotteen sisältämä C-vitamiini auttaa ihon uusiutumisessa ja anti-age-peptidi puolestaan taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan. Tämä sy-voide on koostumukseltaan paksuhkoa ja ehkä hitusen tahmeaa. Ei kuitenkaan siis mitenkään huonolla tavalla eikä tämä paikkoja siis tahmaa, mutta on sellaista vähän jämäkämpää kuitenkin. Voiteella kestää imeytyä pieni tovi, mutta se ei mua itseäni haittaa, sillä olen käyttänyt tätä pääasiassa iltaisin, jolloin suosin muutenkin kosteuttavampia tuotteita. Kosteutustehot tällä ovat oikein hyvät ja tuote on ollut mulla käytössä oikeastaan joka ilta sen jälkeen, kun tämän itselleni sain. Pumppupullo on todella kätevä ja yhdellä painalluksella saa juuri sopivan määrän yhtä käyttökertaa varten, iso plussa siitä. Tyrni-hoitolinjan tuotteilla on tyrnille tyypillinen tuoksu, joka ei ole ehkä ihan suosikkini, mutta pidän kuitenkin tämän marjaisasta tuoksusta. Tyrni Silmänympärysvoiteen suositushinta on 27,00 €. Tämän kaksikon lisäksi sarjasta löytyy mm. päivä- ja yövoiteet, kasvonaamio sekä puhdistusemulsio.

Kaikki neljä tuotetta osoittautuivat todella toimiviksi ja mulle mieluisiksi. Ekopharma todellakin osoittautui niin hyväksi kosmetiikkabrändiksi kuin muiden blogipostausten perusteella ajattelenkin sen olevan! Tästä nelikosta yksikään tuote ei ollut sellainen, joka ei olisi niin iskenyt muhun ja taisinkin saada juuri Mádaran rinnalle uuden suosikkibrändin luonnonkosmetiikan saralta ;) Tällä kertaa saitte lukea Tyrni ja Vadelma -hoitolinjoista. Seuraavilla kerroilla mukaan nousee näiden lisäksi myös Hilla-hoitolinja!

*Tuotteet saatu blogin kautta

Ovatko Ekopharman tuotteet teille tuttuja? Mitä suosittelisitte?

22 kommenttia:

 1. Ekopharma on tuttu ja oon suuri fani :) Ekopharma on sellanen, että jos olis pakko pysyä loppuelämä jossain tietyssä brändissä niin Ekopharma voisi olla yksi sellainen ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, miksi voisit kuvitella valitsevasi juuri Ekopharman tuollaiseksi brändiksi! Nää tuotteet on ihan superihania ja oikeasti myös toimivia<3

   Poista
 2. Eivät ole tuttuja mutta kiinnostavat kyllä. Mielenkiintoista lukea näistä kokemuksia ja Hilla-sarja kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilla-sarjan tuoksu ainakin on ihan huumaavan hyvä ja tuoksunsa puolesta se voittaa sekä Vadelma- että Tyrni-sarjat :)

   Poista
 3. EkoPharma on mun mielestä todella hyvä merkki, ja mielelläni käyttäisin sen tuotteita, jos saatavuus olisi parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatavuus tosiaan voisi olla hieman parempi, siitä oon sun kanssa täysin samaa mieltä :/

   Poista
 4. Ekopharman tuotteet eivät ole mulle tuttuja, mutta olen jo kauan halunnut testailla niitä! Eniten kiinnostaisi juuri nuo vadelma sarjan tuotteet, kun täältäkin löytyy kuiva iho joka herkistyy aina silloin tällöin. Mukavan kattava postaus kyseisistä tuotteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon täysin ihastunut Vadelma-hoitolinjaan, se on sopinut tosi hyvin mun kuivalle iholleni, eli uskoisin sen olevan hyvä myös sulle! :) Kiitos Viivi<3

   Poista
 5. On jonkin verran Tyrni-sarjan öljy on ihana, parhaimman tuoksuinen luonnonskosmetiikan öljy mitä on olemassa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos vinkistä! Multa löytyy tällä hetkellä vaan Mádaran öljy, mutta pitääkin muistaa toi Tyrni-sarjan öljy, kun uudelle tulee tarvetta :)

   Poista
 6. Ekopharmasta olen kuullut, mutta en ole itse kokeillut merkin tuotteita. Tyrni-sarja tuntuu kiinnostavalta.

  Mukavaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyrni-sarja soveltuu ominaisuuksiensa puolesta varmasti hyvin todella monentyyppiselle iholle! :) Kiitos, samoin sinulle<3

   Poista
 7. Todella hyvä ja kattavapostaus taas kerran Linda! Olen kyllä kuullut muttei ole tullut koskaan kokeiltu Ekopharmaa, Tyrni-sarja kiinnostaa minuakin vaikka tuoksuna enempi pitäisin varmaan tuosta vadelmasta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kata<3 :) Vadelman tuoksu voitti kyllä ton Tyrnin, mutta näistä kahdesta vielä pidemmän korren veti Hilla-sarja! Sen tuoksu on ihan älyttömän herkullinen ♥

   Poista
 8. Ekopharma on Tyrni-sarjan kautta tuttu. Kasvo"veden" koostumus oli mulle liian hurja juttu, ja valitettavasti en tottunut siihen :( Myös tuoksu oli Tyrni-sarjassa liian raju, käyttämättä jäi. Kuitenkin haluan testata Vadelma-sarjaa, tilatessani tuotteet netissä sain niin hyvää palvelua ja ihania näytteitä, ja suomalaisuus on aina plussaa <3 Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja suloinen sarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin, ettei toi koostumus tai tuoksu vetoa kaikkiin, ja olihan sen kasvoveden koostumus mullekin ensin pienoinen "järkytys" :D Vadelma-sarjan tuoksu on miedompi, myös Hilla-sarjan tuoksu on mulle itselleni selkeästi mieluisampi kuin Tyrnin! Hilla on selkeästi makeampi eikä ihan niin "pistävä" kuin mitä tossa Tyrni-sarjassa :) Niin on munkin mielestä<3

   Poista
 9. Mä katselin näitä messuilla, mutta jäi vielä ostamatta. En olekaan koskaan vielä Ekopharmaa kokeillut, joten mieli tekee kyllä, näitä niin paljon kehutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä testaamaan, kun omat kosmetiikkavarastot jossain kohtaa antaa myöden! Mä ainakin ihastuin näihin täysin ja aion ehdottomasti jatkossakin ostaa Ekopharman tuotteita :)

   Poista
 10. Mulla on niin monta EkoPharman tuotetta, mitä tahtoisin testata! Ainakin Karpalo-sarjan puhdistusöljy ja sinkkipasta kiinnostaisivat ja Tyrni-sarjasta myös lähes kaikki. Ostin juuri ystävän välityksellä I love me -messuilta toisen tuota sy-voidetta, se on mun lemppari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin että sä tykkäät näistä :) Ekopharmalta löytyy kyllä ihan älytön määrä kaikkea kiinnostavaa, mitä haluan itsekin päästä vielä testaamaan<3 Kiva kun sait tota sy-voidetta, vaikket messuille itse päässytkään! :)

   Poista
 11. Mielenkiintoisia tuotteita!:) Haluaisin kokeilla noita kaikkia! Vadelman tuoksuiset tuotteet on aina mun mieleeni<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoisia<3 Vadelman tuoksu iskee myös muhun, tosin näissä on myös taustalla sellanen tietty luonnonkosmetiikkamainen tuoksu, joten mitenkään liian makealle vadelmalle noi vadelmatuotteetkaan ei tuoksu :) Hyvälle kuitenkin!

   Poista

Kiitos kommentista!