sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Ihohuokoset piiloon Duo Fibre meikkivoidesiveltimellä


Sigman F50 Duo Fibre sivellin* on ollut mulla lähes käyttämättömänä siitä lähtien, kun sen itselleni reilu puolitoista vuotta sitten sain. En oikein tiennyt mitä olisin siveltimen kanssa tehnyt, sillä se on kooltaan suhteellisen iso ja Duo Fibre ominaisuutensa vuoksi päällimmäiset valkoiset karvat ovat siveltimessä suhteellisen harvakseltaan. Kokeilin tätä muutaman kerran irtopuuterin levitykseen, mutta siihen tarkoitukseen sopii mielestäni paremmin tiheämpikarvainen sivellin. F50 jäi käyttämättömänä meikkipöydälleni, kunnes eräänä päivänä päätin, että siveltimelle on oikeasti keksittävä joku hyvä käyttötarkoitus, kun kerran olen sellaisen mennyt hankkimaan! Muistelin joskus lukeneeni jostain, että tällaiset suuremmat Duo Fibre siveltimet, joita kutsutaan myös mm. Stipple Brusheiksi, soveltuvat hyvin nestemäisille meikkipohjan tuotteille ja päätin testata miten saan itse meikkivoiteeni tämän kanssa levitettyä.


Mä olen löytänyt itselleni lähestulkoon täydellisen meikkivoidesiveltimen Sigmalta ja Sigman F60 Foundation sivellin* onkin ollut mulla käytössä siitä asti, kun sitä ensikertaa testasin. En ole pahemmin edes kaivannut mitään muuta meikkivoidesivellintä, mutta yksi huono puoli F60 siveltimessä kuitenkin on - se ei juurikaan auta peittämään ihohuokosia. Multa tosiaan löytyy melko laajat ihohuokoset varsinkin poskilta sekä nenän vierestä, ja käytetyistä primereista sun muista huolimatta tietyt meikkivoiteet eivät kykene niitä peittämään. Toki paksummat ja peittävämmät meikkivoiteet peittävät ne laajat ihohuokoset melko hyvin ja puuterivalinnallakin on osansa asiassa, mutta kuten sanoin, kaikki meikkivoiteeni eivät peitä niitä omaan makuuni riittävän hyvin F60 siveltimen kanssa levitettyinä.


Testasin tällaista meikkivoidetta Sigman F50 Duo Fibre siveltimen kanssa ja siis vautsi! Ne ihohuokoset todellakin peittyivät, jos eivät nyt ihan täydellisesti niin ainakin tuhat kertaa paremmin kuin F60 siveltimen kanssa. Tällaisten Duo Fibre siveltimen kanssa meikkivoide onkin tarkoitus töpötellä ihoon kevyesti eikä turhaa painamista tarvita. Mun ensimmäinen pelkoni olikin se, saanko meikkivoiteen asettumaan paikoilleen sellaisella kevyellä töpöttelyllä, mutta hyvinhän se siihen paikalleen asettui ja lopputulos oli mielestäni aivan yhtä peittävä kuin F60 siveltimenkin kanssa. Suurin ero oli tosiaan siinä, että F50 auttoi peittämään vielä ne ihohuokosetkin. Siveltimen suuren koon ja karvojen hajanaisuuden vuoksi tämän kanssa oli hitusen hankala päästä esimerkiksi silmien alle ja nenänpieliin, mutta koska käytän joka tapauksessa meikkisientä aina ainakin peiteaineen levitykseen, saa sen kanssa samalla myös nuo hieman hankalammat kohdat käytyä läpi meikkivoidetta levitettäessä.


Miinusta tämä saa siitä, että sivellin on oikeastaan pakko pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Totta kai nestemäisiä tuotteita käytettäessä sivellin kuin sivellin olisi varmasti hyvä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen, mutta itse olen käyttänyt F60 sivellintä suosiolla aina muutaman päivän putkeen. F50 kuitenkin vaatii mielestäni puhtaat ja kuivat karvat, jotta meikkivoiteen saa tosiaan töpöteltyä ihoon helposti ja kauniisti. Aionkin jatkossa käyttää tätä Duo Fibre sivellintä nimenomaan sellaisten meikkivoiteiden kanssa, joiden tiedän jättävän herkästi ne ihohuokoset näkyviin ja muiden meikkivoiteiden kanssa pysyttelen vanhassa F60 Foundation siveltimessä. 


Olen toki tiennyt, että käytetty primer, puuteri ja meikkivoide vaikuttavat siihen, kuinka voimakkaasti ne laajentuneet ihohuokoset jäävät näkyviin, mutta en ollut aiemmin edes kuvitellut, että käytetyllä siveltimelläkin on näin suuri merkitys. Suosittelen jokaista saman "ongelman" omaavaa testaamaan tällaista Duo Fibre sivellintä meikkivoiteen levityksessä, mikäli ette ole jo testanneet! Sigman F50 Duo Fibre maksaa esimerkiksi elevenillä 24,70 € ja F60 Foundation 20,70 €. Toki tällaisia siveltimiä löytyy myös muilta merkeiltä, mutta itsehän vannon meikkisiveltimissä nimenomaan Sigman nimeen.

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Millä te levitätte meikkivoiteenne? :)

8 kommenttia:

 1. Mä käytin aina ennen meikkivoidesivellintä tai juuri tollasta stipple brushia meikkivoiteen levitykseen, kunnes löysin beautyblenderin! Enään en osaa itselle käyttää meikkivoiteille soveltuvia siveltimiä, mutta asiakas meikkauksissa kyllä niitä taas käytän mielummin kuin mitään muuta :)
  Täytyis varmaan kaivaa kaapista vanhat meikkivoidesiveltimet ja katsoa mitä lopputuloksesta tulis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en osaa käyttää beautyblenderiä itse meikkivoiteen levitykseen, mutta monesti käyn sen kanssa kasvot vielä läpi, kun oon sen meikkivoiteen levittänyt :D Bb on nykyään jopa ihan pakollinen mulla tiettyjen meikkivoiteiden kanssa, kun siveltimestä jää aina jonkinlaisia inhottavia jälkiä, mutta onneksi meikkisieni pelastaa :)

   Poista
 2. Mä tykkään kovasti duo fibre siveltimistä, pääasiassa kuitenkin nestemäisen ja voidemaisen varjostuksen levittämiseen, koska usein käytän meikkisientä meikkivoiteelle :) Mulla on myös tuo F60, mutta en vaan osaa käyttää noita perinteisiä meikkivoidesiveltimiä muuta kun korkeintaan sen levittämiseen kasvoille ja sitten blendaan sienellä tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkisieni tuntuu olevan suosittu väline meikkivoiteen levityksessä :) Joo mäkin oon huomannut, ettei tollaset F60 tapaiset perinteiset siveltimet edes sovi kaikille meikkivoiteille vaan niistä jää inhottavia viiruja tai rajoja, jotka on sitten joka tapauksessa pakko blendata meikkisienen kanssa. Toisaalta ne sienet taas imee välillä vähän liikaakin joitain meikkivoiteita, eli ehkä senkään takia mä en niitä rutiininomaisesti käytä meikkivoiteen levityksessä :D

   Poista
 3. Mä levitän yleensä sormin, tai sitten sellaisella tosi tiiviillä, ns. Shiseido-siveltimellä, joka on kuin pieni, tiivis kabuki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy tunnustaa, etten oo koskaan levittänyt meikkivoidetta sormin, en siis oikeasti koskaan :D Pitäisikin ehkä joskus koittaa, kun niin monet kuitenkin siitä tavasta tykkää ja suosii nimenomaan sitä!

   Poista
 4. Mullakin taitaa olla tuollainen iso suti, missä on karvan päät valkoiset ja harvemmat. En oikeen oo keksinyt mihin sitä käyttää kun en käytä irtopuuteria, puuteria sillä silloin tällöin laitan, etenkin ne jämäpuuterit jotka ovat ihan paloina ja muruina paletin pohjalla on hyvä sillä pistää:D Meikkivoidetta en käytä, sen taisi tietää kun siitä oon monesti maininnut:') Tää sun postaus muistutti että hyi hitto en oo pessyt siveltimiä taas hetkeen, tänään saa olla kyllä pesupäivä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just semmosille irtomaisille puutereille tällaset onkin ihan passeleita :) Myös esim. highlighterit voi levittää tällasen kanssa, kun sen lopputuloksen on tarkoituskin olla sellanen "kevyt" :) Heh joo välillä sitä saa kivan muistutuksen siitä, että apua omia siveltimiä ei oo tullut pestyä pitkään aikaan :'D Mullakin välillä venyy vähän turhan pitkiksi ne pesuvälit..

   Poista

Kiitos kommentista!