torstai 14. syyskuuta 2017

Artistry Deep Cleansing MaskKasvonaamioiden käyttö kuuluu ehdottomasti osaksi viikottaista ihonhoitorutiiniani. Pyrin käyttämään kasvonaamiota kaksi kertaa viikossa, vaikka harmillisen usein se jääkin vain siihen yhteen kertaan. Omalle kuivalle iholleni parhaimpia kasvonaamioita ovat ehdottomasti kosteuttavat naamiot, mutta multa löytyy myös rauhoittavia, kirkastavia, virkistäviä ja syväpuhdistavia naamioita, joita käytän kaikkia silloin tällöin.


Sain blogin kautta jo viime keväänä testattavaksi muutamia Artistryn meikkejä sekä ihonhoitotuotteita. Nyt sain ilokseni testiin myös tämän Artistryn Deep Cleansing Maskin*. Kyseessä on ihoa syväpuhdistava naamio, jonka sisältämä kaoliinisavi sekä Amazonin valkosavi lupaavat puhdistaa ihon tehokkaasti mutta kuitenkin hellävaraisesti. Naamion saven sekä naamioon lisättyjen kivennäisaineiden tulisi puhdistaa ja poistaa ihohuokosista liika tali, lika ja muut epäpuhtaudet, jolloin ihosta tulee puhdistettu ja virkistetty. Lisäksi naamio auttaa hillitsemään kasvojen ihon kiiltoa, supistaa ihohuokosia ja jättää sille terveen hehkun.


Kuten syväpuhdistavat naamiot yleensäkin, myös tämä on suunnattu erityisesti rasvoittuvalla ja sekaiholle. Mielenkiintoista tässä on se, että tuotekuvauksessa mainitaan erikseen, ettei se sovellu herkälle iholle. Multahan tosiaan löytyy kuiva ja herkkä iho, joten hieman varauksella lähdin tätä testamaan. Jotkin kasvonaamiot aiheuttavat mun ihollani kirvelyä, kiristystä, punoitusta tai muuta epämiellyttävää tunnetta. Mutta miten kävi tämän kanssa? Savinaamioksi tämän koostumus on melko ohutta, mikä on omasta mielestäni vain hyvä asia. Tätä sai levitettyä kasvoille siveltimen kanssa hyvinkin ohuen kerroksen ja savinaamioiden tapaan naamio kuivui vaikutusaikana kasvoille. Tuotekuvauksessa mainittiin, että saven sisältämän veden haihtuessa kasvoilla tuntuu hieman pistelevältä ja viileältä. Pistelevää tunnetta en huomannut, mutta viilentävän tunteen kyllä. Naamio oli helppo putsata kasvoilta pois ja iho sekä näytti että tuntui todella puhtaalta ja sileältä käytön jälkeen. Mun herkälle iholleni tämä ei aiheuttanut ainakaan minkäänlaisia näkyviä reaktioita, joten uskallan varmasti käyttää tätä myös jatkossa.


Syväpuhdistavat savinaamiot eivät pääse mulla turhan usein käyttöön, sillä kuiva iho ei näin voimakkaasti puhdistavia naamioita ymmärrettävästi tarvitse yhtä usein kuin rasvoittuvampi. Toisinaan näitä on silti mukava käyttää ja sen eron kasvoilla ennen ja jälkeen syväpuhdistavan naamion kyllä huomaa ihan selkeästi. Iho täytyy toki muistaa myös kosteuttaa tehokkaasti naamion käytön jälkeen jollain hyvällä voiteella, sillä muuten ainakin oma ihoni alkaa herkästi kiristää. Vaikka tämäntyyppiset naamiot eivät olekaan mulle parhaita, on mulla onneksi poikaystävä, jonka ihotyyppi on täysin eri kuin mulla. Häneltä löytyy selkeästi rasvoittuvampi iho ja mä olen sen tuhat ja yksi kertaa koittanut saada häntä käyttämään säännöllisesti niin ihonpuhdistusaineita kuin kasvovoiteitakin. Poikaystävä ei mitenkään turhan riemuissaan ole ollut ikinä, kun olen halunnut laittaa hänelle kasvonaamion, mutta tätä Artistryn naamiota hän mun suureksi ilokseni suostui kokeilemaan! Mies itse sanoi, ettei pahemmin huomannut ihossaan mitään eroa, mutta eipä ole tainnut yhtä ainutta uutta finniä tai suurempia epäpuhtauksia tulla taas hetkeen hänen kasvoilleen ja itse uskon, että myös tällä naamiolla on osansa siinä. Lisäksi hän on ainakin sanonut käyttäneensä ahkerammin myös niitä putsareita, jotka olen hänelle hankkinut ja myös ihon kosteutuksesta hän on huolehtinut aiempaa paremmin. Toivottavasti sama linja jatkuu vielä pitkään, sillä mä ainakin olen sitä mieltä, että ihosta on hyvä pitää huolta - sukupuolesta riippumatta.

*Tuote saatu blogin kautta

Käytättekö te syväpuhdistavia kasvonaamioita? Mikä on suosikkinne?

12 kommenttia:

 1. Mulla on kans kuiva iho, joten syväpuhdistavia en juurikaan käytä. Joskus olen jonkun naamion testannut ihan uteliaisuuttani, mutta vakiokäytössä ei ole yhtään. Artistry merkkinä kyllä kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa taitaa löytyä tällä hetkellä kolme syväpuhdistavaa naamiota ja vähempikin tosiaan riittäisi. Kaikki hoitavat kuitenkin hommansa tehokkaasti ja onneksi poikaystäväkin aina satunnaisesti suostuu niitä käyttämään, joten eivät makaa kaapissa tyhjänpantteina :D Artistryyn oon itse ollut todella tyytyväinen näiden kokeilujen perusteella :)

   Poista
 2. Käyttäisin mielelläni syväpuhdistavia naamioita, mutta jo pelkkä "savi"-sanan lukeminen aiheuttaa mun kasvoilla järkyttävän kuivumisefektin :D Viimeksi ja viimeiseksi jäävä kokeilu "kosteuttavasta" savinaamiosta oli keväällä, jolloin meinasin repiä naaman irti, ku yritin niin nopeasti poistaa ällöttävän kuristavan naamion kasvoilta! 8D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auau, joo ei tossa tapauksessa kyllä varmastikaan kannata savinaamioita käyttää! Kosteuttava savinaamio kuulostaa kyllä aika, hmm.. mielenkiintoiselta :D Harvoin törmää sellaisiin, yleensä ne on just tällasia puhdistavia!

   Poista
 3. Käytän, ehdoton suosikki on Madaran Detox, mutta myös Glamglown Dreammud on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummastakin oon kuullut hurjasti kehuja ja varsinkin Mádaraa olisi periaatteessa hauska testata joskus itsekin :) Ehkä siinä vaiheessa, kun saan nämä nykyiset syväpuhdistavat naamiot käytettyä pois!

   Poista
 4. Mä käytän aina silloin tällöin, nyt on ollut vähän pidempi tauko kun olen käyttänyt paljon kuorivia happoja ja eilen kaivoin retinolin pitkästä aikaa esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo vielä tähän päivään mennessä oikein tullut noiden kuorivien happojen ystäviksi, vaikka kyllähän ne itse asiassa tuntuvat toimivan :D En sitten tiedä mikä siinä on, etteivät ne ole niin mun juttuni.

   Poista
 5. Mä yritän käyttää jonkinmoista hellävaraista kasvonaamiota kerran viikossa, mutta nyt oon lipsunut siitä liian usein ja käytän kerran kahdessa viikossa. Hyi. Kuorin tosin kasvojani ehken vähän liikaa yhdellä aika tehokkaalla TBS:n kuorinnalla joten se kai tasapainottaa sitä:'D Ja kerran kuussa sellainen supertehokas naamio tekee terää, sitä on hauska repiä! 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo varmasti tehokas kuorinta korvaa sen, ettei käytä niitä naamioita niin usein! Ja jos on tosi tehokas ja putsaava kuorinta niin ehkä kannattaakin suosia vähän hellävaraisempia naamioita niin sekin varmasti hieman tasapainottaa sitä :) Sellaset peel-off naamiot on kyllä hauskoja! En vaan tosin muista koska oon viimeksi käyttänyt sellaista eikä tällä hetkellä multa sellaisia edes löydy :'D

   Poista
 6. Kiva lukea, että tuo tuote toimi! :) Aika jännä vaan ettei sovellu herkälle iholle, mutta kuitenkin sulle sopi. No paljon se riippuu kyllä tuotteesta, hyvä kun uskalsit lähteä testailemaan. Mä tykkään myös kasvonaamioista, kerran pari tulee viikossa laitettua. Mitään lempparia ei oo, tykkään Organic shopin kasvonaamiosta sekä Biothermin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että tossakin on kyse siitä, että eri ihmiset on "herkkiä" eri ainesosille ja tosta ehkä löytyy sitten sellasia, jotka ei monesti herkkäihoisille sovi :) Mä en tosiaan tiedä mikä tai mitkä kosmetiikan ainesosat mulle aiheuttaa niitä reaktioita, mutta tämä ei ainakaan näillä näkymin oo sellaisia aiheuttanut! Mullakaan ei varsinaisesti oo mitään suosikkikasvonaamiota, paitsi kosteuttavien naamioiden joukosta ehdottomasti Herbinan Moisture Balance :)

   Poista

Kiitos kommentista!