tiistai 29. elokuuta 2017

Pink Sparkle - UD Naked 3 Eyemakeup Tutorial


Moikka! Multa pyydeltiin edellisen silmämeikkitutoriaalin jälkeen tutoriaalia Naked 3 paletin luomiväreillä ja tässä sitä nyt sitten olisi :) Mulla riittää näiden tutoriaalien kanssa vielä paljon harjoiteltavaa ja kehitettävää löytyy runsaasti, joten mikäli teille tulee mieleen jotain missä voisin parantaa niin sanokaahan ihmeessä! Tutoriaalissa on siis tällä kertaa ylläoleva silmämeikki, joka on toteutettu vain ja ainoastaan Urban Decayn Naked 3 paletin luomivärien kanssa. Mikäli palettia et omista, toki voit samalla tyylillä luoda silmämeikin myös joillain toisilla luomiväreilä :)


Naked 3 on mun ihka ensimmäinen Naked palettini ja itse asiassa ensimmäinen hieman kalliimpi ja oikeasti "kunnollinen" iso luomiväripalettini. Sillä on siis jonkin verran myös tunnearvoa mulle, vaikka paletti ei nykyään enää olekaan niin kovassa käytössä kuin muutama vuosi sitten. Aina siihen on kuitenkin ilo tarttua pienen tauon jälkeen ja rakastan paletin vaaleanpunertavaa sävymaailmaa!


Kuvassa on ympyröity kaikki meikissä käyttämäni sävyt. Sävyjen nimet ovat jonkin verran kuluneet, mutta vasemmalta lähtien käytin siis sävyjä Strange, Dust, Burnout, Buzz, Darkside ja Blackheart. Paletin ruskeat sävyt jäivät tällä kertaa käyttämättä, mutta ehkäpä mä joku päivä teen tästä paletista vielä toisenkin tutoriaalin ja keskityn siinä sitten niihin.


1. Lähtötilanne. Silmät on pohjustettu UD:n Eyeshadow Primer Potionilla ja primer on kiinnitetty puuterilla. Tämän silmämeikin kanssa käytän apuna teippiä, jonka olen laittanut silmän ulkonurkasta kohti kulmakarvojen loppuosaa. Teipin on tarkoitus mahdollistaa meikin haluttu muoto, mutta teipin sijasta saman homman hoitaa moni muukin asia (napakka pahvi, lompakosta löytyvä turha kortti tms.) tai sen voi halutessaan jättää kokonaan pois, jolloin lopputulos on hieman pyöreämpi.

2. Käytän teippiä apunani ja aloitan lisäämään silmän ulkonurkkaan ja luomivakoon teipin reunojen myötäisesti paletin tummanharmaata sävyä Darkside. Käytän tässä kohtaa Sigman E45 Small Tapered Blending sivellintä, joka on ohuehko ja suippomainen häivytyssivellin. Liian iso häivytyssivellin ei tässä kohtaa ole paras mahdollinen, mutta suosittelen nimenomaan päästään suippoa sivellintä, jolla luomivakoon pääsee helposti. Siveltimistä löytyy kuva alempaa.

3. Käytän samaa sivellintä ja lisään silmän ulkonurkkaan ja luomivakoon paletin tumminta Blackheart sävyä. Tuon Blackheartia myös hieman sisemmälle kohti luomen keskiosaa, mutta koitan välttää luomivärin lisäämistä liikkuvalle luomelle.


4. Otan Coastal Scentsin litteä- ja tasapäiseen häivytyssiveltimeen vaaleaa Burnout sävyä ja alan häivyttää luomivakoon lisättyjä tummia sävyjä sen kanssa. Burnoutin on sekä tarkoitus pehmentää tummien Darksiden ja Blackheartin sävyä sekä tuoda hieman myös lisää lämpöä ja vaaleanpunaisuutta silmämeikkiin. Toinen vaihtoehto olisi käyttää häivyttämiseen ruskeaa Nooneria, mutta valitsin tällä kertaa Burnoutin.

5. Lisään Sigman E55 Eye Shading siveltimellä pinkkiä Buzz sävyä liikkuvalle luomelle. Tähän tarkoitukseen käy loistavasti mikä tahansa litteä luomivärisivellin, jotka on yleensä tarkoitettu nimenomaan liikkuvalle luomelle. Kostutan siveltimen käyttämällä MAC:n Fix+ suihketta, jotta saan luomivärin sävystä kaiken pigmentin ja metallinhohdon irti. Mikäli et halua käyttää kosteaa luomivärisivellintä, suosittelen painelemaan siveltimen lisäksi luomiväriä luomelle myös sormen kanssa, jotta sävy pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

6. Nappaan teipin pois, lisään silmän sisänurkkaan Coastal Scentsin paksuhkolla "töpösiveltimellä" vaaleaa metallinhohtosävyä Dust ja samalla siveltimellä kulmaluulle vaaleaa Strange sävyä. Tässä kohtaa on myös hyvä fiksailla silmämeikkiä kuntoon, häivytellä kaikki luomivärien rajat piiloon ja katsoa, että luomiväriä on siellä missä sitä kuuluukin olla. Mulla ei oikein tahtonut tutoriaalin tekohetkellä luomiväri tarttua tohon ripsirajaan, sillä siinä oli iho kuoriutumassa irti muutaman päivän takaisen irtoripsien käytön vuoksi. (Oon siis allerginen käyttämälleni liimalle.)


7. Käytän Sigman E30 Pencil sivellintä alarajausten tekoon. Sisänurkkaan lisään Dustia, keskelle Buzzia ja ulkonurkkaan Blackheartia hyvin varovasti. Kynäsiveltimet ovat loistavia luomivärin lisäämiseen alaluomelle, mutta sävyjen häivytykseen ne eivät välttämättä ole parhaita. Itse sain kuitenkin häivyteltyä sävyt tämän siveltimen kanssa, mutta siinä voi käyttää myös jotain hieman paksumpaakin sivellintä.

8. & 9. Rajaukset ja ripset kuntoon ja meikki on valmis!


Tässä vielä kuva kaikista siveltimistä, joita meikin tekoon käytin. Noissa kahdessa Coastal Scentsin siveltimessä ei siis ole mitään nimiä, joten mennään kuvassakin ihan samoilla termeillä, mitä ylempänäkin käytin. Yleensä käytän lähes poikkeuksetta silmämeikeissäni jotain isompaa Sigman häivytyssivellintä, mutta tässä silmämeikissä en sellaiseen tarttunut!

Mitäs piditte? Onko ideoita tai ehdotuksia seuraavaa tutoriaalia varten? :)

22 kommenttia:

 1. Tosi kiva meikki ja selkeä tutoriaali! Plussaa siitä, että kaikki kuvat on kuvattu samasta kulmasta. Se tekee mielestäni tutoriaalista harmoonisen :) Meikissä on upeat sävyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon palautteesta ja kehuista! :) Joo mun itseni mielestä toi myös selkeyttää ehkä hieman, kun koko tutoriaali on kuvattu samasta kulmasta, vaikka toisaalta jonkin toisenlaisen meikin kanssa on varmaan ihan tarpeenkin kuvailla välillä eri suunnasta.

   Poista
 2. Ihastelin tätä meikkiä jo instassa, niin kaunis ♥ Mun mielestä kerrot näissä tutoriaaleissa tosi hyvin mitä teet milloinkin, ehkä opis näillä ohjeilla tekemäänkin noin nätin silmämeikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti<3 Harjoittelemaan vaan ja esim. siinä sun Chocolate Bon Bons paletissahan on ihan loistavia sävyjä, joita voi käyttää näiden UD:n luomivärien tilalla!

   Poista
 3. Kiva tutoriali ja ihana meikki :)

  VastaaPoista
 4. Ihana meikki<3 Nuo sävyt on just mun go-to -syyssävyjä:)
  Mahtava juttu, että kerroit tarkasti myös käyttämistäsi siveltimistä kuvan kera. Kuva antaa siveltimiin perehtymättömälle paremmin osviittaa kuin pelkkä numero tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, kiva kuulla että sävytkin iskee! Joo mä tajusine edellisen tutoriaalin jälkeen, että siveltimistä olis ehkä ihan hyvä ottaa myös kuva, kun noi numerot ja nimet tai mun selitykset ei tosiaan välttämättä kerro ihan kaikkea :D

   Poista
 5. Olipa kiva saada tällainen tutoriaali tänne! :) Osaat kyllä meikata niin kauniisti ja ihastelenkin aina noita siun tekemiä silmämeikkejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit :) Ja hei kiitos paljon, ihana saada tällaista palautetta ♥

   Poista
 6. Vauu miten kaunis meikki! <3 Mä tykkään just kaikista vaaleanpunaisista meikeistä :) Pitää ensi kerralla tehdä meikki sun ohjeiden mukaan ja ehdottomasti kokeilla tuota siveltimisen kostuttamista. Kiitti näistä vinkeistä :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina<3 Olepa hyvä ja joo ehdottomasti kannattaa testata sitä, että kostuttaa sen siveltimen! Varsinkin just toi Buzz ja Dust on niin sellasia metallinhohtoisia, että niistä saa parhaiten sen kaiken pigmentin irti kostean siveltimen kanssa :)

   Poista
 7. Vitsi mikä silmämeikki! Varmaan pakko käydä itsekin ostamassa se uusin Urbanan paletti. Mulla on ollu kans toi eka paletti, mutta tiputin sen vessanlattialle... R.I.P :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naked Heat on ihana, suosittelen todellakin sitä, jos sen sävymaailma iskee! Voi eii :( Mulla tippui tossa just joku aika sitten pari Too Facedin palettia lattialle ja olin ihan paniikissa, että ei kai ne menneet rikki. Onneksi ei, mutta voin vaan kuvitella paljon sua on harmittanut tossa kohtaa!

   Poista
 8. Onko tietoa koska Mac tulee Tampereen Sokokseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysäisin asiaa ja kuulemma toistaiseksi on tulossa myyntiin vain Helsinkiin ja Sokoksen verkkokauppaan :/

   Poista
 9. Waude miten hienon meikin teit. Mulla on tàmà paletti, enkà ole siihen kovin ihastunut, mutta tàtà sun tekemàà meikkià pitàà ehdottomasti kokeilla.
  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne :) Joo kokeile ihmeessä ja kannattaa muutenkin esim. Youtubesta katsella videoita tästä paletista, jos se innostus palettia kohtaan sieltä iskisi! :)

   Poista
 10. Tosi kauniin lookin sait aikaiseksi!

  -Laura/kosmetiikansuurkuluttaja.blogspot.com

  VastaaPoista
 11. Hei kiva tutoriaali ja voisinkin kokeilla tehdä jotain vähän samantyyppistä tällä paletilla. :) Tottapuhuen mä en ole innostunut tästä paletista yhtään ja siksi ei ole tullut kirjoitettuakaan siitä. :/ Harkitsen jopa myyväni tämän, jos en nyt tänä syksynä siitä innostu. Mä en vaan tahdo pitää kokoelmassani mitään, mikä ei innosta. Mut haluisin tykkää tästä! Mua ehkä vähän ärsyttää tässä mattasävyjen puute ja se et pari sävyä on tosi glitterisiä ja varisevia. Muutenhan tässä ei mitään vikaa ole. Mut kiva saada muidenkin näkökulmaa tähän palettiin, ehkä mäkin vielä alan tajuta tätä jossain vaiheessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ymmärrän ihan täysin, mäkin mietin tässä että pitäiskö laittaa Too Facedin Semi-Sweet Chocolate Bar myyntiin, kun se on niin vähällä käytöllä mulla eikä oikein innosta sillä tavalla kuin toivoisin. Turha sitä on kokoelmissa pitää mitään, mistä ei oikeasti tykkää! Mua se mattasävyjen vähäinen määrä ei haittaa, mutta uskon että se on tosi monille ongelma. Onneksi Heatissa sekin korjautui ja mattasävyjä löytyy enemmän siitä :) Toivottavasti alat innostua tästä paletista!

   Poista

Kiitos kommentista!