lauantai 29. heinäkuuta 2017

Vertailussa Beaytyblender & Real Techniques Miracle Complexion Sponge


Kirjoittelin jo muutama kuukausi sitten vertailupostauksen ABH:n Brow Wizistä ja NYX:n Micro Brow Pencilistä ja nyt mun olisi tarkoitus tehdä toinen vastaavanlainen postaus. Postausten tuotteet ovat siis samaan tarkoitukseen tehtyjä, samankaltaisia tuotteita, joilla kuitenkin saattaa olla esimerkiksi suuri hinta- tai saatavuusero. Nyt vertailuun pääsevät siis Real Techniquesin Miracle Complexion Sponge ja Beautyblender Original meikkisienet. Erilaiset kasteltavat ja kosteana käytettävät meikkisienet ovat olleet jo pitkään todella kovassa huudossa ja näitähän löytyy monilta muiltakin merkeiltä. Mulla itselläni ei kuitenkaan ole kokemusta kuin tästä kaksikosta (+ beautyblenderin micro mini sienistä). Olisi kuitenkin hauska testata myös muita merkkejä, joten heittäkääpä ihmeessä suosituksia hyvistä meikkisienistä!


Vaaleanpunaista beautyblenderiä on kutsuttu "aidoksi ja alkuperäiseksi" ja brändiltä löytyy nykyään todella monenlaisia ja -värisiä meikkisieniä eri tarkoituksiin. Myös Real Techniques on tehnyt oranssin Miracle Complexion Spongen lisäksi monia muitakin meikkisieniä, mikä kertoo siitä, että kysyntää näille meikkisienille kyllä löytyy. Meikkisienet soveltuvat meikkivoiteen ja peitevoiteen levitykseen sekä muutenkin nestemäisille ja voidemaisille meikkituotteille. Itse oon jo pitkän aikaa häivyttänyt kaikki voidemaiset korostus- ja varjostustuotteet nimenomaan meikkisienen kanssa. Itse en ikinä levitä meikkivoidetta meikkisienen kanssa, mutta käyn monesti kasvot lopuksi läpi kostean sienen kanssa, jolloin meikkivoide asettuu varmasti kauniisti paikoilleen eikä siveltimestä vahingossakaan jää rumia viivoja. Peiteaineen asettelen myös todella usein paikoilleen meikkisienen kanssa.


Beautyblender original on kananmunan muotoinen, kulmaton meikkisieni, jonka toinen pää on pyöreä ja toisesta löytyy terävämpi kärki. Koen itse bb:n muotoilun todella hyväksi, sillä terävämmällä kärjellä pääsee todella hyvin asettelemaan peiteaineen silmänympärysiholle. Pyöreämpi pää ja sivut sopivat taas kauttaaltaan kasvoille vaikkapa meikkivoiteen levitystä varten. Sieni turpoaa mukavasti, kun sen kastelee, ja siitä tulee todella pehmeä, mutta kuitenkin mukavan napakka. Bb onkin ehdottomasti pehmeämpi kuin RT:n meikkisieni ja se onkin yksi syy sille, että pidän beautyblenderistä enemmän. Beautyblenderin suurin ongelma monien, myös mun, mielestä onkin sen hinta. Muiden merkkien meikkisieniä saa helposti ainakin pari kappaletta samalla hinnalla kuin beautyblendereitä yhden. Sokoksella tämä meikkisieni maksaa 19,90 €, mikä on melko paljon varsinkin siinä tapauksessa, jos sienen todella vaihtaa kolmen kuukauden välein, mikä on suositus näillä meikkisienillä. Itse olen ostanut omat beautyblenderini lähes poikkeuksetta alennuksesta, sillä täyttä hintaa en haluaisi sienestä maksaa, vaikka se todella hyvä onkin.


RT:n Miracle Complexion Sponge on malliltaan hyvinkin erilainen beautyblenderiin verrattuna. Se on kooltaan hieman isompi ja siitä löytyy myös yksi litteä reuna terävän kärjen ja pyöristetyn reunan lisäksi. Monipuolinen muotoilu onkin iso plussa tälle sienelle, mutta sieni jää omaan makuuni vähän turhan kovaksi kastelun jälkeen. Toki on hyvä, että sieni on napakka, mutta pidän tosiaan enemmän bb:n pehmeydestä. Tämä toimii oikein hyvin peiteaineen paikoilleen asettelussa, mutta esim. voidemaisille varjostustuotteille tämä ei ole yhtä hyvä kuin bb. Yllätyin myös siitä, kuinka paljon tämä imi itseensä meikkivoidetta, kun oon muutaman kerran yrittänyt levittää meikkivoiteen tämän sienen kanssa. Tuntui kuin kasvoille ei juuri olisi jäänyt lainkaan sitä meikkivoidetta, mutta vika voi hyvin olla myös siinä meikkivoiteessa eikä tässä meikkisienessä. En löytänyt Sokoksen sivuilta hintaa yhdelle RT:n sienelle, mutta kahden sienen paketti maksaa siellä 14,90 €.


Molemmat sienet ovat siitä samanlaisia, että pitkässä käytössä ja monien pesujen jälkeen niistä alkaa lohkeilla palasia. Kuvistakin näkee, että tuosta RT:n sienestä on niitä palasia jo lähtenyt, mutta bb on vielä sen verran uusi, että se on vielä täysin ehjä. Pesussa molemmista sienistä lähtee myöskin väriä, mutta se ei onneksi vaikuta millään tavalla sienten käyttöön. Suurimmat erot näissä kahdessa ovatkin hinnassa ja muotoilussa. RT:n sienen plussat ovat monipuolinen muotoilu ja edullinen hinta. Bb:stä taas pidän sen pehmeyden vuoksi ja sieni soveltuu täydellisesti kaikkeen, mihin sitä itse haluan käyttää. Tästä syystä pidänkin itse enemmän beautyblenderistä. RT:n sienikään ei missään nimessä ole huono ja tiedän todella monia, jotka pitävät siitä paljon enemmän kuin bb:stä, mutta omassa käytössäni bb toimii paremmin ja sitä tulen jatkossakin suosimaan.

Käytättekö te meikkisieniä? Mikä on suosikkinne? :)

12 kommenttia:

 1. Harvemmin käytän meikkisientä meikkivoiteen levittämiseen, mutta kylläkin silmienaluspeiteaineelle. Siinä se toimii oikein hyvin. En tosin käytä oikeita meikkisieniä, enkä siten Beauty Blenderiäkään juuri hinnan takia. Olen sen verran vastarannan kiiski, etten sitä ostaisi normihinnalla vaikka kuinka hyvä olisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma mulla, silmien alle meikkisienet on ihan parhaita! Joo ymmärrän täysin, varsinkin jos muilla sienillä saa ihan yhtä hyvän lopputuloksen aikaan (tai sellaisen, johon on itse tyytyväinen) niin turhahan se on ruveta maksamaan kahtakymppiä yhdestä sienestä :)

   Poista
 2. Mä en ymmärrä miten muut valmistajat eivät saa noista sienistään yhtä pehmeää kuin BB, voisin hyvin harkita muita, jos pehmeys olisi sama, mutta ne tuntuvat aina naamalla enemmän pomppivilta ja kovilta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten oikeasti aika jännä juttu, mutta toisaalta hyvä asia beautyblenderin kannalta :D Pomppiva ja kova on kieltämättä erittäin hyvä ilmaisu! Se bb:n pehmeys on tosta RT:n sienestäkin todella kaukana.

   Poista
 3. Tää oli superhyvä postaus. Itselläni kokemusta vain beauty blenderistä, mutta sen suuren hinnan takia oon siirtynyt "feikkeihin". Tuo RT:n sieni kuulostaa ihan kivalta kanssa, joten pakko ostaa testiin semmoinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti monilla käynyt samoin, ja onneksi markkinoilta löytyykin lukuisia edullisempiakin meikkisieniä :) Mun tekisi mieli myös hankkia vielä jokin kolmas sieni testiin, josko siitä sitten löytyisi kunnon kilpailija bb:lle :D RT:n sienikin on tosi hyvä eli suosittelen testaamaan!

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! Tällaiset vertailupostaukset on kivoja, koska kalliimpi ei aina automaattisesti ole parempi. Mullakin on jokapäiväisessä käytössä beautyblender, jolla taputtelen meikkivoiteen ja peitevoiteen lisäksi myös irtopuuterin. Suosittelen kokeilemaan, jos et ole testannut! :) Tein muuten itekin juuri vertailun essencen ja Macin luomenpohjustajista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep ihan totta, kalliimpi ei todellakaan aina ole automaattisesti parempi ja vaikka olisi, saattaa se toinen vaihtoehto silti olla lähes yhtä hyvä :) Irtopuuterin levitystä en oo koittanutkaan sienen kanssa, mutta pitää ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä! Sun postaus oli tosi hyvä ja sainkin siitä itselleni hyvän vinkin uuteen tuotteeseen ;D Eli iso kiitos sulle vielä<3

   Poista
 5. Mulla oli joskus käytössä beauty blender, ja vaikka se superhyvä olikin, en ostanut enää uutta juuri tuon suolaisen hinnan takia :( Aika usein tuota saisi kuitenkin olla vaihtamassa, mulla meni homeeseen parissa kuukaudessa. Nykyään käytän jotain ihan halpis meikkisieniä ja ainakin toistaiseksi oon ihan tyytyväinen niihin :)
  Nää vertailu postaukset on superhyviä, mielelläni lukisin näytä jatkossakin :)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bb: kova hinta ärsyttää kieltämttä muakin, kun sieni muuten on ihan täydellinen. Toisaalta juuri sen takia, että se on niin hyvä oon myös valmis maksamaan siitä :D Oiei, toi on kyllä tosi nopeesti jos kahdessa kuussa on jo mennyt homeeseen :s Mutta tosi hyvä, jos halvemmat versiot on toimineet hyvin! Mäkin tosiaan haluaisin testata jotain edullisempaa meikkisientä. Pitääkin varmaan lähteä kaupoille katsomaan tarjontaa :D

   Kiva kuulla, täytyy siis jatkossakin kirjoitella tällaisia :) ♥

   Poista
 6. Mä tykkään tälläisistä vertailupostauksista! :) Pitäisi kyllä itsekkin löytää joku hyvä meikkisieni. Tuo beuty blender ei jotenkin oikein sovi mulle tai en sillee tykkää siitä :/ Pitää käydä vähän kaupoilla katselemassa jotain hyvää meikkisientä, nyt oon käyttänyt ihan jotain halppis sieniä ja tuota beuty blenderia.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Harmi ettei bb toiminut sulla, mutta toisaalta toi taitaa olla se kaikkein kallein vaihtoehto, eli sen puoleen ihan hyvä kukkaron kannalta ainakin, jos edullisemmat toimii sulla paremmin! RT:ltä löytyy tosi monenlaisia meikkisieniä ja tää Miracle Complexion Sponge on ainakin mun makuuni ihan hyvä, vaikkei bb:n tasoinen mun mielestäni olekaan :)

   Poista

Kiitos kommentista!