torstai 20. heinäkuuta 2017

Urban Decay Afterdark Eyeshadow Palette


Moikka :) Ajattelin pitkästä aikaa tehdä postausta luomiväripaletista ja valitsin siihen tällä kertaa Urban Decayn Afterdarkin, jonka ostin itselleni alkuvuodesta. Pitempiaikaiset lukijani varmasti tietävät, että pidän UD:n luomiväreistä todella paljon ja multa löytyykin heiltä yhteensä kahdeksan luomiväripalettia. Afterdark oli totta puhuen täysi heräteostos ja hetken aikaa jälkeenpäin ajattelinkin, ettei mun sitä olisi kannattanut ostaa. Edelleen olen sitä mieltä, etten palettia olisi itselleni tarvinnut, mutta metallinhohtoiset sävyt vetoavat muhun ja rakastan tehdä sellaisten luomivärien kanssa meikkejä, joten paletti on kuitenkin ollut monesti käytössä. Sokoksella ollut tuotekuva antoi myös täysin väärän käsityksen luomivärien sävyistä, mutta sehän kertoo vain siitä, että kannattaa oikeasti muistaa googlata meikkejä ennen kuin lähtee niitä netistä tilaamaan! Tuotekuvat eivät todellakaan aina pidä paikkaansa ja tässä kohtaa osa sävyistä oli todellisuudessa selkeästi eri värisiä kuvaan verrattuna.


Afterdark sisältää kymmenen metallinhohtoista sävyä. Sävymaailma on todella laaja, joukosta löytyy niin vaaleaa, punertavaa, violettia, sinistä, ruskeaa kuin harmaatakin. Paletti ei missään nimessä ole mulle sellainen jokapäivän arkipaletti, sillä sävyt ovat sen verran erikoisia ja yleensä käytänkin näistä vain yhtä tai kahta sävyä joidenkin muiden luomivärien kanssa. Laadullisesti luomivärinapit ovat hyviä. Niissä on runsaasti pigmenttiä ja väri myös pysyy luomilla todella hyvin. Levitys, häivyttäminen yms. on todella helppoa ja vaivatonta ainakin oman kokemukseni mukaan, mutta siihen totta kai vaikuttaa luomivärien lisäksi myös käytössä olevat siveltimet. Sanoin sävyjen pigmenttisyyden olevan hyvä, mutta se kuitenkin hieman vaihtelee sävyjen välillä, sillä vaaleammat sävyt ovat tässä paletissa pääsääntöisesti hieman pigmenttisempiä kuin tummemmat. Pigmentti ei ole yhdessäkään sävyssä huono, mutta tummemmista sävyistä varsinkin Backfire ja Paralyzed ovat sellaisia, joissa eron kyllä huomaa.


Paletti on ulkoasultaan mielestäni todella hieno ja pidän erityisesti sen violetista väristä. Paletin mukana tulee kaksipäinen sivellin, joka ei tosin itselläni ole päässyt käyttöön lainkaan. Siveltimen toisessa päässä on hieman isompi lättänä sivellin ja toisessa vastaavanlainen, mutta pienempi. Isompi sivellin sopii varmasti hyvin liikkuvalle luomelle ja pienempi sitten hieman tarkempaan työhön, kuten esimerkiksi alarajausten tekoon luomivärien kanssa. Paletissa on myös peili, ja paletti sulkeutuu magneetin avulla.


Afterdarkin kymmenestä luomivärisävystä kolme oli vanhoja sävyjä ja loput seitsemän täysin uusia, tätä palettia varten suunniteltuja sävyjä.

Alter on paletin vaalein sävy. Sävy on keltaiseen tai kultaan taittava luonnonvalkoinen.

Scene on toinen vaalea sävy paletista. Se on kauniin vaaleanpunainen ja hieman kultaan vivahtava.

Supersonic on hyvin kaunis vieressä olevaa Scene sävyä tummemman punainen sävy ja nämä kaksi sopivat mielestäni todella kivasti yhteen.

Sinful on kultainen tai oikeastaan ehkä enemmänkin sinapinkeltainen sävy. Sävy ei itsessään oikein iske muhun, mutta oikein yhdisteltynä tämänkin saa näyttämään luomilla kauniilta.

Off Duty on syvän ruskea ja pronssiin taittava sävy. Tämä on yksi paletin helpoimmista sävyistä, sillä ruskeat luomivärit ovat lähes aina sekä helppo- että monikäyttöisiä.

Druggie on todella upea violetti sävy ja ehdottomasti yksi suosikeistani koko paletista! Tällaista sävyä mulla ei tainnut aiemmin oikein ollakaan ja tämä onkin ollut mulla käytössä todella monessa eri silmämeikissä.

Backfire on yksi vanhoista sävyistä ja se on violettinen purppura sävy. Pigmenttisyyden puolesta tämä on ehkä koko paletin huonoin sävy, mutta tätä tulee silti käytettyä melko usein, sillä sävy itsessään on kyllä kaunis.

Lounge on myös vanha sävy. Lounge on mielestäni todella kaunis hopeanharmaa ja hieman vihertävä sävy, ei liian tumma ja tunkkainen vaan juuri täydellinen.

Fringe on ihan mielettömän upea sinivihreä sävy! Tämä lukeutuu myös yhtiin mun suosikeistani tässä paletissa. Oon nyt kesällä innostunut enemmänkin turkoosista/vihreästä/sinisestä silmämeikistä ja tämä on päässyt osaksi niitä todella usein. Fringe on myös vanha sävy.

Paralyzed on tummansininen, hieman violettiin taittava sävy. Tämä sopii hyvin luomivakoon tummaksi ja muuta meikkiä syventäväksi sävyksi. Smokey eye meikkihin ihan loistava sävy.

Ylärivi: Alter | Scene | Supersonic | Sinful | Off Duty
Alarivi: Druggie | Backfire | Lounge | Fringe | Paralyzed
Tässä swatchit kaikista paletin sävyistä. Rakastan tuota metallinhohtoa ihan mielettömästi!


Oon tosi huonosti ottanut kuvia meikeistä, joissa oon tätä palettia käyttänyt, mutta tässä pari kappaletta niitä. Halo eyessa olen käyttänyt paletin punertavia sävyjä Scene, Supersonic ja Backfire ja keskellä vaalein kohta on tehty Alterin kanssa. Violetin sävyisessä meikissä on käytetty Druggie ja Fringe sävyjen lisäksi myös yhtä ABH:n luomiväriä, sillä halusin liikkuvalle luomelle vaaleamman sävyn kuin mitä tämä paletti tarjoaa. Kuvissa on tollanen kaunis pieni väriero johtuen ihan siitä, että ne on otettu täysin erilaisissa sääolosuhteissa ja eri paikoissa, mutta älkäähän välittäkö ;) Lisäksi halomeikki on kuvattu vasta työpäivän jälkeen ja vaikka koitin pienoisia korjailuja tehdä, kyllä tosta silti huomaa että meikki on ollut kasvoilla jo pitemmän aikaa.


Kaipaisin tältä paletilta ehkä vielä ainakin yhden hieman vaaleamman shimmersävyn, mutta muuten pidän paletin sävymaailmasta. Yhteneväisyyttä tällä voisi toki olla enemmän, mutta koska käytän tästä tosiaan aina yleensä vain yhtä tai kahta sävyä ja yhdistän niitä jonkin toisen paletin luomivärien kanssa, se laaja sävyvalikoima on oikeastaan vain plussaa. Paletti sopii hyvin ihmiselle, joka pitää värikkäistä, tummista ja metallinhohtoisista luomiväreistä. Ostin oman palettini Sokokselta, jossa se maksoi 49,90 €. Tällä hetkellä paletti on sieltä tilapäisesti loppu, samoin näytti olevan myös feeluniquelta.

Mitä mieltä te olette tästä paletista? Iskeekö lainkaan? :)

12 kommenttia:

 1. Ihastelinkin jo tätä palettia Instagrammissa! <3 Siis vauu miten upea, nuo sävyt hurmasivat mut heti! Vaikken itse tuollaisia sävyjä varmaan käyttäisi kuin johonkin juhliin, niin siis nuo on vaan kerta kaikkiaan ihania :) Ja nuo sun tekemät meikit oikein onnistuneita ja hienoja nekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paletti on kieltämättä tosi kaunis ja sävyt upeita, mutta kovin käytännöllinen tää ei kyllä ole :D Ei tosiaan mikään arkimeikkipaletti. Nimenomaan vähän juhlavampiin meikkeihin tästä löytyy tosi upeita sävyjä<3 Kiitos paljon!

   Poista
 2. On kyllä upeita sävyjä, etenkin ylärivin sävyt ovat mun makuun. Kauniita silmämeikkejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävyt on hurjan kauniita kyllä, kiitos kovasti<3 :)

   Poista
 3. Todellakin iskee! Tossa on niin kauniit sävyt :) En ole kuitenkaan kokenut vielä tarvetta paletille, mutta ihastelen sitä mielelläni aina kaupassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Onhan tää kieltämättä suht kalliskin siihen nähden, ettei tätä tosiaan tuu ainakaan mun itseni käytettyä mitenkään turhan usein, mutta ihania meikkejä tällä paletilla kyllä saa aikaan :)

   Poista
 4. Mäkin ihailen vain ruudun välityksellä näitä sävyjä ❤️ Ovat liian rohkeet mun käyttöön, mut hyvin voisin käyttää pienenä korostuksena tai yksityiskohtana meikissä, en missään nimessä koko luomella �� Täl hetkel oon muutenkin ihastunut liiloihin ja punaisiin luomiväreihin ❤️ Ihanat kuvat sulla, varsinkin tuo liila silmämeikki on mun mieleen ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noilla värikkäillä sävyillä saa vaikka kivasti tehtyä rajauksen yläluomelle, jos ei halua sen voimakkaammin meikissä käyttää! :) Sellainen näyttää aina tosi nätiltä<3 Tosta lilasta silmämeikistä tykkään itekin tosi paljon, pitäisi varmaan useamminkin käyttää nimenomaan noita lilan sävyisiä luomivärejä! Kiitos kehuista Tuuli ♥

   Poista
 5. Huhhuh miten kauniita sävyjä! Nää olisi ehken omaan käyttöön myös liian rohkeita, mutta pienissä kohtaa osaisin varmasti käyttää. Esim joskus rakastin tumman sähäkän sinistä ja sillä tein ohkaisen rajauksen aina yläluomelle:D Upeita meikkejäkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tommoset rajaukset yläluomella jonkun värikkään luomivärin kanssa on tosi kivoja! Ja tästähän löytyy useampikin siihen sopiva sävy<3 Kiitoksia sullekin ihana! ♥

   Poista
 6. Oi ompa tässä kauniita sävyjä, varsinkin tuo lila ♥ Nättejä meikkejä oot loihtinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasu :) Joo toi lila on niin upea sävy! <3

   Poista

Kiitos kommentista!