tiistai 21. maaliskuuta 2017

Vertailussa ABH Brow Wiz & NYX Micro Brow Pencil


Anastasia Beverly Hillsin kulmatuotteet ovat saavuttaneet suuren suosion ja yksi merkin suosituista kulmatuotteista on kynämäinen Brow Wiz. Tänään mun olisi tarkoitus kirjoittaa vertaileva postaus tuosta ABH:n kulmakynästä sekä NYXin Micro Brow Pencilistä, joka on siis dupe tuolle ABH:lle. Ensin parit faktatiedot molemmista kulmatuotteista:

Sävyvalikoima:
ABH: 10 eri sävyä
NYX: 8 eri sävyä

Tuotteen määrä:
ABH: 0,08 g
NYX: 0,09 g

Hinta:
ABH: noin 19 euroa
NYX: noin 10 euroa


Brow Wiz multa löytyy sävyssä Medium Brown ja Micro Brow Pencil taas sävyssä Taupe, joka on selkeästi hieman vaaleampi. Sävyt ovat mulle molemmat ihan hyviä - Brow Wizin kanssa saa vahvempaa ja tummempaa jälkeä aikaan ja Micro Brow Pencilin kanssa luonnollisempaa ja vaaleaa. Merkittävin ero näiden kahden välillä on se, ettei tosta NYXin kynästä oikein meinaa tarttua sitä väriä vaan koko kynä on todella kova ja sitä saa ihan reippaasti painaa ihoa vasten, jotta siitä lähtee väriä. ABH:n kynä taas on riittävän pehmeä ja kermainen, jotta siitä lähtee hyvin väriä hennollakin vedolla. Oon tosin kuullut monien sanovan, että Taupe on sävynä hieman kova ja hankalakäyttöinen, joten mun pitäisi päästä ehkä testaamaan jotain toista sävyä tosta Micro Brow Pencilistä ennen kuin voin muodostaa lopullisen mielipiteeni.


Molemmista tuotteista löytyy toisesta päästä kierreharja ja tässäkin ABH:n Brow Wiz vie voiton, sillä toi harja toimii mun mielestäni paremmin kuin NYXin, sillä se on hitusen pehmeämpi ja myös tiheämpi. Pidän tämäntyylisistä kulmakynistä juuri sen takia, ettei näitä tarvitse teroittaa vaan kynän varsiosaa kiertämällä tuotetta saa sieltä ulos enemmän. Tosin sen vuoksi, ettei näitä saa teroitettua, näitä ei myöskään saa täysin teräviksi. Itselleni se ei ole tärkeää, mutta toisille se saattaa olla hyvinkin merkittävä asia kulmakynän valinnassa.


Pysyvyys on näillä mun mielestäni ihan yhtä hyvä. Kumpikaan ei ole lähtenyt päivän aikana liikkumaan pois paikoiltaan ja molemmat on yhtä helppo pestä pois meikinpoistoaineella. Saatavuus on NYXillä hieman parempi kuin ABH:lla, jota myydään Suomessa ainakin toistaiseksi vain Kickseissä. NYXiä myydään Suomessa Sokoksilla ja toki kumpaakin voi tilata netistä todella helposti. Hintaero näillä on melkoinen ja mikäli tätä käyttää ainoana kulmatuotteena, ei kumpikaan kynä varmasti ole kovinkaan pitkäkestoinen, joten ABH tulee todella nopeasti aika hintavaksi. Erityisesti, jos sitä joutuu tilaamaan netistä ja maksamaan mahdolliset toimituskulut vielä päälle. Itse käytän näitä molempia yhdessä puuterisen kulmavärin kanssa, joten mun käytössäni nämä kestävät monta kuukautta eli hinnalla ei sinänsä ole mulle niin suurta merkitystä.


Kumpi siis on mun mielestäni parempi, ABH:n Brow Wiz vai NYX:n Micro Brow Pencil? Huolimatta siitä, että NYX on melkein puolet halvempi ja sen saatavuus on parempi, pidän itse enemmän ABH:sta. Suurin syy on ihan se, että toi NYXin kynä on selkeästi kovempi ja ABH toimii paljon vaivattomammin. Molemmat ovat ihan käyttökelpoisia, mutta ainakaan tuota sävyä Taupe mä en lähde enää uudestaan ostamaan NYXiltä. Saa nähdä innostunko testaamaan samaa kynää vielä jossain toisessa sävyssä, mutta tällä kertaa NYX ei onnistunut vakuuttamaan mua.

Tällaisia pieniä vertailupostauksia on tulossa useampiakin, mm. beautyblenderistä ja Real Techniquesin meikkisienestä, joten pysykäähän kuulolla, jos tällaiset kiinnostavat!

Onko tämä kaksikko tuttu? Kumpi vie voiton ja minkä takia? :)

10 kommenttia:

 1. Hyvä vertailu! Mulla on ollut myös molempia käytössä, mutta harjaa lukuunottamatta en ole juurikaan eroa huomannut. Olen käyttänyt NYXistä sävyjä chocolate ja brunette ja kummatkin ovat olleet miellyttäviä, eikä yhtään kovia. Toki en ole käyttänyt ABH:ta pitkään aikaan, joten mielipiteeni saattaisi olla eri, jos taas ostaisin sellaisen :P

  Mulla jostain syystä ABH kuluu nopeammin kuin NYX, vaikka olen käyttänyt molempia yhtä lailla koko kulmakarvoissa. ABH vie kyllä tosiaan NYXin 10/0 mitä tulee harjaosaan, mutta toistaiseksi pysyttäydyn NYXin kynässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo ilmeisesti toi Taupe ei sävynä oo paras mahdollinen, pitää ostaa jossain vaiheessa joku hieman tummempi testiin, jos se ei olisi sitten yhtä kova :) Okei no tossa tapauksessa kannattaakin kyllä pysyttäytyä NYX:n kynässä, jos ABH kerran kuluu paljon nopeammin! Hintaero kuitenkin on melkoinen noissa :D Kiitos kun kerroit oman mielipiteesi tähän asiaan :)

   Poista
 2. Molemmat ovat mulle tuttuja kulmakyniä, mutta omassa vertailussani NYX vie voiton. Mulla oli Anastasiasta sävy Taupe ja NYXin sävy Ash Brown. Anastasiasta ei meinannut irrota yhtään pigmenttiä ja sen käyttäminen sattui. Ihmettelinkin miksi se on niin suuressa suosiossa. NYXin Ash Brown on tummempi sävy kuin Taupe, mutta ei liian tumma. Siitä irtoaa pigmenttiä juuri sopivasti ja sävy on luonnollisen viileähkö ruskea. Näköjään Taupe sävynä on huonolaatuinen olkoon se NYXin tai Anastasian. Pitäisi ehkä tehdä vertailu molempien merkkien taupe-sävyjen välillä ja keskiruskeiden sävyjen välillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että sä et pitänyt tosta ABH:n Taupe sävystä, mutta hyvä että NYX on toiminut sulla hyvin :) Ash Brown voisi olla hyvä mullekin, täytyy varmaan ostaa testiin se, kun toi ABH:nkin kynä on mulla tummemmassa sävyssä. Tollanen vertailu olisi kyllä supermielenkiintoinen!

   Poista
 3. Kiva lukea sun kokemuksia näistä :) Mulla oli Sannan tavoin Anastasiasta Taupe ja NYXistä käytän Ash Brownia ja oma kokemus on myös se, että ABH:sta irtosi huonosti väriä. Mä vähän luulen, että nuo Taupet ovat niin vaaleita, että merkistä riippumatta niistä irtoaa huonommin väriä kuin tummemmista sävyistä. Mutta mulla syy miksi pidän NYXistä enemmän, on pysyvyys. Mulla iho rasvoittuu kulmakarvojen välistä ja joudun piirtämään kulmakarvojen sisäosaa, kun omat kulmat eivät ylety niin sisälle, mitä haluaisin. Tuo ABH:n kynä lähtee mulla pois siitä sillä sekunnilla, kun iho alkaa vähääkään rasvoittumaan, eli varsinkin kesällä todella nopeasti. NYXin taas pysyy ihan hyvin. Ei missään nimessä DipBrown tapaan, mutta hyvin kuitenkin. Joten oman kokemuksen mukaan rasvoittuvalle ja sekaiholle tuo NYX toimii pysyvyyden vuoksi paremmin. Lisäksi nämä kynät kuluvat niin nopeasti, että mitä halvemmalla pääsen, sen parempi :D IsaDoralla on myös tämän näköinen kynä, jota seuraavaksi ajattelin testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti se on juuri näin, jos kerran molempien merkkien Taupe sävyt ovat selkeästi huonompia ja kovempia kuin tummemmat. Mitenhän mahtaa olla esim. ABH:n vaaleimman sävyn kanssa? Joo muistinkin, että sulla toi ABH ei pysynyt kovinkaan hyvin :/ Harmi, mutta pääasia toisaalta, että toi NYX hoitaa hommansa paremmin ja onhan se muutenkin tosiaan edullisempi ja helpommin saatavilla kuin ABH :D Odottelen innolla mitä tykkäät IsaDoran kynästä, jos sen päätät ostaa testiin!

   Poista
 4. Oon miettiny noita NYXin kyniä,jotenki en oo ikinä oikee päässy mukaan tohon ABH-hypetykseen :p Tällä hetkellä käytössä on Models Ownin versio joka on aivan liian pehmee :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ABH taas on mulle yksi ehdoton suosikkimeikkimerkki :) En oo vielä yhtään huonoa tuotetta heiltä testannut :D Kannattaa ehkä ostaa joo NYXin kynä testiin, josko se olisi parempi kuin toi sun nykyinen :)

   Poista
 5. Mä en ole ehkä koskaan kokeillut tälläistä kynää kulmiin, koska olen niin tottunut puuteriväriin. Mutta NYXiä voisin kokeilla ihan vaihtelun vuoksi, vaikka jotenkin ajattelen ettei lopputulos olisi niin luonnollinen kuin puuterilla. Mutta kokeilemallahan se selviää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynillä saa kyllä paljon helpommin sellaisen kovan ja vähän luonnottomankin lopputuloksen, eli puuteriset on mun mielestä ainakin parempia sen luonnollisen lopputuloksen kannalta :) Mutta kyllä noilla kynilläkin pystyy tekemään luonnollista jälkeä, kunhan ei vaan paina liikaa sitä kynää ja väriä ihoon :D

   Poista

Kiitos kommentista!