tiistai 17. tammikuuta 2017

Onnistuneen silmämeikin kulmakivet


Ajattelin kirjoitella tänään postauksen siitä, mitkä yleiset asiat on omasta mielestäni hyvä ottaa huomioon, jotta silmämeikistä saa onnistuneen ja pitkäkestoisen. En missään nimessä ole mikään asiantuntija tässä asiassa, en ole saanut minkäänlaista meikkaajan/maskeeraajan koulutusta ja nämä mielipiteeni perustuvat ihan vain omiin kokemuksiini. Kauniin silmämeikin pystyy varmasti saavuttamaan helpostikin ilman näitä mainitsemiani kohtia, mutta itselläni nämä ovat helpottaneet puuhaa huomattavasti :) En myöskään sano olevani mikään taitava meikkaamaan, mutta tässä postauksessa listatut asiat ovat auttaneet mua kehittämään omia taitojani. Kehitettävää kuitenkin riittää aina ja mieluusti kuulisin myös teidän vinkkejänne aiheeseen liittyen!


1. Pohjustus
Kaunis silmämeikki ei tarvitse pohjustusta alleen, mutta erilaiset luomivärinpohjustajat auttavat silmämeikkiä pysymään kauniina koko päivän. Mä en enää voisi edes kuvitella tekeväni silmämeikkiä ilman, että pohjustan luomeni ensin. Mikäli luomivärit tuppaavat leviämään, liikkumaan pois paikoiltaan tai haalistumaan päivän aikana, suosittelen käyttämään primeria tai vaihtamaan sen toiseen :) Hyvä silmämeikinpohjustusvoide auttaa meikkiä pysymään paikoillaan koko päivän. Omat suosikkini primereista ovat Too Facedin Shadow Insurance sekä Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion.


2. Hyvät siveltimet oikeaan käyttötarkoitukseen
Yhdellä, sopivalla siveltimellä voi saada ihmeitä aikaan ja erityisesti simppelimmät silmämeikit syntyvät taatusti myös yhdellä sopivan kokoisella siveltimellä. Suosittelen kuitenkin hankkimaan edes muutaman hyvän siveltimen eri käyttötarkoituksiin, sillä niillä luomivärisiveltimillä on oikeasti omat tarkoituksensa. Perus luomivärisivellintä, jolla on tarkoitus levittää väriä liikkuvalle luomelle, ei yleensä ole tarkoitettu luomivärien häivytykseen eikä päinvastoin. Kunnollisilla siveltimillä säästät sekä omaa aikaasi että myös niitä luomivärejä. Kaunis lopputulos on todennäköisesti saavutettavissa paljon helpommin ja nopeammin, kun käytössä on oikeat siveltimet. Siveltimiä löytyy monissa eri hintaluokissa ja vaikka Sigma on mulle ihan ehdoton ykkönen, käytin vuosia edullisempia Coastal Scentsin siveltimiä, joilla sai myös hyvää jälkeä. Noita kahta merkkiä voin lämpimästi suositella luomivärisivellinten kohdalla.


3. Laadukkaat luomivärit
Sanokaa mitä sanotte, mutta jos paletissa luomiväri on musta, mutta luomilla korkeintaan harmaa, ei kyseessä ole hyvä luomiväri. Tämä on siis mun mielipiteeni. Onnistunut silmämeikki vaatii mun mielestäni ehdottomasti myös laadukkaat luomivärit. Mulla se laatu syntyy ennen kaikkea hyvästä pigmentistä ja siitä, ettei luomiväri varise joka puolelle vaan asettuu mahdollisimman hyvin luomille. Monissa suuremmissa paleteissa luomivärien laadut saattavat vaihdella paljonkin. Jotkin sävyt saattaavt olla varisevia ja huonompipigmenttisiä, mikä on valitettavaa. Tällaista huomaan itse erityisesti hyvin shimmeristen ja metallinhohtoisten luomivärien kanssa, joista saattaa monesti irrota vain niitä glitterhiluja eikä riittävästi väriä. Meikin teko on luonnollisesti helpompaa ja mukavampaa, jos luomiväreissä on riittävästi pigmenttiä ja värit todella näkyvät luomilta johonkin. Raha ei aina takaa laatua ja myös halvalla voi saada oikeasti laadukkaita ja runsaspigmenttisiä luomivärejä. Blush Professionalilta löytyy todella edullisia, mutta mielestäni laadukkaita luomiväripaletteja. Vähän kalliimmista merkeistä suosittelen mm. Urban Decaytä, Too Facedia, theBalmia sekä Anastasia Beverly Hillsiä.


4. Häivyttäminen
Erilaisia blending brusheja myydään vähän joka merkillä, eikä syyttä. Luomivärien häivytys on mun mielestäni yksi ehdottoman tärkeä osa silmämeikin tekoa. Tämäkin on totta kai makuasia, sillä toiset tykkäävät enemmän jyrkistä ja selkeistä rajoista, mutta mun silmääni sellaiset harvemmin miellyttävät ainakaan omissa meikeissäni. Ehdoton suosikkini häivytyssiveltimistä on Sigman E40. Sillä saa täydellistä jälkeä, mutta hyvin pikkutarkkaan työhön tarvitsen kapeamman häivytyssiveltimen. Suosittelen käyttämään luomivärien häivytykseen nimenomaan siihen tarkoitettuja siveltimiä, sillä esimerkiksi liian pienillä luomivärisiveltimillä häivyttäminen on lähes mahdotonta. Silmämeikinpohjustusvoiteiden käyttö vaikeuttaa ainakin mulla yleensä hitusen sitä luomivärien blendaamista,  joten ihan senkin takia tarvitsen kunnolliset häivytyssiveltimet. Häivytyssiveltimien kohdalla vannon itse Sigman nimeen, ja kuvassa on näkyvissä Sigman 4 erilaista häivytyssivellintä.


Esimerkiksi ylläolevan kuvan cut crease silmämeikkiä en ikinä olisi itse saanut syntymään vain yhdellä siveltimellä. Toi oli mun sunnuntain kokeiluni, kun lähdin vähän leikkimään uuden Urban Decayn Full Spectrum palettini kanssa. Tuli taas hyvä muistutus siitä, että värit silmämeikeissä on aikas kivoja ja rajaukset voi joskus tehdä myös niiden luomivärien kanssa eikä aina tarvita sitä nestemäistä eyelineria :)

Veikkaan, että tämä postaus sisälsi aika itsestäänselviä asioita, jotka jokainen pystyy ihan maalaisjärjelläkin päättelemään. Kuulisinkin tosiaan enemmän kuin mielelläni, mitkä ovat teidän vinkkinne onnistuneen silmämeikin luomiseen! Mä en tässä itse käsitellyt sen tarkemmin mitään yksityiskohtia, kun erilaisia tekniikoita ja tyylejä, rajausten tekoa, tms. vaan pysyin hyvinkin yleisellä tasolla ja pääasiassa luomiväreissä :) Multa on pyydelty myös vinkkejä niiden rajausten tekoon ja yritän saada siitäkin aiheesta tehtyä postauksen piakkoin!

Hauskaa tiistaita kaikille! ♥

18 kommenttia:

 1. Todella hyviä vinkkejä, kiitos näistä! :) Mun ostoslistalla on kyllä uudet siveltimet sekä joku hyvä luomiväripaletti! Myös pohjustukseen voisi panostaa enemmän. Toi sun tekemä silmämeikki on kyllä todella kaunis, sä vaan osaat tehdä upeita meikkejä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva kuulla että postauksesta oli iloa :) Siveltimiin kannattaa kyllä ehdottomasti panostaa! Eikä niitä onneksi tarvitse hankkia kymmeniä kappaleita, kun muutamalla pääsee jo todella pitkälle :) Kiitoksia kovasti kehuista, tuntuu hyvältä saada tällaista palautetta<3

   Poista
 2. Hyviä pointteja kaikki! Joskus persasioitakin on tärkeä muistuttaa mieliin :)

  Mun luottotuote silmänluomen pohjustamiseen on kanssa tuo Too Facedin Shadow Insurance. Sillä on ihan valtava merkitys luomivärin pysymiseen ja ainakin mun mielestä sen päällä myös luomivärit näyttää paljon pigmenttisemmille (tai tarttuvat paremmin) :) Lisäksi Too Facedin Glitter glue on mulla käytössä, jos kimalletta käytän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja kun ne perusasiat on kunnossa, on helpompi panostaa ja keskittyä niihin yksityiskohtien hiomiseen :) Shadow Insurance on ihan huippu, harmi ettei Too Facedin saatavuus ole tän parempi :/ Mutta seuraavalla Sephoran tilauksella tai käynnillä täytyy ehdottomasti hankkia tota pohjustajaa lisää! Kiitos hei vinkistä ton Glitter Cluen suhteen, täytyy pitää toi mielessä :)

   Poista
 3. Kyllä olikin hyviä vinkkejä! :) Mä lisäisin tähän vielä, että turhaa stressiä ei saa ottaa - se lisää käsien tärinää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Joo siis ton olisin voinut itsekin lisätä listaan, sillä meikatessa ei tosiaan kannata ottaa turhaa stressiä :D Homma kannattaa muutenkin yrittää pitää hauskana ja yrittää olla ottamatta mitään turhia paineita :)

   Poista
 4. Tosi hyvä postaus, kiitos vinkeistä :) Toi vaaleanpunainen meikki on vaan niin tajuttoman upea, että oon jo monta kertaa jäänyt vain tuijottamaan sitä suu auki :D♥ Kumpa joskus osaisi itsekin noin hyvin, mutta ehkä näillä vinkeillä pääsee ainakin jo parempaan suuntaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä<3 :) Ja ihan hurjasti kiitoksia kehuista, mä tykkään kyllä itsekin tosta meikistä ja kerrankin olin tyytyväinen mun cut crease näperrykseen :D Harjoittelemaan vaan, se on se paras opettaja meikkaamisen suhteen :) Ja youtubesta löytyy tuhansia hyviä videoita, joista saa aina hyviä vinkkejä ja ideoita!

   Poista
 5. Tosi hienoa värien käyttöä postauksen meikissä! :) Ja hyviä vinkkejä, joista jokaisen allekirjoitan itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ida :) Ja kiva kuulla, että oot samoilla linjoilla mun kanssa!

   Poista
 6. Olipa hyvä postaus Linda! ♥ Itse en ole koskaan käyttänyt varsinaista silmämeikinpohjustajaa, mutta voisin kyllä harkita sellaisen ostoa :D Monesti tulee vain levitettyä hieman meikki/peitevoidetta myös silmäluomelle, mutta eihän se tietenkään ole sama asia kuin kunnon primer! Sama koskee noita siveltimiä - en vain tiedä mikä sivellin käy mihinkin käyttötarkoitukseen, haha! :D Harvemmin enää itse teen mitään kunnon silmämeikkejä etenkään tummempien luomivärien kanssa, mutta silloin kun teen, kyllä se häivytys on kaiken a ja o. Tuo siun tekemä silmämeikki on ihan älyttömän upea, aina vaan jaksan ihastella siun taitoja! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli<3 :) Mä ostin ekan silmämeikinpohjustusvoiteen noin 2,5 vuotta sitten enkä kokenut kyllä tarvitsevani sellaista, mutta nykyään en tiedä mitä tekisin ilman sitä :D Siveltimiä löytyy kyllä niin monelaisia, että pää menee mullakin välillä ihan sekaisin noiden kanssa :'D Mä käytän myös aika paljon siveltimiä ihan eri tarkoitukseen kuin mihin niitä kuuluisi käyttää, eli pääasia mun mielestä onkin käyttää niitä siveltimiä juuri siihen tarkoitukseen, mihin ne omasta mielestä sopii parhaiten :) Kiitos paljon kehuista ihana ♥

   Poista
 7. Hassua, mutta itse en ole koskaan käyttänyt silmämeikinpohjustajaa. Mulla vain luomiväri tuntuu pysyvän hyvin ilmankin, eivätkö luomet ole taipuvaiset rasvoittumaan. Tosin voisihan sitä joskus jonkun pohjustajan ostaa testiin ja kokeilla, miltä meikkaaminen sitten tuntuisi :) Sen sijaan tuon laadukkaat luomivärit -kohdan allekirjoitan ehdottomasti! En edes ennen tiennyt, miten hyvin luomivärit voivat toimia, ennen kun hankin yhden The Balmin paletin. Ja kyllä, laadun vaan huomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikki varmasti primeria tarvitsekaan ja tuleehan se ainakin edullisemmaksi, kun ei tarvitse tuhlata rahaa sellaisiin ;D Kiva että sulla pysyy luomivärit hyvin ilman pohjustustakin :) Joo siis laaduissa on ihan valtavia eroja luomivärien kohdalla. Mä en nykyään enää edes tykkää käyttää joitain tiettyjä luomivärejäni, kun tiedän ettei niiden laatu vastaa sitä mitä haluan :D

   Poista
 8. Tää on kiva postaus! Oon samaa mieltä varmaan jokaisesta kohdasta! :) Mun on pakko pohjustaa silmämeikki juuri siksi, että luomiväri kestää. Laitan itseasiassa pohjustajaa ja puuteria luomille vaikken edes tekisi luomiväriä, koska muuten mun luomet öljyttyvät. Siveltimistä ja luomiväreistä olen samaa mieltä - huonolla laadulla on vaikea saada aikaan kaunista lopputulosta. Onneksi hyvää laatua voi saada edullisestikin. Sivellinten kohdalla tosin hintavammat merkit voittavat edulliset usein valikoiman kohdalla. Ja kohdasta 4 olen täysin samaa mieltä myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! Toi on kyllä tosi hyvä, että saat primerilla ehkäistyä sen luomien öljyttymisen :) Jeps, huonolaatuisten tarvikkeiden ja meikkien kanssa menee mulla ainakin lähinnä hermot ja lopputulos on kaikkea muuta kuin kaunis. Valikoimat on tosiaan yleensä hurjasti suuremmat noilla hintavimmilla merkeillä, tota en tullut itse edes ajatelleeksi :D

   Poista
 9. Tuo meikki on jotain niin upeaa, vauu!! ♥ Voi kun saisin mun silmät sun meikattavaks :D Mutta tää oli tosi hyvä postaus, paljon hyviä huomioita joita itse ei edes mieti! Mä käytän tosi tosi harvoin pohjustajaa luomivärille ja häivytyssiveltimistä ei ole tietoakaan, hah :D Joskus ois kyllä huippua panostaa ihan kunnolla omaankin silmämeikkiin ja harjoitella sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Viivi<3 :) Heh, mä taas toivoisin saavani ihmisiä mun meikattavaksi :D Haluaisin kehittää taitojani ja oppia meikkaamaan paremmin myös muita :) Suosittelen hankkimaan ainakin sen häivytyssiveltimen, mun elämää sellaiset on ainakin helpottaneet huomattavasti ;D

   Poista

Kiitos kommentista!