lauantai 24. syyskuuta 2016

Sappirakon poisto ja tämän hetken fiilikset

Yhtä sappirakkoa köyhempi bloggaaja täällä heips! Multa siis tosiaan leikattiin sappikivikohtausten takia eilen sappirakko pois tähystyksellä ja muutama viikko sitten mainitsin, että tästä saattaa aiheutua pientä blogitaukoa. Mitään erikoista taukoa tuskin on tulossa, mutta ainakin tän viikonlopun aion ihan vaan levätä ja ottaa mahdollisimman rennosti. Koitan vastailla kommentteihin jossain vaiheessa ja lukea teidän muidenkin blogeja, mutta en nyt ota blogin suhteen mitään stressiä vaan koitan parantua rauhassa :)

Itse leikkaus sujui hyvin, vaikka mullahan ei siitä ole mitään muistikuvia, koska mut toki nukutettiin sen ajaksi. Multa löytyy mahasta tällä hetkellä neljä haavaa, jotka on tikattu kiinni ja oikeastaan koko vatsan alue on kipeä. Mulla on ihan hyvät kipulääkkeet eikä kipu oo millään tavalla sietämätöntä, asennon vaihtaminen ja käveleminen vaan sattuu melko paljon, mutta senpä takia täytyykin koittaa ottaa mahdollisimman rennosti. Liikkuminen nyt on senkin puoleen aika vaikeeta, etten saisi pahemmin käyttää vatsalihaksia esim. nousemisessa ja se on aika paljon helpommin sanottu kuin tehty. Sain nukuttua viime yön yllättävänkin hyvin, tosin mä olin sen nukutuksen ja ison kipulääkemäärän takia aika tokkurassa muutenkin :D Samasta syystä tosin meinasi lähteä taju joka ikinen kerta, kun siellä sairaalassa nousin ylös ja meidän lähtökin vähän viivästyi, kun mulla laski taas verenpaineet melkoisen alas, kun mä lähdin kävelemään. Se huimaaminen on onneksi jo helpottanut aika hyvin.


Se mikä mua ehkä eniten yllätti oli se, että mä olin loppujen lopuksi todella rauhallinen eikä mua jännittänyt enää oikeastaan yhtään siinä vaiheessa, kun makoilin siinä leikkauspöydällä anestesialääkäriä odotellen. Olin panikoinut ja pelännyt koko edeltävän viikon kotona ja ollut välillä oikeasti jopa ihan hysteerinen ja vaan itkenyt, kun mua pelotti niin paljon toi leikkaus, mutta ne hoitajatkin totesi mulle, että ei mua vissiin kovin paljon jännitä, kun syke ja verenpaine on molemmat tosi matalia. Eikä mua jännittänytkään. Mulle ei oo koskaan aiemmin tehty mitään tällaista operaatiota, eikä mulla ole aiemmin ollut edes tikkejä, joten kaikki oli mulle ihan uutta, mutta tosiaan leikkaus onnistui hyvin, sappirakko ja se parin sentin kokoinen sappikivi saatiin pois ja nyt vaan odotellaan, että parannun. Mä veikkaan, että siihen mun rauhallisuuteen vaikutti myös se, että sairaala on ympäristönä mulle niin tuttu paikka, koska oon itse sellaisessa töissä.

Oon pari seuraavaa viikkoa saikulla eli tässä on kyllä ihan hyvin sitä toipumisaikaa. Mä koitan saada mahdollisimman pian kirjoiteltua niitä matkapostauksia ja samoin mun pitäisi esitellä mm. tän kuun Beauty Box ja Lip Monthly, mutta kuten sanottu, en ota nyt blogista mitään stressiä. Palaillaan taas mahdollisimman pian ja ihanaa viikonloppua teille ♥

32 kommenttia:

 1. Hei ihana kuulla, että leikkaus meni hyvin etkä enää lopumetreillä jännittänyt! :) Nyt vaan lepoa ja parantelua rauhassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaikki sujui onneksi tosi hyvin! Kiitos Katri<3

   Poista
 2. Voi että! Paranemisia! Otat tosiaan nyt rauhassa oikein luvan kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan kyllä, kiitoksia kovasti Kirsi! ♥

   Poista
 3. Multa ei ole koskaan leikattu mitään, paitsi silmät laserilla, joten varmasti jännittäisi se kokemus. Pikaista toipumista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mulle joskus pitäisi tehdä silmien laserleikkaus niin jännittäisin varmaan ihan tolkuttoman paljon :D Kammottaa jotenkin koko ajatuskin siitä, että mun silmille tehtäisi jotain tollasta! Kiitos paljon :)

   Poista
 4. Paranemisia! <3 Aika jännää, että kun ensin jännittää jotain aivan sairaasti, niin h-hetkellä ei jännitä enää yhtään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kata<3 Jep mä oon vieläkin ihmeissäni tosta, mutta parempi näin päin kuin että olisin siinä loppuvaiheessa jännittänyt ihan älyttömästi :D

   Poista
 5. Ihanaa kuulla, että leikkaus sujui hyvin! Mulla on lievä sairaalakammo ja jos joutuisin leikkaukseen, joutuisin varmaan vetämään jotain rauhoittavia koko leikkausta edeltävän viikon :D Paitsi veikkaan, että se ei välttämättä ole sallittua :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaikki meni onneksi oikein hyvin :) Heh, itse asiassa tuolla kyllä osa potilaista sai jotain rauhoittavia vielä ennen sitä nukutusta, että siinä kohtaa ainakin jännitykseen sellaista olisi saanut ;D

   Poista
 6. Oijoi paranemisia sinne ♥ Mä oisin ollut ihan paniikissa ja pelkkä ajatuskin siitä että näkisin omassa kädessä tipan saa mun jalat ihan veltoiksi ja saa mut sellaiseen puistatuspaniikkiin:D Tuo kuvakin tässä aiheuttaa jo vähän ahdistusta. En halua ikinä sairaalaan, se vaan on kyllä joskus tälläkin likalla edessä:'D
  Anyway täällä odotellaan matkapostauksia ihan himona, mutta yritähän nyt lepäillä ja parannella rauhassa ottamatta stressiä blogin takia:)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon Kata ♥ Oi eii, mä taas oon oman työn puolesta niin tottunut kaikkeen tollaseen, ettei noi enää hätkäytä mua oikeestaan yhtään :D Toivottavasti et sinne sairaalaan ihan äkkiä joudukaan, eihän ne koskaan mitään kivoja paikkoja ole! Jeps yritetään, mutta koitan myös saada niitä postauksia pikkuhiljaa kirjoiteltua ja julkaistua :)

   Poista
 7. Hyvä, että leikkaus sujui hyvin. Paranemisia <3

  VastaaPoista
 8. Ihana kuulla että leikkaus sujui hyvin, parantelet nyt vaan itses rauhassa kuntoon! ♥ :) Itse varmaan jännittäisin ihan kamalasti jos olisin menossa johonkin leikkaukseen, mutta kiva että siun jännitys lakkasi kuitenkin lopulta :) Ja älä otakaan blogista turhaa stressiä, kirjoitat sitten kun jaksat ja pystyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps nimenomaan<3 :) No mä kyllä yllätyin ihan täysin sitä, että olin siinä loppuvaiheessa niin rauhallinen :D Oon meinaan yleensä aikamoinen jännittäjä kaiken tollasen uuden suhteen! Kiitos paljon tsemppauksesta sulle ihana ♥

   Poista
 9. Pikaista paranemista!<3 Lepäilehän nyt vaan rauhassa, blogi ja lukijat odottavat kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti<3 Ja ihana kuulla, että jaksatte kyllä odotella :')

   Poista
 10. Tsempit ja paranemiset multakin :) <3

  VastaaPoista
 11. Paranemisia ja tsemppejä sinne ♥ Hyvä, että leikkaus sujui hyvin :)

  VastaaPoista
 12. Mä en oo koskaan ollut leikkauksessa ja varmasti jännittäisin tosi paljon! Mutta ihana lukea, että leikkaus meni hyvin :) Ja paranemisia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään ollut aiemmin ollut, sen takia ihmettelinkin miten olin niin rauhallinen :D Kiitos paljon ihana<3

   Poista

Kiitos kommentista!