lauantai 10. syyskuuta 2016

Real Techniques' Makeup Brushes


Moikka! Tänään olisi luvassa postausta mun Real Techniquesin meikkisiveltimistä. Multa löytyy ehdottomasti eniten Sigman siveltimiä, sen jälkeen Coastal Scentsiä ja kolmanneksi eniten sitten Real Techniquesia. Mä olin itse asiassa aika "myöhässä" näiden mun RT:n sivellinostosten kanssa, sillä olin lukenut ja kuullut näistä ties miten pitkään jo aiemmin ennen kuin päädyin ostamaan ensimmäiset omat siveltimeni merkiltä. RT:ltä lötyy siveltimiä melko monipuolisesti kaikkeen tarkoitukseen ja myös parissa eri hintaluokassa. Mä omistan itse vain näitä edullisimpia Real Techniquesin siveltimiä ja suurimman osan olen tilannut iHerbistä, josta näitä saa huomattavasti edullisemmin kuin esimerkiksi monista muista verkkokaupoista. Postauksesta on tulossa suhteellisen pitkä, mutta koittakaahan jaksaa lukea!


Vasemmalla oleva Tapered Foundation Brush on nimensäkin mukaisesti meikkivoidesivellin ja itse asiassa aika klassisen mallinen sellainen. Mä levitän meikkivoiteeni aina nimenomaan tämäntyylisellä siveltimellä, joten uskoin tykästyväni myös tähän siveltimeen, mutta olin väärässä. Siveltimen karva oli yllättävän raapivaa enkä ensimmäisen kerran jälkeen halunnut tätä enää meikkivoiteen levittämiseen käyttää. Löysin tälle kuitenkin toisen käyttötakoituksen ja nykyään levitän tämän siveltimen avulla kasvonaamion kasvoilleni. Siinä ei tarvitse samalla tavalla painaa sivellintä niin voimakkaasti ihoa vasten kuin meikkivoidetta levittäessä ja kasvonaamiot ovat myös yleensä koostumukseltaan paksumpia, mikä myös varmasti vaikuttaa siihen, ettei tämä raavi ihoani siinä puuhassa. Ei tämä ehkä paras mahdollinen sivellin tohon tarkoitukseen ole, mutta ainakin parempi vaihtoehto kuin sormet, joilla aiemmin olen naamioni kasvoille levittänyt :)

Expert Face Brushia kehuttiin hyväksi meikkivoidesiveltimeksi, mutta mä en ole tätä parin testauskerran jälkeen käyttänyt siihen puuhaan. Tykkään enemmän Tapered Foundation Brushin tyylisistä meikkivoidesiveltimistä ja mun mielestä tämän siveltimen kanssa sitä meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän. Löysin tälle kuitenkin toisen ihan mahtavan käyttötarkoituksen ja nykyään käytän tätä peiteaineen levittämiseen tummille silmänalusilleni! Beautyblender olisi tätä parempi vaihtoehto, mutta mä en millään jaksa enää nykyään joka aamu käydä sitä sientä kastelemassa ja tällä saa oikeastaan ihan yhtä hyvän lopputuloksen. Sivellin on pyöreähkö ja karva hyvin tiivistä, mikä mahdollistaa erilaisten meikki- ja peitevoiteiden levittämisen kasvoille. Tämä on ehkä hieman turhan iso peiteaineen levitykseen, mutta mä oon tottunut tän kokoon ja nykyään en tosiaan beautyblenderin lisäksi muita siveltimiä käytäkään peiteaineeni levittämiseen tummille silmänalusille.


Kuvassa on näkyvillä Sculpting Setin kolme sivellintä. Vasemmalta löytyvä Sculpting Brush oli mulle ihan pakollinen ostos viime keväänä ja tämä setti tulikin hankittua nimenomaan tuon kyseisen siveltimen takia. Sivellin on ihan loistava kasvojen varjostamiseen puuteristen tuotteiden kanssa. Erityisen hyvin toi käy poskiluun varjostamiseen, mutta kyllä mä olen tolla otsanikin varjostanut. Käytän itse ihan aurinkopuuteria siihen puuhaan ja siveltimen muotoilu mahdollistaa sekä tuotteen levittämisen, että sen häivyttämisen. Otsalle pyörempi sivellin olisi muotoilultaan varmasti parempi, mutta tälläkin se onnistuu ihan hyvin.

Fan Brush on setin pienikokoinen viuhkasivellin ja mulla on tälle oikeastaan tasan yksi käyttötarkoitus - saada poskille varisseet luomivärit pois ilman, että ne jämähtävät kasvoille. Fan Brush soveltuu siihen loistavasti ja kevyellä sipaisulla ylimääräiset luomivärit saa kasvoilta oikein nätisti pois. Viuhkasiveltimiä voi käyttää toki paljon muuhunkin, esimerkiksi highlighterin lisäämiseen, mutta mä en muutenkaan ole mikään näiden sivellinten suurin fani enkä senkään takia koskaan oppinut käyttämään näitä muihin tarkoituksiin.

Setting Brush on pyöreä sivellin ja tällä saa kivasti lisättyä esimerkiksi puuteria luomille ja silmänympärysalueelle. Lisäksi tämä soveltuu hyvin highlightereille ja siveltimen suhteellisen pieni koko mahdollistaa tarkankin työskentelyn. Oon itse käyttänyt tätä lähinnä highlighterin levittämiseen, mutta toisaalta siihenkin puuhaan mulla on uusi suosikkisivellin Sigmalta, joten tämä on jäänyt lähiaikoina melko vähälle käytölle ja nykyään tämä on mun mielestä vähän turhan pieni ainakin poskiluiden korostamiseen.


Vasemmalla oleva Multi-Task Brush on monitoimisivellin, jota olen itse käyttänyt erilaisten puuteristen meikkien levittämiseen. Sivellin on muodoltaan pyöreä ja soveltuu hyvin esimerkiksi poskipunan tai irtopuuterin levitykseen. Poskipunalle tämä on varmasti monien mielestä hieman liian iso ja puuterille taas liian pieni, mutta mun mielestäni tämä on varsinkin puuterin levitykseen ihan täydellisen kokoinen. Mä en nimittäin oo koskaan pitänyt kovin isoista puuterisiveltimistä. Siveltimen karva on pehmeää ja suhteellisen tiivistä, mutta kuitenkin sen verran ilmavaa, että puuteri levittyy tasaisen kauniisti eikä tee kasvoista liian puuteroidun näköisiä. Tämä on ehdoton suosikkisiveltimeni irtopuuterin kanssa, mutta viime aikoina oon taas mennyt sieltä missä aita on matalin ja käyttänyt ihan vaan puuterivippaa irtopuuterin levitykseen. Tämän siveltimen huono puoli onkin se, että sitä hentoa ja kevyttä irtopuuteria leviää helposti vähän joka puolelle ja menee siis myös hukkaan, kun kaikki puuteri ei päädy kasvoille.

Angled Highlighter Brush on pitkälti saman kokoinen Setting Brushin kanssa, mutta viistoon leikattu. Viistomainen leikkaus tekee tästä loistavan highlightereille, mutta kuten Setting Brush, tämäkin on mun mielestä nykyään vähän liian pieni. Tykkään korostaa näiden kanssa esimerkiksi amorinkaarta ja nenää, mutta poskille käytän isompaa sivellintä. Oon muutenkin sitä mieltä, etten henkilökohtaisesti itse tarvitsisi näitä molempia siveltimiä, sillä ne ovat sen verran samantyyliset ja Setting Brush on itse asiassa monikäyttöisempi kuin tämä Angled Highlighter Brush.

Oikealta löytyy vielä Retractable Lip Brush, joka on siis huulipunan levitykseen tarkoitettu sivellin. Multa ei mitenkään turhan paljon löydy sellaisia huulipunia, jotka olisi pakko levittää nimenomaan siveltimen kanssa, joten kovin paljon tälle ei ole löytynyt käyttöä. Hyvin tällä kuitenkin saa ne huulipunat huulille levitettyä ja siveltimen koko ja muotoilu on tarkoitukseen juuri sopivat. Siveltimen karvaosan suojaksi saa vedettyä myös suojan tai laitettua korkin, jolloin se ei pääse likaamaan esimerkiksi meikkipussissa muita meikkejä ja siveltimiä.


Lash-Brow Groomer on ripsi- ja kulmaharjan sisältävä sivellin ja tämän ostin erityisesti ton ripsikamman vuoksi. Mulla on aiemmin ollut käytössä ripsikampoja, joissa ne piikit on olleet muovisia, mutta tässä ne ovat metallia ja voin kertoa, että tämä on noin sata kertaa parempi ja helppokäyttöisempi ripsikampa kuin yksikään niistä perinteisistä muovikammoista. Tällä oikeasti saa paakkuun menneet ripset eroteltua helposti ja nopeasti ja tästä tuli välittömästi yksi suosikkisiveltimistäni, vaikken mitenkään kovin usein tätä joudu edes käyttämään. Toisella puolella olevaa kulmaharjaa oon käyttänyt ehkä kerran tai pari, mutta mä tykkään harjata kulmani ennemmin sellaisella "kierreharjalla", mikä löytyy esimerkiksi monista kulmakynistä.

Base Shadow Brush on luomivärisivellin, joka soveltuu mainiosti niin luomivärin levittämiseen liikkuvalle luomelle kuin luomivärien häivyttelyynkin. Oon aiemminkin maininnut, että mun mielestä tämä on loistava sivellin ihmiselle, joka ei halua itselleen kymmeniä eri siveltimiä silmämeikin tekoa varten, sillä tällä onnistuu todella kivasti ihan perussilmämeikkien teko. Mitään kovin tarkkaa tällä ei saa tehtyä, mutta oon itsekin monet kerrat tehnyt koko silmämeikin pelkästään tämän siveltimen kanssa, eli se onnistuu kyllä ihan hyvin. Häivytyssiveltimeksi tämä on mun makuuni vähän liian pieni, mutta aiemmin käytin itse asiassa juurikin tämänkokoisia siveltimiä siihen häivyttelyyn.

Viimeisenä vielä Fine Liner Brush. Kyseessä on rajausten tekoon tarkoitettu sivellin, jota itse käytän erilaisten geelirajausten tekoon. Tämä ei ole mun suosikkini siihen puuhaan, sillä siveltimen karvaosa on hiukan liian pitkä omaan makuuni ja tykkään enemmän sellaisista vähän suipomman mallisista rajaussiveltimistä, mutta kivasti saa tälläkin ne silmät rajattua. Nykyään mä en vain käytä geelirajauksia oikeastaan lainkaan, joten senkään takia tälle siveltimelle ei oikein ole löytynyt käyttöä. Karva on onneksi riittävän napakkaa, jotta rajausjäljestä tulee kaunis ja väri tarttuu iholle helposti.

Mitä pidätte Real Techniquesin meikkisiveltimistä? Onko teillä suosikkeja? :)

6 kommenttia:

 1. Expert Face Brush on ollut mun ehdoton suosikki monta vuotta nimenomaan meikkivoidesiveltimenä :) Kai se vaan on niin, että eri ihmiset tykkäävät eri siveltimistä, hahaha :D Setting Brush on mun toivelistalla! Tosi kiva postaus! ♥

  E.K.S.
  https://eks-katariina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa oon kuullut monelta muultakin tosta siveltimestä, siksi sen päätinkin ostaa testiin ja vaikka itse sitä en meikkivoiteelle tykkää käyttää, on ihan mahtavaa kun niin monet ovat löytäneet tosta siihen puuhaan luottosiveltimen! <3 Kiitos paljon Katariina :)

   Poista
 2. Mulla on myös toi sculpting set, johon oon ollut tosi tyytyväinen! Eniten tykkään juurikin tuosta setting brushista, haha. Käytän sitä peiteaineen ja luomien puuterointiin. Fan brushista pidän myös, vaikka se ei täydellinen olekaan. Sitä käytän highlighterin kanssa. Sculpting brushia tulee käytettyä harvemmin, sillä tykkään levittää aurinkopuuterin isommalla siveltimellä ja varjostuksia tulee tehtyä tosi harvoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohon tarkoitukseen Setting Brush sopiikin kyllä ihan loistavasti, munkin pitäisi taas ottaa toi sivellin oikein kunnolla käyttöön! Mä taas käytän aurinkopuuteria tosi harvoin muuta kuin juuri varjostusten tekemiseen :D Kiva kun kertoilit omia mielipiteitäsi näistä siveltimistä<3

   Poista
 3. "Oon aiemminkin maininnut, että mun mielestä tämä on loistava sivellin ihmiselle, joka ei halua itselleen kymmeniä eri siveltimiä silmämeikin tekoa varten, sillä tällä onnistuu todella kivasti ihan perussilmämeikkien teko." <- Heii oisko tossa sivellin mulle! ;) Mulla on varmaan 20 sivellintä enkä tiedä yhtään mitä niillä kaikilla ees tehdään haha :D Mutta jotai nillä on kuitenkin saatu aikaiseksi, mutta tuo Base Shadow Brush sivellin kuulostaa kyllä hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskoisin, että toi sivellin olisi sulle ihan loistava! Tai vaihtoehtoisesti se viimeisessä suosikit postauksessa mainitsemani Sigman E25 Blending :) Heh, mulla oli vielä jokin aika sitten ihan sama, että siveltimiä löytyi iso kasa, mutta puolilekaan en tiennyt "oikeaa" käyttötarkoitusta :D Tosin meikkisiveltimet on siitä hirmukivoja, että niitä voi ihan vapaasti käyttää juuri siihen puuhaan mihin ne itse kokee parhaimmiksi<3

   Poista

Kiitos kommentista!