tiistai 30. elokuuta 2016

Haaveita tulevaisuudelle


Valmistuin bioanalyytikoksi viime vuoden joulukuussa. 3,5 vuoden opiskelujen jälkeen olin varma, että olen oikealla alalla - sellaisella johon sovellun ja jossa viihdyn. Periaatteessa viihdynkin ja mun mielestä olen ihan hyvin soveltuva kyseiseen työhön, mutta onko tämä se, mitä haluan oikeasti tehdä seuraavat 40 vuotta? Ei, ei ole. Mä aloin jo viime keväänä miettiä vaihtoehtoja tälle alalle, mutta en keksinyt oikein mitään. Tai keksin, mutta mun mielestä ne mun haaveet ja ajatukset eivät olleet lainkaan realistisia. Mä nimittäin haluaisin työskennellä alalla, joka liittyy jollain tavalla kauneudenhoitoon ja/tai kosmetiikkaan. Mitä se sitten olisi? No sitä en tiedä. Oon miettinyt estenomin opintoja sekä kosmetologiksi kouluttautumista, mutta en sen tarkemmin tiedä mikä olisi juuri se mulle sopiva vaihtoehto. Ja ehkä tähän vaikuttaa aika paljon myös se, etten ole oikein antanut itselleni lupaa miettiä tällaisia vaihtoehtoja. Jotenkin oon ajatellut, ettei musta olisi tollaiseen, että oon jotenkin vääränlainen enkä jostain syystä vain sopisi tuollaisiin ammatteihin. Mutta miksi en sopisi? Kiinnostusta ja halua kuitenkin riittää ja ainahan mä voisin palata takaisin labrahoitajan hommiin, jos ne uudet työt ja kuviot eivät jossain vaiheessa enää tuntuisikaan omalta jutulta.


Tavallaan mulle riittäisi hyvin varmasti myös se, jos saisin nykyisten töideni ohella tehdä myös muunlaisia töitä. Yksi unelma olisi kouluttautua meikkaajaksi/maskeeraajaksi ja alkaa tehdä sellaisia hommia. Parin viime vuoden aikana tästä kaikesta on tullut mulle intohimo: mä rakastan meikkaamista, uusien tuotteiden kokeilua ja niistä kirjoittamista. Tämä blogi on antanut mulle ihan valtavasti boostia tähän ja kaiken kaikkiaan blogin aloittaminen oli ehdottomasti yksi mun elämäni parhaista päätöksistä, sillä tähän liittyi aluksi niin paljon muutakin. Oon vasta jälkeenpäin tajunnut kuinka paljon apua sain itselleni tästä blogista, sillä mun elämäntilannehan oli suorastaan aika kamala, kun tätä aloin kirjoittaa. Tästä kasvoi nopeasti mulle todella rakas ja tärkeä harrastus ja vaikka totta kai joskus on niitä hetkiä ja kausia, kun bloggaaminen ei jostain syystä suju tai oikein jaksa kiinnostaa, rakastan silti tätä puuhaa.

Mulla on itse asiassa jo jonkin aikaa ollut eräs aiheeseen liittyvä unelma, joka tosin on varmasti sellainen, mitä en tule koskaan toteuttamaan ja mikä jää vain haaveeksi. Mutta musta olisi ihan mahtavaa perustaa tai olla osana perustamassa kauneusboksia. Siis samantapaista mitä esimerkiksi LivBox on. Tiedän kuitenkin, ettei mulla ole riittävästi edellytyksiä tollaseen touhuun, sillä pelkkä intohimo ja suuri kiinnostus kauneudenhoitoa ja kosmetiikkaa kohtaan ei taida tässä kohtaa ihan riittää. Mutta kai sitä aina haaveilla saa ja mistä sen tietää, jos toi vaikka vielä jonain päivänä olisikin mahdollista :) Never say never.


En edes tiedä miksi, mutta jotenkin mua nolottaa julkaista tätä postausta ja sanoa näitä asioita tavallaan ääneen. Oon jutellut tästä kunnolla oikeastaan vain yhden ihmisen kanssa, mun perhe tai lähimmät ystävät ei tiedä näistä haaveista mitään. He tietävät sen, etten oo varma onko tämä nykyinen ala mulle juuri se oikea, mutta mitään sen tarkempaa en oo heille puhunut. Pelkään, että mun haaveille nauretaan tai ne lytätään. Enhän mä itsekään oikein jaksa uskoa, että näistä koskaan tulisi totta, mutta toisaalta mikä mua estää, jos tarpeeksi haluan? Ainakaan mun ei pidä antaa kenenkään toisen ihmisen puheiden lannistaa mua vaan mun pitää tehdä niin kuin itsestäni tuntuu parhaimmalta. Tässä kaikessa on vielä paljon mietittävää ja kuten sanoin, en ole yhtään varma mitä sitten varsinaisesti haluaisin tehdä. Sen kuitenkin tiedän, että musta olisi ihan mahtavaa päästä työskentelemään kaneudenhoidon parissa.

Mikä on teidän unelma-ammattinne? :)

26 kommenttia:

 1. Miun mielestä on tosi hienoa, että pohdit näitä asioita ja kerrot kiinnostuksestasi kauneudenhoitoalaan :) Totta puhuen, voisin ihan täydellisesti kuvitella siut jossain kosmetologina tai tekemässä maskeerauksia ihmisille! :D Tiedän hyvin tuon tunteen, kun ajattelee ettei itsestä muka olisi johonkin, mutta kuka sen määrittelee? Jos oikeasti jotain haluaa, siihen ihan varmasti on mahdollisuus ♥ Ja niinkuin sanoitkin, jos kauneusjutut työnä ei jostain syystä nappaisikaan, siulla on aina mahdollisuus palata vanhoihin hommiin eikä pelkoa tyhjän päälle jäämisestä olisi :) Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voi miten kiva kuulla, että ajattelet noin<3 :) Toi on ihan totta, ja oon kyllä sitä mieltä, että jos tarpeeksi jotain itse haluaa niin kaikki on mahdollista! Ainakaan ei ikinä pidä antaa kenenkään toisen seistä omien unelmien tiellä ja olla esteenä niiden saavuttamiselle. Joo se hyvä puoli tässä on, että mulla tosiaan on jo koulutus ja alalta taatusti löytyy töitä myös jatkossa, jos sellainen tilanne tulisi eteen. Kiitos paljon Tuuli<3

   Poista
 2. Ihana postaus! <3 Ei kellään ole mitään oikeutta lannistaa sua tai lytätä sun haaveita. Mun mielestä kauneudenhoitoala on oikein realistinen ja ihan varmasti sovit sinne, varsinkin kun sulla on kova intohimo kauneudenhoitoa kohtaan :)

  Tämä on itseasiassa hyvin ajankohtainen aihe itsellenikin, sillä valmistun aikuislukiosta nyt syksyllä ja vuodenvaihteessa ammattikoulusta myyjäksi. Mähän teen myyjän töitä vaatekaupassa satunnaisest. Onhan se kiva pysyä perillä viimeisistä vaatetrendeistä ja pidän myös asiakaspalvelusta, mutta en todellakaan näe itseäni myyjänä lopun elämääni. Aion kyllä ensi keväänä hakea jatko-opintoihin. Muakin on alkanut kiinnostaa estenomiopinnot blogin myötä, mutta koulutuksen sijaitseminen pk-seudulla on ongelma. Itse en voi muuttaa pois Tampereelta, koska miehen työt ovat täällä, eikä meistä kumpikaan halua mitään kaukoavioliittoa :D Estenomiksi on onneksi mahdollista opiskella monimuoto-opintoina, joita itsekin kyllä harkitsen. Myös kauppatieteet kiinnostaisivat, mutta saa nähdä, mihin päädyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kata<3 Toi on ihan totta, mutta jotenkin oon ehkä elämässäni kokenut liikaa sitä tuomituksi tulemista, että väkisinkin pelottaa edes ajatella tällaisia asioita. Kiva kuulla, että ajattelet noin :)

   Mulla on oikeestaan ihan sama - pidän nykyisestä työstäni ja asiakaspalvelutyö on tosi kivaa, mutta en mä tätä loppuikääni tosiaan voisi kuvitella tekeväni :D Estenomin opinnot sopisivat sulle varmasti todella hyvin, voisin hyvin kuvitella sut tekemässä jotain sen kaltaista työtä :) Noita estenomikoulutuksen monimuoto-opintoja oon itsekin miettinyt, vaikka mulla nyt sinänsä ei olisi mitään estettä, miksen voisi sinne pk-seudulle muuttaa niin kuin sulla on. Onneksi tässä on molemmilla hyvin vielä aikaa miettiä tulevaisuuden opintoja! :)

   Poista
 3. Musta on rohkeaa, että kirjoitat nämä haaveet esille, koska jo se voi saada asiaa vietyä eteenpäin :). Mun unelma-ammatti liittyy markkinoinnin alaan, ja toki se olisi plussaa, jos siihen kuuluisi kauneus jollain tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihan totta! Kuulostaapa mielenkiintoiselta noi sunkin haaveet ja toivottavasti ne joskus vielä toteutuvat ja pääset noita töitä tekemään :) ♥

   Poista
 4. Musta on hyvä, että miettii tällaisia asioita, sillä se on itsessään jo muutos :) Estenomin koulutuksessa hyvää on se, että vaihtoehtoja tulevaisuudelle on monia, sillä koulutus sisältää raaka-ainetietoutta sekä talouden ja markkinoinnin kursseja! Koulun voi myös suorittaa halutessaan nopeammin kuin 3,5 vuodessa, sillä lukujärjestykset oli ainakin meillä tosi tyhjiä. Harmi, että se Turun yksikkö lopetettiin, joten ainoa suomenkielinen opiskelu tapahtuu Vantaalla :/

  Muakin kiinnostaisi meikkaajan työ, mutta loppupeleissä voi olla hankalaa saada töitä ja kouluttautuminen on tosi kallista. Työharjotteluiden ja opiskelujen myötä oon kuitenkin sitä mieltä, että ihan oikealla alalla ollaan :)

  Älä yhtään vähättele ittees tai unelmias, vaan lähe rohkeesti kokeilemaan jotain muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä ja asioiden ääneen sanominenkin on jo askel eteenpäin :) Estenomin koulutus avaisi kyllä todella monia ovia ja mitä oon itsekin ymmärtänyt, koulutus on melko monipuolinen! No toi kuulostaa kyllä hyvältä, että opintoja olisi mahdollista myös nopeuttaa. Jep harmi tosiaan, olisi ollut aika paljon helpompaa mullekin, jos täällä pystyisi vielä estenomiksi opiskelemaan :/

   Toi on ihan totta, mutta jotenkin sitä vaan unelmoin myös sellaisesta, että muuttaisin vaikka ihan ulkomaille kouluttautumaan meikkaajaksi/maskeeraajaksi ja mahdollisesti saisin sitten tehdä niitä töitä tulevaisuudessa :D Se onkin sitten ihan eri asia, onko mulla varaa tai muutenkaan mahdollisuutta tollasta ikinä toteuttaa. Mahtavaa, että susta tuntuu että oot löytänyt oikean alan itsellesi, se on oikeesti tosi tärkeää<3 :)

   Kiitos tsemppauksesta Ida! ♥

   Poista
 5. Mullakaan ei ollut niin mitään käryä mitä teen elämälläni ennen kuin kuulin estenomikoulutuksesta. Pelkäsin jo että tuun jäämään loppuiäkseni pakkaajaks leipomoon jossa vietin kolme välivuotta lukion jälkeen. Sillon hakiessakaan en oikeen tiennyt että mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä, muuta kuin että kosmetiikkaan se melko varmasti liittyisi. Nyt opiskelujen aikana on noussut esiin haaveita omasta kosmetiikan maahantuonnista, verkkokaupasta tai kosmetiikkabrändistä, villinä korttina vilisee aina myös se "Sephora Suomeen" :D Tiedä sitten kuinka toteutuskelpoisia nämä haaveet ovat, mutta estenomin koulutus kyllä tarjoaa hyvin eväitä kaikkiin ja valmistaa vielä hyvin yrittäjyyteenkin. Aika näyttää mihin sitten loppupeleissä päädyn, ainakin haluan kerryttää kokemusta ensin ihan palkkatöistä. Mikään unelma ei ole tyhmä jos on valmis tekemään töitä sen eteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuulostaa ihan mahtavalta, että oot löytänyt sen juuri sulle sopivan koulutuksen, mikä myös mahdollistaa jatkossa noita sun tulevaisuuden haaveita :) Sephora Suomeen kuulostaa tiedätkö aika todella hyvältä idealta ;D Mä oon itse jotenkin aina kavahtanut ajatusta, että musta tulisi yrittäjä, mutta nykyään sekään vaihtoehto ei olisi kyllä mitenkään poissuljettu - ja senkin puoleen estenomin opinnot saattaisi olla mulle juuri oikea vaihtoehto :) Allekirjoitan täysin ton sun viimeisen lauseen ja kiitos kun jaoit omia ajatuksiasi aiheeseen liittyen!

   Poista
 6. Ihana postaus! ja upeat meikit <3 Must on ihana et uskallat sanoa ääneen, mitä haluat! Mene ihmeessä opiskelemaan sitä alaa, uskon vahvasti, että joku päivä saat toteutettua unelmasi ja saat ihka oman kauneusboksin julkaistua! No dream is too unreachable! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti<3 :) Heh, ei tän ääneen sanominen helppoa ollut, mutta ihan hyvä että tämäkin postaus tuli julkaistua :) Kiitos paljon tsemppauksesta ja ihanista sanoista sulle! ♥

   Poista
 7. Todella ihanaa Linda lukea sulta myös pohdinta postausta! :) Mä tykkään näistä kamalasti! Oot todella taitava meikkaamaan ja muutenkin sun tietämys kosmetiikasta on ihailtavaa! Susta on varmasti ihan mihin vaan itse haluat <3 Olisit just hyvä tekemään Livboxin tapaisia boxeja ;) Voisin kuvitella. Ja voit meikata mut ainakin millon vaan jos tarviit joskus johonkin kokeiluun. Luottaisin naamani 100% sulle meikattavaksi :D

  Mullakin on tosi auki mitä haluan tehdä tulevaisuudessani! Kohta valmistun ja varmaan teen hetken töitä ja sitten haen vielä jatko-opiskelemaan :) Me ollaan onneksi nuoria ja koko elämä vielä edessä, keretään hyvin vaihtamaan ammatteja sekä työpaikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on tosi kiva kirjoitella tällaisiakin tänne aina välillä, joten ihan mahtavaa, että näistä pidetään<3 :) Et tiedäkään miten paljon tämä sun kommentti mua piristi, tuli niin hyvä mieli sun sanoista :') Ja tiedätkö mä kyllä kaipaisin harjoitusta nimenomaan toisten meikkaamisesta, eli olisi ihan mahtavaa päästä joskus meikkaamaan sut! :)

   Oot ihan oikeessa, tässä ei oo vielä mikään kiire minnekään :) Ja onneksi aina tosiaan voi jatkokouluttautua tai vaihtaa vaikka täysin sitä alaa, jos nykyinen ei tunnukaan omalta! Eiköhän me molemmat vielä löydetä se ala, joka meille sopii täydellisesti<3

   Poista
 8. Se, että kertoo haaveistaan ääneen on jo ensimmäinen askel kohti unelmien toteuttamista :) Ja just näin Facebookissa videon 80-vuotiaasta kiinalaismiehestä, joka oli kehittänyt itseään ja jatkanut opiskeluja jne., ja nyt oli kävellyt muotinäytöksessä Catwalkilla-jos oikein asian ymmärsin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeessa, mulle ainakin jo se asioiden ääneen sanominen on iso askel :) Toi kertoo kyllä siitä, että milloinkaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa niitä unelmia, jos vain itse tarpeeksi sitä haluaa! Pitäisi itsekin vain pitää toi asia mielessä :)

   Poista
 9. Olipa just ihana lukea sun fiiliksistä ja haaveista! :) Sulla olisi varmasti paljon annettavaa myös kauneudenhoitoalalle, kun oot tuollainen meikkitaituri ja intohimoisesti kiinnostunut kosmetiikasta :)) Oot vielä niin nuori, joten on just hyvä pitää kaikki ovet avoimena ja oikeesti miettiä, mitä sydän sanoo ja mitä itse haluaa tehdä. Unelmia pitää olla ja niitä pitää myös toteuttaa ajattelematta sitä, mitä muut ajattelee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Katri :) Voi miten ihanasti sanottu, tuli niin hyvä mieli tästä<3 Teidän kommentit sai mut kyllä taas tajuamaan juuri sen, että tosiaan oon vasta parikymppinen ja mulla on hyvin vielä aikaa hankkia vaikka minkälainen koulutus itselleni, jos vain niin haluan :) Toi on myös ihan totta, ettei pidä antaa kenenkään muun olla omien unelmien esteenä!

   Poista
 10. Tottakai aina saa ja kannattaa haaveilla ja kun aika tuntuu oikealta niin toteuttaakin niitä haaveita :) Munkin piti vuosi miettiä ja fiilistellä, että mitä nyt haluan. Reilu vuosi sitten valmistuin siis terveydenhoitajaksi. Kaksi ensimmäistä päivää estenomiopiskelijana on vasta takana päin, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä että haluan päästä oppimaan tätä alaa :) Huomenna on ensimmäinen varsinainen oppitunti (markkinointiviestintää), aika jännää! Mutta niin, luulin itsekin tämän jäävän vain haaveeksi, mutta tässäpä sitä nyt eletään. Mikset siis sinäkin voisi, jos siltä tuntuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeessa eikä tässä onneksi oo kiire mihinkään :) Mahtavaa kuulla, että tällä hetkellä sun fiilikset estenomiopintoja kohtaan ovat tollaiset, ja toivottavasti into ja kiinnostus kyseistä koulutusta ja alaa kohtaan kasvaa vielä entisestään<3 Oli tosi kannustavaa lukea tätä sun kommenttia - ehkä mäkin vielä joku päivä pääsen sanomaan blogissani, että musta tulee estenomiopiskelija!

   Poista
 11. Upeat meikit<3 Kannattaa rohkeasti lähteä toteuttamaan tuota haavetta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista ja tsemppauksesta sulle Sofia :) ♥

   Poista
 12. Itse oon lukenut kaksi ammattia itselle (joista toinen oli aika turha, kun lähes koko työharjoittelu meni edellisen ammatin töitä tehden...), mutta silti itsekin haaveilen ammatista kauneuden alalla - en vain itsekään tiedä mille osa-alueelle. :') Ja niin, itse olen tehnyt töitä aina raksalla, joka ei todellakaan liity kauneuteen tai meikkaamiseen. :D

  Haaveilla saa ja pitääkin! Ainakin täällä Suomessa jotkut pitävät kauneuden alaa ns. "höpöhöpö" alana (näin mitä joitakin kuunnellut), vaikka uskon senkin olevan kasvava ala tulevaisuudessa. Kauneus ja hyvinvointi kun yhdistetään nykyään jo paljon toisiinsa, uusia suomalaisia kosmetiikkaverkkokauppoja avataan vähän väliä ja myös somemaailmakin on vaikuttanut siihen, kuinka kauneuden ala on muuttunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva kuulla minkätyyppistä työtä sä teet! :) Mun mielestä koskaan ei voi kouluttautua liikaa eikä niistä edellisistä koulutuksista ikinä ainakaan haittaa ole, jos päättää hankkia vielä lisää koulutuksia itselleen :) Sä sopisit varmasti ihan loistavasti jollekin kauneudenhoitoon liittyvälle alalle<3

   Jep niin pitää ja toi on myös valitettavan totta, että kauneudenhoitoa ja kaikkea siihen liittyvää pidetään pinnallisena ja juurikin tollasena höpöhöpö-juttuna. Kauneudenhoitoon liittyviä ammatteja ei pidetä ehkä yhtä tärkeinä kuin monia muita, mutta kyllähän ihmiset tuntuvat silti niistä kosmetologikäynneistä sun muista pitävän ;D Että sinänsä en kyllä ymmärrä miten aiheesta välillä valitetaan.

   Poista
 13. Ensinnäkin, ihania meikkejä ♥ Toiseksi ihana postaus<3 Ihana lukea sulta tälläistä syvällisempää pohdintaa :) Oot kyllä rohkee kun uskallat jakaa tälläisetkin ajatukset :) Sun ei tosiaan pidä kuunnella ketään muuta, toteutat vain itseäsi ja menet siihen suuntaan kuin haluat :) Mä ainakin pystyisin näkemään sut meikkien parissa töissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ♥ :) Tällaisia syvällisempiäkin juttuja on välillä kiva kirjoitella, kun muuten blogini aiheet ovat suht. pinnallisia :D Toi on ihan totta, ettei pitäisi missään nimessä antaa muiden ihmisten vaikuttaa omiin päätöksiin vaan tehdä juuri niin kuin itse haluaa! Kiva kuulla, että oot tota mieltä<3

   Poista

Kiitos kommentista!