lauantai 13. elokuuta 2016

9 Syytä Miksi Odotan Syksyä

Mä oon viime vuosina yrittänyt nauttia jokaisesta Suomen vuodenajasta ja löytää niistä ne positiiviset puolet. Jokaisessa niitä kuitenkin on ja on paljon mukavampi keskittyä niihin kuin miettiä pelkästään niitä kunkin vuodenajan huonoja puolia. Mä oon itse ehdottomasti enemmän kesä- kuin talvi-ihminen, sillä en voi sietää kylmää eikä se talven pimeyskään houkuttele, mutta oon silti huomannut nyt viime viikkoina kaipaavani jo sitä vuodenajan vaihtumista. Onneksi tässä ollaan koko ajan menossa kovaa tahtia kohti syksyä ja nyt ajattelinkin listata tähän muutamia syitä, miksi niin innolla odottelen sen syksyn saapumista :) Tiedän myös, että sieltä löytyy varmasti ihmisiä, jotka eivät vielä syksyä haluaisi ajatellakaan, kun kesää on vielä jäljellä, mutta itse alan olla jo enemmän ja enemmän niissä syysfiiliksissä!

1. Mahdollisuus rentoutua ja olla. Musta tuntuu, että kesällä pitäisi koko ajan olla menossa ja tekemässä jotain. Viikonloppuisinkaan ei saisi jäädä kotiin makaamaan, sillä siitä lyhyestä kesästä pitää ottaa kaikki irti. Syksyllä onkin ihanan vapauttavaa, kun tavallaan "on lupa" välillä jäädä myös sinne sohvannurkkaan makoilemaan ja katsomaan telkkaria. Mulla on ollut pari kirjaa aloitettuna nyt jo kohta kaksi kuukautta, mutta ei mulla ole ollut aikaa istua niitä lukemaan. Odotan niin niitä ihania sateisia syysiltoja, kun saan kääriytyä lämimän viltin alle nojatuoliin ja uppoutua täysin niihin kirjoihin vaikka moneksi tunniksi.

2. Syysvaatteet. Totta puhuen mä en ole koko tänä kesänä tuntenut oloani hyväksi kesävaatteissa, en varsinkaan shortseissa. Hameet vielä menevät, mutta shortsit on olleet mulle ihan vihoviimeinen asia - enkä edes tiedä miksi. Siksi en malta odottaa, että pääsen pukemaan päälle ihania syysneuleita, paksuja kaulahuiveja ja vetämään jalkaan nilkkurit ja ihan luvan kanssa ne farkut. Kesäisin on kiva käyttää vaaleita ja värikkäitä vaatteita, mutta syksyllä mun vaatteet koostuvat selkeästi maanläheisimmistä sävyistä. Oon kyllä jo nyt huomannut omassa pukeutumisessani niitä syysviboja, kun päälle on valikoitunut yhä useammin mm. harmaita ja mustia vaatteita, jotka eivät ollenkaan ole mulle tyypillisiä värejä kesäisin.


3. Syysmeikit. Rakastan kesäisiä hempeitä ja toisaalta myös räikeän värikkäitä meikkejä, mutta odottelen jo sitä, että saan kaivaa esille ruskeat, purppuraiset ja viininpunaiset huulipunat ja muuttaa silmämeikitkin enemmän ruskeansävyisiksi. Mikään tai kukaanhan ei mua estä tekemästä juuri sellaista meikkiä kuin itse haluan, oli vuodenaika sitten mikä tahansa, mutta jotenkin sitä yleensä itsekin haluaa pitää kesällä ne meikit raikkaina ja jättää ne kaikkein voimakkaimmat sävyt muihin vuodenaikoihin.

4. Pimenevät illat ja kynttilät. Mikään ei ole niin ihanaa, kun sytyttää huoneeseen kynttilöitä ja rentoutua niiden valossa pitkän päivän jälkeen. Voihan niitä kynttilöitä toki polttaa kesäisinkin, mutta onhan siinä ihan eri tunnelma, kun ulkona on pimeää eikä sitä valoa tule sieltä lainkaan. En todellakaan väitä odottavani sitä marras-joulukuun vaihdetta, kun maa on yleensä ainakin täällä vielä ihan musta eikä päivänvaloa riitä kuin muutamiksi hassuiksi tunneiksi. Se meinaa nimittäin myös sitä, että blogikuville aika oleellinen asia, luonnonvalo, jää aika vähille. Kesällä pystyy kuvailemaan asioita lähestulkoon mihin aikaan tahansa, mutta syksyn edetessä se aika on koko ajan vaan rajallisempi. Mutta jos mä selvisin viime vuodestakin, niin enköhän mä selviä tästäkin ;D

5. Kaunis luonto. Ruska on kaunista ja vaikka täälläpäin Suomea se värikirjo ei aina mikään kovin mahtava olekaan, rakastan silti syksyistä luontoa. Sitä kun lehdet alkavat kellastua ja tippua pois. Mun mielestä se on vaan kaunista, kun maa on värikkäiden lehtien peitossa ja luonto saa ihan uuden värin. En mä sitä marraskuista synkkää harmaata ja ruskeaa luontoa kaipaa, mutta alkusyksystä Suomessa on mun mielestä luonto ihan tajuttoman kaunis.

6. Tunnelma. Syksyssä on vaan se jokin oma ihana tunnelmansa, jota mulla on ollut ikävä. Kesällä kaikki on niin vihreää ja raikasta, ja vaikka sitä kaikkea rakastankin, oon ihan tyytyväinen kun saadaan vaihteeksi vähän muutosta tähän. Luonto on totta kai erilainen ja ylempänä siitä jo puhuinkin, mutta kaiken kaikkiaan syksyssä on jotain ihanan tunnelmallista.


7. Matka Yhdysvaltoihin. Pakkohan tämäkin on mainita, sillä mähän oon tosiaan lähdössä 3.9. New Yorkiin ja sieltä sitten vielä Miamiin. Reissu kestää yhteensä pari viikkoa ja jotenkin se koko matka on vasta ihan viime aikoina kunnolla iskostunut mun päähäni. Mä oon ihan oikeasti tasan kolmen viikon kuluttua matkalla lentokentälle ja Jenkkeihin. Vielä pitäisi ottaa selville vaikka ja mitä ja miettiä ylipäänsä se, mitä aion sinne pakata mukaan ja vähän etukäteen myös suunnitella, mitä sieltä olisi tarkoitus tuoda. Matkakuume kasvaa koko ajan ja oon ihan superinnoissani tosta reissusta. Oon varma, että siitä tulee ikimuistoinen!

8. Uusi alku. Tää kuulostaa nyt jotenkin taas ihan superdramaattiselta, vaikka ei se sitä ole :D Monille uusivuosi on aina se hetki, kun tehdään niitä elämäntapamuutoksia, luvataan erilaisia asioita tai halutaan muuten vaan aloittaa ns. puhtaalta pöydältä. Mulle se on jo pitkään ollut vuodessa se hetki, kun jätän kesän taakseni ja se vaihtuu syksyyn. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että kesät 2013-2015 olivat kaikki kolme aivan kamalia ja jotenkin oon syksyn tullessa halunnut sitten edes jollain tavalla karistaa ne vanhat asiat pois ja keskittyä uusiin kuvioihin. Tämä kesä ei ole ollut hassumpi ja todellakin sata kertaa parempi kuin nuo kolme edellistä, joten tänä vuonna tuskin tulen ihan samalla tavalla sitä muutosta huomaamaan, mutta ehkä joissain määrin kuitenkin.

9. Ötököiden häviäminen. Viimeisenä mutta ei tosiaan vähäisimpänä täytyy mainita ne pirun ötökät, jotka mua on puoli kesää piinanneet. Ampiaisia oon aina pelännyt, mutta tänä kesänä sain sitten kammon myös hyttysiä kohtaan. En välttämättä enää toista kertaa elämässäni halua kuulla sairastavani mahdollisesti jotain jänisruttoa ja joutua syömään 10 päivää antibiootteja, jotka aiheuttivat mulle niin törkeän huonon olon, ettei ole tosikaan. Oon siis erittäin onnellinen, kun noista lentävistä kiusanhengistä päästään eroon. Ja saadaanpahan töissäkin taas olla kahvihuoneessa rauhassa, kun ei tarvitse koko ajan pelätä, että sisälle tiensä löytänyt ampiainen hyökkää kimppuun ja pistää. Se pisto meinaan sattuu, kokemusta on :D

Oletteko te vielä ihan kesäfiiliksissä, vai joko odottelette syksyä saapuvaksi? :)

20 kommenttia:

 1. No jee oon ihan innoissani syksystä! En oo yhtään kesäihmisiä, odotan oikein syysmyrskyjä ja sitä että voi käyttää takkeja :D Talvi on tosin se oma lemppari, siis jos tulee lunta.
  Ja samaa mieltä sortseista. En löydä ikinä hyviä. Kaikki on sellaisia että kankut vilkkuu ja pidemmät mallit on jotenkin tätimäisesti toteutettu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, en oo siis ainut! :D Mäkin tykkän talvesta siinä tapauksessa, että maassa tosiaan on sitä lunta eikä oo vaan synkkää ja pimeää, kun maa on ihan musta. En mä tosin liian kylmästä tykkää, mutta sellanen muutama pakkasaste on ihan ok :) Juu mäkin onnistuin vasta viime kesänä löytämään Ginasta itselleni shortsit, joissa oikeasti tunnen oloni edes jotenkuten mukavaksi :D Tänä kesänä en oo tosin enää niistäkään ollut ihan samaa mieltä.. On se hankalaa!

   Poista
 2. AAMEN! Fiilistelen täysin samoja asioita! Amerikan matkakin kelpais kyllä :D Mä fiilistelen sen tilalta vaikka marraskuussa syntyvää esikoistani; syksyn myötä marraskuu on entistä lähempänä! :) <3 Syksy on mun lemppari vuodenaikani joka suhteessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiva kuulla! Oii sullahan on sitten ihan valtavan iso syy odotella sitä syksyä ja marraskuuta saapuvaksi<3 Ihanaa :) Syksy on kyllä ihanaa aikaa, mutta mä oon itse asiassa vasta pari vuotta sitten alkanut pitää syksystä :D

   Poista
 3. Mä en jotenkin odota yhtään syksyä! :D Tykkään siitä kyllä omalla tavallani, juuri kauniista väreistä puista, kynttilöistä sekä kun voi käyttää nahkatakkeja jne, mutta kesä on kyllä niin mun juttu <3 Vaikka koko kesänä meni hujauksessa ja olin kokoajan menossa jossain, niin oli silti niin ihana kesä! Ja kyllä syksystä tulee niin kiireinen itselläni ainakin, että toivottavasti kerkeän kaikki toteuttamaan. En kyllä yhtään ihmettele miksi odotat syksyä, kyllä mäkin odottaisin enemmän jos olisi reissu Jenkkeihin luvassa ;) Matkapostauksia odotellessa <3 Mä oon niin kateellinen, mutta toivon, että itsekki pääsisi ensi vuonna matkustamaan New Yorkkiin! Kiva postaus kokonaisuudessaan Linda <3 Ps. Mäkin odotan ötököiden häviämistä, koko kesän saanut juosta ampiaisia karkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika monilla taitaa mennä noin, että sitä haluaa viimeiseen asti nauttia tästä lämmöstä ja kesästä yleensäkin, kun se on Suomessa loppujen lopuksi niin älyttömän lyhyt :D Heh juu se Jenkkilän reissu ehkä vähän vaikuttaa siihen, että innolla odottelen syyskuuta ;D Ensi kesääkin tosin jo odottelen, kun saan viettää ihan kunnolla lomaa :) Jotenkin tuntuu, etten oo saanut tästä kesästä oikein kunnolla irti kaikkea, kun oon koko ajan ollut töissä. Toivottavasti säkin pääset pian sinne Nykiin, voin vaan kuvitella miten mahtava kaupunki se on! Kiitos paljon kehuista ja sama täällä, ampiaiset on piinanneet mua ihan riittävästi tälle vuodelle :D ♥

   Poista
 4. Syksy ja pimenevät illat♡ Oon sitkeesti polttanu koko kesänki kynttilöitä mut ei se vaa oo sama :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä odotellessa <3 Joo ei se sama ole, mutta nyt on iltaisin onneksi jo sen verran pimeää, että kynttilöillä saa sen kunnon tunnelman jo luotua! :)

   Poista
 5. Ei voi muuta sanoa, kuin aah syksy <3 Vaikka onhan kesä ihanaa aikaa, mutta niin on se syksykin! Mitä tohon ötöiköiden häviämiseen tulee. Joo, se on totta että ne häviävät monesta paikoista..paitsi metsistä! :D Tai häviäähän sieltä ne hyttyset ja tällaiset kesäiset öttiäiset, mutta tilalle tulee hirvikärpäset ja ne on puolet kauheampia mitä mitkään muut.. oikeasti apua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä<3 :) Haha aivan joo, tällaisena kaupunkilaistyttönä kun ei siellä metsissä tuu mitenkään turhan usein ravattua, en tajunnut ollenkaan ajatella niitä hirvikärpäsiä sun muita metsien ihanuuksia :D Koitahan kestää niiden hirvikärpästen kanssa, toivottavasti ne ei ihan älyttömästi ala sua piinata!

   Poista
 6. Mä ihastuin syksyyn vasta viime vuonna kunnolla, ennen sitä oon aina inhonnut koko sanaa :D Rakastan kyllä kesää, mutta jotenkin alkaa jo odottaa niitä pimeneviä iltoja, kynttilöitä, syysvaatteita ja ruskaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toi ihastuminen tapahtui pari vuotta sitten, enkä itsekään sitä ennen voinut sietää syksyä ollenkaan :D Mulla on ihan sama, kesä on ehdottomasti mun lempivuodenaikani, mutta pikkuhiljaa toivoisi jo sitä syksyä saapuvaksi :) ♥

   Poista
 7. Ihana postaus Linda, tuli niin hyvä mieli tätä lukiessa ♥ Vaikka kesän loppuminen tuntuukin ehkä hieman haikealta, olen itsekin jo asennoitunut siihen syksyn tuloon ja oikeastaan jo odotankin kaikkia noita luettelemiasi asiota, mitkä tekevät syksystä kivan :) Kynttilät, syyspukeutuminen, hiljalleen pimenevät illat, viltin alla loikoilu, kauniin väriset lehdet ja se syksyn tuoksu = ♥
  Ja niin mahtavaa että kohta olette jo reissun päällä Jenkeissä, siitä tulee kyllä varmasti ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua, ihana kuulla Tuuli<3 :) Noi kaikki syksyyn liittyvät ihanat asiat saa mutkin odottelemaan sitä jo niin innolla! Kesä on ihanaa aikaa, mutta syksyynkin kuuluu niin kivoja juttuja<3 Mä uskon myös, että tosta reissusta tulee ihan mahtava ja tosiaan ikimuistoinen :)

   Poista
 8. Mäkin odotan innolla syksyä, mutta pimeää talvea en kaipaa. Se tuntuu kestävän liian kauan ennen kuin kevät taas koittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yleensä siinä marras-joulukuussa alkaa jo iskeä pienoinen kyllästyminen siihen pimeyteen, eikä asiaa yhtään helpota tieto siitä, että sitä pimeyttä jatkuu vielä monta kuukautta :D

   Poista
 9. Näistä moni on mun lemppari asioita koska pidän niin paljon syksystä :) ötökät katoo, syysvaatteet ja kynttilät/koristevalot tuomaan tunnelmaa, vaikka päivä hämärtyykin aikaisemmin ^^ ♡

  ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja juttuja siis meillä kummallakin<3 Syksy on kyllä aivan ihana vuodenaika! :)

   Poista
 10. Ihana postaus! <3 Mä oon samaa mieltä ihan joka kohdasta, paitsi kohta 7 on mun kohdalla matka Tukholmaan :) Mä oon kesällä ollut joka viikonlopun joko töissä tai juhlimassa, joten syksyn tullen on ihanaa, kun saa vain nysvätä kotona :D Syksystä on ehkä jopa tullut mun suosikkivuodenaika, vaikka olen aina ollut kesäihminen. Pukeutumisen ja meikkaamisen kannalta syksy on ehdottomasti mun suosikkivuodenaika, sillä tykkään tummista ja murretuista väreistä ja siitä, kun sitä vaatetta saa taas pukea vähän enemmän. Mä pidän myös erityisesti loppukesän ja alkusyksyn vähän haikeasta ja lämpimästä tunnelmasta :) Oon tosi tyytyväinjen, että päätimme herran kanssa mennä pari vuotta sitten naimisiin juuri syksyllä, vaikka aiemmin kuvittelin kesähäiden olevan ainoa vaihtoehto.

  Mulle myös syksy on enemmän sellaista uuden alkua kuin vuodenvaihde. Ehkä se liittyy vahvasti siihen, että opiskelen vielä. Kesän jälkeen olen täynnä tarmoa, kun joululoman jälkeen edessä häämöttää taas lohduttoman pitkä kevätlukukausi. Myös esimerkiksi urheilun kannalta syksy on ollut mulle aina vähän inspiroivampaa aikaa kuin alkuvuosi. Mun mielestä syksyllä on kelien puolesta ihan parasta esimerkiksi lenkkeillä, kun ei ole liian kuuma, eikä ole vielä liukasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata<3 Oii ihan mahtavaa, että pääset Tukholmaan ja sieltähän löytyy onneksi myös Sephora ;D Joo mullakin on ollut kesällä tosi vähän vapaita viikonloppuja, aina tuntuu että oon ollut jossain menossa niin tulee kyllä ihan tarpeeseen saada välillä vain olla :D Syksy on pukeutumisen kannalta myös mun lempivuodenaikani - rakastan niitä syyssävyjä ja vaatteita ylipäätään ♥ Mä oon jotenkin aina halunnut jostain syystä mennä talvella naimisiin (jos naimisiin ikinä pääsen :'D) mutta syksyssäkin olisi kyllä se oma ihana tunnelmansa ja ai vitsit miten upeita kuvia saisi lehtienkin joukosta napattua!

   Toi on muuten ihan totta. Joululoma on kuitenkin niin lyhyt, ettei sen aikana ihan samalla tavalla ehdi niitä akkuja ladata kuin kesällä. Vaikka toisaalta mulla ainakin tuntuu olevan kesäisin paljon enemmän niitä menoja kuin talvella :D Oon samaa mieltä tosta urheilusta! Mä oon käynyt kesän aikana itse asiassa todella vähän salilla, koska siellä on maailman surkein ilmastointi ja sinne on läkähtynyt, mutta nyt kun syksy taas tekee tuloaan niin saan varmasti taas lähdettyä sinne :)

   Poista

Kiitos kommentista!