torstai 21. heinäkuuta 2016

Suuntana eläinkokeeton kosmetiikka

Olen täällä blogissani jo pariinkin otteeseen aiemmin maininnut, että mun olisi tarkoitus siirtyä käyttämään vain sellaisia kosmetiikkatuotteita, jotka ovat eläinkokeettomilta brändeiltä. Tämä on asia, joka on pyörinyt mun mielessäni jo pitemmän aikaa ja ajattelin kirjoitella tästä aiheesta nyt ihan oman postauksen ja kertoa, miksi olen tämän päätöksen tehnyt, mitä se mulle tarkoittaa ja miten se on lähtenyt käyntiin.

Päätöksen taustalla on oikeastaan ihan yksinkertainen syy - valtava eläinrakkaus ja haluttomuus aiheuttaa eläimille kärsimystä. Mä en ole enää vuosiin pystynyt katsomaan mitään kuvia tai videoita siitä, miten eläimiä on kohdeltu kaltoin, sillä ne järkyttää mua ihan kamalasti ja saa joka ikinen kerta mut itkemään. Oon muutenkin tosi herkkä ja varsinkin nyt, kun multa itseltäni löytyy myös noita lemmikkejä, en kestä yhtään ajatella sitä, että eläimet joutuvat kärsimään varsinkaan ihmisten kauneudenhoidon takia. Eläinkokeet kosmetiikassa on sellainen asia, mikä on ollut aika helppo sivuuttaa ja unohtaa. Niitä pupuja ja muita eläimiä kun ei käytetä niihin eläinkokeisiin mun nenäni edessä vaan se tapahtuu jossain muualla. Siltä kaikelta on ollut todella helppo sulkea silmät ja olla ajattelematta asiaa, mutta enää mä en halua tehdä niin. Tai no, en mä edelleenkään halua ehdoin tahdoin katsella kuvia tai videoita aiheeseen liittyen, mutta en myöskään halua enää tukea sellaista toimintaa, jos vain pystyn sen välttämään. Haluan myös korostaa, että tässä kohtaa jokainen tekee mielestäni omat valintansa ja itse ainakin haluan kunnioittaa jokaisen päätöstä - oli se millainen tahansa.

Kuva: Pinterest
Monet varmasti tietävät, että EU-alueellahan on kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita koskeva koe-eläinkielto ollut voimassa vuoden 2013 alkupuolelta lähtien. Eli EU:n alueella ei saa enää myydä sellaisia uusia kosmetiikkatuotteita, jotka on testattu eläimillä. Nythän voisi siis ajatella, että jos ostaa uuden, tuon kiellon jälkeen markkinoille lanseeratun kosmetiikkatuotteen, on kyseessä eläinkokeeton tuote. Mutta eipä se valitettavasti ihan niin mene. Puhumatta lainkaan siitä, miten tällaista toimintaa pystytään valvomaan, eräs suuri asia jota ei voi olla tässä kohtaa mainitsematta on kosmetiikan vieminen Kiinaan. Kiinan viranomaiset voivat halutessaan testata kosmetiikkatuotteet eläimillä ennen niiden myyntiin asettamista, mikä tarkoittaa siis sitä, että kun brändi lähtee viemään tuotteitaan myyntiin Kiinaan, antaa se kyseisen maan viranomaisille luvan testata valmiit kosmetiikkatuotteet eläimillä. On siis sanomattakin selvää, etten tällaisten brändien kosmetiikkaa enää halua käyttää.

Mutta mites sitten sellaiset cruelty free brändit, kuten NYX, Urban Decay ja The Body Shop, joiden omistama yhtiö kuitenkin testaa eläimillä? Nuo kolme edellä mainittuahan ovat kaikki L'Oréalin omistuksessa ja vaikka NYX, UD ja TBS ovatkin eläinkokeettomia, L'Oréal ei sitä ole. Mulle itselleni on kuitenkin tärkeintä se, mikä sen pienemmän brändin linjaus eläinkokeiden suhteen on, joten aion tällaisten brändien kosmetiikkaa käyttää. Toki voisi olla ihan fiksua olla tukematta lainkaan L'Oréalin tapaisia yhtiöitä, mutta ainakin toistaiseksi lähdetään liikkeelle tästä. Tiedostan myös sen, että kauneusbokseja tilaamalla tulen saamaan myös kosmetiikkaa sellaisilta merkeiltä, jotka eläimillä testaavat, mutta toistaiseksi aion myös käyttää ne tuotteet, jos ne muuten ovat itselleni mieluisia. Saa nähdä kauanko enää edes tilailen tällaisia bokseja, joten eiköhän tämäkin ongelma ratkea pikkuhiljaa ihan itsestään. Mulla on nyt kuitenkin kuuden kuukauden Beauty Box tilaus kesken, joten ainakin ne boksit tulen vielä itselleni saamaan.

Mähän oon mennyt ostamaan ajattelemattomuuttani viime aikoina vähän liiankin paljon sellaista kosmetiikkaa, joka ei ole eläinkokeettomilta brändeiltä. Ja jotenkin mulle on tullut näistä vahingoista ja lipsumisista todella tyhmä olo. Tai lähinnä oon miettinyt, että mikä ihme mua vaivaa, kun en muista ja osaa ajatella tätä asiaa? En mä kuitenkaan koe olevani mikään tyhmä ihminen enkä todellakaan tee tätä vaan sen takia, että olisi jotenkin "hienoa" sanoa, että käyttää vain cruelty free -kosmetiikkaa. Mä ihan oikeasti haluan tätä ja vaikka en kertaheitolla tätä olekaan pystynyt toteuttamaan, pikkuhiljaa haluan oikeasti siihen eläinkokeettomuuteen ostamani kosmetiikan osalta siirtyä. Ehkä tässä on taustalla sitten se, kun oon aiemmin voinut ostaa kosmetiikkaa täysin vapaasti niin nyt en ole sitten aina muistanutkaan, että hei vitsit, tää merkkihän testaa eläimillä/vie Kiinaan, kun oon johonkin kivanoloiseen tuotteeseen törmännyt. Googlaamalla selviää kuitenkin yleensä aika helposti se, onko joku brändi eläinkokeeton vai ei, joten se on kaupassakin aika helppo selvittää, jos epävarmuus ja -tietoisuus iskee. Pikkuhiljaa tässä kuitenkin edistytään. Muutos ei mun kohdallani tapahtunut niin sanotusti yhdessä yössä, mutta suunta on ainakin ollut se, mihin olen pyrkinytkin :) Ja mun tietoisuus näistä asioista kuitenkin kasvaa koko ajan ja haluan myös ottaa näistä mokista opikseni ja varoa tekemästä niin enää toiste.


Valitettavasti multa löytyy tällä hetkellä muutama suosikkituote, jotka eivät ole eläinkokeettomilta merkeiltä ja ne kaikki kolme näkyvät ylläolevassa kuvassa. Tällaisia tuotteita on toki enemmänkin, mutta nää kolme on ehdottomasti sellaisia, joiden kanssa mulla tulee olemaan suurimmat ongelmat löytää uusi korvaava tuote. MAC, Shiseido ja Garnier eivät yksikään ole eläinkokeettomia. Mä löysin ton MACin Studio Fix Fluid meikkivoiteen vasta muutama kuukausi sitten ja toi on yksinkertaisesti aivan täydellinen mulle. Tai no, ehkä jopa vähän liiankin peittävä, mutta sepä ei haittaa mitään, kun toi ei kuitenkaan saa naamaa näyttämään siltä, että siinä olisi puolen sentin meikkivoidekerros. Shiseidon Full Lash Volume Mascara on ehdottomasti suosikkiripsarini ikinä. En oikeasti tiedä mistä löydän tolle korvaajan, sillä mä oon ihan supernirso ripsivärien suhteen ja toi on tehnyt mun ripsistä juurikin sellaiset kuin haluan. Garnierin Eye Make-up Remover 2in1 silmämeikinpoistoaine taas on ainut lajiaan, joka ei ole saanut mun silmiäni kirvelemään, mutta on silti tehokkaasti poistanut ne silmämeikit. Totta kai yritän etsiä itselleni hyvän tuotteen tuon Garnierin tilalle, mutta nyt täytyy myöntää, että tässä kohtaa mulla menee kyllä oma terveys sen eläinkokeettomuuden edelle. Tarkoitan siis sitä, että mikäli en testaamalla löydä itselleni hyvää eläinkokeetona silmämeikinpoistoainetta, aion jatkaa tämän Garnierin käyttämistä, sillä mä en todellakaan aio sietää allergisia reaktioita ja silmien kirvelyä, jos mun ei ole pakko. Uusi ripsari ja meikkivoide ovat toki etsinnän alla ja tuon putsarinkin pyrin vaihtamaan.

Kuten tästä postauksestakin pystyy päättelemään, en todellakaan ole onnistunut näissä aikeissani likimainkaan täydellisesti. Olen lisäksi todella "aloittelija" tämän koko touhun kanssa, joten mieluusti otan vastaan kaikkia vinkkejä ja neuvoja esimerkiksi blogeista tai sivustoista, joista löytyy hyödyllistä tietoa. Oon sellaisia jo saanutkin kyllä ja iso kiitos niitstä! Kuten sanoin jo postauksen alussa, mun mielestä nämä valinnat ovat myös jokaisen omia ja koska mä en tuomitse kenenkään valintoja sen suhteen, käyttääkö henkilö eläimillä testattua kosmetiikkaa vai ei, toivoisin sitä samaa myös teiltä :) Mielipiteitä ja ajatuksia aiheeseen liittyen kuulisin enemmän kuin mielelläni, mutta jätetäänhän kommenteista pois sellaiset negatiiviset arvostelut, jotka kohdistuvat nimenomaan tiettyihin ihmisiin, jooko? :)

20 kommenttia:

 1. Aivan mahtava päätös Linda <3 Samalla tiellä siis kuljetaan ja ehkä me saadaan toistemme blogeista hyviä neuvoja eri tuotteisiin! :)) Jeij, olen iloinen <3 Itse en onneksi käytä ripsaria ja olenkin kuullut, että niiden löytäminen on kaikkein hankalinta. Sama on kuulemma deodoranteissa! :D Mulla on vielä edellistä jäljellä ja sitten alkaakin metsästys. Mitäs muuta..Hammastahnoissa olen tykännyt tosi paljon sellaisesta merkistä kuin Benecos :)) Hmm, jos keksit jonkun hajuveden , niin kerro! Koska itse en ole sellaista löytänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon myös, että tullaan saamaan puolin ja toisin vinkkejä toistemme blogeista tässä asiassa! :) Argh siis joo, mä en tiedä mistä ihmeestä mä lähden jotain hyvää ripsaria itselleni metsästämään, kun oon muutenkin niin hiton nirso niiden suhteen :D Ehkä mun pitää hankkia myös ne ripsienpidennykset, niin tääkin ongelma ratkeaa ;D Bongasitkin tosta mun toisesta postauksesta ne kehut tosta Schmidt'sin dödöstä ja suosittelen sellaista testaamaan, mä oon ainakin tykännyt tosta todella paljon<3 Oii kiitos paljon tosta hammastahnavinkistä! Multa löytyy noita kylppäristä vielä aikamoinen määrä (kiitos LivBoxin :'D), mutta hyvä tietää mitä kannattaa lähteä sen jälkeen testaamaan :) Pidän silmät ja korvat auki, jos jostain bongaisin jonkun hyvän hajuveden :D

   Poista
 2. Tosi kiva lukea tämä postaus! <3 Niinhän se menee, että kun ne eläinkokeet ovat poissa silmistä, ovat ne myös poissa mielestä. Sama koskee oikeastaan ihan kaikkea maailmalla tapahtuvaa vääryyttä, on kyse sitten eläimistä, ihmisistä, ympäristöstä tai mistä vain. Siksi onkin tärkeää, että asia saa enemmän näkyvyyttä ja asiasta tietoiset kauneusbloggaajat ja vloggaajat puhuvat siitä. Sellainen syyllistäminen ei tietenkään toimi, avoin ja asiallinen puhuminen asiasta on omasta mielestäni paljon parempi. Itsehän olin jossain kohtaa blogissani aika hiljaa asiasta vain siksi, etten halunnut ärsyttää lukijoita. Nyt ajattelen niin, että jos joku ärsyyntyy asiasta tai ottaa sen henkilökohtaisesti, niin ehkä parempi lukea muita blogeja. Itse olen aika lailla kaikkea eläinten hyväksikäyttöä vastaan, mutta kosmetiikan eläinkokeet ovat kyllä kaiken huippu. Ne ovat täysin tarpeettomia, kun samat ainesosat on kuitenkin testattu jo monia kertoja aiemminkin, eikä mikään huulipunan testaus todellakaan ole mielestäni sen arvoista, että pitäisi aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä elävälle olennolle.

  Mä en tiedä, että millaista tuo MACin meikkivoide on, mutta suosittelen kyllä testaamaan Too Facedin Born This Way -meikkivoidetta. Saat siitä varmasti vaikka näytteen Sephorasta syksyllä Amerikan-lomallasi, niin tiedät sitten, sopiiko se sulle :) Siinä on hyvä peittävyys ja se pysyy hyvin, mutta näyttää silti todella kevyeltä. Silmämeikin puhdistus on ollut mullekin vähän haasteellista. Ajattelin itse alkaa ihan kookosöljyllä poistamaan silmämeikin, kun saan nykyisen silmämeikinpotsoaineen käytettyä pois. Ei munkaan kohdalla eläinkokeettomuus ole ihan ongelmatonta ollut. Mä mietin myös hampaiden valkaisun kohdalla niin, että saattaisin vielä ostaa Crestin liuskoja. Perustelin sitä vähän silläkin, että ammattilaisen aineet eivät olisi myöskään eläinkokeettomia. Nyt on onneksi tullut myös eläinkokeettomia ja vegaanisia hampaidenvalkaisuja, joten aion testata sellaista seuraavaksi.

  Itse suosittelen tutustumaan eläinkokeettomiin blogeihin ja vlogeihin. Logical Harmonya taisin suositella sulle joskus aiemmin. Muita hyviä blogeja ovat Phyrra ja Cruelty Free Kitty, mutta niissä on kyllä myös virheellistä tietoa joistain merkeistä. Youtubesta löytyy myös paljon hyviä eläinkokeettomia vloggaajia, joilta saa tietoa tuotteista meikki-inspiraation lisäksi. Sillä pääsee pitkälle kun kirjoittaa youtuben hakuun esimerkiksi "cruelty free makeup" ja perään vaikka tutorial tai collection tai vastaavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin koskee ja varsinkin meillä täällä Suomessa tollaset asiat on ehkä vähän liiankin helppo sivuuttaa, kun täällä ihmisillä on pääasiassa kaikki niin hyvin. Tollaset ongelmat ja vääryydet muualla maailmassa ei tavallaan ylety tänne asti, mutta jokaisen olisi silti hyvä pysähtyä noita välillä myös miettimään. Juu mä oon törmännyt esimerkiksi lihansyöntiin liittyen sellaiseen paasakseen ja syyllistämiseen, ettei ole tosikaan. Mun mielestä on hyvä jakaa tietoisuutta juurikin vaikkapa eläinkokeista, lihansyönnin haitoista ja eläinten oloista ylipäätään, mutta siinä vaiheessa kun se menee syyttelyksi, ihmiset yleensä lakkaavat kuuntelemasta tai päätyvät ns. puolustuskannalle. On eri asia puhua ja kirjoittaa asioista fiksusti ja samalla kuitenkin kertoa niitä faktoja kuin alkaa syytellä muita, jotka toimivat toisin. Se ei taatusti saa muutosta aikaan yhdessäkään ihmisessä. Samaa oon itsekin miettinyt enkä todellakaan halua enää omalta osaltani tukea tollasta toimintaa. Ostan huulipunani ja muut meikkini mieluummin sellaisilta brändeiltä, jotka eivät eläinkokeita käytä.

   Ajattelinkin ostaa ton Born This Wayn syyskuussa sieltä Jenkeistä, toi kuulostaa nimittäin aika pitkälti samanlaiselta kuin toi MACin meikkivoide :) Hei kiitos vinkistä! Mä oon käyttänyt kookosöljyä nestemäisten huulipunien putsaamiseen, kun niihin ei oo tehonnut muut kuin toi tai sitten juurikin silmämeikinpoistoaine (enkä sitä välttämättä halua huulilleni tunkea), mutta en oo koskaan tajunnut, että kookosöljyähän voisi testata myös silmämeikeille :D Täytyykin koittaa miten se siinä toimii. Mahtavaa, että markkinoille on tullut myös tollasia hampaidenvalkaisumenetelmiä, toivottavasti ne ovat myös toimivia! :)

   Joo sitä suosittelit ja oonkin sitä muutamia kertoja lueskellut :) Kiitos hurjasti vinkeistä sulle Kata<3 :)

   Poista
 3. Hyvä päätös ♥ Pitäisi pyrkiä itsekin kohti eläinkokeetonta kosmetiikkaa, ihan hirvittää miten kamalilla tavoilla testattuja mömmöjä tulee naamaansa tungettua :( Ootankin siis hyviä vinkkejä sulta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps<3 :) Joo kun asiaa alkaa tarkemmin ajatella, niin onhan se kamalaa käyttää tuotteita, jotka muualla maailmassa vielä testataan eläimillä, vaikka se ei olisi edes tarpeen :(

   Poista
 4. Hienoa että olet päättänyt eläinkokeettoman kosmetiikan suosimista! Itsekin yritän suosia näitä, mutta myönnän että lipsahduksia sattuu - esim. lemppari huulipunani löytyy MACilta ja Lancomen ripsari on tällä hetkellä käytössä.

  Mutta pakko sanoa, että ainakin itse välillä olen ihan pihalla näistä merkeistä että mitkä ovat eläinkokeettomia ja mitkä ei. Esim. Butter Londonin kynsilakoista uskoin pitkään että ovat eläinkokeettomia - onhan niissä se loikkivan pupun merkki -, mutta sitten selvisikin että koko pupua ei ole myönnetty niille vaan ovat luvattomasti käyttäneet sitä. Toisin sanoen tässä huomaa sen, kuinka eläinkokeettomuutta pidetään myös markkikointikikkana kuluttajille, jossa pitää olla tarkkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipsahduksia tulee varmasti mullekin vielä jatkossa, mutta pääasiahan on varmasti se, että tietoisesti kuitenkin tällaisen päätöksen jälkeen pyrkii pysymään tässä linjassa :) MACin huulipunia oon halunnut testata pienen ikuisuuden, mutta parempi tässä vaiheessa etten testaile niitä ollenkaan, sillä pelkään rakastuvani niihin ihan täysin :D Niin paljon niitä on hehkutettu!

   Toi on tosiaan ongelmallista ja netistäkin löytyy kamalan paljon ristiriitaista tietoa ja jopa ihan väärää sellaista. Todella harmillista, että jotkut brändit käyttävät väärin ja luvatta noita pupumerkkejä tai muuten vain väittävät olevansa eläinkokeettomia, jos asia ei näin ole.. Ihmiset kuitenkin niin herkästi uskovat ja luottavat siihen, mitä sen pullon tai purkin kyljessä lukee :/

   Poista
 5. Tämä on kyllä hyvä ja jotenkin ehkä tärkeäkin päätös. Mahtavaa! Mä nyt vähän järkytyin että L'oréal ei ole eläinkokeeton.. Suurin osa meikeistäni ova Lumenen ja L'oréalin ja luottomeikkejä löytyy kaksi kappaletta L'oréalilta. No mutta, odotan innolla lisää postauksia ja tuotteita jotka liittyy aiheeseen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin mielestä :) Joo valitettavasti L'Oréal ei ole eläinkokeeton :/ Muakin harmittaa se ihan suunnattomasti, sillä merkillä on todella hyviä meikkejä! Kiva kuulla, että odottelet postauksia ja tuotesuosituksia aiheeseen liittyen! :)

   Poista
 6. Hyviä pointteja Linda ja on varmastikin hyvä päätös siirtyä eläinokeettomaan kosmetiikkan! <3 Niinhän se on, että kun ne asiat eivät tapahdu omien silmien alla, niihin on vaikea kiinnittää huomiota ellei oikeasti päätä niin tehdä. Hienoa että oot alkanut ottaa selvää asioista - jotenkin tämä muiden esimerkki alkaa pikkuhiljaa tarttumaan itseenikin, ja alkaa oikeasti kosmetiikkaostoksilla miettiä tarkemmin niitä omia valintoja :) Ehdottomasti jatkossakin postauksia tästä aiheesta ja vinkkailehan sitten välillä niistä hyvistä eläinkokeettomista tuotteistakin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon<3 :) Jeps, tällaiset asiat on vähän turhankin helppo sivuuttaa, mutta mulle teki ainakin ihan hyvää oikeasti ottaa näistä asioista selvää ja päätös syntyi lopulta todella helposti :) Toi on hienoa, että edes pyrkii miettimään uutta kosmetiikkaa ostaessa, olisiko mahdollista löytää vaikkapa juuri se eläinkokeeton vaihtoehto, vaikkei kokonaan eläinkokeettomaan kosmetiikkaan aikoisikaan siirtyä! :) Niitä on taatusti tulossa, ihanaa kun tämä aihe sai näin paljon kiinnostusta teiltä<3

   Poista
 7. Taputuksia täältäkin sulle! Itsekin pitäisi pyrkiä kohti eläinkokeettomuutta kosmetiikassa, tähän asti se on ollut minulle plussa muttei välttämättömyys. Mutta onneksi niin monet suosikkimerkkini ovat eläinkokeettomia ettei tuon nyt pitäisi mahdoton tehtävä olla. MAC harmittaa ehkä eniten, huulipunat ja siveltimet erityisesti. Onneksi olen nyt löytänyt Colourpopin, joka voi huulipunien osalta korvata MAC:in minulle. Muutamista klassikoista en kuitenkaan ehkä pysty luopumaan, kuten Candy Yam Yamista ja Heroinesta. Juuri löysin myös hyvän ja halvan peiteaineen Maybellinelta, mutta on minulla onneksi moni merkki vielä sillä saralla testaamattakin. Että pikku hiljaa sinne päin, mutta vielä tässä töitä olisi asian kanssa tehtävänä.

  Itsehän olen juurikin eläinrakkauden takia kasvissyöjä; kahdeksaan vuoteen en ole syönyt lihaa tai äyriäisiä ja tänä keväänä lopetin myös kalan syömisen. Tämä on ollut minulle päätöksenä helppo, koska liha lautasella on niin konkreettinen asia, toisin kuin ne eläinkokeet. Mutta kuten sanoit, poissa silmistä, poissa mielestä ei tarkoita etteikö joku eläin jossain niistä eläinkokeistakin kärsisi. Pitääpä itsekin alkaa kiinnittämään taas asiaan enemmän huomiota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös onneksi iso osa suosikkimerkeistä on eläinkokeettomia, mikä tekee tästä paljon helpompaa :) MAC harmittaa muakin, samoin Shiseido, sillä kuten tässä postauksessakin mainitsin, en tiedä mistä lähden metsästämään uutta ripsaria ja meikkivoidetta.. ColourPopilla on kyllä tosi upeita huulipunia, toivottavasti sieltä löytyisi sulle korvaavia tuotteita MACille! :) Toi on muutenkin tosi harmi, kun löytää jonkun mahtavan tuotteen ja sitten vastaan tulee tällainen "ongelma".

   Mä oon myös vähentänyt lihansyöntiä todella paljon tässä viime aikoina. Muutamia vuosia sitten en olisi voinut kuvitellakaan ryhtyväni kasvissyöjäksi, mutta pikkuhiljaa taidetaan olla menossa siihenkin suuntaan :) Toi on mun mielestä ihan mahtavaa, että ihmiset on enemmän ja enemmän ryhtyneet kasvissyöjiksi ja jopa vegaaneiksi! Kiitos paljon kommentista ja ajatusten jakamisesta<3

   Poista
 8. Todella hyvä päätös! :) Itsekkin haluan suosia ja ostaa enemmän eläinkokeetonta kosmetiikkaa, siitä tulee paitsi itselle parempi mieli, tietää myös että eläin ei ole kärsinyt sen takia. Mun mielestä on parempi, että korvaa ne mitkä voi eikä täydellisyyteen tässäkään asiassa tarvitse pyrkiä. Tarkoitan siis sitä, että kaikessa on parempi tehdä jotain kuin ei yhtään mitään :) Tajusit varmaan mun pointin :D Mä itse en tuomitse ihmisiä mistään, se on ihan turhaa touhua. Toivottavasti löydät hyviä eläinkokeettomia meikkejä ja muuta kosmetiikkaa, mielelläni luen niistä enemmän sulta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sepäs se, mulle itselleni tulee ainakin välillä oikeasti todella paha olo, kun mietin että mun kosmetiikan takia viattomat eläimet on joutuneet kärsimään.. Sama pätee kyllä moneen muuhunkin asiaan. Vaikka toki noita kosmetiikan ainesosia on joskus testattu eläimillä, vaikkei enää testattaisikaan. Tajuan kyllä ja toi on ihan totta, oon samaa mieltä sun kanssa :) Totta kai sellainen "totaalikieltäytyminen" olisi se paras vaihtoehto, mutta tosiaan parempi edes yrittää olla käyttämättä vaikkapa juuri niitä eläinkokeilla testattuja meikkejä kuin olla välittämättä lainkaan. Toisten tuomitseminen on tosiaan ihan turhaa ja oman ajan haaskaamista, mutta valitettavan paljon sellaista tässä maailmassa näkee :/ Toivotaan ja kiva kuulla, että postaukset aiheesta kiinnostavat!

   Poista
 9. Hienoa pohdintaa ja onnea eläinkokeettomalla tiellä! Jään seurailemaan blogia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon<3 Pahoittelut hyvinhyvin myöhäisestä vastauksesta :D

   Poista
 10. Meikinpoistoon toimii erinomaisesti kookosöljy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kookosöljyä oonkin käyttänyt monet kerrat huulimeikin poistoon! :)

   Poista

Kiitos kommentista!