sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Urban Decay Naked


Vihdoin ja viimein sain tämänkin postauksen tehtyä! Johan siitä onkin jo puoli vuotta, kun itselleni ostin tämän Urban Decayn Naked paletin, joka itse asiassa oli mulle viimeinen noista isommista Nakupaleteista. Ajattelin todella pitkään Naked 2 ostettuani, että nyt en sitten enää tarvitse tuota Naked 1, kun ne on niin samanlaisia. Say what? Eihän noissa ole mitään samaa :D Tai no on. Half Baked, joka löytyy kummastakin paletista, mutta siis en tosiaan tiedä missä mielenhäiriössä oon noita paletteja tutkaillut, kun oon ajatellut noiden olevan sävymaailmaltaan suhteellisen samanlaisia - Naked 2 vaan enemmän kylmänsävyinen. Löytyyhän niitä samantyyppisiä sävyjä toki molemmista paleteista, mutta missään nimessä toisen hankkiminen ei tällaiselle luomiväriaddiktille tarkoittanut sitä, ettei toista tarvitse tai kannata hankkia. Ei ne sävyt niin samanlaisia ole. Kuten kaikki varmaankin tietävät, näitä saa nykyään ihan Sokokselta ja hintaa tälläkin paletilla on noin 55 euroa.


Kuten kuvastakin näkyy, Naked sisältää paljon hyvin lämpimiä sävyjä, joista suurin osa on vielä melko maanläheisiä. Uskoisin tämän olevan aika helposti lähestyttävä paletti todella monille, sillä joukosta löytyy sitä tuttua ja turvallista ruskeaa, hieman kultaa ja myös punertavia sävyjä. Luomivärinappeja paletissa on tuttuun Naked tapaan yhteensä 12, joista vain kaksi on täysin mattaisia ja loput shimmersävyjä. Sävyvalikoima vaihtelee hyvin vaaleasta tummanharmaaseen. Mua itseäni ei noiden mattasävyjen vähäinen määrä sinänsä haittaa, sillä käytän muutenkin enemmän shimmerisiä sävyjä, mutta toisaalta olen mä joskus toivonut mattasävyjä noihin paletteihin vähän enemmänkin, sillä niitä on superhelppo käyttää shimmersävyjen häivyttämisessä. Oonkin itse asiassa miettinyt jommankumman (tai molempien) Naked Basics -palettien hankkimista juurikin niiden mattasävyjen vuoksi, mutta saa nyt nähdä! 


Paletti sisältää pienen peilin ja paletti on vuorattu ulkopuolelta tummanruskealla sametilla. Paletti sulkeutuu magneettien avulla ja on kaikenkaikkiaan melko kevyt. Ero Naked 2, 3 ja Smoky paletteihin on pakkauksen osalta aika selvä, sillä muut kolme palettia ovat muovia ja sitä kautta tukevamman ja jämäkämmän oloisia. Ne on myös helpompi pitää puhtaina, sillä toi sametti vetää puoleensa magneetin tavoin aivan kaiken aina pölystä sormenjälkiin. Smoky sulkeutuu niin ikään magneeteilla, mutta Naked 2 ja 3 naksautetaan kiinni. Magneetit ovat tähän asti toimineet loistavasti eivätkä noi paletit ole avautuneet itsestään tai nostettaessa (toisin kuin Too Facedin paletit). Myös peilin koko on kasvanut tämän paletin jälkeen ja on muissa kolmessa koko yläkannen kokoinen. Paletin mukana tuli toimiva, kaksipäinen luomivärisivellin, jonka pienemmällä päällä saa helposti levitettyä luomivärit ja suuremmalla taas häivytettyä ne.

Seuraavaksi swatchit paletin luomiväreistä ja mun mielestä näistä näkee erittäin hyvin sen, kuinka pigmenttisiä nämä värit ovat. UD:n luomivärt ovat mun mielestä ihan huippuluokkaa ja lukeutuvat ehdottomasti yhdiksi suosikkiluomiväreiksini. Niitä on helppo levittää ja työstää, pigmenttiä on runsaasti ja värit ovat pääasiassa todella intensiivisiä.


Virgin on vaalea shimmersävy, jolla saa kauniisti korostettua silmän sisänurkkaa tai vaikkapa kulmaluuta.

Sin on vaaleanpunainen todella kaunis shimmersävy, jota itse lisään yleensä liikkuvalle luomelle tai vain silmän sisänurkkaan.

Naked on toinen paletin mattasävyistä - todella vaaleanruskea, nude sävy, joka sopii hyvin häivyttelyyn tai vaikkapa koko liikkuvalle luomelle.

Sidecar lähentelee jo glittersävyä ja on sävyltään vaaleanrusehtava. Upea sävy ja yksi suosikeistani koko paletissa!


Buck on Nakedin tapaan mattasävy ja hieman sitä tummempi. Hyvä häivytyssävy tämäkin ja tällä saa myös kivasti pientä syvyyttä luomivakoon. Olisin ehkä kaivannut näiden lisäksi vielä yhden selkeästi tummemman ruskean mattasävyn tähän palettiin, mutta näillä mennään.

Half Bakedin olen joskus listannut suosikkiluomivärikseni ja yksi suosikeistani se on yhä. Upea kultainen shimmersävy ja tämä tosiaan löytyy myös Naked 2 paletista. Normaalisti mä en välttämättä olisi kovinkaan ilahtunut siitä, että samoja sävyjä kylvätään moneen eri palettiin, mutta tämän kohdalla ei haittaa yhtään. Rakastan tuota kultaista sävyä.

Smog on tummempi kultainen shimmersävy, joka taittaa vähän kupariin. Sävy on täydellinen käytettäväksi yhdessä Half Bakedin kanssa ja niin ikään yksi mun suosikeistani tässä paletissa.

Darkhorse on tumman ruskea shimmerävy, jota tykkään yhdistää kahden edeltävän kultaisen sävyn kanssa syventämään ja tummentamaan meikkiä. Upea sävy tämäkin!


Toasted on sitten sävyltään täysin erilainen kuin muutama edellinen, sillä tämä lukeutuu taas niihin punertavan sävyisiin shimmerväreihin, joita paletin alkupuoleltakin löytyi. Kaunis sävy, jota yhdistän itse monesti Sinin ja Sidecarin kanssa, kun haluan tehdä tällä punertavan silmämeikin.

Hustle on hieman violettiin/luumuun taittava ruskea shimmersävy ja aivan ihana tämäkin. Melko vähälle käytölle tämä sävy on kyllä jostain syystä jäänyt mulla, mutta tämä soveltuu täydellisesti yhteen Toastedin kanssa.

Creep on tummanharmaa shimmersävy ja tummin tämän paletin sävyistä. Mun on ollut todella hankala yhdistää tätä muihin kuin tuohon vieressä olevaan Gunmetal sävyyn, mutta ehkä se johtuu vaan mun luovuudenpuutteesta.

Gunmetal on sinertävän harmaa shimmersävy, jota olen tainnut käyttää vain pari kertaa. Tämä on vain mun mielipide, mutta mun mielestä toi sävy jää jotenkin irralliseksi tämän paletin kokonaisuudesta, vaikka toisaalta onkin kiva, että yhdestä paletista löytyy monenlaisia sävyjä.

Seuraavaksi vielä parit meikkikuvat, joissa olen luomiväreinä käyttänyt ainoastaan tätä palettia.


Molemmat on tosi simppeleitä ja nopeita tehdä. Lisäksi noi oli molemmat mulla arkena, joten tummuutta noissa ei järin paljon ole. Sitä syvyyttä ja tummuutta on kuitenkin helppo halutessaan lisätä, eli tummuusastetta näissäkin on todella helppo muuttaa :) Molemmat edustavat oikeastaan juurikin niitä meikkityylejä, joita itse tykkään käyttää arkena.

Vasemmalla on kullansävyinen meikki, jossa silmän sisänurkassa on käytetty vaaleaa Virginia, liikkuvalla luomella kultaista Half Bakedia, luomivaossa Smogia ja hieman Darkhorsea ja häivyttelyt vielä hoidettu Buckin kanssa. Tästä saisi tummemman lisäämällä enemmän tummaa Darkhorsea tonne silmän ulkonurkkaan ja luomivakoon. Alarajaukset on tehty Smogilla ja Half Bakedilla. Vesirajassa on kevyesti NYXin Jumbo Eye Pencilin kultaista sävyä Pure Gold.

Oikealla on punertava meikki, jossa silmän sisänurkassa ja liikkuvalla luomella on käytetty Siniä ja ulkonurkkaa kohti mentäessä myös Toastedia. Luomivaosta löytyy Hustlea sekä Sidecaria. Alarajaus on tehty Toastedin kanssa. Vesirajasta löyty NYXin Jumbo Eye Penciliä sävyssä Strawberry Milk.

Löytyykö teiltä tämä Naked paletti? Iskevätkö nuo lämpimät sävyt tai Urban Decayn luomivärit ylipäätään?

18 kommenttia:

 1. Tuo paletti on ollut hankintalistalla varmaan pari vuotta. Noh ehkä joskus :D

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tää ei oo mikään limited edition paletti niin ei haittaa, vaikkei ihan heti ostakaan! :D

   Poista
 2. Vitsi miten ihana kun sä näät niin paljon vaivaa näihin postauksiin ja osaat aina jotenkin sisällyttää kaiken tärkeen infon! Sun postauksista on ollut mulle paljon iloa ja hyötyä <3 tosi kiva kun tässäkin kirjotit noista kaikista sävyistä erikseen ja jopa kerroit miten niitä voi/kannattaisi käyttää :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla Milla, kiitos paljon sulle noista sanoista<3 :) Pyrin ainakin tekemään parhaani, jotta näistä postauksista saisi mahdollisimman paljon irti, vaikken mikään alan ammattilainen olekaan! :)

   Poista
 3. Todella kauniita sävyjä, joita on helppo käyttää ihan arjessakin 😊 itselläni ei kyseistä pakettia ole, eikä ihan heti alkaneen pannuprojektin myötä tulekaan (blogissa siitä lisää ), mutta olisi kyllä kovasti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mulle itselleni on aika tärkeää, että tällaisten palettien kanssa onnistuu sekä arki- että juhlameikit ja tää on kyllä sellanen paletti :) Mun on pitänyt lukea toi sun postaus jo pitkään, mutta en oo pahemmin muiden blogeja viime päivinä ehtinyt lukemaan :D Tänään kuitenkin täytyy korjata toi ja pääsen lukemaan sunkin projektista!

   Poista
 4. Mulla on toistaiseksi Nakuista vain kakkonen. Kolmosen hommaamista harkitsen. Tästä paletista tuo Smog-sävy on muuten siinä uudessa XX Vice-paletissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmonen oli mulle ihan ehdoton ykkönen ja vieläkin tykkään sen sävyistä todella paljon!

   Poista
 5. Tää on tosi käyttispaletti :) Jäänyt mulla vaan nyt Chocolate Barin jalkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin on! Mä ostin tän tosi samaan aikaan Chocolate Barin kanssa ja kieltämättä se kiinnosti siinä vaiheessa aika paljonkin enemmän kuin tämä :D

   Poista
 6. Toi oikeanpuoleinen silmämeikki on tosi kaunis <3 Ja se sopii sulle hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mäkin tykkään tosi paljon tollasista punertavan sävyisistä silmämeikeistä itselläni :) <3

   Poista
 7. Wau, näyttääpä hyvältä! Itselläni on Maybellinen TheNudes luomiväripaletti, johon olen ainakin itse ollut tyytyväinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon monesti hypistellyt kaupassa tota Maybellinen palettia ja sitä Blushed Nudes palettia ja molemmat vaikuttaa kyllä ihan superihanilta<3 :)

   Poista
 8. Mä ostin tämän paletin viime viikolla :) Kauan se ostoslistalla roikkuikin ja eräänä aamuna satuin näkemään käyttämättömän paletin myynnissä Facebookin meikkikirppiksellä ja vielä Tampereella, joten olihan se ostettava. Vielä en ole ehtinyt palettia käyttämään, mutta onhan se ihana! Värit ovat juuri sellaisia lämpimiä ja maanläheisiä, joista mä tykkään. Ainoastaan nuo harmaat eivät oikein iske. Mä käytän tuollaisia sävyjä muutenkin hyvin vähän ja jos käytän, niin käytän sitten mielummin Naked Smoky palettia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miksen mä tee tollasia löytöjä koskaan! Mullakin noi harmaat sävyt on jääneet todella vähälle käytölle varmaan juuri sen takia, että mun mielestä noita on tosi hankala yhdistää paletin muihin sävyihin. Harmaat sävyt ei oo munkaan suosikkeja :) Innolla odottelen jos sä aiot tehdä jossain vaiheessa postausta tästä paletista!

   Poista

Kiitos kommentista!