torstai 19. toukokuuta 2016

Viime aikojen tuotepettymyksiä

Kehun, hehkutan ja jopa ylistän blogissani oikeastaan viikottain eri kosmetiikkatuotteita. Mutta valitettavasti välillä tulee ostettua myös niitä tuotteita, jotka aiheuttavat mulle pettymyksen tavalla tai toisella. Positiivisia postauksia hyvistä tuotteista on aina mukava kirjoittaa, mutta silloin tällöin haluan nostaa blogissani esille myös ne tuotteet, jotka eivät olekaan olleet mun mielestäni niin hyviä kuin odotin tai jotka eivät yksinkertaisesti vain toimi mulla. Makuja on monia ja se, ettei joku tuote toimi tai sovi mulle, ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö se voisi olla hyvä jollekulle toiselle. Jonkun inhokkituote on toisen lempituote, joten toivoisinkin, ettei kukaan ota tässä postauksessa esittämiäni mielipiteitä itseensä :) Nämä arvostelut eivät ole henkilökohtaisia hyökkäyksiä ketään ihmistä kohtaan, vaan rehellisiä mielipiteitäni ja ajatuksiani siitä, miksi en ole näistä tuotteista pitänyt. Pyrin toki aina löytämään kaikista tuotteista myös jotain hyvää, mutta joskus sattuu eteen myös niitä tuotteita, joissa ei yksinkertaisesti mun mielestäni ole mitään hyvää.


Ensimmäisenä L'Oréalin Infaillible Lip Liner eli huultenrajauskynä, jonka ostin sävyssä 716 Timeless Volcano. L'Oréalin meikit ovat mun mielestä kautta aikojen olleet sitä markettikosmetiikan parhaimmistoa, mutta tämä oli todella iso pettymys. Sävyltään tämä on hyvin kaunis ja tämä sopii hyvin käytettäväksi yhdessä mun Clarinsin ruskeansävyisen huulipunan kanssa, mutta tämä on koostumukseltaan todella kovaa eikä väri meinaa siis lainkaan tarttua huulille. Väriä kyllä irtoo, kun aikansa yrittää, mutta mullakin on monesti tapana laittaa huulille huulirasvaa ennen huulipunan levitystä, mutta siinä tapauksessa tämän rajauskynän käytön saa unohtaa, sillä väri ei tartu lainkaan. Oon käyttänyt tätä paremman puuttessa, mutta mun täytyy kyllä hankkia jostain toinen ruskea huultenrajauskynä, sillä tämä ei vaan toimi tarpeeksi hyvin.


Kirjoittelin tästä NYXin Highlight & Contour Pro Palettesta arvostelua yhdessä Blush Professionalin paletin kanssa ja sen postauksen julkaisun jälkeen olen käyttänyt tätä palettia korostusten ja varjostusten tekemiseen tasan kerran. Yritin tehdä tällä korostuksia kasvoilleni, mutta eipä se noilla väreillä valitettavasti onnistu. Tuo ylärivin toinen nappi vasemmalta on siis tämän paletin vaalein mattainen korostusväri eikä se oli riittävän vaalea ja/tai pigmenttinen, jotta saisin sillä kasvojani korostettua. Noissa varjostusväreissä ja highlighterissa ei ole mitään vikaa, ja varsinkin noissa tummissa varjostusväreissä riittää pigmenttiä oikein hyvin ja pettymys olikin nyt siis se, ettei tästä löyty hyvää vaaleaa mattaista korostusväriä. Muutenkin musta tuntuu, että voidemaiset värit ovat kasvojen korostuksissa ja varjostuksissa enemmän mun juttu, mutta toisaalta eipä mulla ole tämän NYXin paletin lisäksi muita vertailukohtia.


Fudgen Smooth Shot Shampoo aiheutti niin ikään pettymyksen ja olen siitä esittelyn yhteydessä maininnutkin jo. Mä olen aika vaativa ja valikoiva shampooni (ja hoitoaineeni) suhteen, mutta tilasin tämän Fudgen shampoon oikein luottavaisin mielin. Multa löytyi aikaisemmin jo Make-A-Mends -sarjan shampoo ja hoitoaine, joista olin ihastunut varsinkin hoitoaineeseen, mutta ei shampookaan huono ollut. Odotukseni tämän shampoon suhteen olivat siis suhteellisen korkealla, mutta petyin todella pahasti. Shampoo oli ensinnäkin kuin vettä, sitä pursusi tosta tuubista ulos ja pesuteho tolla oli ihan onneton. Mä en pääsääntöisesti käytä kovin mielelläni shampoota, joka ei puhdista hiuksia yhdellä pesukerralla ja tälläkin sai tosiaan pariin otteeseen ne hiukset pestä, jotta niistä tuli puhtaat. En mä onneksi tästä kovin montaa euroa maksanut, mutta harmittaahan se silti, ettei toi ollut teholtaan tuon parempi. Tuoksu tässä on kuitenkin aivan ihana!


Mietin pitkään lisäänkö tätä Bloom and Blossom Bath and Shower Geliä tänne, sillä sain tämän tuotteen huhtikuun Beauty Boxista, enkä siis varsinaisesti ole tätä itse ostanut ja olettanut tämän olevan hyvä. Mutta tämä on ehkä sitten toisenlainen esimerkki tuotteesta, johon olen pettynyt, sillä mä en edelleenkään tiedä mitä tekisin suihkugeelillä, joka ei tuoksu yhtään miltään. Joo okei, käytän sitä suihkussa puhdistamaan ihoni, mutta voiko oikeasti mikään tuote olla näin tylsä? Multa löytyy ihan älytön määrä toinen toistaan ihanammalta tuoksuvia suihkugeelejä, joten en näe yhtä ainutta syytä sille miksi käyttäisin tätä. Jos tämä tekisi jotain muuta mullistavaa, kuten jättäisi ihon silkkisen pehmeäksi tai vastaavaa, käyttäisin tätä varmasti ihan mielelläni, mutta kun tämä on oikeasti ihan perus suihkugeeli. Hajusteherkille tämä saattaisi kyllä sopia enkä siis missään nimessä sano, etteikö tällaisia tuoksuttomia tuotteita pitäisi olla lainkaan. Ne eivät vain ole mun juttu.

Sellaisia tuotepettymyksiä tällä kertaa. Ja muistakaahan tosiaan, että nämä ovat vain mun mielipiteitäni näistä tuotteista :) Multa on tulossa jossain vaiheessa postaus kosmetiikkatuotteista, joista mun mielipide on muuttunut, ja sieltä löytyy sitten joukosta myös muutamia nykyisiä pettymyksiä, mutta myös niitä tuotteita, joista mielipide on muuttunut positiiviseksi.

Kertokaa ihmeessä omia kokemuksianne näistä tuotteista, jos teiltä niitä löytyy!

16 kommenttia:

 1. Hyvä Linda, kiva lukea rehellisiä mielipiteitä :) Mulla ei oo kokemusta mistään näistä tuotteista. Oon kyllä samaa mieltä että suihkusaippuan pitää tuoksua joltain ihanalta!! :D <3 Aika tylsä jos on ihan perus pesuaine joka ei tosiaan tuoksu yhtään miltään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippua kuulla, että tällaisista postauksista tykätään! No niin pitää, eihän siinä muuten oo mitään hohtoa, jos suihkusaippua tai -geeli on täysin tuoksuton :D Mulle tuoksut on muutenkin aika isossa roolissa kosmetiikassa, joten totta kai haluan käyttää myös hyväntuoksuisia suihkugeelejä<3 :D

   Poista
 2. Mun mielestä on kiva lukea myös negatiivisia tuotearvsteluja. Kaikki ei voi toimia kaikilla ja se on ihan ok sanoa negatiivisiakin asioita, kunhan mielipiteen osaa perustella. Varsinkin silloin, kun bloggaaja on saanut tuotteita, eikä koskaan sano tuotteista mitään pahaa, mua vähän epäilyttää, että tuotteita ylistetään vain uusien tuotteiden toivossa. Negatiivinen tuotearvostelu voi parhaassa tapauksessa sitä paitsi saada jonkun kiinnostumaan tuotteesta. Esimerkiksi kuten kirjoititkin, tuo suihkugeeli saattaa hyvin sopia jollekin hajusteherkälle :)

  Mä taas yleensä suosin puuterivarjostusta. Tuntuu, että saan puuterilla nopeammin haluamani lopputuloksen ja häivyttäminen käy helpommin. Mutta nuo Contour Kitit ovat kieltämättä alkaneet vähän kyllästyttää. Itseltäni löytyy ABH:n Contour Kit, joka on ihan kiva, mutta loistavasti pärjäisin ilmankin. Keltainen korostusväri tuntuu hieman liian kovalta omien silmänalusten puuteroimiseen, koska haluan oikeasti silkkisen sileää puuteria sinne. Varjostusväreistä pari on ihan hyviä. Mun mielestä varjostamiseen riittää loistavasti yksi matta aurinkopuuteri, joka on juuri täydellinen omalle iholle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep oon samaa mieltä sun kanssa, munkin mielestä se on aika tärkeetä, että pystyy perustelemaan sen mielipiteensä jollain tavalla. Ihan jo siitä syystä, että lukijat tietävät mikä siinä tuotteessa sitten on ollut hyvää tai huonoa ja voivat sitä kautta miettiä olisiko se mahdollisesti itselle sopiva :) Tollasia pelkkiä positiivisia arvosteluja saaduista tuotteista näkee tosiaan joissain blogeissa ja kyllähän siitä tulee kieltämättä sellanen olo, että niitä ylistetään juurikin vain ton takia mitä tossa kommentissa sanoit.

   Puuteriset värit on joo paljon nopeampia käyttää ja mäkin monesti käytän ihan vaan mattaista aurinkopuuteria varjostusten tekemiseen, jos mulla ei oo aikaa säätää voidemaisten värien kanssa. Ja siitä oon ihan samaa mieltä, että sellanen riittää aivan loistavasti varjostusten tekemiseen! Noissa Contour Kiteissä on yleensä tosi samansävyisiä tummia varjostusvärejä, vaikka yhdelläkin hyvällä sävyllä pärjäisi ihan loistavasti.

   Poista
 3. Tosi hyvä, että teet rehellisiä postauksia tuotteista jotka ei sua miellyttäneet ja perustelet ne vielä hyvin! Se mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi jollain, mutta kuiteki saa jotain tietoja tuotteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee! :) Kiitos paljon kommentista Niina<3

   Poista
 4. Mullekin L'Orealin huultenrajauskynät (ja kulmakynä) ovat olleet pettymyksiä. Itseasiassa mulla on vaikka kuinka paljon huultenrajauskyniä, mutta ehkä neljäsosaa pystyn käyttämään. Loput ovat liian kuivia, huonosti levittyviä tai huonosti pysyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas on todella vähän noita huultenrajauskyniä ja lisää pitäisi hankkia. En vaan oikein tiedä, minkä merkin kyniä lähtisin testaamaan, kun pelottaa ettei ne toimikaan ja on juurikin kuivia tms. :/

   Poista
 5. Itse asiassa olis monesti mielenkiintoisempaa lukea "negatiivisia" tuotearvosteluja, koska välttyis ostamasta niitä huonoja tuotteita! Mutta aina vaan kaikki kehuu kaikkea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo niitä kehuja on yleensä kivempi kirjoittaa ja itse oon ainakin yleensä niin innoissani jostain oikeesti tosi hyvästä tuotteesta, että sitä fiilistä on pakko päästä nopeasti jakamaan myös tänne bloginkin puolelle :D Negatiivisia arvosteluja on munkin mielestä kyllä mielenkiintoista lukea ja ne on ehdottomasti ihan yhtä "tarpeellisia" kuin ne positiiviset tuotesuosittelutkin! :)

   Poista
 6. Mä olen jo pitkään aikonut kirjoittaa huonoista tuotteista ja varmaan pitäisikin näiden kommenttien perusteella. Yleensä on mukava kirjoittaa hyvästä kosmetiikasta, koska jotenkin tuntuu tylsältä haukkua jotain, mutta ehkäpä otan tästä vinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän samat fiilikset ton asian suhteen, mutta mieluusti lukisin kyllä sultakin postausta huonoista tuotteista! Ne on aina tosi mielenkiintoisia ja selkeesti niistä myös pidetään :)

   Poista
 7. Tälläiset postaukset on oikeasti hyödyllisiä, mielummin sitä kertoo rehellisen mielipiteen eikä hypeta vaan jotain tuotetta turhaan :) Mulla ei ole mistään näistä kokemusta mutta vähän yllärinä tuli, kun et ollut tyytyväinen NYXiin, koska tuntuu että kaikki hehkuttaa sitä :D Mutta ymmärtäähän sen, jos tarpeeksi vaaleaa väriä ei löydy. Mulla tuppaa olemaan sama ongelma etenkin talvella, kun on muutenkin sellainen zombi. Etsintä siis jatkukoon ja en osta seuraavaksi NYXiä! :D Ps. Jos sulla on enemmänkin tälläisiä tuotteita mihin et ole ollut tyytyväinen niin lukisin niistä mieluusti lisää, niinkuin sanoin - nää on hyödyllisiä! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mun mielestä olis ihan kamalaa, jos joutuisin keksimällä keksimään jostain sysihuonosta tuotteesta jotain kehuttavaa tai jopa keksimään päästäni sellaista :D Ei luonnistuis multa tollanen! Tiiätkö musta tuntuu, että oon tyyliin ainut, joka ei oo tota NYXin palettia kehunut maasta taivaisiin :D En oo kovin montaa poikkipuolista sanaa tosta kuullut tai lukenut, mutta joo mä en tykkää. Varjostusvärit on ihan jees ja niitä aion varmaan käyttää jatkossakin, mutta ei tolla korostusvärillä tee yhtikäs mitään, kun siinä on sen verran huono pigmentti! Jos oikeesti vaalean korostusvärin haluaa niin suosittelen ABH:n Contour Cream Kitiä sävyssä Fair. Siitä löytyy kaksi erittäin pigmenttistä ja vaaleaa sävyä, tosin ne on voidemaisia eikä puuterisia :)

   Kirjoittelen varmasti myös jatkossa tällaisia postauksia, kiva kuulla että nää koetaan hyödyllisiksi<3 :)

   Poista

Kiitos kommentista!