tiistai 10. toukokuuta 2016

Ajatuksia luonnonkosmetiikasta


Luonnonkosmetiikka on aihe, joka on ollut pinnalla jo pitkään. Myös multa on monia kertoja pyydelty postauksia luonnonkosmetiikkaan liittyen, mutten ole sellaista aiemmin koskaan tehnyt. Ja miksen? Yksinkertaisesti siitä syystä, ettei mulla oikeastaan ole ollut käytössä luonnonkosmetiikkaa olevia tuotteita. Okei, muutamia yksittäisiä kyllä, mm. LivBoxista tullutta Laveraa, mutta itse en ole varsinaisesti koskaan aiemmin ostanut luonnonkosmetiikkaa itselleni. Siitä päästäänkin aiheeseen, että miksi en ole. Mä olen kuitenkin todella kiinnostunut kosmetiikasta ja testailen mieluusti uusia tuotteita. Mä en ole jättänyt testaamatta tai ostamatta yhtään tuotetta vain siksi, että se on nimenomaan luonnonkosmetiikkaa. Toisaalta en ole kyllä tähän mennessä myöskään ostanut yhtä ainutta kosmetiikkatuotetta vain siitä syystä, että se on luonnonkosmetiikkaa. Mutta muutama syy multa kuitenkin löytyy sille, etten ole vielä juurikaan luonnonkosmetiikkaa käyttänyt:

Jotenkin miellän itse luonnonkosmetiikan erityisesti ihonhoitoon, vaikka totta kai on paljon myös luonnonkosmetiikkaa olevia meikkejä. Ihonhoito ei varsinaisesti ole koskaan ollut mulle se osa-alue, johon haluan ehdottomasti panostaa ja käyttää paljon rahaa. Mä olen pärjännyt ainakin toistaiseksi loistavasti ihan perus Lumenella, Nivealla, Herbinalla, Garnierilla ym. Eli siis markettikosmetiikalla. Vichy, Clinique ja Clarins ovat sitten toisaalta niitä hitusen kalliimpia merkkejä, joita olen ihonhoidossani käyttänyt, mutta mä laitan selkeästi enemmän rahaa meikkeihin ja ostan suhteessa kalliimpia meikkejä kuin ihonhoitotuotteita.


Luonnonkosmetiikka ei ole mun mielestä yleensä sieltä edullisimmasta päästä ja kuten yllä mainitsin, panostan ja käytän rahaa enemmän niihin meikkeihin ja meikit on mulle se ykkösjuttu. Totta kai ihonhoitotuotteet täytyy olla kunnossa, jotta iho voi hyvin ja meikistäkin tulee kaunis, mutta mulla on oikeastaan aina ollut ihonhoitoon liittyen ajatus, että sitä parempi mitä halvemmalla pääsee. Tässä siis yksi syy sille, miksen ole kovin helposti tarttunut kaupassa luonnonkosmetiikkatuotteeseen, kun olen ollut ostamassa vaikkapa uutta putsaria. Toinen syy on se, että mä olen vähän sellainen "kaikki-heti-tänne-nyt" -tyyppinen ihminen ja haluaisin sitten yhdellä kertaa mielelläni testailla monta saman merkin tuotetta ja taas tulee oikeastaan vastaan se raha. Totta kai löytyy myös edullisempia luonnonkosmetiikkatuotteita ja paljon alennusmyyntejä, mutta mulle on vaan jostain jäänyt se mielikuva, että luonnonkosmetiikka on monesti vähän hintavampaa. Toki riippuu siitä, mihin vertaa, mistä ostaa ja mitä ostaa.

Kolmas syy on se, että mua on monesti oikeasti välillä ärsyttänyt se, miten luonnonkosmetiikkaa ylistettäessä mollataan ja haukutaan synteettistä kosmetiikkaa. Totta kai tuotetta tai tuoteryhmää saa kehua, jos se on omasta mielestä hyvä ja mielipiteensä tuoda esiin, mutta välillä törmää melko radikaaleihin syytöksiin siitä, miten "tavallinen" synteettinen kosmetiikka on suurinpiirtein hengenvaarallista ja luonnonkosmetiikka ainut turvallinen ja hyvä kosmetiikkamuoto. Jokainen saa olla mitä mieltä haluaa, mutta mä en itse ymmärrä miksi pitää jotain asiaa kehuttaessa haukkua toinen maanrakoon? Olishan se nyt vähän hassua, jos mä kirjoittaisin blogiini postauksen, jonka aiheena olisi esitellä uusi x merkin huulipuna ja joka toisessa lauseessa paasaisin siitä kuinka y merkin huulipuna on täyttä kuraa. Ymmärrän sen siinä mittakaavassa, että kerrotaan jos joku toisentyyppinen tuote ei ole sopinut itselle, verrataan kahta tuotetta tai vaikkapa yksinkertaisesti sanotaan, että tästä syystä mä pidän tästä tuotteesta enemmän kuin tosta toisesta. Mutta jos se huulipuna y ei millään tavalla muuten liity siihen huulipunaan x ja siihen kyseiseen postaukseen, niin miksi se huulipuna y pitää koko ajan vetää siihen mukaan? En tiedä avautuiko mun erittäin surkeasti muotoiltu pointti kenellekään? :D Enkä missään nimessä tarkoita, että tällaista näkyisi jossain jatkuvasti, mutta muutamaan otteeseen olen tällaiseen törmännyt ja mä en itse henkilökohtaisesti pidä tollasesta. Yksittäisen henkilön mielipide ei niinkään ole mun ostopäätöksiini vaikuttanut, mutta kun tietyt kosmetiikkabrändit tekevät tätä samaa niin oon toistaiseksi ihan periaatteesta halunnut kiertää ne merkin tuotteet vähän kauempaa. Totta kai omaa brändiä saa ja pitääkin mainostaa, mutta ei siinä sivussa tarvitse mun mielestä yrittää luoda kuluttajille sellaista mielikuvaa, että toisentyyppinen kosmetiikka on oikeasti jopa vaarallista ja haitallista. 


Päätin jo alkuvuodesta, että tämän kevään aikana annan vihdoin tilaisuuden luonnonkosmetiikalle ja ostan erilaisia ihonhoitotuotteita testattavaksi. Kivipuuteri-blogin Maija esitteli jokin aika sitten muutaman tuotteen merkiltä Gamarde, joka oli mulle entuudestaan täysin tuntematon. Päätin jo Maijan postausta lukiessani, että ton merkin tuotteita mä haluan testata. Tuotteet vaikuttivat mielenkiintoisilta ja omalle ihotyypilleni sopivilta, ja nyt sitten vihdoin viime viikolla klikkailin pari tuotetta ostoskoriin Elonaturan verkkokaupassa ja jäin odottamaan niiden saapumista. Tilasin itselleni siis ylläolevissa kuvassa näkyvän Lait Nettoyant Douceur -puhdistusmaidon ja Gommage Douceur -kasvokuorinnan.

Tän kaiken selostuksen jälkeen voisi ajatella, että mulla on jotain luonnonkosmetiikkaa vastaan, mikä ei missään nimessä pidä paikkaansa. Mä lähden näitäkin tuotteita testaamaan kuten mitä tahansa muutakin kosmetiikkatuotetta - avoimin ja positiivisin mielin. Toivottavasti tykästyn näihin tuotteisiin, mutta vaikka niin ei kävisi, en missään nimessä silti ajattele, ettenkö voisi pitää mistään luonnonkosmetiikan tuotteesta. Eihän siinä olisi mitään järkeäkään ajatella niin :D Näistä kahdesta tuotteesta kirjoittelen siis myöhemmin vielä oman postauksensa. Halusin vain jakaa teille nyt ajatuksiani tästä aiheesta ja myös selittää, miksi luonnonkosmetiikka ei ole ollut aiemmin tämän isommassa osassa blogissani :) Mielelläni kuulisin myös teidän mielipiteitä siitä, miksi käytätte tai ette käytä luonnonkosmetiikkaa!

Mitä ajatuksia luonnonkosmetiikka teissä herättää? Oletteko ihastuneet luonnonkosmetiikkaan tai onko se mahdollisesti vielä tuntematonta aluetta? :)

10 kommenttia:

 1. Mä tykkään kovasti luonnonkosmetiikasta, mutta olen sekakäyttäjä :) Juurikin ihonhoidossa tykkään luonnonkosmetiikkaa käyttää. Monissa synteettisen kosmetiikan voiteissa on silikoneja, joiden käyttämistä tykkään välttää. Sen sijaan hiustenhoidossa silikonit ovat pitkälle ja kärsineelle tukalleni välttämättömyys. Mä voisin luonnonkosmetiikan tuotteista suositella ainakin Madaran AHA-happokuorintaa, Dabban kukkaisvesiä, Davvin silmänympärysvoidetta ja Dr. Hauschkan sitruuna-sitruunaruoho vartalovoidetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun blogista on saanutkin lukea tosi mielenkiintoisia postauksia eri luonnonkosmetiikkatuotteista ja monet ovat alkaneet kiinnostaa muakin :) Dabbaa ja Davvia haluaisin ainakin testata! Davvin purkitkin on jotenkin niin kauniita :) Kiitos paljon noista tuotesuosituksista, ne tulivat tarpeeseen :D

   Poista
 2. Mun kiinnostus luonnonkosmetiikkaa kohtaan on selvästi kasvanut parin vuoden takaisesta. Syynä on valikoiman laajuus, löytyy tuotteita eri hintaluokista ja minusta on vain mukavaa, että voin lukea inci-listaa ja tunnistaa helposti mitä ainesosia luonnolliset tuotteet sisältää. Suosin luonnonkosmetiikkaa, mutten ole ehdoton sen suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle voisin sanoa samaa kuin Nellalle - teidän molempien blogeista oon saanut lukea tosi hyviä postauksia eri luonnonkosmetiikkatuotteista! :) Joo no se on kieltämättä ihan mukavaa vaihtelua, ettei inci-lista ole pelkkiä kemiallisten yhdistelmien nimiä vaan joukosta löytyy paljon niitä tuttujakin juttuja :D Kiitos kun kerroit mielipiteesti aiheeseen!

   Poista
 3. Mäkään en oo pahemmin tutustunut luonnonkosmetiikkaan, ei oo ollut tarvetta :) Toki oon avoin kaikelle, mutta ei oo ollut sellasta tilannetta, että olis pakko ostaa. Eli ymmärsin hyvin sun pointin tässä postauksessa! Kiva kun teet erilaisia postauksia liittyen kosmetiikkaan ja kauneudenhoitoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on siis vähän sama tilanne! :D Kiva kuulla, että tykkäät mun postauksista ja iso kiitos sulle Niina taas kerran kommentista<3 :)

   Poista
 4. Mun on pakko myöntää että nyt kun oon työharjoittelussa luonnonkosmetiikkaa valmistavassa yrityksessä ja oon saanut sieltä testattavakseni useamman luonnonkosmetiikkatuotteen, oon ihastunut muutamaan niistä aika lailla. En kuitenkaan siksi, että ne ovat luonnonkosmetiikkaa, vaan ihan vaan siitä syystä että ne ovat hyvää kosmetiikkaa. Yleensä oon jopa vältellyt luonnonkosmetiikkaa koska ärsyttää juuri tuo synteettisen kosmetiikan mollaaminen, mutta toisaalta, sieltäkin puolelta voi löytyä varsinaisia helmiä. Kosmetiikkaa mitä kosmetiikkaa ja oon aina valmis kokeileen kiinnostavia tuotteita :D

  Yksi syy myös miksi en luonnonkosmetiikkaa hirveästi suosi on tuoksumaailmat - monessa niistä kun on aika stydit odöörit. Joskus kokeilin Madaran kosteusvoidenäytteitä enkä vaan voinut käyttää niitä, kun ne haisi mun nenään ihan kamalalta. Tietenkään kaikki luonnonkosmetiikka ei ole voimakkaan tai pahan hajuista ja jotkut tykkääkin niiden tuhdimmista tuoksuista, mut mulla tuoksu vaikuttaa niin paljon käyttökokemukseen et muuten hyvä tuote voi mennä ihan pilalle väärän tuoksun takia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työharjottelu tollasessa paikassa on varmasti ihan mahtava tilaisuus päästä tutustumaan tarkemmin siihen luonnonkosmetiikkaan! :) Sun opinnot kuulostaa muutenkin ihan superkiinnostavilta ainakin sen perusteella, mitä oot blogiisi niistä kirjoittanut :)

   Hei toi on muuten ihan totta ja mun olis myös pitänyt lisätä toi tuoksujuttu tähän postaukseen :D Tajusin sen, kun eilen testasin noi Gamarden tuotteet ja noiden(kaan) tuoksu ei vaan kertakaikkiaan oo mun mieleeni. Ja saman oon siis huomannut muutamassa muussa luonnonkosmetiikkatuotteessa. Pitää varmaan etsiä vähän miedommalta tuoksuvaa luonnonkosmetiikkaa seuraavaksi :D Joissain putsareissa yms. se tuoksu vielä menettelee, mutta mä veikkaan etten myöskään pystyisi käyttämään mitään kasvovoidetta, jonka tuoksu ei miellytä mua yhtään.

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus! :) Mun suhtautuminen luonnonkosmetiikkaan on aiemmin ollut, että aivan sama. Mulla on ollut joitain luonnonkosmetiikan tuotteita, mutta olen hankkinut ne lähinnä blogisuositusten perusteella. Edelleenkään mulle ei ole merkitystä sillä, onko tuote luonnonkosmetiikkaa vai ei, kunhan se toimii. Viime aikoina mua on kuitenkin alkanut kiinnostaa luonnonkosmetiikka enemmän varsinkin ihonhoidossa. Jotenkin se ihon hoitaminen luonnollisilla ainesosilla kuulostaa houkuttavalta. Mutta ei sen kosmetiikan tarvitse mielestäni silti olla varsinaista luonnonkosmetiikkaa. Esimerkiksi itse koen teepuuöljyn hyväksi finnien hoitoon. The Body Shopin Tea Tree sarjan kermainen puhdistusaine on mielestäni todella hyvä tuote. Sen teho perustuu teepuuöljyyn, mutta siinä on myös synteettisiä ainesosia.

  Muakin ärsyttää tuo tavallisen kosmetiikan haukuminen. Mä en itseasiassa ole kiinnittänyt huomiota siihen, että luonnonkosmetiikkayritys tekisi tuota. Toki niitä tuotteita markkinoidaan puhtaina ja luonnollisina jne, mutta ihan suoranaiseen haukkumiseen en ole kiinnittänyt huomiota (en tosin ole etsimällä etsinytkään, kyllä tuollaista varmasti löytyisi). Sen sijaan olen kiinnittänyt välillä huomiota siihen, että varsinkin media ja jotkut blogit (ainakin se kemikaalimikälie, joka liittyi siihen phmb-kohuunkin) lyttäävät kosmetiikan vaaralliseksi ja yrittävät oikein lietsoa paniikkia. Usein nuo jutut perustuvat olettamuksiin, ei faktatietoon. Tai jos yksi ainesosa on todettu vaaralliseksi (kuten tuo phmb), lytätään kaikki tappaviksi myrkyiksi. Surkuhupaisaa tässä on se, että monet ihmiset oikeasti uskovat nuo jutut ajattelematta ollenkaan asiaa omilla aivoillaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tosiaan vähän sama ajatus tossa - pääasia että tuote toimii, oli se sitten millaista kosmetiikkaa tahansa. Ja tärkeintähän on se, että löytää ne itselleen parhaiten sopivat tuotteet! Mä en ainakaan halua orjallisesti tuijottaa vain sitä, onko kyseessä luonnonkosmetiikkatuote (tai sitten synteettinen, jos luonnonkosmetiikka ei kelpaa) vaan mun huomio kiinnittyy kyllä tasan siihen, toimiiko tuote ja onko se muuten mulle mieluinen.

   Joo siis mä en tiedä kumpi on surullisempaa, se että media ja yksittäiset ihmiset (esim. juuri bloggaajat) lietsovat tollasta hysteriaa vai se, että niin monet ihmiset uskovat sokeasti kaiken sen, mitä netistä lukevat. Mun mielestä on ihan käsittämätöntä, miten joillan aikuisillakin ihmisillä medianlukutaito ja lähdekriittisyys on samalla tasolla kuin viisivuotiaalla lapsella. Varsinkin toi phmb-kohu on erittäin hyvä esimerkki tapauksesta, missä sitä hysteriaa lietsottiin ja faktat jäivät täysin sivuun.

   Poista

Kiitos kommentista!