maanantai 11. huhtikuuta 2016

6 Makeup Products Every Woman Should Have

Otsikkoa ei pidä ottaa turhan vakavasti, sillä eihän yhdenkään naisen ole pakko omistaa yhtä ainutta meikkituotetta tai -välinettä, mikäli ei niitä itselleen koe tarpeelliksi. Postaus onkin lähinnä tehty siltä kantilta, mitkä meikit ja meikkitarvikkeet koen itse sellaisiksi, jotka meikkiä käyttävän naisen meikkipussista olisi hyvä löytyä :) Nä on puhtaasti mun mielipiteitäni enkä siis missään nimessä sano, etteikö kaunista ja kantajalleen sopivaa meikkiä voisi saada ilman näitä, mutta ainakin mun elämääni nämä ovat helpottaneet huomattavasti! Mä tosin käytänkin varmasti keskimääräistä enemmän meikkiä (ainakin useampia tuotteita) ja tästäkin listasta löytyy varmasti tuotteita, jotka eivät tule koskaan kuulumaan kaikkien meikkaavien naisten meikkipussin sisältöön. Nyt puhutaan siis tosiaan pelkästään meikeistä ja meikkaustarvikkeista ja jätetään ihonhoito pois laskuista. Lisäksi nä on kaikki sellaisia aika perusjuttuja, eli ei mitään varjostuspaletteja ja highlightereita, vaikka toki sellaisetkin on ihan kiva lisä meikkiin ;)


1. Hyvä kulmatuote. Onnittelut kaikille, jotka omaavat luonnostaan sellaiset kulmat, ettei niitä tarvitse mitenkään piirtää tai värittää! Voisin itsekin haluta sellaiset :D Monilla on kuitenkin tarvetta jollain tavalla hieman fiksailla kulmiaan ja siihenhän on olemassa monenlaisia tuotteita - kynää, puuterimaista väriä, voidemaista väriä jne. Kulmat ovat mun mielestäni aika keskeinen osa meikkiä ja itse haluan pyrkiä siihen, että kulmani näyttävät huolitelluilta. Jos siis et ole tyytyväinen kulmiisi niiden luonnollisessa tilassa ja/tai värissä, suosittelen hankkimaan itsellesi hyvän sävyisen ja toimivan kulmatuotteen.


2. Omalle iholle ja omiin tarpeisiin sopiva meikkivoide. On paljon naisia, jotka eivät meikkivoidetta iholleen tarvitse, mutta valitettavasti kaikki eivät kuulu samaan kastiin, en myöskään minä. Oman ihon sävyyn ja ihotyyppiin soveltuvan meikkivoiteen metsästys on varmasti monelle työn ja tuskan takana. Meikkivoiteitakin on niin monenlaisia - peittäviä ja vähemmän peittäviä, mattapinnan antavia ja heleyttäviä jne. Yhden täydellisyyttä hipovan meikkivoiteen löytyminen tosta meikkivoideviidakosta tuntui musta ainakin pieneltä lottovoitolta. On toki tilanteita ja hetkiä, jolloin meikkivoiteelta kaipaa jotain "normaalista poikkeavaa", jolloin niitä tietysti olisi sitten hyvä olla enemmän kuin yksi, mutta mun mielestä olisi ihan äärettömän tärkeää omistaa edes yksi oikeasti itselleen hyvin sopiva meikkivoide, jos sellaista tulee käytettyä.3. Puuteri. Tä on oikeastaan jatkoa tolle edelliselle kohdalle, sillä meikkivoidehan olisi hyvä myös kiinnittää ja yleensä siihen kiinnitykseen käytetään puuteria. On varmasti meikkivoiteita, jotka pysyvät kasvoilla kauniisti myös ilman puuterointia, mutta itse en ole tällaiseen törmännyt. Puutereitakin löytyy monenlaisia ja itse suosin meikin kiinnittämiseen useimmiten translucent -irtopuuteria, joka on väritöntä ja sen tehtävänä ei siis ole peittää ihoa tai muutenkaan tuoda sille minkäänlaista väriä vaan kiinnittää alla oleva meikkivoide (+ mahdolliset muut tökötit) ja pitää ihon kiiltely kurissa.


4. Luomivärejä sekä arki- että iltameikkiin. Niitä luomivärejä ei tarvitse hamstrata kymmeniä paletteja ja maksaa itseään kipeäksi, sillä hyviä luomivärejä löytyy myös ihan markettikosmetiikasta. Jollain ihan peruspaletilla, joka sisältää esimerkiksi ruskean eri sävyjä (vaaleita ja tummia), pääsee jo pitkälle, mikäli niitä luomivärejä haluaa meikissään käyttää. Monta eri sävyä sisältävillä paleteilla saa yleensä taiottua jos jonkinlaisia silmämeikkejä ja meikin tummuusasteen voi määritellä oman maun ja tilaisuuden mukaan.


5. Kunnollinen häivytyssivellin. Luomivärisiveltimiä löytyy todella monenlaisia. On montaa eri kokoa, muotoa, käyttötarkoitusta ja materiaalia. Oikeastaan jo muutamalla perussiveltimellä pääsee pitkälle silmämeikkiä tehdessä, mutta yksi mulle itselleni ehdoton on kunnollinen häivytyssivellin. Oikeastaan en itse edes tajunnut miten paljon sellaista tarvitsin ja kuinka suunnattomasti se helpotti silmämeikin tekoa ennen kuin sellaisen itselleni sain. Ja nyt puhun siis Sigman E40 siveltimestä, joka näkyy kuvassa etualalla. Toki mä häivytin silmämeikkini ennenkin ja omistin muita siveltimiä siihen tarkoitukseen, mutta toi on yksinkertaisesti ehkä mun paras sivellinostokseni ikinä. Toi on vaan kaikin puolin täydellinen.


6. Poskipuna. Tiedän, että löytyy paljon naisia, jotka eivät poskipunaa syystä tai toisesta halua käyttää ja mikäs siinä, jokainen käyttää juuri niitä tuotteita, joita haluaa :) Mulle poskipuna on kuitenkin kuulunut meikkiin käytännössä katsottuna aina. Pienikin sipaisu väriä poskille saa ainakin mun kalpean ihoni näyttämään paljon terveemmältä ja se väri tuo muutenkin eloa kasvoille. Poskipunan ei tarvitse olla kirkkaan pinkkiä, sillä värivaihtoehtoja löytyy pilvin pimein ja poskipuna voi olla hyvinkin luonnollisen sävyistä. Häivyttäminen on tässä(kin) kohtaa erityisen tärkeää, jotta naama ei näytä juuri siltä kuin poskien kohdalle olisi lätkäisty pari kappaletta muusta ihosta selkeästi poikkeavaa värilappua.

Haluan vielä painottaa, että nämä ovat kaikki mun omia mielipiteitäni enkä siis missään nimessä ajattele, että jokaisen naisen tulisi ehdottomasti omistaa nämä kaikki tuotteet, jotka mainitsin tässä postauksessa. Meistä jokainen on erilainen meikkaaja. Joku ei meikkaa lainkaan, joku käyttää meikissään vain paria tuotetta ja joku pariakymmentä. Vaikka postaus on lähtökohtaisesti mietitty siltä kantilta, mitkä tuotteet olen itse kokenut itselleni erittäin tarpeellisiksi, pyrin kuitenkin ajattelemaan asiaa laajemmin ja yleisemmin ja listaamaan niitä juttuja, joilla jokainen nainen pääsee melko pitkälle. Toki sellaisia tuotteita on paljon enemmänkin, mutta tässä oma listani niistä.

Jos olisin tehnyt tästä nimeomaan listan siitä, mitkä ovat mulle ne ehdottomat tuotteet, olisi listalle päätynyt hyvä ripsiväri, musta nestemäinen eyeliner ja kirkkaan punainen huulipuna. Nykypäivänä esimerkiksi ripsienpidennykset ovat niin yleisiä, ettei ripsivärille ole enää ihan samanlaista tarvetta. Eyeliner on mulle itselleni ihan must tuote, mutta voinko sanoa sen olevan oikeasti sellainen, mikä jokaisen olisi hyvä omistaa? En voi. Punainen huulipuna on klassinen tuote ja monien meikkipussista sellainen löytyykin, mutta se ei klassisuudestaan huolimatta ole tuote, jonka kaikki kokevat itselleen sopivaksi. Ajatellin kyllä itse asiassa tehdä piakkoin myös postauksen niistä meikkituotteista, jotka ovat mulle tällä hetkellä sellaisia ihan must juttuja, joten pysykäähän kuulolla, jos sellainen kiinnostaa ;)

Mitkä ovat teidän mielestänne meikkituotteita, jotka jokaisen tulisi omistaa? :)

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus! Olisi ehdottomasti kiva lukea niistä sun must tuotteista :)

  Olen kyllä täysin samaa mieltä kulmatuotteesta, meikkivoiteesta, puuterista ja poskipunasta. Noiden lisäksi omasta mielestäni tällaisia "kaikille pakollisia" tuotteita olisi matta aurinkopuuteri, se ripari (ellei omista pidennyksiä) ja joku luottohuulituote, esim. nude kiilto :)

  Luomivärit ovat mun mielestä sellaisia, että niitä ei välttämättä tarvitse. Itse ennen blogiaikoja laitoin aina vain liikkuvalle luomelle highlighteria, sen lisäksi laitoin siipimäisen rajauksen ja ripsaria. Eli siinä oli mun silmämeikki ja tuon kaverina pidin lähes aina punaista huulipunaa :D Luomiväri on omasta mielestäni yksi meikin hankalimmista ja eniten aikaa vievistä osa-alueista, joten jos ei ole erityinen meikkifriikki, mielestäni pärjää loistavasti ilmankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelen sen postauksen mahdollisimman pian valmiiksi! Kiva kuulla, että sellanen kiinnostaa :)

   Noi sun mainitsemat kolme juttua on tosiaan erittäin käytännöllisiä tuotteita ihan jokaiselle. Mä mietin pitkään, että laitan tähän myös jonkun huulituotteen, mutten yhtään keksinyt että mikä sellainen hyvä ja "yleinen" voisi olla :D

   Toi on kyllä ihan totta, mitä noista luomiväreistä sanoit. Oon ehkä vähän kaavoihini kangistunut ja jopa lyhytnäköinen, sillä luomivärit on kuuluneet mun meikkeihin käytännössä ihan siitä lähtien, kun meikkaamisen aloitin :D Mulla on aina luomiväriä, vähintään sitten sellaista vaaleaa helmiäistä, ja yleensä enemmänkin niitä värejä. Itse asiassa töissäkin tuli toi aihe eilen puheeksi yhden työkaverin kanssa, joka myös sanoi, ettei pahemmin luomivärejä käytä, sillä iltameikissäkin hän korostaa mieluummin huuliaan ja silmiin tulee sitten vain eyelinerit ja ripsarit :) Ja kun asiaa tarkemmin miettii, niin löytyyhän multa monia kavereitakin, jotka ei niitä luomivärejä pahemmin käytä :D

   Poista
 2. Oooi ihastuttava postaus! ♥ Tosiaan nämähän ovat mielipiteitä, mutta voin itsekin kyllä allekirjoittaa lähes kaikki näistä. Meikkivoidetta itse en koe taritsevani vaikka ehkä se olisi mullekin ihan hyvä ostos:') Poskipunaa tykkään käyttää silloin tällöin, mutten itse oikein tiedä mikä olisi mun iholle sellanen simppeli tai mikä lie, en saa sit sanaa nyt päähäni:'D
  Musta ois tosi kiva saada joku tuto kuinka laitat kulmasi, ne näyttää aina hyvälle ja itse oon aika tahvo kulmien laitossa! Kulmat kehystää kasvoja joten ne pitäisi olla tiptop;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Kata<3 :) Oon ennenkin sanonut tän, mutta sun kuvia kun katselee niin ei ainakaan näytä siltä, että tarvitsisit yhtään enempää peittoa tai tuotteita sun meikkipohjaan :) Sulla on tosi kaunis iho! Kannattaa kokeilla eri sävyisiä poskipunia ja vaikkapa eri koostumuksen omaavia myös, niin ihan varmasti löytyy joku sellainen, minkä koet just sulle sopivaksi :)

   Oon itse asiassa sellasen tuton joskus tehnyt, mutta voisin tehdä päivitetyn version, kun käytännössä lähes kaikki ne kulmatuotteet on vaihtuneet ja nykyään tolla ABH:n Dipbrow Pomadella tulee muutenkin tehtyä ne vähän eri tyylillä :D Kiitos ideasta<3

   Poista
 3. Kiva postaus! :) Kulmat on ehdottomasti mulle tärkeinpinä, niiden on pakko onnistua! :D Mulla on muuten tota samaa kulmageeliä :) Ripsari on mulle myös ihan must tuote puuterin lisäksi :) Luomiväriä enkä poskipunaa välttämättä tartte, tosin poskipunaa käytän kyllä, mutta ei oo pakollinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo musta tuntuu, että jos mun kulmat on huonosti niin koko muukin meikki näyttää rumalta tai ainakin suttuiselta :D Ripsari on mullekin ihan pakollinen tuote, näytän meinaan about 15-vuotiaalta ilman sitä :'D Oli kiva kuulla mitkä noista mun listaamista jutuista kuuluu ja ei kuulu sun meikkiin! :)

   Poista
 4. Olipa kiva postaus ja samoilla linjoilla mennään täälläkin noiden tuotteiden kanssa! :) Ostin muuten vasta tuon Lumenen CC-voiteen, ja täytyy sanoa että se on ihan huipputuote! ♥ Iho jää ihanan sileäksi ja peittävyys on tosi hyvä - hyvä ostos siis :) Vielä täytyisi hankkia se uusi puuteri; ehkäpä päädyn sitten tuollaiseen irtopuuteriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tuuli! :) Oii itsekin ihastuin siihen suunnilleen vuosi sitten, se on oikeasti varmaan paras markettimeikkivoide mitä oon koskaan testannut :D Kesällä mä en vaan sitä oikein voinut käyttää, kun mun iho alkoi kiiltää tosi nopeesti sen kanssa. Tosin vika saattoi myös olla mun puuterissa :D Irtopuuteri vois olla sulle ihan hyvä valinta, niin kuin silloin sun blogissakin kommentoin :) Kannattaa ainakin koittaa, jos sellaista ei oo koskaan tullut testattua!

   Poista
 5. Mä voisin kanssa haluta sellaiset kulmat, mille ei tartte tehdä mitää.. Tai no korkeintaan jotain kulmakarvageeliä sutia :D menee aina välillä hermot kulmien värittämiseen/piirtämiseen ja tuntuu siltä,että en vaan koskaan saa niistä samanlaisia, koska oon joskus nuorena nyppinyt niitä liikaa nyt ne eivät kasva miten toivoisin.. Hemmetti! :D Tuo Lumenen Cc-voide on vain niin hyvää mutta kaipaisin silti jotain vielä parempaa, tuntuu nimittäin siltä etten ole siihen täydelliseen meikkivoiteeseen törmännyt vieläkään..vaikka aina välillä luulen niin :D Mun iho on sellainen, että se alkaa kiiltelemään tosi nopeasti ja on muutenkin helposti rasvoittuva.Noh,ei auta kuin jatkaa etsintää. Ps. Tosi kiva postaus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo semmoset kelpais kyllä :D Oijoi, tota oon kuullut tosi monilta, että nuorena liian nypityt kulmat ei oo enää sitten kasvaneet ja niitä saa olla piirtämässä aika paljonkin, jotta ne saa halutunlaisiksi :/ Mä itsekin nypin joskus kulmani suorastaan aika järkyttävän näköisiksi (näin vanhempana asiaa ajatellessa :D) ja siis tosi ohuiksi, mutta luojan kiitos ne on kasvaneet takaisin.

   Mäkin tykästyin tohon Lumenen CC-voiteeseen, mutta se sai kyllä mun kasvot kiiltelemään aika nopeasti. Nykyinen suosikkini, MACin Studio Fix Fluid, sen sijaan pitää ainakin mun kasvot mattaisina todella hyvin eikä mitään kiiltelyongelmaa ole enää! Tosin saa nähdä miten asiat on siinä vaiheessa, kun iskee ne ensimmäiset hellekelit.. :D Kiitos paljon Linda<3

   Poista

Kiitos kommentista!