torstai 4. helmikuuta 2016

Contouring and Highlighting

Mun on jo pitemmän aikaa pitänyt tehdä postausta omistamistani kasvojen varjostus- ja korostuspaleteista. Syy sille, miksi tässä on kestänyt kauemmin kuin on ollut tarkoitus, on ihan puhtaasti se, että mä olen ollut ehkä maailman laiskin ihminen niitä kunnollisia korostuksia ja varjostuksia kasvoilleni tekemään, joten nä paletit on tavallaan unohtuneet. Multa löytyy korostus- ja varjostuspaletteja kaksi kappaletta, toinen NYX:ltä ja toinen Blush Professionalilta ja mun olisi tarkoitus siis kertoa mielipiteeni niistä tässä postauksessa. Päätin lopulta jättää postauksesta kokonaan pois kuvat siitä, miten itse tykkään kasvojani korostaa ja varjostaa, sillä tästä postauksesta tuli muutenkin jo ihan riittävän pitkä. Netistä onneksi löytyy ties miten monia hyviä tutoriaaleja siihen liittyen!


Aloitetaan tästä Blush Professionalin 15 Colour Concealer Palettesta. Paletti sisältää 15 eri sävyistä voidemaista väriä eri tarkoituksiin. Paletin hinta on pretty.fi:ssä noin 16 € ja sanoisin tämän olevan kyllä ehdottomasti hintansa arvoinen! Näistä kahdesta paletista tämä on ehdottomasti se, jota olen käyttänyt enemmän. Toisaalta näiden voidemaisten värien huonona puolena on se, että niitä joutuu työstämään huomattavasti kauemmin kuin puuterimaisia, jotka on helpompi häivyttää. Työpäivisin mulla siis ei ole aikaa tätä palettia käyttää, mutta vapaalla ollessani olen tarttunut huomattavasti useammin tähän kuin NYXin palettiin.


Tässä kaikki paletin sävyt. Joukosta löytyy niin kasvojen värivirheiden korjaamiseen tarkoitettuja värejä, iso määrä erilaisia vaaleita sävyjä ja muutama tummempi sävy. Sävyt ovat pigmenttisiä ja levittyvät iholle hyvin. Niitä saa tosiaan jonkin aikaa häivytellä, jotta ne sulautuvat ihoon eivätkä jätä ikäviä rajoja, mutta lopputulos on mielestäni oikein hyvä.


1. sävy on shimmerinen vaalea sävy, joka sopii erittäin hyvin highligteriksi esimerkiksi poskiluun päälle. Mä en ole juurikaan käyttänyt tätä, sillä tykkään itse enemmän puuterimaisista highlightereista, mutta ihan kivasti tolla saa ihoon hehkua.

2. sävy on vaaleanvihreän värinen ja tällä on tarkoitus peittää ihon punaisia kohtia. Oon itse käyttänyt tätä paljon esimerkiksi nenän alueelle.

3. sävy on vaalean violetti ja tämä on mulla itse asiassa täysin käyttämätön. Violetilla värillä saa mun käsittääkseni hyvin peitettyä mahdollisia kellertäviä alueita ihossa, mutta mä en ole vielä omasta naamastani keksinyt yhtään paikkaa, minne tätä väriä voisin levittää.

4. sävy on keltainen ja tällä saa peitettyä ihon sinisiä alueita, kuten tummat silmänaluset. Tämäkin on jäänyt mulla aika pitkälti käyttämättömäksi, sillä käytän ihan erillisiä peiteaineita tummien silmänalusten peittämiseksi.


Tästä kuvasta näkee mun mielestä hyvin sen, että vaikka nuo paletin vaaleimmat sävyt näyttävät isoksi osaksi aika pitkälti täysin samansävyisiltä, löytyy niitä sävyeroja kuitenkin. Näistä olen käyttänyt korostusväreinä pääasiassa 5. ja 6. sävyä, jotka selkeästi ovat paletin vaaleimmat. Ruskettuneella tai muuten tummemmalla iholla toimii toki muutkin sävyt.


Ja sitten vielä paletin viisi viimeistä sävyä. Kuten kuvasta näkyy, varsinaisia tummia varjostussävyjä tästä paletista ei löydy kuin kaksi kappaletta, joista toinen on lämpimämpi ja toinen kylmempi sävy. Olisinkin ehkä toivonut vähän laajempaa kirjoa näihin tummiin sävyihin, varsinkin kun noita vaaleampia sävyjä on niin runsaasti ja nuo ovat molemmat todella tummia. Onneksi noi saa aika kivasti kuitenkin häivytettyä vaaleammiksi, mutta aikaa se kieltämättä vie. Tuo 13. sävy soveltuu varmasti myös joillekin niiden varjostusten tekemiseen, mutta mulle toi on liian oranssihtava sävy.


Seuraavaksi sitten tämä NYXin Highlight & Contour Pro Palette, jonka sävyt ovat puuteriamisia. Itse maksoin tästä muistaakseni vähän päälle 20 € ja tein tilaukseni feeluniquelle. Mitä nopeasti vilkaisin niin tästä saa helposti pulittaa sen 45 euroa eri verkkokaupoissa. Sain tämän siis suunnilleen puolet edullisemmin kuin mitä se monissa muissa paikoissa maksaa. Nyt palettia testattuani täytyy sanoa, että en kyllä itse maksaisi tästä lähemmäs 50 euroa, sillä niin hyvä tämä paletti ei ole.


Paletista löytyy tosiaan kahdeksan eri sävyä, joisat neljä on tarkoitetty kasvojen korostamiseen ja neljä varjostusten tekemiseen. Ehkä suurin syy sille, etten oikein ole tästä paletista pitänyt on se, että siveltimellä väriä ottaessa se väri yleensä lähinnä vain leviää joka puolelle tuota värinappia. Toki sitä siihen siveltimeenkin sitten tarttuu, mutta mua inhottaa jo luomiväreissäkin se, jos sitä irtoaa kamalasti "ylimääräistä" ja se väri kasautuu sitten siihen napille. En tiedä ymmärtääkö kukaan mitä tarkoitan, mutta siis tämän takia oon yleensä päätynyt ottamaan tota väriä noista napeista sormilla, mikä toimii ihan hyvin, muttei tietenkään ole se kaikkein hygieenisin vaihtoehto. Toinen syy on se, ettei tästä(kään) paletista löydy riittävän vaaleaa mattaista sävyä. Vaalea kyllä, mutta toivoisin vielä vaaleampaa.

Ice Queen / Soft Light / Cream / Nectar
1. sävy on shimmerinen korostusväri, jota olen käyttänyt oikeastaan ihan vain muutamia kertoja. Olisi ehkä kannattanut tutustua vähän tarkemmin tähän palettiin ennen sen tilaamista, sillä jotenkin oletin myös tämän sävyn olevan mattainen, mutta eihän se sitä sitten ollutkaan. Sävyltään tämä olisi mulle aivan täydellinen kasvojen korotustuksiin, mutta tarvitsen siihen mattaisen sävyn, en shimmeristä.

2. sävy on siis paletin vaalein mattainen korostusväri. Kuvassa se näyttää oikein vaalealta ja sitä se onkin, mutta kasvoille laittaessa se ei juuri ole omaa ihoani vaaleampi. Se tosin saattaa myös johtua siitä, ettei toi sävy ole mikään kaikkein runsaspigmenttisin.

Sävyt 3 ja 4 ovat vaaleita mattasävyjä - toinen keltainen ja toinen hieman oranssihtavan beige. Näihin en ole tainnut koskea vielä kertaakaan.

Tan / Toffee / Sculpt / Hollow
Sitten vielä paletin neljä varjostussävyä. Joukosta löytyy selkeästi tummempaa ja valeampaa, samoin kylmempää ja lämpimämpää sävyä. Siinä suhteessa tämä paletti on kyllä oivallinen. Näistä olen käyttänyt eniten sävyjä 6 ja 7. Sävy 8 on varmasti oikein hyvä, kun iho on saanut kesällä vähän väriä. Tällä hetkellä mä olen sen verran kalpea, että noita tummempia sävyjä saa häivytellä melkoisen kauan, jotta lopputulos ei näytä täysin luonnottomalta :D


Tämäkin kaksikko ansaitsee ehdottomasti vielä paikkansa tässä postauksessa, sillä nuo yllä olevassa kuvassa olevat Lumenen kaksi tuotetta ovat ne, joilla suurimmaksi osaksi kasvojani korostan ja varjostan. Lumenen Arctic Sun Bronzer ja Touch of Radiance Highlighter ovat aivan mahtavia molemmat! En oikeastaan muuta aurinkopuuteria käytäkään kuin tota Lumenen mattaista ja tuo valokynä on myös osoittanut olevansa oikein hyvä tuote. Näillä saa näppäristi kiireisenäkin aamuna varjostettua ja korostettua kasvot. Tietenkään näillä ei saa aikaan samanlaista lopputulosta kuin sillä, että koko naama on maalattu niillä korostus- ja varjostusväreillä, mutta itse pyrinkin lähinnä luonnolliseen lopputulokseen, mikä onnistuu näillä kahdella ihan loistavasti :)

Mä haluaisin itselleni Anastasia Beverly Hillsin Contour Cream Kitin sävyssä Fair ja sitä on suhteellisen hyvin nykyään myös saatavana Suomeen. Mä oon kuitenkin ollut sen verran laiska käyttämään näitäkin paletteja, etten tiedä kannattaako mun laittaa niin paljon rahaa tuohon Anastasian palettiin. No saa nähdä, ehkä se tulee joskus vielä tilattua!

Millä tuotteilla te teette kasvoihinne korostukset ja varjostukset? Ovatko nämä paletit tuttuja?

12 kommenttia:

 1. Noi lumenen tuotteet vaikuttais hyviltä! :) Itse käytän vain poskipunaa.. :D Mutta olis niin siistiä osata tehdä kaikkia varjostuksia, sais kyllä itselleen varmaan kivemman näköisen ihon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on olleet kyllä tosi hyviä mun mielestä :) Kunnon varjostukset on kyllä tosi kivat ja noita palettejakin löytyy nykyään vähän joka merkiltä ja jokaisesta hintaluokasta, joten kannattaa ehdottomasti hankkia sellainen ja opetella sen käyttö, jos yhtään kiinnostaa! :)

   Poista
 2. Näyttääpä kivoilta nuo paletit :3 Mulla on toi sama lumenen valokynä ollut jo aika kauan käytössä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Lumenen valokynä on kyllä tosi jees ja varmasti tulee olemaan mullakin käytössä vielä pitkään :)

   Poista
 3. Olipa kiva kun vertailit noita paletteja keskenään! :) Olen miettinyt, että hankkisin kokeiluun jossain välissä tuon Nyxin paletin, mutta enpä taida ;D Sama Lumenen kaksikko löytyy myös täältä ja kuuluvat kyllä ihan vakio meikkeihin, etenkin kiireessä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Linda :) Nojoo mä en välttämättä tota NYXin palettia suosittelisi, mutta toisaalta mulla ei oo kokemusta yhdestäkään toisesta korostus/varjostuspaletista, jossa värit on puuterimaisia. Eli sen puoleen paha sanoa miten hyvä tai huono toi on niihin muihin verrattuna :D Toi Lumenen kaksikko on ihan mahtava varsinkin juuri kiireessä!

   Poista
 4. Tosi kattava postaus! Itse olen käyttänyt tuota ylempää Blush Professionalin korostus/varjostuspalettia lähes päivittäin siitä lähtien kun sen blogiarvonnastasi voitin :) Ja erittäin tyytyväinen olen kyllä ollutkin! Keltasta sävyä olen juurikin laittanut tummiin silmänaluksiin, ja varjostuksiin saatan käyttää tuota 13 & 14 sekaisin. 15 mielsin itselleni jotenkin liian tummaksi ja tunkkaiseksi, ehkä en sitten vaan osannut häivyttää sitä oikein..
  Puuterimainen korostus/varjostuspaletti houkuttelisi myös, ja noita NYXin paletteja olenkin välillä vilkuillut, mutta en sitten tiedä raaskinko kuitenkaan ostaa tämän postauksen luettuani ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihan mahtava kuulla, että toi paletti on päässyt noin kovaan käyttöön sulla! :) Toi sävy 15 on tosiaan todella tumma ja mäkin oon yleensä käyttänyt ennemminkin tota 14, kun sillä saa mun mielestä luonnollisemman lopputuloksen :D Ja kiitos vinkistä, munkin täytyy testata 13 ja 14 sävyjä sekaisin!

   Heh no mä en joo kovin paljon tota NYXin palettia kehunut tässä postauksessa, mutta toisaalta oon lukenut tästä myös paljon hyvää :) Mutta kuten sanottu, en maksaisi tästä sitä 45 euroa, mieluummin ostaisin sitten suoraan Anastasia Bevery Hillsin Contour Kitin ja laittaisin pienen määrän lisää tohon summaan, sillä uskoisin ABH:n paletin olevan NYXiä laadukkaampi :D Voin toki olla väärässäkin, sillä en oo tota Anastasian palettia testannut. NYXin palettiin päädyinkin ihan siitä syystä, että tossa on vaaleampia sävyjä kuin monissa muissa vastaavissa paleteissa :)

   Poista
 5. Ensimmäinen paletti on täällä käytössä! Oon tykännyt:) Tosin mulla jää usea väri käyttämättä:') Tuo Lumenen kaksikko löytyy myös multa, parhain aurinkopuuteri tuo ja valokynä on myös erittäin kätevä kiireellisinä meikkipäivinä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä hintaansa nähden tosi hyvä paletti :) Multakin löytyy noita sävyjä, jotka eivät pääse lainkaan käyttöön, mutta eipä se mitään oo haitannut. Mä oon ihan samaa mieltä, että toi aurinkopuuteri on paras mahdollinen :D Oon monta kertaa koittanut käyttää jotain toista, mutta aina palaa takaisin tohon! Kiitos paljon kommentista Kata :)

   Poista
 6. Mä olen niin laiska varjostamaan, että olen pärjännyt ihan muutamalla aurinkopuuterilla, mutta pitäisi varmaan opetella varjojen salat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkopuuterit on tosi käteviä tossa puuhassa, mutta eihän niillä toki ihan samanlaista lopputulosta saa kuin "kunnon" varjostus- ja korostusväreillä :D

   Poista

Kiitos kommentista!