lauantai 2. tammikuuta 2016

Tavoitteeni vuodelle 2016


Vuosi 2015 on nyt takanapäin ja mä olen suoraan sanottuna aika helpottunut. Viime vuodesta jäi paljon hyviä muistoja, mutta valitettavan paljon myös niitä huonoja ja ikäviä asioita, joista päällimmäisinä mielessä ovat stressi, suru ja kova ikävä. Vuosi 2015 opetti mulle paljon musta itsestäni ja siitä, mihin kaikkeen pystyn, kun vain riittävästi haluan. Tutustuin vuoden aikana uusiin ihan mahtaviin ihmisiin ja ystävyyssuhteeni muutaman ihmisen kanssa syveni entisestään. Vastaavasti jouduin kuitenkin kohtaamaan niitä pettymyksiäkin ihmissuhteissa ja ymmärtämään sen, että joskus ihmiset ajautuvat monen vuoden ystävyyssuhteesta huolimatta erilleen. Se ei ole kivaa eikä toivottavaa, mutta se on osa elämää.

Nyt on kuitenkin aika aloittaa uusi vuosi ja katsoa mitä tämä tuo tullessaan! Mä en ole oikein koskaan tehnyt minkäänlaisia varsinaisia uudenvuodenlupauksia, mutta erilaisia tavoitteita tulevalle vuodelle on kyllä tullut tehtyä. Nyt ajattelin listata tänne blogiinkin näitä tavoitteitani ja ehkäpä mahdollisesti sitten vuoden lopussa katsastaa onko tavoitteet saavutettu vai ei. Näitä on tässä nyt ihan laidasta laitaan ja vähän sekalaisessa järjestyksessä :)

Parempi hyvinvointi
Tällä tarkoitan sekä parempaa henkistä että fyysistä hyvinvointia. Pari-kolme edellistä vuotta ovat olleet mulle henkisesti todella raskaita, joten toivoisin tähän tulevan tänä vuonna muutosta. Omalla asenteella pääsee aika pitkälle, mutta ulkopuoliset tapahtumat vaikuttavat totta kai aina eikä niille itse voi mitään.

Fyysiseen hyvinvointiin mulla liittyy liikunnan lisääminen arkeeni. Kyllähän mä olen jo nyt syksyn aikana liikkunut paljon enemmän kuin aiemmin, mutta nyt aion tosissani ruveta panostamaan siihen. Haluan viihtyä paremmin omassa kropassani ja olen myös valmis tekemään töitä sen eteen, että saavutan mitä haluankin. Hankin salikortin ja alan käymään myös erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla ihan säännöllisesti. Tähän yhteyteen kuuluu myös pienet muutokset ruokavaliossa. Mä syön muuten ihan suht terveellisesti, mutta herkkuja tulee syötyä vähän turhan paljon. Meillä on töissäkin jatkuvasti tarjolla ties mitä kakkuja, makeisia ja suklaata ja ne ainakin voisi pääsääntöisesti myös jättää sinne pöydälle. Viikonloppuisin tulee yleensä kuitenkin herkuteltua jollain tavalla, joten ne ylimääräiset napostelut viikolla voisi jättää pois. Ehkä niitä tuloksia omassa kropassakin huomaisi tällä tavalla vähän nopeammin!


Alkoholinkäytön vähentäminen
Kirjoittelin jo syksyllä, että mun pitäisi vähentää alkoholin käyttöä ja olen siinä tosi hyvin onnistunutkin. Kesällä tuli juotua vähän turhankin usein, mutta nykyään huomattavasti harvemmin. Tällä hetkellä voisinkin ehkä pyrkiä siihen, että joisin vähän vähemmän silloin kun tulee juotua. Mulla ei oikeastaan koskaan ole minkäänlaisia darraoireita seuraavana päivänä, vaikka joisin miten paljon, mutta kukkaro ainakin kiittää, jos siellä baarissakin jättää edes sen viimeisen drinkin tilaamatta.

Oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen
Mä olen varsinkin viime aikoina jostain syystä saanut kuulla aika paljon ihmisiltä siitä, että pitäisi uskaltaa mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. En ihan tarkalleen osaa sanoa missä asioissa tulen näin tekemään, mutta periaatteessa olisi tarkoituksensa sanoa useammin kyllä ja myös itse ehdottaa niitä uusia asioita. Totta puhuen mä tein viime vuodenkin aikana monia asioita, joita en koskaan olisi uskonut tekeväni, mutta liian monesta asiasta myös kieltäydyin miettien, etten uskalla, viitsi, kehtaa tai osaa. Tähän olisi tarkoitus saada nyt muutosta :)

Rahankäytön säännöstely
En nyt parempaakaan termiä tälle asialle keksinyt, mutta pointtina on se, että mä olen lähes koko viimeisen vuoden tuhlannut rahojani vähän turhankin paljon. Se ei ole ollut mikään ongelma sen puoleen, että olisin elänyt yli varojeni, mutta onhan toi vähän huono tapa, jos jatkuvasti tulee osteltua asioita, joita ei oikeasti tarvitse. Fiksut ostokset toki sallin ja pienen hemmottelunkin aina silloin tällöin, mutta semmonen täysin älytön tuhlaaminen saa väistyä nyt ainakin hetkeksi. 

Meikkaamisessa kehittyminen
Tä on yksi ikuisuusprojekti mulla. Haluan oppia uusia tapoja meikata ja saankin jatkuvasti vaikutteita ja inspiraatiota eri blogeista, videoista, lehti-/nettikuvista jne. ja niitä täytyy jatkossakin hyödyntää. Mä en todellakaan pitä itseäni hyvänä meikkaajana, en sinne päinkään, mutta haluaisin kehittyä ja alkaa vähän rohkeammin kokeilemaan uusia tyylejä ja tapoja meikata. Jotenkin sitä liian usein vaan päätyy lopulta siihen samaan tuttuun ja turvalliseen tyyliin, vaikka kuinka olisi suunnitellut tekevänsä jotain erilaista.


Parempi bloggaaja
Heh, toi kuulostaa nyt jotenkin todella tyhmältä, mutta pointtina on siis se, että haluaisin kehittyä mm. valokuvaamisessa ja kirjoittamisessa. Kirjoittaa monipuolisempia postauksia ja tehdä jotain ihan uutta. Yhtä lailla haluan myös panostaa enemmän muiden blogien lukemiseen ja kommentointiin. Mulla on vähän huono tapa lueskella seuraamieni blogien uusia postauksia puhelimella esim. bussimatkojen aikana, töissä tauoilla, illalla sängyssä ennen nukkumaanmenoa jne. "Ongelma" tuleekin sitten siinä, että mä en tykkää jättää niitä kommentteja puhelimella. Aika monesti myös palaan myöhemmin vielä niihin postauksiin tietokoneelle päästyäni ja jätän sitten kommenttia, mutta tän kanssa olisi huimasti vielä parantamisen varaa! Varsinkin, kun tykkään niitä kommentteja kirjoitella ja harvemmin sitä tulee luettua postauksia, jotka eivät herättäisi minkäänlaisia ajatuksia. Toki välillä vaan on niin kiire, ettei aika riitä omalle tai muiden blogeille ja sekin on ihan ymmärrettävää.

Instagram-tilin luominen
Tää on ollut tarkoitus toteuttaa jo ties kuinka kauan ja nyt se on itse asiassa jo tehtykin (@llindaemiliaa), mutta mä en ole tästä kertonut vielä kenellekään enkä siis näin ollen myöskään alkanut ketään seurata. Syy on yksinkertaisesti se, että jotenkin pelkään tiettyjen ihmisten saavan Instagramin kautta tietävän, että kirjoitan blogia. Kuulostaa ehkä naurettavalta, mutta mä tiedän millaista arvostelua siitä seuraisi enkä mä halua sellaista. Tästä syystä en olekaan kovin monelle ihmiselle blogistani kertonut ja jotenkin on tuntunut paremmalta pitää tämä "salassa". Mä en millään tavalla itse häpeä sitä, että kirjoitan blogia, mutta mun lähipiiriin kuuluu muutama ihminen, jotka taatusti löytäisivät tästä touhusta hyvinkin paljon arvosteltavaa. Nyt mun täytyy kuitenkin ryhdistäytyä tän asian kanssa ja opetella ensinnäkin käyttämään Instagramia ja myös alkaa vihdoin seuraamaan ihmisiä. Kertokaas siis ihmeessä millä nimellä teidät sieltä löytää ;D

Nyt haluan vielä toivottaa kaikille teille ihan mahtava ja toivottavasti onnellista ja antoisaa vuotta 2016! ♥ Kertokaa ihmeessä, teittekö te jonkinlaisia uudenvuodenlupauksia tai mitä ylipäänsä odotatte tältä vuodelta? :)

16 kommenttia:

 1. Oikein hyvältä kuulostaa sun tavoitteet! :) Ei muuta kun tsemppiä niiden tavoitteluun :) Ite en nyt asettanutkaan yhtään uuden vuoden lupauksia tai tavoitteita itselleni, mutta monia noista sun tavoitteista voisin itekin pitää maalina :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katri :) Mä taas pitkästä aikaa päätin asettaa itselleni näitä tavoitteita vähän enemmänkin :D Saa nähdä miten näiden kanssa käy!

   Poista
 2. Tosi hyviä lupauksia! :) Ja semmosia jotka voi myös toteuttaa! Ajattelin itsekki tehdä vastaavan postauksen. Oot hurjan kaunis näissä kuvissa <3 Muaki pelotti laittaa mun blogi näkyville kaikille mun perheenjäsenille, poikaystävän perheelle jne, mutta kaikki vain kehuneet, joten rohkeasti vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pyrinkin tekemään näistä suht realistisia, niin ei voi ainakaan vuoden lopussa vedota siihen, että nä olis olleet ihan mahdottomia toteuttaa :D Oi tee ihmeessä, olisi tosi mielenkiintoista päästä lukemaan sunkin tavoitteista! Kiitos paljon<3 :) Mä uskon, että suurin osa mun läheisistä olisi tosiaan pelkästään kannustavia ja iloisia, jos kertoisin, mutta kaikista ei valitettavasti voi sanoa samaa. Tai mistäs sitä tietää, ehkä nekin ihmiset osaavat yllättää :D

   Poista
 3. Oikein hyviä tavoitteita siulla! :) Tiedän varsin hyvin miltä pitkän ystävyyssuhteen menettäminen tuntuu, mutta usko vaan niin siitäkin pääsee yli ajan kanssa. Joskus sitä vain kasvaa erilleen tai tapahtuu jotain ikävää, eikä sille tosiaan voi mitään :/

  Mitä tuohon alkoholin käyttöön voisi sanoa, niin itselläni se hiipui kuin huomaamatta sen jälkeen kun täytin 18 :D Kyllähän sitä edelleenkin tulee silloin tällöin juotua ihan kunnollakin, mutta ovat ne kerrat kyllä harventuneet huomattavasti :D Kyllähän siinä rahaa säästyy todella paljon kun ei vietä jokaista viikonloppuuan baareissa, joten hyvä tavoite!

  Rohkeasti vaan Instagramiin - sehän voisi olla tuota mukavuusalueen ulkopuolelle astumista! ;) Muistan kyllä itsekin kun silloin blogini alkutaipaleilla en oikein kehdannut kertoa kellekkään että kirjoitan blogia, mutta tällä hetkellä tuntuu että sitä lukee tosi moni tuttuni ja välillä se on kyllä hämmentävää :D Ja jos jonkinlaista arvostelua tulee, sehän kertoo vain ihmisestä itsestään - ei siun tarvitse selitellä kellekään mitään :)
  Huh, tulipas pitkä kommentti, mutta oikein ihanaa vuotta 2016!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, oot ihan oikeessa ja toisaalta mä koitan ehkä miettiä sitä asiaa siten, että parempi olla sellaisten ihmisten ympäröimänä, jotka oikeasti haluaa olla osa mun elämää ja joiden elämään mä haluan kuulua :) Turha tuhlata energiaa sellaisiin ihmisiin, joiden kanssa ei ole hyvä olla.

   Heh, mulla taas koko alkoholinkäyttö oikeastaan alkoi vasta täysi-ikäisenä :'D Rahaa tosiaan säästyy ja jotenkin tuntuu, että koko viikonloppu meneekin sitten siinä, jos vaikka lauantaina lähtee baariin. Mieluummin teen jotain muuta hauskaa, ja onneksi hauskaa voi aivan hyvin pitää myös ilman alkoholia :)

   Aivan hei, en muuten edes ajatellut, että toi Instaan meneminenhän on mulle juuri sitä oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä :D Se on kuitenkin jotain mitä oon jo pitkään miettinyt ja halunnut, mutta mitä en oo tavallaan sitten "uskaltanut" tehdä. Muakin varmaan hämmentäisi ainakin aluksi ihan hirveästi, jos tietäisin tuttujeni lukevan tätä blogia. Mutta eiköhän siihenkin tottuisi! Oot ihan oikeessa tosta arvostelusta, harmittaa vaan, että mun lähipiiristä löytyy niitä ihmisiä, joiden pelkään suhtautuvan tähän puuhaan todella negatiivisesti :/

   Kiitos kommentista ja ihan mahtavaa vuotta 2016 sullekin ihana Tuuli<3 :)

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta! :)

  ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää uutta vuotta sullekin Sini! :)

   Poista
 5. Kiva lukea tätä postausta :) Tästä heräsi niin paljon ajatuksia, että saisin kommentista romaanin, jos ihan jokaiseen kohtaan kommentoisin. Tsemppiä ihan kaikkien tavotteiden kanssa! <3

  Ainakin kuvien perusteella olet tosi hyvä meikkaamaan! Olet ihan superkaunis ja saat meikillä korostettua silmät entistä kauniimmin esille :) Itsekin haluaisin tosin kehittyä meikkitaidoissa ihan meikkitaiteilijan tasolle ja siihen on pitkän matka :D

  Mulla on muuten ihan sama juttu noiden tuttujen ja bloggaamisen kanssa. Suuri osa ystävistä kyllä tietävät blogiharrastuksestani, mutta suurin osa puolitutuista ei tiedä. Äitini ei tiedä myöskään ja parempi niin, hän ei varmasti ymmärtäisi, että miksi ostelen niin kalliita kosmetiikkatuotteita :D Pikkusiskollani on tosin myös kalliimman puoleinen meikkimaku, joten meitä on sitten kaksi yhtä vastaan :D Mutta rohkeasti vaan Instaan. Kuten Tuulikin sanoi, se arvostelu kertoo ihmisestä itsestään. Jos ihmisellä on aikaa ja mielenkiintoa arvostella ja tuomita muita harrastusten perusteella, niin silloin täytyy olla omassa elämässä jotain vikaa tai tekemisen puutetta. Jokainen saa tehdä, mitä itse haluaa ja mikä tekee onnelliseksi :)

  Hyvää ja onnellista vuotta 2016! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti sulle ihana Kata ja hyvää uutta vuotta sinnekin<3 :)

   Silmämeikkeihin mä yleensä tykkäänkin panostaa, mutta jotenkin tuntuu, että oon jämähtänyt niihin samoihin tapoihin :D Meillä on siis samat haaveet ;D Olis ihan mahtavaa osata meikata yhtä hyvin kuin ammattilaiset!

   Joo no toi on mullakin yksi iso syy sille, etten ole tästä pahemmin viitsinyt puhua. Oon muutenkin saanut kuulla rahankäytöstäni ja tätä blogia lukemallahan se todellinen totuus vasta noille asiasta maininneille valkenisi. Sinänsä vähän tyhmää tällaisista asioista stressata, koska tää on kuitenkin mun elämä ja mun blogi eikä kenellekään tosiaan pitäisi olla mitään nokan koputtamista siihen, mitä ostan ja kirjoitanko blogia vai en :D Oon sun ja Tuulin kanssa ihan samoilla linjoilla tossa asiassa. Harmittaa vaan, että ylipäänsä löytyy niitä ihmisiä, jotka kokevat tarvetta arvostella muiden tekemisiä :/

   Poista
 6. Hyviä ja realistisia tavoitteita! :)

  Rahan käytössä olisi itselläkin edelleen parannettavaa ja viime vuosi piti olla ostolakkoilua, mutta toisin kävi. Kosmetiikka on juurikin se pahin lompakon köyhdyttäjä, vaatteet eivät niinkään.

  Itse loin blogille erillisen instagram-tilin ja sitten yksityisenä on tämä jonka kaverit tietävät - jota vain tulee niin harvoin edes päivitettyä, kun ne läheisimmät kaverit ei edes käytä koko Instagramia! :D Toisinaan olen kyllä miettinyt ainakin blogin instan sulkemista ja laittaa tämän henkilökohtaisemman tilin sitten näkyville ja vapaasti seurattavaksi - hyvä kun ei itsekää tiedä miten tekee. :D
  Itsellä on myös se, etten haluaisi joidenkin tiettyjen ihmisten tietävän kirjoittavani blogia. Ensin salasin asian jopa poikakaverilta, joka saikin sen yllttäen selville. Hän ei kuitenkaan kritisoinut vaan kannusti ja tsemppaakin välillä! Mutta silti edelleen mietin että mitä jos vaikka jotkut tietyt henkilöt saa tietää blogistani ja lähtee arvostelemaan, joten ymmärrän hyvin ajatuksiasi. :D

  Tsemppiä tavoitteille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Iina! :)

   Kosmetiikkaan tosiaan saa sitä rahaa palamaan yllättävän paljon, se on mullakin ehdottomasti se isoin juttu, mihin rahaa menee. Vaatteisiin en itsekään enää nykyään niin kovin paljon laita rahaa. Vuosi sitten tuli uudistettua käytännössä lähes koko vaatekaappi, joten sellaista tarvetta ei ole nyt onneksi ollut :)

   Mä itse asiassa mietin, että olisin voinut tehdä samoin ja luoda kaksi erillistä tiliä, joista toinen olisi blogille. Mutta musta tuntuu, etten mä jaksaisi päivitellä molempia, joten päätin sitten tyytyä vain tähän yhteen :D Vieläkin tosin mietin, että pitäisinkö tämän ainakin näin aluksi pääasiassa blogilleni suunnattuna ennen kuin kertoisin ystävilleni olevani instassa..

   Kiva kuulla, etten ole yksin näiden ajatusten kanssa :) Mä olen monet kerrat meinannut muutamalle kaverilleni mainita blogistani, mutta kaveriporukassa jutut yleensä lopulta leviävät enkä tosiaan haluaisi kaikkien saavan tästä tietää :/ Toisaalta kyllä mä senkin uskon, etteivät nuo tästä kenellekään kertoisi, jos niin pyytäisin :D No, saa nähdä milloin uskallan tästä kertoa!

   Poista
 7. Todella hyviä tavoitteita ja joistain voisin ottaa malliakin!;) Mä en ole mitään tällaisia tänä vuonna kirjoitellut blogiini, viime vuoden tavoitteet eivät onnistuneet niin toivotulla tavalla että ne menee. Rahankäytössä on mullakin parannettavaa ja aloitin sen jo viime kesänä ja oon tosi hyvin pysynyt siinä. Oon saanut paremmin säästöön ja en oo ostellut humpuukia:)

  Ihanaa mäpä kävin jo klikkaamassa sun instan seurantanappia!;) ♥ Hei älä välitä niistä muutamista jotka saattavat sun blogin löydettyäsi rueta arvostelemaan ynnä muuta. Multakin sellaisia lähipiiristä löytää mutta voin itse olla ylpeä itsestäni ja otan sellaiset höpinät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Pyh ja pah ne tekee itestään pellen. Anteeksi rumasti sanottu mutta minkäs teet. Bloggaus tuo niin paljon, kirjoituksessa kehittyy ja muutenkin se antaa sulle niin paljon kehitystä tärkeissäkin asioissa eikä oo pelkästään sitä hölynpölyä mitä jotkut saattaa olettaa. Ja Tuulia komppaan taas täysin! Sellaiset jotka arvostelee pahalla, niillä itsellään ei ole kaikki kunnossa.

  Ihanaa uutta vuotta 2016 Linda ja tsemppiä tavoitteille myös ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kata! :) Joo mä sun blogista lueskelinkin, ettet ollut tavoitteitasi saavuttanut, mutta toivottavasti tänä vuonna sujuu paremmin<3 :) Mun täytyy tosiaan tossa rahankäytössä tsempata ja toivottavasti mulla sujuu se yhtä hyvin kuin sullakin on sujunut!

   Heh ihana sinä! <3 Mun pitäisi selkeesti ottaa tosta sun asenteesta mallia. Ei mua yleensä kiinnostakaan mitä muut ajattelevat, mutta jotenkin se on niin eri, jos lähipiirissä joku arvostelee negatiivisesti. Täytyy vaan muistaa se, että tommoset puheet pitää tosiaan jättää omaan arvoonsa :) Mä veikkaan, että monet jotka eivät bloggaa, ajattelevat bloggaamisen olevan just sellasta pinnallista hölynpölyä, vaikka se ei todellakaan ole! Oon täysin samaa mieltä sun kanssa tosta, enkä olisi voinut ikinä uskoa kuinka paljon tästä bloggaamisesta voikaan saada :)

   Ihan mahtavaa uutta vuotta sullekin Kata ja kiitos vielä kerran! ♥

   Poista
 8. Täältä löytyy samanlaisia tavoitteita vuodelle 2016♥ Kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla, että sulla on samanlaisia tavoitteita :) Kiitos ja paljon tsemppiä sulle tavoitteiden saavuttamiseen! ♥

   Poista

Kiitos kommentista!