torstai 21. tammikuuta 2016

Hiustenhoitovinkkini

Ajattelin tänään listailla muutamia hiustenhoitoon liittyviä vinkkejä, joilla itse yritän pitää hiukseni parhaassa mahdollisessa kunnossa. En ole kampaaja enkä muutenkaan alan ammattilainen, joten nämä kaikki vinkit pohjautuvat ihan omiin kokemuksiini sekä siihen, mitä olen muilta kuullut ja sitä kautta kokenut hyväksi myös itselleni :) 


♥ Hiusöljyt ja -seerumit kuivien latvojen pelastajiksi
Hiusten latvat hapsottavat ja ovat karkeat ja kuivat, mutta kampaajalle ei millään haluaisi mennä. Kuulostaako tutulta? Itse kamppailen tämän kyseisen asian kanssa vähän väliä, sillä yritän kasvattaa hiuksiani pitemmiksi, mutta vaalennettujen hiusteni latvat näyttävät usein hieman kärsineiltä ja huonokuntoisilta. Tätäkin ongelmaa pystyy onneksi helpottamaan erilaisilla hiuksiin jätettävillä öljyillä ja seerumeilla, ja toki niitä siis voi ja kannattaakin käyttää myös hyväkuntoisiin hiuksiin! Kuvassa oleva TIGIn seerumia käytän pyyhekuiviin hiuksiin hiusten pesun jälkeen ja noita hiusöljyjä sitten kuiviin hiuksiin silottamaan ja pehmentämään latvoja.


♥ Pesuvälin pidentäminen kuivashampoolla
Kuivashampoo on loistava keksintö nopeasti rasvoittuville hiuksille. Niiden kanssa saa helposti hiusten pesuväliä pidennettyä parillakin päivällä. Jokapäiväinen hiusten peseminen rasittaa hiuksia, joten itse pyrin välttämään sitä nykyään viimeiseen asti, kun hiukseni eivät muutenkaan ole parhaassa mahdollisessa kunnossa. Etsi siis ihmeessä itsellesi sopiva kuivashampoo, joka tehoaa hiuksiisi, mutta ei kuitenkaan kuivata niitä. Monet kuivashampoot antavat hiuksiin myös volyymia ja helpottavat jonkin verran niiden muotoilua!


♥ Syväpuhdistavan shampoon käyttö
Varsinkin ihmiselle, joka käyttää hiuksiin erilaisia muotoilutuotteita, syväpuhdistava shampoo silloin tällöin käytettynä tulee ihan tarpeeseen. Muotoilutuotteiden jäämiä kerääntyy hiuksen pinnalle ja mullahan on kerran ollut ihan se tilanne, ettei tavalliset shampoot enää menneet sen kerroksen läpi. Kyseessä oli tosin hiusväri, mikä sen aiheutti. Viikon ajan koitin hiuksia pestä, mutta mikään tavallinen shampoo ei toiminut, vaahdonnut eikä pessyt hiuksia. Hiukset alkoivat näyttää ja tuntua aivan kamalilta, kunnes tajusin ostaa syväpuhdistavan shampoon. Tadaa, hiukset sai vihdoin puhtaaksi! Nykyään käytän syväpuhdistavaa shampoota ehkä kerran 2-3 viikossa tai aina, kun hiukset tuntuvat sitä tarvitsevan.


♥ Hiusnaamiot
Itse käytän hiusnaamiota 2-3 kertaa kuukaudessa. Nämä tehokkaat ja hiuksia hellivät hoitoaineet ovat aivan ihania ja saavat hiukset yleensä tuntumaan pehmeiltä ja hyväkuntoisilta. Syväpuhdistavan shampoon ja hopeashampoon jälkeen tykkään varsinkin helliä hiuksiani hiusnaamiolla ja välillä ihan muutenkin. 


♥ Lämpösuojan käyttö ennen hiusten lämpökäsittelyä
Hiuksille paras vaihtoehtohan olisi toki se, ettei niitä lämpökäsittelisi lainkaan, mutta kannattaa kuitenkin aina muistaa lämpösuojan levitys hiuksiin, jos niin aikoo tehdä. Monet muotoilutuotteet sisältävät lämpösuojan, mutta sellaisia löytyy toki erikseenkin monenlaisia ja monen hintaisia. Itse käytän lämpösuojaa aina ennen hiusten föönaamista, suoristamista tai kihartamista. Lämpösuojan käytöllä pyrin ehkäisemään sitä, etteivät jo valmiiksi hieman heikossa kunnossa olevat hiukseni rasittuisi enää lisää.

Nä on varmasti sellaisia, jotka suurelle osalle on ihan itsetään selviä asioita, mutta mä haluaisinkin myös kuulla, mitkä ovat teidän vinkkinne hiustenhoidossa? :)

12 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! :) Mulla on aina ollu aika kuivat hiukset ja oonkin nyt koittanut minimoida suoristamisen.. Pesen yleensä hiukset 3 päivän välein ja kuivashampoo pelastaa sen viimesen päivän :D Mulla on kans toi Moroccan Oil hiusnaamio, pitäisi alkaa käyttää sitä ahkerammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla :) Mullakin oli joskus tapana suoristaa hiukset ihan päivittäin, vaikka mulla on siis suorat hiukset :D Sillon en tainnut pahemmin mitään lämpösuojiakaan ainakaan alkuun käyttää, mutta onneksi nykyään oon vähän fiksumpi ja sellanen turha hiusten suoristelu on jäänyt multakin. Toi pesuväli on se, mihin mäkin pyrin, mutta valitettavan usein päädyn pesemään hiukset jo sen toisen päivän jälkeen.. Toi naamio on mun mielestä aivan ihana, se tekee hiuksista niin pehmeät! <3

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä! :) Mun on ihan pakko pestä hiuksia tosi usein, siis 2 tai korkeintaan 3 päivän välein, koska hiuspohjani on todella rasvoittuvaa sorttia. Kesällä kun tukka kuivuu nopeasti pesen päivittäin. Tarvitsen kuivashampoota jo pesusta seuraavana päivänä. Muutenkin mun hiukset ovat auki ihan lässähtäneet paitsi heti pesun jälkeen föönattuna :D Sitten pidän tukkaa ennen seuraavaa pesua nutturalla tai kireällä ponnarilla, eikä sekään tee hiuksille hyvää. Mä olen kyllä todella huono hiusten kanssa ja varsinkin pitämään niitä hyvässä kunnossa. No hiusnaamioita ja lämpösuojaa olen sentään jo oppinut käyttämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! Mulla on ihan sama, etten pysty ton kauemmin olemaan pesemättä hiuksia ja se kolme päivääkin on jo melkoinen saavutus mulle :D Mulla myös hiukset lässähtää tosi nopeesti ja sitten niitä saa olla tupeeraamassa ja suihkimassa ties mitä tyvikohottajia ja muita tököttejä niihin, jos ne haluaa sieltä päänahasta irti :D Sun hiukset ei ainakaan kuvien ja videoiden perusteella näytä kyllä yhtään huonokuntoisilta! :)

   Poista
 3. kiitos tosi hyvistä vinkeistä! Ne tulee tarpeeseen nyt kun nää mun hiukset on vaalennuksen jälkeen vähän huonokuntoisemmat kuin yleensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, kiva jos tästä oli hyötyä! :) Hiusten vaalentaminen saattaa joo rasittaa hiusta melkoisesti, itekin oon sen joutunut kokemaan :D

   Poista
 4. Mä vinkkaisin myös siitä, että latvat voi suojata hoitoaineella ennen kuin pesee hiukset shampoolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitti paljon vinkistä! Tota en oo tullut edes ajatelleeksi, mutta täytyy ehdottomasti testata :)

   Poista
 5. Olipa hyvä postaus Linda! :) Itsekin suosin melkein kaikkia noita kohtia, tosin tällä hetkellä hiusnaamiota miulta ei taida löytyä.. Sellainen voisikin olla seuraavana ostoslistalla, nämä pakkaset kun saavat hiukset myös todella sähköisiksi ja tosiaan kuivemmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos Tuuli :) Suosittelen ehdottomasti hankkimaan jonkun hiusnaamion, ainakin omille hiuksilleni ne tekevät niin hyvää ja noita löytyy moneen eri lähtöön :) Kosteuttavat hiusnaamiot ovat näin talvella varsinkin ihan superkäteviä!

   Poista
 6. Tällaisia hius-postauksia on niin kiva lukea:)) Oon ihan hurahtanut kaikkiin tehohoitoihin ja hiusnaamioihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postaus kiinnosti! :) Hiusnaamiot on niin ihania, oikein kunnon hemmottelua hiuksille ♥ :D

   Poista

Kiitos kommentista!