sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Valmistujaiset


Eilen juhlistin perheeni, sukulaisteni ja ystävieni kanssa valmistumistani bioanalyytikoksi. 3,5 vuotta ja 211 opintopistettä on nyt takana ja mä sain vihdoin itselleni ammatin! Fiilis on ihan mahtava, vaikken virallista tutkintotodistusta olekaan vielä saanut käteeni enkä ole ihan vielä Valviran laillistama laboratoriohoitaja. (Siinä menee about kuukausi..) Mä ajauduin opiskelemaan bioanalytiikkaa vähän niin kuin vahingossa, sillä ensimmäisenä hakuvaihtoehtonani mulla oli kätilö. Siihen pisteet eivät riittäneet, mutta toisena olevaan bioanalyytikkokoulutukseen riittivät. Tällä tiellä ollaan yhä edelleen, ja hyvä näin! Bioanalyytikkona mulla on oikeus toimia esimerkiksi sairaalan laboratoriossa laboratoriohoitajana. Sitä työtä teen tällä hetkellä koko ajan :) Mun työnkuvaani kuuluu siis erilaisten näytteiden ottaminen ihmisistä ja tuolla myös analysoidaan niitä näytteitä jonkin verran. Laboratoriohoitajan työskentelymahdollisuudet ovat hurjan laajat, vaikka ulkopuoliset varmaan pääasiassa tietävät sen, että me ollaan niitä inhottavia tyyppejä, jotka tökkii viattomia ihmisiä neuloilla ja ottaa verta :D Mä pidän mun työstä ja asiakaspalvelutyö on ihan mahtavaa!

Mun mielestä on tavallaan tosi haikeeta, että tää 3,5 vuotta on nyt takanapäin, sillä oon tutustunut opiskeluaikanani muutamaan ihan mahtavaan ihmiseen, joita ei samalla tavalla tulee enää nähtyä, kun koulu loppuu. Onneksi yhteydenpitoa voi aina jatkaa muullakin tavalla, ja ainakin yhden heistä saan työkaverikseni tammikuussa! Mä oon oikeasti tällä hekellä todella ylpeä itsestäni, sillä en olisi vielä jokin aika sitten uskonut ikimaailmassa valmistuvani silloin kun mun on tarkotuskin. Viimeiset kolme vuotta mun elämässä ovat olleet yhtä hullunmyllyä. Mun elämässä on tapahtunut niin paljon asioita ja oma jaksaminen on ollut vähän sitä ja tätä. Tässä sitä kuitenkin nyt ollaan, vaikka se opiskelu ei aina olekaan maistunut!


Tarjoiluista kiitos kuuluu kahdelle ihanalle isosiskolleni, joista toinen taikoi mulle täytekakut ja toinen kaikki suolaiset purtavat. Mä väänsin itse rocky roadeja Katan ja Ninan ohjeita vähän mukaillen. Niistä tuli ihan mielettömän hyviä! Ruokaa oli ihan älyttömästi ja mun jääkaappi on tällä hetkellä täynnä kanasalaattia, piirakanpaloja ja täytekakkuja :D


Päivä oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut, vaikka täytyy myöntää, että mulla meinasi muutaman kerran mennä hermot ihan täysin, mutta hauskaa oli kun pystyin vihdoin rentoutumaan :) Stressasin vaan itse aika paljon sitä, kun yksi mun kissoista oli todella paniikissa, kun vieraita ihmisiä ja lapsia oli niin paljon paikalla, mutta lopulta päästin Nemon mun makuuhuoneseen ja se nukkui suurimman osan päivästä mun sängyllä huoneen ovi kiinni. Kerroin kesällä teille, että sain nähdä ensimmäisen kerran siskopuoleni silloin ja nyt nähtiin isosiskoni kanssa sitten toisen kerran. Oli ihan mahtavaa, että hän pääsi perheensä kanssa tulemaan paikalle ja saatiin taas jutella! Muutenkin oli kiva nähdä kaikkia sukulaisia taas pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Päälle mulle valikoitui uusi kultainen paita ja mustat farkut sekä kultaiset korut.


Silmämeikistä halusin totta kai myös kultaisen sävyisen ja pääsin tätä meikkiä varten testaamaan kunnolla Too Facedin Chocolate Baria! Mulla oli tän meikkaamisen kanssa ihan tajuton kiire enkä mä lopulta ehtinyt edes kihartamaan mun hiuksia, vaikka alunperin mun oli tarkoitus tehdä niin. Kuvaamiseenkaan ei oikein ollut aikaa ja täkin kuva vääristää aika paljon, mutta menkööt! Saa tästä ainakin jonkinlaisen käsityksen siitä, millainen meikki mulla oli.


Lahjaksi sain mm. pitkään toivomani hopeisen rannekellon, rahaa ja lahjakortteja. Kaverit antoivat mulle lahjakortin kauneushoitolaan ja nyt oon vähän väliä käynyt kyseisen hoitolan nettisivuilla ja yrittänyt päättää mihin hoitoon varaan itselleni ajan. Joku ihana kasvohoito voisi olla aikas kiva! Mä oon niin kauan puhunut kasvohoitoon menemisestä, että eiköhän nyt olisi jo korkea aika :D


Ilta jatkui vielä ihan muutaman läheisimmän ystäväni kanssa skumppaa juoden, ja tulihan sitä päädyttyä lopulta myös yökerhoon ja jossain vaiheessa porukkakin hieman kasvoi. Kotona olin neljän aikoihin aamuyöstä ja tänään on kieltämättä ollut vähän väsyneet tunnelmat, kun yksi kissoista herätti mut jo yhdeksän aikaan :D No, tänään sitten ajoissa nukkumaan niin jaksaa huomenna taas mennä reippaana töihin! Kuvasaldo eiliseltä jäi hyvinhyvin vähäiseksi, mutta sain mä sentään muutaman kuvan napattua tänne blogiinkin.

Miten teidän viikonloppu on sujunut? :)

22 kommenttia:

 1. Hurjasti onnea valmistumisen johdosta!! ♥ :) Olenkin joskus aina miettinyt että mitähän opiskelet/teet työksesi, mutta tässähän se sitten selvisi. Laboratotionhoitaja kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta! Herkullisen näköisiä nuo tarjoilut, ja sinä myös tosi kauniina ♥ Itsekin olen tykännyt noista onen kelloista, ja tuokin minkä sait on tosi nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana Tuuli<3 :) Heh joo en oo tainnutkaan täällä aiemmin mainita mille alalle oon päätynyt :D Joo toi on kyllä tosi nätti kello munkin mielestä, ja riittävän simppeli mun makuun!

   Poista
 2. onnea valmistumisen johdosta!!:)

  VastaaPoista
 3. Paljon paljon onnea! Hieno saavutus :) Miten opinnäytetyö sitten lopulta sujui? Mä tykkäsin myös koulussa näytteiden otosta, vaikka en ollutkaan siinä kauheen hyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nella! Ihan hyvin se lopulta meni, vaikka meidän ohjaaja olikin täysin pihalla kaikesta ja ohjauksen taso ihan kamalaa :D Selvittiin siitä mun parin kanssa kuitenkin ihan hyvin :) Heh, näytteennotto on kyllä ihan kivaa!

   Poista
 4. Paljon onnea Linda ♥! Ps. nam mitä herkkuja :3!

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea Linda <3 Nostan sulle kuvitteellista hattua, että jaksoit opiskella loppuun asti, vaikka aina ei opiskelu ole maistunut. Itse en kykenisi koskaan opiskella noin "kauan", olen nimittäin sellainen hätähousu :D Jote tämänkin takia mielestäni on hienoa miten toiset jaksaa panostaa opiskeluun :)) Ja tuo kello on todella kaunis! :) Ps. Tarjoilut näyttää super herkulliselta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti kehuista Linda :) <3 Joo multa just kysyttiin, että mitäs alan seuraavaksi opiskella ja vastasin, etten yhtään mitään :D 3,5 vuotta nyt takana heti lukion jälkeen ja hetkeksi kyllä riittää taas!

   Poista
 6. Hei paljon onnea Linda valmistumisesta! <3 Oikein kauniilta näytät ja myös tarjoilut vaikuttaa niin herkullisilta :)) Kiva, että vihdoin selvisi, mitä teet työksesi ja mistä nyt valmistuit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon paljon kiitoksia sulle Katri<3 :) Joo ei oo tosiaan tullut mainittua asiaa aiemmin täällä, mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan :D

   Poista
 7. Paljon onnea valmistumisen johdosta! :) <3

  VastaaPoista
 8. Oijoi paljon paljon onnea sulle Linda valmistumisen johdosta ♥ Mäkin olen miettinyt mitä opiskelet ja teet työksesi mutta tässähän se tosiaan selvisi kuten Tuulikin sanoi:D Mukavaa että mun jouluisesta rocky roadin ohjeesta on ollut sulle hyötyä 8) Mukava ja lämmin olo tuli :3 Upean kellon oot saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia hirmuisesti<3 :) Oi mä tiesin heti, että haluun tehdä niitä mun valmistujaisiin, kun luin sen sun postauksen! :D Ihan mahdottoman hyviäkin niistä tuli ja ihmiset kehuivat, eli kiitos vaan reseptistä ;D

   Poista
 9. Onnea todella paljon <3! Ja nam mitä herkkuja :) Toi sun meikki on kaunis ja itekki haaveilen hopeasta kellosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Niina :) <3 Multa löytyi aiemmin vain kultainen kello, niin hopeinen tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen :D

   Poista
 10. Onnea valmistuneelle! :) olis kyllä aika siistiä olla bioanalyytikko! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina! :) Heh, onhan tää kieltämättä aika kivaa työtä :D

   Poista

Kiitos kommentista!