torstai 22. lokakuuta 2015

Tehohoitoa ihon ongelmakohdille


Moikka! Nyt mun olisi tarkoitus kertoa kokemukseni ja mielipiteeni The Body Shopin Tea Tree -suihkugeelistä sekä Yves Rocherin Pure System Daily Exfoliating Cleanser -kasvojen kuorinnasta. TBS:n suihkugeelihän on tarkoitettu ennaltaehkäisemään epäpuhtaksien syntymistä ja Yves Rocherin kuorinta poistamaan ja ennaltaehkäisemään esimerkiksi mustapäitä. Olen käyttänyt kolmen viikon ajan näitä kumpaakin tuotetta usein ja säännöllisesti vähän niin kuin "tehohoitona" ihoni ongelma-alueille, ja nyt haluan kertoa myös teille omat kokemukseni ja havaintoni siitä, ovatko tuotteet tehonneet vai eivät :)

Näin heti alkuun mun täytyy todeta, että mulla on kumpaisenkin tuotteen kanssa ollut pienoinen ongelma. Mä en nimittäin aluksi voinut sietää kummankaan tuoksua. Ajan mittaa olen tottunut tuohon TBS:n suihkugeelin tuoksuun, eikä se enää tunnu yhtä pistävältä ja kamalalta kuin aluksi, mutta tuohon Yves Rocherin kuorintaan mä en taida tottua lainkaan. Tästä huolimatta olen urheasti käyttänyt kumpaakin näistä, vaikka aluksi tekikin aika tiukkaa :D


The Body Shopin Tea Tree -suihkugeeliä käytin ensin reilun viikon päivittäin, sen jälkeen joka toinen päivä. Mä toivoin tämän siis auttavan olkapäiden ja rintakehän alueella satunnaisesti esiintyviin ihon epäpuhtauksiin, mutta valitettavasti mä en huomannut minkäänlaista tehoa tai vaikutusta. Päinvastoin musta tuntuu, että niiden epäpuhtauksien määrä on vain lisääntynyt tänä aikana. En kuitenkaan missään nimessä väitä, että syy niiden lisääntymiseen johtuisi tästä suihkugeelistä, sillä vastaus löytyy varmasti jostain ihan muualta, mutta eipä tämä suihkugeeli pahemmin ole niitä onnistunut ennaltaehkäisemään. Jos tämä olisi oikeasti tämän kokeilujakson aikana näyttänyt tehoavan, olisin mä ihan ehdottomasti jatkanut tämän suihkugeelin säännöllistä käyttöä, mutta nyt mä en oikein tiedä mitä tämän kanssa tekisin. Voi olla, että laitan tämän hetkeksi syrjään ja kokeilen jossain vaiheessa taas uudestaan. Tämän tuoksu ei tosiaan vieläkään ole mikään suosikkini, ja mulle tuoksu on suihkugeelien yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Tuoksu ei siis tällä hetkellä ainakaan houkuttele käyttämään tätä edes satunnaisesti, mutta kokeillaan tosiaan jossain vaiheessa uudestaan tällaista tiheämpää "kuuria" ja katsotaan onko lopputulos silloin erilainen kuin nyt! :)


Yves Rocherin kuorintaa käytin myös aluksi ihan päivittäin ja myöhemmin vähensin käyttökertoja. Multa löytyy mustapäitä nenästä ja keskityinkin tämän kuorinnan kanssa nimenomaan siihen nenään, ja satunnaisesti aina välillä kuorin sitten kasvot ihan kokonaisuudessaan tämän kanssa. Auttoiko tämä mustapäihin? Auttoipa hyvinkin. Ei tämä niitä kokonaan ole saanut pois, mutta ne ovat huomattavasti vähentyneet ja aion ehdottomasti jatkaa tämän käyttöä. Tässä tökkii tosiaan myös tuoksu, mutta toivon mukaan ajan mittaa myös totun siihen. Mä olen aina pitänyt todella kuorivista kuorinta-aineista ja tämä kyllä täyttää sen kriteerin kevyesti. Kuorintateho on tässä todella hyvä, ja purkissa mainittuun päivittäiseen käyttöön tämä tuote onkin mielestäni aivan liian kuoriva ja tehokas. Itsekin käytin tätä tosiaan aluksi päivittäin, mutta omalle iholleni se oli ihan liikaa. Toki jokaisen iho on erilainen ja ihon reaktioita kannattaakin aina kuunnella kosmetiikkaa käyttäessä, eikä vain tuijottaa sitä, mitä purkin/pullon kyljessä lukee :)

Löytyykö teiltä vinkkejä ihon epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn ja poistoon? :)

10 kommenttia:

 1. Vaihdoin n. viikko sitten naamaputsarini kuivattavasta Neutrogenasta hellempään kosteuttavaan Simplen kasvopesuun. Iho ei ole aikoihin ollut näin sileä! Minulla on siis todella rasvoittuva iho joka on talvisin pintakuiva. Liian tujut putsarit vain kuivattavat eli lisäävät talintuotantoa.
  Epäpuhtauksien poistoon uudet suosikkini ovat Madaran Detox- ja Peel-naamiot. Taitavat olla tehokkaimpia naamioita mitä olen kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että uusi putsari on toiminut sulla noin hyvin eikä ole yhtä kuivattava kuin vanha! Oon kuullut ja lukenut tosi paljon noista Madaran naamioista ja jossain vaiheessa ajattelin itsekin testata niitä, mutta nyt vähän pelottaa, että ne olisivat vähän turhankin tehokkaita mun kuivalle iholleni. Pitäisi ehkä kuitenkin koittaa ja nimenomaan vain niille ongelma-alueille :)

   Poista
 2. Itse olen myös miettinyt jonkinnäköisen "tehohoidon" ostamista, sillä kasvojeni T-alue on alkanut olemaan jotenkin entistä rasvaisempi ja mustapäitä ilmestyy helpommin kuin ennen :s Ehkä se voi johtua myös ruokavaliosta, sillä viime aikoina olen herkutellut aika lailla ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti hankkia joku hyvä putsari/kuorinta-aine, mitä käyttää T-alueelle :) Tästä Yves Rocherin kuorinnasta on ainakin mulle ollut hyötyä! Ruokavalio tietysti saattaa myös vaikuttaa ja pakko myöntää, ettei ole munkaan ruokavalio sieltä terveellisimmästä päästä ollut viime aikoina.. :D

   Poista
 3. Mullakin Yvesin kuorinta auttoi mustapäihin kun niitä oli ihan hirveesti nenänpielissä, nykyään sen käyttö on aika satunnaista :)
  Ootko muistanut rasvata olkapää - dekoltee aluetta? Mulla oli kerran teepuuöljypohjanen putsari naamalle kun naama oli niin epäpuhdas, mutta se lisäsi vain iho-ongelmia kun se olikin liian tehokas ja kuivatti naamaa liikaa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun blogista mä sainkin vinkin kyseiseen kuorintaan, ihan mahtavaa, että toi oikesti toimi noinkin hyvin! Olen joo muistanut rasvata, nyt syksyn ja talven tullessa ihoni vaatii sitä rasvausta entistä enemmän, joten siitä muistan kyllä pitää kiinni :)

   Poista
 4. Harmi, ettei TBS:n suihkugeeli toiminut sulla. Mulla se auttaa selän ja rintakehän finnien kanssa. Ei se kaikkia finnejä ennaltaehkäise, mutta ilman tuota tilanne olisi paljon pahempi. Ja ennen kaikkea tuo auttaa hävittämään nopeammin jo olemassa olevat finnit. Mutta tosiaan mulla ei ole mitenkään satunnaisia finnit noilla alueilla, varsinkin yläselkä on mulla koko kehon pahin ongelma-alue. Ja joudun käyttää tuota lähes päivittäin. En kyllä mäkään pidä tuon tuoksusta. Yleensä käytän tuota ensin ongelma-alueille ja sen jälkeen koko kropalle jotain paremmantuoksuista suihkugeeliä :)

  Kasvoille koitan nyt Madaran peel ja petox naamioita, joista Lily jo mainitsikin, ja aika kovat on odotukset niiden suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tosiaan esiintyy noita finnejä ja epäpuhtauksia ihan satunnaisesti, eli ehkä sen tehon tosiaan huomaisi paremmin, jos niitä olisi jatkuvasti ja/tai selvästi enemmän. Tosi hienoa, että tosta on sulle ollut apua! :) Tuoksu on tosiaan melkoisen voimakas tossa suihkugeelissä, ja itsekin käytin aina muulle kropalle jotain paremman tuoksusita suihkugeeliä :D Innolla odottelen sun ajatuksia noista naamioista!

   Poista
 5. Joo kannattaa vaihdella tuoteita ja testailla mikä sopii parhaiten ja millä saa parhaimman lopputuloksen. Muistathan kosteuttaa päivittäin myös alueita joihin epäpuhtauksia syntyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps olet ihan oikeassa ja vain kokeilemallahan se selviää, mikä itselle parhaiten sopii :) Juu pidän kyllä huolen ihon kosteutuksesta! Kiitos kommentista :)

   Poista

Kiitos kommentista!