tiistai 13. lokakuuta 2015

Hiuksiin jätettävät hoitoaineet

Mulla on ollut nyt reilun vuoden ajan jatkuvassa käytössä erilaiset hiuksiin jätettävät hoitoaineet, enkä voisi enää kuvitellakaan pärjääväni ilman niitä. Mun hiukset, erityisesti latvat, olivat vuosi sitten todella huonossa kunnossa ja kampaajani suositteli mulle tehokkaan hoitoaineen lisäksi myös suihkun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin suihkittavaa hoitoainetta. Ostin silloin Bonacuren Moisture Kick Spray Conditionerin ja hiusten selvittäminen pesun jälkeen oli huomattavasti helpompaa. Tiedän sen, ettei vahingoittuneita hiuksia mikään ihmeaine voi saada korjattua enää takaisin elinvoimaisiksi, mutta on silti olemassa tuotteita, jotka saavat hiukset näyttämään parempikuntoisilta, ja niitä halusin itse hyödyntää.


Nyt vuoden jälkeen mun hiuksista on leikattukin pituutta pois ainakin 15 ellei 20 senttiä, eli ne kuivuneet ja huonot latvat ovat saaneet kyytiä. Viime kampaajakäynnillä kampaajani kyseli ihmeissään, että mitä hoitoainetta käytän, kun mun hiukset ovat niin hyvässä kunnossa! Latvoista ei leikattu pois milliäkään, sillä ne eivät sitä yksinkertaisesti tarvinneet. Ensimmäistä kertaa näin kävi yli vuoteen, vaikka hiuksiani on vaalennettu tämän vuoden aikana monta kertaa. Uskoisin, että nämä hiuksiin jätettävät hoitoaineet ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että hiukseni voivat nyt paljon paremmin. Hiusten harjaaminen ja selvittäminen suihkun jälkeen ainakin on huomattavasti helpompaa ja hiuksille hellävaraisempaa nyt, kun suihkin niihin ensin hoitoainetta. Eli hiukset eivät joudu enää niin kovalle rasitukselle kuin ennen takkuja selvittäessä. Tällä hetkellä mulla on käytössä viisi eri jätettävää hoitoainetta, joista kaikista ajattelin sanoa muutaman sanan tässä postauksessa.


Tämän Schwartzkopf Professional BC Bonacuren Moisture Kick Spray Conditionerin ostin siis kampaajaltani edelliskesänä. Kyseessä on normaaleille ja kuiville hiuksille suunnattu kosteuttava hoitosuihke ja aivan taivaallisen hyvä sellainen onkin! Tämä on yksi luottotuotteistani kun puhutaan hiustenhoidosta, ja olen täysin vakuuttunut siitä, että tämä kyseinen hoitosuihke on saanut multa pysyvän kodin. Moisture Kick lupaa palauttaa hiusten ihanteellisen kosteustasapainon, kiillon ja joustavuuden. Tämä todellakin auttaa selvittämään hiuksiin mahdollisesti ilmaantuneet takut ja oikeasti myös kosteuttaa niitä hiuksia. Tätä ei kovinkaan montaa suihkausta tarvita, mutta nämä kaikki Bonacuren hoitosuihkeet ovat myös siitä hyviä, etten ainakaan itse ole onnistunut suihkimaan näitä hiuksiini liikaa, jolloin hiuksista tulisi tahmaiset tai muuten vain epämiellytävän näköiset tai tuntuiset.


Toinen omistamani Bonacuren hiuksiin jätettävä hoitoaine on tämä värjättyjen hiusten selvittämiseen tarkoitettu Color Freeze. Suihke lupaa vahvistaa hiusrakennetta ja auttaa hiusta säilyttämään hiusvärin hohdon sekä kiillon. Mä tykkään käyttää tällaisia värjätyille hiuksille suunnattuja tuotteita, sillä jotenkin haluaisin uskoa, että nämä ihan oikeasti auttaisivat sitä väriä pysymään hiuksissa paremmin. Valitettavasti mulla ei ole mitään tietoa siitä, kuinka hyvin nämä tuotteet oikeasti siinä hommassa onnistuvat, mutta tämä hoitosuihke ainakin on ollut mun mieleeni. Se tuoksuu miellyttävälle, silottaa hiukset sekä tekee niistä helpommin käsiteltävät ja kiiltävämmät.


Hulluilta Päiviltä nappasin tosiaan mukaani tämän Bonacuren Repair Rescue Spray Conditionerin. Repair Rescue on nimestäänkin päätellen tarkoitettu vahingoittuneille hiuksille. Suihkeen olisi tarkoitus sulkea hiuksen pinta sekä palauttaa hiusten elastisuus vahvistamalla hiusten rakennetta sisältäpäin. Parin käyttökerran jälkeen on todella vaikea sanoa tekeekö tuote tehtävänsä, varsinkin kun mun hiukset eivät tällä hetkellä ole mitenkään kovin huonossa kunnossa, mutta yhtä hyvin tämä silotti ja auttoi selvittämään hiusten takut kuin Moisture Kick ja Color Freeze. Kannatti siis ostaa tämä!


Yves Rocherin Leave In Combing Cream oli todellinen pettymys. Tämä tuote on tarkoitettu erittäin kuiville ja vaikeasti käsiteltäville hiuksille. Ensinnäkin mä tunsin itseni todelliseksi blondiksi tuon purkin kanssa, kun pyörittelin sitä varmaan pari minuuttia käsissäni ennen kuin tajusin mistä ja miten sen aineen saa pullosta ulos. Tästähän en siis toki syytä mitään tai ketään muuta kuin omaa tyhmyyttäni :D Saatuani vihdoin puristettua hoitoainetta käsiini, levitin sen hiuksiini, harjasin ne ja jäin odottamaan mitä tuleman pitää. Tuoksultaan tämä oli oikein ihana ja se jäi mukavasti hiuksiin, muttei yhtään liian voimakkaana tai pistävänä. Hiukset kuivuivat itsestään ja jossain vaiheessa aloin ihmetellä, että miksi ne tuntuvat niin kummallisilta. Katsoin peilistä ja hiukset näyttivätkin todella likaisilta ja rasvaisilta. Siis ihan siltä kuin edellisestä pesukerrasta olisi ainakin viikko aikaa ja hiukset ovat liimautuneet pieniksi kasoiksi yhteen. Näky oli kamala eikä hiusten harjaaminen auttanut asiaa lainkaan. En mielestäni laittanut tätä hoitoainetta hiuksiini kovinkaan paljon, mutta selvästikin aivan liikaa. Mulle ei jäänyt siinä kohtaa muita vaihtoehtoja kuin suunnata uudestaan suihkuun pesemään hiukset, sillä en ikimaailmassa olisi kehdannut mennä sen näköisten hiusten kanssa seuraavana päivänä ihmisten ilmoille. Olisi varmaan pitänyt ottaa ihan kuva niistä hiuksista, niin järkyttäviltä ne näyttivät :D

Mun piti ihan oikeasti tarkistaa siitä pullosta, että kyseessä nyt todellakin oli nimenomaan hiuksiin jätettävä hoitoaine, mutta sitähän se juuri oli. Annoin tälle tuotteelle toisen mahdollisuuden pari päivää sitten ja levitin sitä kuiviin hiuksiin vain ihan pienen määrän, sillä halusin nähdä oliko tuo aiempi johtunut vain siitä, että olin yksinkertaisesti laittanut tuotetta liikaa. Lopputulos oli tällä toisella kertaa huomattavasti parempi, mutta yhä edelleen sain sen pienenkin määrän kasaantumaan tiettyihin osiin hiuksiani. En tiedä haluanko jatkossa käyttää tätä pyyhekuiviin hiuksiin, sillä pelkään tosissani, että hiusten kuivuttua tajuan, että mun on pestävä ne uudestaan. Voi olla, että tämä oli vähän turhankin hoitavaa mun hiuksilleni? Muutenkin pidän ehkä enemmän tollasista suihkemaisista jätettävistä hoitoaineista, sillä ne on helpompi saada hiuksiin tasaisesti ja joka puolelle kuin nämä voidemaiset.Sunsilkin Smooth & Shiny Nourishing Oil Sprayn sain joskus viime keväänä ja tämä nökötti aika pitkään käyttämättömänä mun hyllylläni ennen kuin otin tämän testaukseen. Tuote on tarkoitettu kuiville hiuksille ja se sisältää Marokon argaaniöljyä sekä manteliöljyä. Suihke lupaa syväkosteuttaa hiusta sisältäpäin ja antaa niille kiiltoa. Tämä tuoksuu todella miellyttävältä ja tuoksu myös jää hiuksiin. Mielestäni tämä silottaa hiuksia ihan mukavasti, ei tämä vedä vertoja noille Bonacuren tuotteille, mutta muutaman euron markettituotteeksi tämä on kyllä ihan valtavan hyvä. Olen käyttänyt tätä monesti ihan kuiviinkin hiuksiin tuomaan niille hieman lisää kiiltoa ja siinä tämä toimii erinomaisesti.

Löytyikö tuttuja tuotteita? Käytättekö itse tällaisia hoitosuihkeita hiuksissanne? :)

16 kommenttia:

 1. Musta alkaa tuntua, ettei kukaan suosittele tuota Yvesin kuiville hiuksille suunnattua sarjaa :D. Hoitoaine on myös tosi kehno! Sunsilkin Smooth & Shiny shampoota ostin kerran ihan vain uteliaisuuttani ja se oli tosi hyvä, joten ehkäpä voisin kokeilla tätä suihkettakin. Vaikka olen kyllä viime aikoina hankkinut useamman hiussuihkeen, joten ne ei ihan heti lopu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, tosi ikävä kuulla! Mä olisin niin paljon halunnut pitää tosta, koska rakastuin ton tuoksuun :D Kannattaa ehdottomasti joskus napata toi suihke mukaan kaupasta, kun uudelle löytyy taas tarvetta! Noi on yleensä vaan tosi riittoisia eikä ihan hevillä lopu :D

   Poista
 2. Tää oli hyvä postaus varsinkin kun oon nyt miettinyt että täytyisi tuollainen kotiuttaa. Käytän paljon hiusöljyä, niin kuiviin hiuksiin (latvoihin siis yleensä sillon) ja suihkun jälkeen aina tietysti myös. Mahdatko tietää että kannattaako silti käyttää myös tuota hiuksiin jätettävää hoitoainetta vaikka käyttää öljyä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kata :) Mä ainakin käytän molempia. Noita hoitsikoita suihkin hiuksiin ihan kauttaaltaa ja öljyä sitten käytän juurikin latvoihin :) Mulla tää yhdistelmä toimii ainakin ihan loistavasti! Ei noi hoitoaineet hiusöljyä korvaa mitenkään siinä, mitä se esimerkiksi tekee hiusten latvoille, mutta kyllä mä silti suosittelen ostamaan tällaisen jätettävän hoitoaineen ja käyttämään sitä yhdessä hiusöljyn kanssa :)

   Poista
 3. Miksenköhän ole itse vielä tajunnut ostaa hiuksiin jätettävää hoitoainetta? :D Tällä hetkellä suihkin hiuksiini vain hiusöljyä ja tarvittaessa lämpösuojan, mutten muuta. Kiitos kun aukaisit silmäni, seuraavalla kauppareissulla täytyy ehdottomasti kotiuttaa joku hiuksiin jätettävä hoitsikka!

  Nyt kun itse olen käyttänyt jonkin aikaa noita Yves Rocherin samaista shampoota ja hoitoainetta, olen huomannut että hyvin pieni määrä riittää saamaan hiuksista ihan hyvät, sillä liika lotraaminen saa hiukset tosiaan näyttämään hieman likaisilta ja sellaisita rasvaisilta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt sitten vain ostamaan joku kiva jätettävä hoitoaine ;D Hiusöljyjä suosittelen kyllä jatkossakin käyttämään, mutta mulla ainakin sen tarve on vähentynyt huomattavasti, kun olen alkanut käyttää näitä hoitoaineita :)

   Noi ton kyseisen sarjan tuotteet on siis ilmeisestikin todella tujuja, ihan hyvä kuulla, ettei kyse ole vain tosta mun jätettävästä hoitoaineesta :D Periaatteessahan toi on tosi hyvä, että jo pieni määrä riittää ja varmaan aika nopeasti oppii käyttämään sitä shampoota ja hoitoainetta juuri oikean verran :)

   Poista
 4. Tää oli kiva ja hyödyllinen postaus koska oon just miettinyt että näin syksyn tullen tartteisin jonkun tollasen hiuksiin jätettävän hoitoaineen :)! Toi Bonacuren aine vaikuttaa mielenkiintoselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidit tästä :) Kannattaa ehdottomasti testata jotain noista Bonacuren jätettävistä hoitoaineista, ne on kaikki ainakin mun mieleeni!

   Poista
 5. Nyt mä sain jotenkin valaistuksen noista suihkeista, vois niitä oikeesti kokeillakin! Itse käytän siis märkään tukkaan hiusseerumia ja kuivaan hiusöljyä. Mut odottelee tuolla nurkissa kolme avaamatonta hoitosuihkettakin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt otat sitten ihmeessä jonku niistä hoitosuihkeista käyttöön! :D hiusseerumit ja -öljyt on kyllä ihan parhaita silottamaan hiuksia, mutta kyllä noi hoitosuihkeetkin siihen auttaa :)

   Poista
 6. Tosi kiva postaus! :)

  Mulla on ollut tuota Moisture Kickiä ja en itse enää pidä siitä yhtä paljon kuin aikaisemmin. Joskus nuorempana tuo oli mun suosikki! Oon varmaan vaan kokeillut sen verran hoitavempia tuotteita, ettei tuo vetänyt niille vertoja, varsinkin kun hiusten kunto on entistä huonompi. Itse käytän kyllä aina pesun jälkeen jotain hiuksiin jätettävää, on se sitten hoitoainetta, seerumia tai öljyä. Tällä hetkellä lemppari on Paul Mitchellin Super Skinny Serum! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! :) Joo se riippuu kyllä todella paljon hiusten kunnosta ja siitä mitä ne vaativat, että onko tuo Moisture Kick riittävän hoitava tuote :) Mulla toi menee, mutta latvoihin on pakko käyttää erillistä öljyä/seerumia, jos niistä haluaa oikein kunnolla sileät. Toi Paul Mitchellin seerumi pitäisi päästä munkin testaamaan, varsinkin nyt kun sä olet kehunut sitä sun blogissasi! :D

   Poista
 7. BC Bonacuren Moisture Kick on vaan niin hyvää! :) Itsekkin sitä olen käyttänyt joskus, kunnes siirryn muihin tuotteisiin...syytä siirtymiselle en itseasissa edes tiedä hmmm :D Pitääkin käydä ostamassa tuota jälleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä tosi hyvä hoitosuihke, mä ihastuin siihen jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen, enkä tosiaan enää luopuisi tosta :D

   Poista
 8. HI DEAR,

  VERY INTERESTING PRODUCTS, ESPECIALLY YVES ROCHER, LEAVE-IN COMBING CREAM ! I LOVE THIS BRAND...
  CAN YOU ADD HERE OR SEND ME PICTURE OF ITS INGREDIENT LIST PLEASE ?
  XXX
  SOPHIE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unfortunately I don't have that bottle anymore, so I can't take a picture of the ingredient list :/

   Poista

Kiitos kommentista!