maanantai 29. joulukuuta 2014

Meikkipohjani

Tässä postauksessa esittelen tuotteet, joita käytän meikkipohjani tekemiseen. En vieläkään koe löytäneeni itselleni niitä täydellisiä tuotteita, mutta harppaus esimerkiksi vuodentakaiseen on ihan valtava. Tällä hetkellä suurin ongelma on hyvän kivipuuterin löytäminen, eli kaikki vinkit sen suhteen ovat enemmän kuin tervetulleita!

Kaikki alkaa totta kai kosteusvoiteen levityksellä. Muutaman kerran olen joskus aikoinani unohtanut ihon rasvaamisen ennen meikkaamista ja lopputuloskin on sitten ollut sen näköinen. Tosin olen joskus kuullut, etteivät kaikki käytä kosteusvoidetta lainkaan, mutta mun ihoni ainakin kaipaa sitä. Tällä hetkellä mä en omista meikipohjustusvoidetta, sillä se pääsi loppumaan tossa vähän ennen joulua ja uusi on tilauksessa. Hyvin olen ilmankin pärjännyt tämän ajan enkä aina edes käytä arkimeikissäni pohjustusvoidetta, vaikka ehkä kannattaisikin.


Meikkivoide on mulle se tuote, jonka haluan olevan kunnollinen, sillä monen vuoden kokemus markettien halvoista meikkivoiteista ei ole jättänyt kovinkaan positiivisia mielikuvia. En suinkaan sano, etteikö halvemmalla voisi saada hyvää meikkivoidetta, ja niillä pärjäsin itsekin vielä jokin aika sitten, mutta itse en kovin mielelläni niitä enää käytä. Toi Clarinsin Extra Firming Foundation on mulla tällä hetkellä pääasiallisessa käytössä, vaikka se ei tosin ehkä olekaan ihan mun iholleni tarkoitettu. (Sävy haluamassani ko. merkin meikkivoiteessa oli loppu, joten ostin tuon sen sijaan..) Se peittää riittävästi, levittyy todella hyvin ja pysyvyyskin on suhteellisen hyvä.

Vieressä oleva meikkivoide on Make Up Storen Matt Foundation, jota tulee nykyään käytettyä aika harvoin, sillä toi on mun makuuni vähän turhan paksua. Tosin toi pysyy iholla kyllä paremmin kuin toi Clarinsin meikkivoide, mutta muilta osin en tykkää siitä yhtä paljon. Tota saa myös joistain nettikaupoista tosi edullisestikin ja mun mielestä toi on kuitenkin selkeästi parempaa kuin yksikään markettimeikkivoide, jota olen testannut. Hakusessa olisi kuitenkin vielä se täydellinen meikkivoide, mutta sen löytymiseen asti nämä kelpaavat mulle oikein hyvin.


Seuraavaksi peitevoiteet, joista ensimmäisenä Make Up Storen Cover All Mix, joka sisältää kolme erisävyistä peitevoidetta. Erityisesti toi punertava sävy on tullut erittäin tarpeeseen, sillä mulla on melko tummat silmänaluset, joihin toi tehoaa aika hyvin. Keltainen sävy on ollut vähän vähemmällä käytöllä, sillä varsinkaan arkisin kiireessä en jaksa/ehdi/viitsi käyttää kovin pitkää aikaa kaikkien pientenkin virheiden peittämiseen. Toi kolmas vaalea sävy soveltuu hyvin kaikkien pienten näppyjen yms. peittämiseen ja kaiken kaikkiaan näillä saa mielestäni peitettyä ihon virheet melko hyvin. Toi on myös todella riittoisaa, mulla on ollut toi lähes päivittäisessä käytössä jo yli puolen vuoden ajan eikä tosta ole kulunut vielä paljon yhtään.


Kumpikaan näistä tuotteista ei kuulu arkimeikkiini, mutta silloin kun mulla on aikaa ja haluja panostaa meikkiin, saatan käyttää myös näitä. Lumenen Beauty Base Dark Under Eye Concealer on lievästi punertavaa nestemäistä peitevoidetta, joka on siis tarkoitettu tummille silmänalusille. Se ei ole yhtä punaista kuin tuo yllä oleva MUSin peitevoide eikä mun mielestä ehkä juuri sen takia yhtä tehokas. En muutenkaan tykkää niin paljon tosta nestemäisestä koostumuksesta, mutta oon kuullut monien kehuvan tätä tuotetta. Mulla on sitten ehkä vähän turhankin tummat silmänaluset, kun pelkästään tämä ei kyllä riitä niitä peittämään. 

NYXin Concealer Jar sävyssä 02 Fair on niin ikään hieman punertavaa ja peittää mielestäni ihan kivasti pienet ihovirheet. Tämän käyttö on jäänyt mulla itselläni aika vähälle juurikin ton MUSin peitevoiteen takia, mutta ostinkin tämän lähinnä vain testailumielessä, kun tällä ei ollut hintaa edes kymmentä euroa. Tätä on saatavilla monessa eri sävyssä, mikä on aina positiivinen asia.


Poskipunista tämän hetken suosikkini ovat nämä kaksi: Clarinsin Blush Prodige sävyssä 03 Miami Pink ja Make Up Storen Blush sävyssä A Touch Of Peach. Kuva hieman vääristää värejä, sillä toi Clarinsin poskipuna on vaaleanpunaisempaa kuin miltä kuvassa näyttää. Tykkään molemmista todella paljon, vaikkakin tuo MUSin poskipuna olisikin saanut olla nimensä mukaisesti hieman enemmän persikkainen. Molemmat levittyvät tasaisesti ja pysyvät kasvoilla hyvin. 


Aurinkopuuteri ei kuulu jokapäiväiseen meikkiini, mutta silloin kun sitä tulee käytettyä, käytän useimmiten tätä Lumenen Arctic Sun aurinkopuuteria sävyssä 1 Fresh Day. Mulla ei oikeastaan ole kovinkaan paljon edes kokemusta aurinkopuutereista, sillä olen käyttänyt tämän lisäksi tasan yhtä toista aurinkopuuteria (L'Oréalin Glam Bronzea) ja niistä kahdesta oon pitänyt enemmän tästä, joten mitään sen ihmeempää en osaa tästä sanoa.


Irtopuuterina mulla on Make Up Storen Loose Powder sävyssä Milk. Mä en ole koskaan ollut mikään irtopuuterien ylin ystävä, mutta kesästä asti on tullut käytettyä tätä. Tällä saa meikin kiinnitettyä ihan hyvin, mutta mulla on silti ollut tapana lisätä vielä T-alueelle hieman kivipuuteria tämän lisäksi. Maksoin tästä muistaakseni vähän alle 25 euroa eli hintaansa nähden tämä oli kyllä hyvä ostos, vaikka parempaa aionkin vielä etsiä kunhan saan tämän ensin käytettyä.


Kuten ylempänä mainitsin, etsin tällä hetkellä itselleni hyvää kivipuuteria. Tällä hetkellä omistan tämän IsaDoran Velvet Touch Compact Powderin sävyssä 11 Soft Mist, mutta toi ei oikein ole mun iholleni/mieltymyksilleni sopivaa. Tosta tulee aika herkästi mun makuuni vähän turhankin puuteroidun näköinen iho. Eli kaikki vinkit kunnollisista ja hyvistä kivipuutereista otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!